X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kolejny cykl stracony ?
Odpowiedz

Kolejny cykl stracony ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry staraczki !!
    Dziś jestem w 27dc
    Cykle 30-32 dniowe
    W 18 dc Test owulacyjny pozytywny
    Wspolzycie 17, 18 i 19 dc
    Temperatura od poczatku cyklu do 21 dc 36.3 w 22 dc podskoczyła do 36.6
    Dziś w 27dc 36.7

Byłam u ginekologa w 7dc mam podejść spokojnie do starań i wrócić na początku wakacji jak się nie uda
    Mam monitorować temperaturę i robić testy owulacyjne a mąż badania nasienia miał zrobić wyszły całkiem dobrze oprócz całkowitej liczy plemnikow w ejakulacie niecałe 12 mln ale morfologia 5% a Ruchliwość 64%
    Uszkodzone 26%

Do wczoraj sluz bialy rządki i było więcej niż zawsze a dziś sluzu brak jest lepki i pod koniec dnia wodnisty
    Do tego szyjka macicy nisko lekko twarda zamknieta

Czy ten cykl mam dać na stracony ?

Brak objawow zawsze ale to zawsze piersi i jajniki bolały a teraz Poersi miękkie a jajniki nie bola

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.

7dc podczas USG był już jakiś pęcherzyk? Jakie endomendrium?

Temperatura skoczyła Ci dopiero 22 dc, być może więc owulację mialas 21 dnia cyklu? W tej sytuacji wspolzycie 19 dc mogłoby nie być wystarczające. Test owulacyjny pokazuje że organizm przygotowuje się do owulacji ale dokonca nigdy nie wiadomo kiedy będzie. W twojej sytuacji dobrze by było wspolzyc od 18 do 22 dc - byłoby nieco pewniej, czyli od pozytywnego testu aż do wzrostu temperatury.

Twój mąż mógłby skonsultować z urologiem, może jakieś suplementy żeby poprawić jakość nasienia ? Przebadać się pod kątem infekcji? Badania nie są złe ale nieco poniżej normy, być może drobne zmiany w stylu życia znacząco poprawią sytuację - suplementy, ćwiczenia, słońce, witamina D, zmniejszyć alkohol etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 19:49

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Dzień Dobry staraczki !!
    Dziś jestem w 27dc
    Cykle 30-32 dniowe
    W 18 dc Test owulacyjny pozytywny
    Wspolzycie 17, 18 i 19 dc
    Temperatura od poczatku cyklu do 21 dc 36.3 w 22 dc podskoczyła do 36.6
    Dziś w 27dc 36.7

Byłam u ginekologa w 7dc mam podejść spokojnie do starań i wrócić na początku wakacji jak się nie uda
    Mam monitorować temperaturę i robić testy owulacyjne a mąż badania nasienia miał zrobić wyszły całkiem dobrze oprócz całkowitej liczy plemnikow w ejakulacie niecałe 12 mln ale morfologia 5% a Ruchliwość 64%
    Uszkodzone 26%

Do wczoraj sluz bialy rządki i było więcej niż zawsze a dziś sluzu brak jest lepki i pod koniec dnia wodnisty
    Do tego szyjka macicy nisko lekko twarda zamknieta

Czy ten cykl mam dać na stracony ?

Brak objawow zawsze ale to zawsze piersi i jajniki bolały a teraz Poersi miękkie a jajniki nie bola

Śluzem, piersiami czy szyjka macicy radziłabym ci się nie kierować. One nie mogą ci pokazać ani ciąży, ani czy cykl jest stracony na straty.

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Witaj.

Temperatura skoczyła Ci dopiero 22 dc, być może więc owulację mialas 21 dnia cyklu? W tej sytuacji wspolzycie 19 dc mogłoby nie być wystarczające. Test owulacyjny pokazuje że organizm przygotowuje się do owulacji ale dokonca nigdy nie wiadomo kiedy będzie. W twojej sytuacji dobrze by było wspolzyc od 18 do 22 dc - byłoby nieco pewniej, czyli od pozytywnego testu aż do wzrostu temperatury.

Twój mąż mógłby skonsultować z urologiem, może jakieś suplementy żeby poprawić jakość nasienia ? Przebadać się pod kątem infekcji? Badania nie są złe ale nieco poniżej normy, być może drobne zmiany w stylu życia znacząco poprawią sytuację - suplementy, ćwiczenia, słońce, witamina D, zmniejszyć alkohol etc.

Dziękuję za odpowiedź

Niestety mąż pracuje w delegacji i nie mamy możliwości wspolzyc na tygodniu

Mąż zrobił badania a witaminy i suplementy przyjmował z 2 tygodnie
    Uwazam, że wyniki nie są źle jeśli nie było suplementacji dłuższej
    Alkohol ograniczony

Czytałam, że temperatura po owulacja czasem rosnie do 4 dni

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Witaj.

Pęcherzyki były, endometrium 7mm

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ