X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kolejny cykl stracony ?
Odpowiedz

Kolejny cykl stracony ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry staraczki !!
    Dziś jestem w 27dc
    Cykle 30-32 dniowe
    W 18 dc Test owulacyjny pozytywny
    Wspolzycie 17, 18 i 19 dc
    Temperatura od poczatku cyklu do 21 dc 36.3 w 22 dc podskoczyła do 36.6
    Dziś w 27dc 36.7

Byłam u ginekologa w 7dc mam podejść spokojnie do starań i wrócić na początku wakacji jak się nie uda
    Mam monitorować temperaturę i robić testy owulacyjne a mąż badania nasienia miał zrobić wyszły całkiem dobrze oprócz całkowitej liczy plemnikow w ejakulacie niecałe 12 mln ale morfologia 5% a Ruchliwość 64%
    Uszkodzone 26%

Do wczoraj sluz bialy rządki i było więcej niż zawsze a dziś sluzu brak jest lepki i pod koniec dnia wodnisty
    Do tego szyjka macicy nisko lekko twarda zamknieta

Czy ten cykl mam dać na stracony ?

Brak objawow zawsze ale to zawsze piersi i jajniki bolały a teraz Poersi miękkie a jajniki nie bola

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.

7dc podczas USG był już jakiś pęcherzyk? Jakie endomendrium?

Temperatura skoczyła Ci dopiero 22 dc, być może więc owulację mialas 21 dnia cyklu? W tej sytuacji wspolzycie 19 dc mogłoby nie być wystarczające. Test owulacyjny pokazuje że organizm przygotowuje się do owulacji ale dokonca nigdy nie wiadomo kiedy będzie. W twojej sytuacji dobrze by było wspolzyc od 18 do 22 dc - byłoby nieco pewniej, czyli od pozytywnego testu aż do wzrostu temperatury.

Twój mąż mógłby skonsultować z urologiem, może jakieś suplementy żeby poprawić jakość nasienia ? Przebadać się pod kątem infekcji? Badania nie są złe ale nieco poniżej normy, być może drobne zmiany w stylu życia znacząco poprawią sytuację - suplementy, ćwiczenia, słońce, witamina D, zmniejszyć alkohol etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 19:49

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Dzień Dobry staraczki !!
    Dziś jestem w 27dc
    Cykle 30-32 dniowe
    W 18 dc Test owulacyjny pozytywny
    Wspolzycie 17, 18 i 19 dc
    Temperatura od poczatku cyklu do 21 dc 36.3 w 22 dc podskoczyła do 36.6
    Dziś w 27dc 36.7

Byłam u ginekologa w 7dc mam podejść spokojnie do starań i wrócić na początku wakacji jak się nie uda
    Mam monitorować temperaturę i robić testy owulacyjne a mąż badania nasienia miał zrobić wyszły całkiem dobrze oprócz całkowitej liczy plemnikow w ejakulacie niecałe 12 mln ale morfologia 5% a Ruchliwość 64%
    Uszkodzone 26%

Do wczoraj sluz bialy rządki i było więcej niż zawsze a dziś sluzu brak jest lepki i pod koniec dnia wodnisty
    Do tego szyjka macicy nisko lekko twarda zamknieta

Czy ten cykl mam dać na stracony ?

Brak objawow zawsze ale to zawsze piersi i jajniki bolały a teraz Poersi miękkie a jajniki nie bola

Śluzem, piersiami czy szyjka macicy radziłabym ci się nie kierować. One nie mogą ci pokazać ani ciąży, ani czy cykl jest stracony na straty.

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Witaj.

Temperatura skoczyła Ci dopiero 22 dc, być może więc owulację mialas 21 dnia cyklu? W tej sytuacji wspolzycie 19 dc mogłoby nie być wystarczające. Test owulacyjny pokazuje że organizm przygotowuje się do owulacji ale dokonca nigdy nie wiadomo kiedy będzie. W twojej sytuacji dobrze by było wspolzyc od 18 do 22 dc - byłoby nieco pewniej, czyli od pozytywnego testu aż do wzrostu temperatury.

Twój mąż mógłby skonsultować z urologiem, może jakieś suplementy żeby poprawić jakość nasienia ? Przebadać się pod kątem infekcji? Badania nie są złe ale nieco poniżej normy, być może drobne zmiany w stylu życia znacząco poprawią sytuację - suplementy, ćwiczenia, słońce, witamina D, zmniejszyć alkohol etc.

Dziękuję za odpowiedź

Niestety mąż pracuje w delegacji i nie mamy możliwości wspolzyc na tygodniu

Mąż zrobił badania a witaminy i suplementy przyjmował z 2 tygodnie
    Uwazam, że wyniki nie są źle jeśli nie było suplementacji dłuższej
    Alkohol ograniczony

Czytałam, że temperatura po owulacja czasem rosnie do 4 dni

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Witaj.

Pęcherzyki były, endometrium 7mm

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ