Kolejny cykl stracony ?
-
Dzień Dobry staraczki !!
Dziś jestem w 27dc
Cykle 30-32 dniowe
W 18 dc Test owulacyjny pozytywny
Wspolzycie 17, 18 i 19 dc
Temperatura od poczatku cyklu do 21 dc 36.3 w 22 dc podskoczyła do 36.6
Dziś w 27dc 36.7
Byłam u ginekologa w 7dc mam podejść spokojnie do starań i wrócić na początku wakacji jak się nie uda
Mam monitorować temperaturę i robić testy owulacyjne a mąż badania nasienia miał zrobić wyszły całkiem dobrze oprócz całkowitej liczy plemnikow w ejakulacie niecałe 12 mln ale morfologia 5% a Ruchliwość 64%
Uszkodzone 26%
Do wczoraj sluz bialy rządki i było więcej niż zawsze a dziś sluzu brak jest lepki i pod koniec dnia wodnisty
Do tego szyjka macicy nisko lekko twarda zamknieta
Czy ten cykl mam dać na stracony ?
Brak objawow zawsze ale to zawsze piersi i jajniki bolały a teraz Poersi miękkie a jajniki nie bola
-
Witaj.
7dc podczas USG był już jakiś pęcherzyk? Jakie endomendrium?
Temperatura skoczyła Ci dopiero 22 dc, być może więc owulację mialas 21 dnia cyklu? W tej sytuacji wspolzycie 19 dc mogłoby nie być wystarczające. Test owulacyjny pokazuje że organizm przygotowuje się do owulacji ale dokonca nigdy nie wiadomo kiedy będzie. W twojej sytuacji dobrze by było wspolzyc od 18 do 22 dc - byłoby nieco pewniej, czyli od pozytywnego testu aż do wzrostu temperatury.
Twój mąż mógłby skonsultować z urologiem, może jakieś suplementy żeby poprawić jakość nasienia ? Przebadać się pod kątem infekcji? Badania nie są złe ale nieco poniżej normy, być może drobne zmiany w stylu życia znacząco poprawią sytuację - suplementy, ćwiczenia, słońce, witamina D, zmniejszyć alkohol etc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 19:49
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Staraczka233 wrote:Dzień Dobry staraczki !!
Dziś jestem w 27dc
Cykle 30-32 dniowe
W 18 dc Test owulacyjny pozytywny
Wspolzycie 17, 18 i 19 dc
Temperatura od poczatku cyklu do 21 dc 36.3 w 22 dc podskoczyła do 36.6
Dziś w 27dc 36.7
Byłam u ginekologa w 7dc mam podejść spokojnie do starań i wrócić na początku wakacji jak się nie uda
Mam monitorować temperaturę i robić testy owulacyjne a mąż badania nasienia miał zrobić wyszły całkiem dobrze oprócz całkowitej liczy plemnikow w ejakulacie niecałe 12 mln ale morfologia 5% a Ruchliwość 64%
Uszkodzone 26%
Do wczoraj sluz bialy rządki i było więcej niż zawsze a dziś sluzu brak jest lepki i pod koniec dnia wodnisty
Do tego szyjka macicy nisko lekko twarda zamknieta
Czy ten cykl mam dać na stracony ?
Brak objawow zawsze ale to zawsze piersi i jajniki bolały a teraz Poersi miękkie a jajniki nie bola
Śluzem, piersiami czy szyjka macicy radziłabym ci się nie kierować. One nie mogą ci pokazać ani ciąży, ani czy cykl jest stracony na straty.
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Ssilvia wrote:Witaj.
Temperatura skoczyła Ci dopiero 22 dc, być może więc owulację mialas 21 dnia cyklu? W tej sytuacji wspolzycie 19 dc mogłoby nie być wystarczające. Test owulacyjny pokazuje że organizm przygotowuje się do owulacji ale dokonca nigdy nie wiadomo kiedy będzie. W twojej sytuacji dobrze by było wspolzyc od 18 do 22 dc - byłoby nieco pewniej, czyli od pozytywnego testu aż do wzrostu temperatury.
Twój mąż mógłby skonsultować z urologiem, może jakieś suplementy żeby poprawić jakość nasienia ? Przebadać się pod kątem infekcji? Badania nie są złe ale nieco poniżej normy, być może drobne zmiany w stylu życia znacząco poprawią sytuację - suplementy, ćwiczenia, słońce, witamina D, zmniejszyć alkohol etc.
Dziękuję za odpowiedź
Niestety mąż pracuje w delegacji i nie mamy możliwości wspolzyc na tygodniu
Mąż zrobił badania a witaminy i suplementy przyjmował z 2 tygodnie
Uwazam, że wyniki nie są źle jeśli nie było suplementacji dłuższej
Alkohol ograniczony
Czytałam, że temperatura po owulacja czasem rosnie do 4 dni -
Ssilvia wrote:Witaj.
Twój mąż mógłby skonsultować z urologiem, może jakieś suplementy żeby poprawić jakość nasienia ? Przebadać się pod kątem infekcji? Badania nie są złe ale nieco poniżej normy, być może drobne zmiany w stylu życia znacząco poprawią sytuację - suplementy, ćwiczenia, słońce, witamina D, zmniejszyć alkohol etc.
Pęcherzyki były, endometrium 7mm -