Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha padłam ze śmiechu 😂😂😂😂Helenka22 wrote:Ja też dzisiaj miałam pokręcone sny, przez ta niską ferrytyne śniło mi się mięso. Cały czas musiałam jeść mięso i kupowałam steki, które były wielkości człowieka 😂👩💼 33 👨💼 39
6cs: 15.03.2026 🌸⏸️ 12dpo bhcg 27,8 -> 14dpo 107 ; prog 15,2 -> 23,8, TSH 2,35 -> 16dpo 241 ; prog 23,1
⏳Wizyta 31.03
3cs: 08.12.2025 ⏸️ 21.12.2025 💔 5w4d
09.02 -> TSH 1,180
AMH: 4,11
ft3 3,74; ft4 18,70 ; ferrytyna 38,26; d3 59,90; homocysteina 6,32; glukoza 89
02.2026
prolaktyna 30 ❗dostinex0,5 od 24.02
ohp-17 2,29 ❗kortyzol 22,9, prog 9,37
05.2026 -> ACTH? -
Też mam taki plan, właśnie się zastanawiam czy czekać do prenatalnych czy już po 🤍... Pierwszą ciążę wszyscy wiedzieli wcześniej bo babcia mojego męża była w kiepskim stanie a okazało się że poroniłam.... A druga tylko moja mama wiedziała od początku a teraz to mam ochotę powiedzieć tacie jak najszybciej .... A co do reszty nie wiem kiedy , niby czeka się do prenatalnych ale kto tyle wytrzyma.🤣Atomówka wrote:Ja mam dla młodej bluzę "best sister", czekam na zarodek z serduszkiem i tak przekaże dziadkom ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 12:10
Atomówka lubi tę wiadomość
-
Mi sie mojego męża zrobiło szkoda wczoraj, bo zrobilam test owulacyjny i zostawiłam na umywalce. Zapomniałam wyrzucić. Wszelkie po mnie, żeby wziąć prysznic. I zobaczył go. Oczywiście przybiegł z tym testem do mnie pełen nadziei, ale jak zobaczył moją mine to od razu sie zorientował, ze to owulak (robię je od prawie 2 lat, więc jest przyzwyczajony). Bardzo mu sie przykro zrobiło i przyznał, ze mu smutno.
Natomiast te dwie kreski (negatywny owulak) taką w niego energię wpędziły, ze jak tylko zadzwonił rano budzik o 5 to ściągał bokserki i juz dzialal 🤭🤭 bez marudzenia
KarolinaJ0702, Kompotlinka, Kathrine32, Rosalinda, askowe, Monia•, Agi96, Blond27, Czarna.Basia, sirengirl92, _Dysia_, Atomówka , Angel93 lubią tę wiadomość
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
Ja kochane miałam w tym cyklu sytuację że myślałam że miałam owulację 12 dnia cyklu bo tak miałam od około pół roku, temperatura tak wskazywała ale owulaki nie wyłapywać więc niewiedzialam co jest grane. 13 dnia już mi temperatura skoczyła w górę na 3 albo 4 dni i słuchajcie nagle znowu w dół na 2 dni. Drugiego dnia zrobiłam owulaka i prawie był pik, więc zrobiono mnie w konia i wprawdopodobnie wtedy owulke miałam 17 dnia cyklu. Na drugi dzień mi skoczyło w górę i rośnie trzeci dzień, pierwszy raz miałam taką sytuację👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
22 cs
Morfologia nasienia 5% -
Basiax wrote:No zrobiłam test w pracy i jest delikatny cień (o czasie) ale bardzo subtelny 😒 czuję sie naprawde inaczej ale u mnie takie cienie to albo biochemy albo fałszywe testy.
Ale tez fakt że piłam w pracy wodę/kawę i nie sikałam tylko z 2 godziny. Potworzę jutro lub za 2 dni. Nie wiem czy profilaktycznie już brać ten Acard ale to nie są typowe 2 kreski, więc zapewne powinnam poczekać. Ale słabo to widzę. Tylko czuje sie inaczej niż zwykle to mnie zastanawia.
Jeżeli wyszła Ci słaba kreska to ja bym traktowała to jako pozytywny test 😍 zrobiłabym betę na Twoim miejscu żeby mieć pewność
Basiax, Blond27 lubią tę wiadomość
👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
Dziewczyny podpowiedzcie mi czy któraś z was była może po ovitrelle i jej beta w 14 dpo wynosiła około 280?? U mnie wyszło 287,7 i z jednej strony się cieszę, a z drugiej dziwię że jest taka duża… może to jeszcze zastrzyk tak trzyma?? Jutro idę na kolejna betę i się dowiem ale jakoś z tyłu głowy mam jakąś lampkę 🙄
-
Cześć. Wiem że może temat nie pasuje do tej grupy. Ale może któras miała podobna sytuację. Dzisiaj mam 57 dzień cyklu bez okresu od 6 dni biorę drawvelist na wywołanie okresu to są tabletki antykoncepcyjne. Jak dobrze rozumiem to powinnam dostać okres jak tylko skończę listę tych tabletek. Pan doktor w między czasie chce mnie widzieć na kontroli czy tabletki działają bo chce zacząć leczyć się bo nie mogę zajść w ciążę. Mam nieregularne cykle a teraz taki długi.
-
Nie chcę Ci nakręcać ale kobiety mają intuicję. Jak czujesz że coś inaczej to może tak być ✊✊✊ Ja bym nie brała acardu poczekała to potwierdzenia. Trzymam kciuki za dalsze testy . Może beta ? Skoro jest leciutką kreska to powinna już wyjść pozytywnąBasiax wrote:No zrobiłam test w pracy i jest delikatny cień (o czasie) ale bardzo subtelny 😒 czuję sie naprawde inaczej ale u mnie takie cienie to albo biochemy albo fałszywe testy.
Ale tez fakt że piłam w pracy wodę/kawę i nie sikałam tylko z 2 godziny. Potworzę jutro lub za 2 dni. Nie wiem czy profilaktycznie już brać ten Acard ale to nie są typowe 2 kreski, więc zapewne powinnam poczekać. Ale słabo to widzę. Tylko czuje sie inaczej niż zwykle to mnie zastanawia. -
Basiax wrote:No zrobiłam test w pracy i jest delikatny cień (o czasie) ale bardzo subtelny 😒 czuję sie naprawde inaczej ale u mnie takie cienie to albo biochemy albo fałszywe testy.
Ale tez fakt że piłam w pracy wodę/kawę i nie sikałam tylko z 2 godziny. Potworzę jutro lub za 2 dni. Nie wiem czy profilaktycznie już brać ten Acard ale to nie są typowe 2 kreski, więc zapewne powinnam poczekać. Ale słabo to widzę. Tylko czuje sie inaczej niż zwykle to mnie zastanawia.
Ale kiedyś musi być ten cień, testujesz ok 10-11 dpo to nie będą dwie krechy bóg wie jakie.
Blond27 lubi tę wiadomość

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+3 6,5 cm, 67 g
05.01: 15+1- 10 cm i 130g
26.01: 18+1 250g chłopaka
11.02 prenatalne: 20+6 - 420g
23.02: 22+1 490g dzieciaczka
23.03: 26+1 980g
20.04: ⌛️
🤍 III prenatalne USG: 08.04.2026 -
Bosz dziewczyny dzisiaj mam tak dobry dzień, taki humor dobry że już dawno takiego nie miałam. Cały dzień rozmawiam sobie z mężem, śmieje się i kocham siebie całą sobą. Brzmie jak psycholka ale jakoś tak mam 🤣
I mam taką ochotę na męża a on jeszcze do soboty w trasie 🙈🤣
Uwielbiam czas owulacyjny, chociaż dawno nie miałam tak dobrego humoru jak dzisiaj. Może to dlatego że już wiosnę czuć?
KamilaAnt2026, Iskierka ✨, Blond27, Agi96, Kompotlinka, askowe, Esbe, Kathrine32, KAaareii, Angel93 lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę dobrego humorkuMurena96 wrote:Bosz dziewczyny dzisiaj mam tak dobry dzień, taki humor dobry że już dawno takiego nie miałam. Cały dzień rozmawiam sobie z mężem, śmieje się i kocham siebie całą sobą. Brzmie jak psycholka ale jakoś tak mam 🤣
I mam taką ochotę na męża a on jeszcze do soboty w trasie 🙈🤣
Uwielbiam czas owulacyjny, chociaż dawno nie miałam tak dobrego humoru jak dzisiaj. Może to dlatego że już wiosnę czuć?
ja się czuję tak "ciężko", czuję ciągnięcie po lewej stronie, ciągle jakby mi się "odbijało" w przełyku, do tego kręgosłup i brak energii. Eh ten ulubiony czas po owulce
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Dzień dobry ☀️
Zacznę od tego, że dawno mnie tu nie było. Gratulacje ciąż, przytulam w smutkach 🫂
Przed Nami wiosna, słoneczko, pozytywne wibracje 🙂
Pojawiłam się chwilę w styczniu i znikłam, za dużo spraw się nawarstwiło.
Cóż czekam na @ i wracam do starań o rodzeństwo dla synka.
Konsultowałam się też z drugim ginem, mam bardzo mieszane uczucia co do ginekologów vs. trombofilia nabyta inaczej zespół antyfosfolipidowy. Jestem kompletnie zmieszana, poradziła mi jedna kobitka żeby znaleźć gina specjalizującego się w tym.. szukałam i wszędzie piszą ogólnikowo 🤷🏻♀️
Miłego dzionka ❤️
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, mięśniak 0,5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
🌿Basiax też bym skoczyła na betę żeby mieć jasność.
Ja też mega dobry humor pomimo zakręconego poranka, bo pomyliłam godziny wizyty lekarskiej i leciałam z Młodym w piżamie zostawić go dziadkom. 🤣 ale słońce świeci i chce się żyć. Albo to właśnie kwestia tego, że jestem w pierwszej fazie cyklu. 🤪
dziś dopiero 8dc a owulak trochę ściemniał, dobrze, że mam już Męża na miejscu to zaczniemy działać, bo nie wiem co tam się zadzieje.
Blond27, Agi96, Iskierka ✨, monii00 lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈 -
Hej!
W ciągu 3 ostatnich miesięcy starań, wszystkie 3 cykle były udane, beta rosła do ok.25. 2 dni później oczywiście spadała.
I we wszystkich 3 cyklach dostałam okres 17dpo.
Tak jakby jeden i ten mechanizm wadził.
Mam juz dziecko 9 letnie, ogólnie dopiero 5 cykli staraniowych za mną. Ale dojechało mnie to potrójne combo.
Spotkałyście się z takim czymś u siebie może?
W tym ostatnim cyklu dostałam luteinę.
Wszystkie tarczycowe, czy jakieś niedobory, prolaktyny, progesterony, wszystko idealnie. Ginekolog mówiła, że jeśli zdarzy sie tak 3 raz no to zaczniemy badania. Statystykę zrobiłam, mogę zaczynać...🫤 -
Cześć dziewczyny. Chciałam tylko dać znać że po ponad roku starań ujrzałam dziś na usg pęcherzyk ciążowy w macicy. Dziś miałam mieć biopsję. Nie pomyślałabym że tak się to wszystko potoczy. Za dwa tygodnie mam przyjść na wizytę i mam nadzieję że będzie już zarodek. Wszystkiego dobrego dla Was. Ciągle Was podczytuję i czekam na wieści 😊
Cerva, _Dysia_, Hope9411, Iskierka ✨, Blond27, Agi96, Seabird, KamilaAnt2026, Kompotlinka, Czarna.Basia, askowe, Lisia00, Glorietka, Esbe, sirengirl92, Kathrine32, Mika1992, monii00, Reja13, Witynja, Ounai, Atomówka , ferrytynka25, Monia•, Karos31, dzydzy, KAaareii, Angel93 lubią tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37

-
Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę humoru. U mnie to nie dość, że pogoda się popsuła to cisnienie jest od kilku dni wysokie a ja jestem podatna i czuję się jakby coś mnie zjadło i wypluło. Mimo, że za niedługo owulacja to mam taki ultra dołek, że sama siebie nie poznaję 😓🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Gratulacje jeszcze raz! Wpadaj do nas i pochwal się wieściami z kolejnej wizytyAnett9300 wrote:Cześć dziewczyny. Chciałam tylko dać znać że po ponad roku starań ujrzałam dziś na usg pęcherzyk ciążowy w macicy. Dziś miałam mieć biopsję. Nie pomyślałabym że tak się to wszystko potoczy. Za dwa tygodnie mam przyjść na wizytę i mam nadzieję że będzie już zarodek. Wszystkiego dobrego dla Was. Ciągle Was podczytuję i czekam na wieści 😊
❤️
Anett9300 lubi tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Ja jestem 5/6 dpo i też mam dołek. Jestem jakaś płaczliwa i sama nie wiem o co mi chodzi. Rozdrabiam wszystko na części pierwsze, doszukuje się objawów, rozpamiętuje...ehhh..._Dysia_ wrote:Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę humoru. U mnie to nie dość, że pogoda się popsuła to cisnienie jest od kilku dni wysokie a ja jestem podatna i czuję się jakby coś mnie zjadło i wypluło. Mimo, że za niedługo owulacja to mam taki ultra dołek, że sama siebie nie poznaję 😓
No i u mnie jest pochmurno i nie ma słoneczka i to dołuje jeszcze bardziej 😔
_Dysia_, ataga lubią tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Czyli to wina pogody i ciśnienia - z nami wszystko jest okej 😇 może jak wyjdzie słońce to i nam się polepszy 😇❤️_Dysia_ wrote:Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę humoru. U mnie to nie dość, że pogoda się popsuła to cisnienie jest od kilku dni wysokie a ja jestem podatna i czuję się jakby coś mnie zjadło i wypluło. Mimo, że za niedługo owulacja to mam taki ultra dołek, że sama siebie nie poznaję 😓
_Dysia_, Czarna.Basia lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie...