Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ⏸️ czy Was też boli brzuch ? Kurcze nie chce panikować , ale boli mnie brzuch tak myślę okresowo. Jak podnosiłam Franka wczoraj to bardziej. Zastanawiam się czy umówić się na pon na jakieś USG wiem że będzie tylko pęcherzyk ale sama nie wiem .... Po pracy powtórka bety.
-
Basiax czekam na Twój jutrzejszy test i trzymam kciuki🤞 mam nadzieję, że się nie zawiedziesz🍀
Masz zdjęcia Twojego ostatniego testu? Blada kreseczka o czasie popołudniowego rozwodnionego moczu to dobry znak. Chociaż wiadomo do czasu kiedy kreska nie będzie ewidentna to zawsze na dwoje babka wróżyła...
Blond27, Basiax lubią tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Mam w domu gdzieś..Czarna.Basia wrote:Basiax czekam na Twój jutrzejszy test i trzymam kciuki🤞 mam nadzieję, że się nie zawiedziesz🍀
Masz zdjęcia Twojego ostatniego testu? Blada kreseczka o czasie popołudniowego rozwodnionego moczu to dobry znak. Chociaż wiadomo do czasu kiedy kreska nie będzie ewidentna to zawsze na dwoje babka wróżyła...
ale poszłam właśnie na betę bo mam dość doszukiwania się kresek. Ale jak mówię mnie testy kilka razy oszukały albo wyłapały biochemy. Nie jestem dobrej myśli, bardziej chce dać sobie przestrzeń w weekend na pogodzenie się z sytuacją. Takie doszukiwanie nie jest dobre. Cykl temu też widziałam cień i beta 0,2. Także czuję że powtórka
Blond27, Czarna.Basia, Glorietka, KAaareii lubią tę wiadomość
-
Mocno trzymam kciuki ✊✊✊✊✊Basiax wrote:Mam w domu gdzieś..
ale poszłam właśnie na betę bo mam dość doszukiwania się kresek. Ale jak mówię mnie testy kilka razy oszukały albo wyłapały biochemy. Nie jestem dobrej myśli, bardziej chce dać sobie przestrzeń w weekend na pogodzenie się z sytuacją. Takie doszukiwanie nie jest dobre. Cykl temu też widziałam cień i beta 0,2. Także czuję że powtórka 
A ile dni do @ ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 09:14
-
Kurcze to tak naprawdę jeszcze jest wcześnie kochana 🩷🩷Basiax wrote:10 dni temu potwierdzona owulacja. Sama nie wiem 😄
Basiax lubi tę wiadomość
-
Basiax wrote:Mam w domu gdzieś..
Dobrze Basiu że poszłaś na betę 😊 trzymam kciuki za nią.
Dziewczyny ogólnie daje znak że teraz można zrobić test na HPV za darmo na NFZ. Zapisy przez internetowe konto pacjenta. W Warszawie przynajmniej było dużo wolnych terminów. Warto zrobić w kontekście nie tylko staraczkowym a ogólnie zdrowia. Obecnie uważa się że te testy są właśnie najlepsze w kontekście profilaktyki raka szyjki macicy, a nie sama cytologia 😊
Basiax, Mika1992, maranta, dzydzy, Czarna.Basia, Kompotlinka, _Dysia_, Angel93 lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
12 cs o pierwszą 🤰 -
Blond27 wrote:Dziewczyny ⏸️ czy Was też boli brzuch ? Kurcze nie chce panikować , ale boli mnie brzuch tak myślę okresowo. Jak podnosiłam Franka wczoraj to bardziej. Zastanawiam się czy umówić się na pon na jakieś USG wiem że będzie tylko pęcherzyk ale sama nie wiem .... Po pracy powtórka bety.
Tez tak mialam, trwało 2 dni ból okresowy i mocniejsze kłucie z prawej strony, aż musiałam nospe zabrać. Po dwóch dniach spokoj, jedynie ból piersi sie utrzymuje, większe zmeczenie, pelnosc w podbrzuszu i uderzenia gorąca i zimna. Wizytę mam na 3.04 wtedy będę w 6+3 liczę, że usłyszę serduszko
Blond27, KamilaAnt2026, sirengirl92 lubią tę wiadomość
-
Remedios wrote:Dobrze Basiu że poszłaś na betę 😊 trzymam kciuki za nią.
Dziewczyny ogólnie daje znak że teraz można zrobić test na HPV za darmo na NFZ. Zapisy przez internetowe konto pacjenta. W Warszawie przynajmniej było dużo wolnych terminów. Warto zrobić w kontekście nie tylko staraczkowym a ogólnie zdrowia. Obecnie uważa się że te testy są właśnie najlepsze w kontekście profilaktyki raka szyjki macicy, a nie sama cytologia 😊
Zgadza się! Ja już mam za sobą. Miałam czekać 8 tygodni na wynik a dostałam jakoś po 5-6 bo zdziwiłam się że przyszedł już SMS.
polecam teraz każdej znajomej, w całej Polsce to działa i jest świetnym rozwiązaniem.
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Dziewczyny, raczej nic z tego nie będzie. Przypomniałam sobie, że w usg było ciałko żółte ale chyba brak płynu w zatoce Douglasa. A ginekolog twierdził, że owulacja jest świeża. A przecież skoro nie było płynu już, to była pewnie kilka dni wcześniej (?). No nie załamuję się, czekam na wynik ale wiem co zobaczę.
-
Ja z kolei złapałam dystans, nie liczę który dzień cyklu, wiem tylko, że okres się skończył 😅 potrzebne mi to było bardzo, odcięłam się zupełnie. Ale już niedługo powrót do domu...
askowe, Mika1992, KAaareii, Angel93 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Basiax wrote:Mam w domu gdzieś..
Dla mnie to jest bardzo dziwne że testy pokazują Ci fałszywie nawet cień kreski, ja jak robię testy to są tak białe jak w reklamie wizira.
Trzymam kciuki za betę ✊🫶
👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
Bosz jak ja bym chciała żeby chociaż raz na teście był jakiś cień. Taka sytuacje miałam tylko raz, na początku starań z jednym testem. Od tamtej pory nic.
W tym cyklu jednak odpuszczam testy owulacyjne, we wtorek wizyta w klinice, będę miała USG to zobaczymy. Według kalendarza wtorek to planowany dzień owu, więc będę miała potwierdzenie czy jest/była/będzie.
Śmiejemy się z mężem że jak nas lekarz zobaczy to powie "flip i flap weszli" on z nadwagą a ja z niedowaga 🤣 mecze się z tym całe życie, jem za dwóch a nie mogę przytyć, badania w normie i każdy lekarz tylko "taka pani uroda". Jak byłam dzieckiem to mi mówili że zacznę dojrzewać do się zmieni bo urodziłam się jako wcześniak o wadze 1,5 kg. -
Basiax wrote:Może to bardzo wczesne wykryte biochemy po prostu i dlatego tak.
A po każdym takim cyklu jak zobaczysz cień cienia robisz betę? Bo jeśli po teście wychodzi negatywna, taka że nawet nie drgnęła to nie są to biochemy raczej.
Trzymam kciuki za dzisiejsza betę, mam nadzieję że tym razem to nie fejk. Rano nie robiłaś testu z porannego moczu?
Helenka22 lubi tę wiadomość
-
Remedios wrote:Dobrze Basiu że poszłaś na betę 😊 trzymam kciuki za nią.
Ja byłam właśnie wczoraj. 😃 mi powiedzieli, że 14 dni oczekiwania na wynik.
🌿Blond27 ja w pierwszej ciąży miałam taki delikatny ból brzucha i pleców. Na samym początku właśnie, to naturalne. W drugiej ciąży w ogóle nic nie czułam i przez to miałam złe przeczucia i jak widać się nie myliłam. Także uznaj to za dobry znak, że robi się tam miejsce dla Kropka. 🙂 na USG i tak pewnie jeszcze nic nie zobaczysz, bo beta za niska
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 10:31
Blond27 lubi tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈 -
To normalne jeśli boli Cię okresowo brzuch, po podniesieniu może trochę bardziej bo jednak mięśnie dna miednicy działają a teraz macica jest bardzo wrażliwa. Może przez kilka dni dopóki bóle brzucha nie miną nie podnoś Frania 🥰 możesz się umówić ale nie wiem czy w poniedziałek będzie nawet pęcherzyk. Bo zakładając podwajanie się co dwa dni to w poniedziałek Twoja beta będzie około 600 (oczywiście+/-). Ale jeśli da Ci to spokój to umawiaj się i nie zastanawiaj sięBlond27 wrote:Dziewczyny ⏸️ czy Was też boli brzuch ? Kurcze nie chce panikować , ale boli mnie brzuch tak myślę okresowo. Jak podnosiłam Franka wczoraj to bardziej. Zastanawiam się czy umówić się na pon na jakieś USG wiem że będzie tylko pęcherzyk ale sama nie wiem .... Po pracy powtórka bety.
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Basiu błagam Cię 🙈 poczekaj na wyniki, nie zawsze można uwidocznić płyn w zatoce Douglasa. Ja praktycznie nigdy go nie miałam a owulacje wiem kiedy miewam bo boli jak jasna cholera 😅Basiax wrote:Dziewczyny, raczej nic z tego nie będzie. Przypomniałam sobie, że w usg było ciałko żółte ale chyba brak płynu w zatoce Douglasa. A ginekolog twierdził, że owulacja jest świeża. A przecież skoro nie było płynu już, to była pewnie kilka dni wcześniej (?). No nie załamuję się, czekam na wynik ale wiem co zobaczę.

Basiax, Blond27, siesiepy, askowe lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
O nieźle. Chodziło mi bardziej pod tym kątem, że owulacja była kilka dni wcześniej. Ale może była wtedy , a płyn nie był widoczny. 🙈BuBu90 wrote:Basiu błagam Cię 🙈 poczekaj na wyniki, nie zawsze można uwidocznić płyn w zatoce Douglasa. Ja praktycznie nigdy go nie miałam a owulacje wiem kiedy miewam bo boli jak jasna cholera 😅
-
Blond27, u mnie w mniejszym lub większym stopniu jakieś tam drobne ciągnięcie tzn wiem że coś tam się dzieje. Nasila się przy kucaniu/schylaniu. Sutków dotknąć nie mogę, piersi są pełne.
Bardziej mi jednak doskwiera uczucie rozbicia i Katar od paru dni. Kupiłam krople dla ciężarnych bo normalnych nie wolno 🫣
👩💼 33 👨💼 39
6cs: 15.03.2026 🌸⏸️ 12dpo bhcg 27,8 -> 14dpo 107 ; prog 15,2 -> 23,8, TSH 2,35 -> 16dpo 241 ; prog 23,1
⏳Wizyta 31.03
3cs: 08.12.2025 ⏸️ 21.12.2025 💔 5w4d
09.02 -> TSH 1,180
AMH: 4,11
ft3 3,74; ft4 18,70 ; ferrytyna 38,26; d3 59,90; homocysteina 6,32; glukoza 89
02.2026
prolaktyna 30 ❗dostinex0,5 od 24.02
ohp-17 2,29 ❗kortyzol 22,9, prog 9,37
05.2026 -> ACTH?