Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy - jakieś 3 badania i dobre wyniki. Czekam jeszcze na antykoagulant tocznia wynik. Mam też wynik na toksoplazmoze i wyniki negatywny również. Mąż właśnie wraca z usg moszny I jąder I usg doppler bardzo ładne. Wszystko w porządku. Brak żylaków i nieprawidłowości. Chyba odpuścimy androloga na razie.. poczekamy na 2 badanie nasienia, ciekawe czy morfologia nadal będzie 0%.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 19:13
Esbe, Angel93, Agi96, Blond27, Kompotlinka, KAaareii, Kleo10, Lady A., askowe, Iskierka ✨, Reja13, sirengirl92, Kathrine32, Atomówka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny miałam napisać jak tam wizyta w klinice. No więc zdaję relację na świeżo.
Mieliśmy wizytę z młodziutką panią doktor, bardzo zaangażowaną i komunikatywną. Osobowościowo bardzo na plus.
Pierwszym tematem był mój mąż - przejrzała jego wyniki, powiedziała że potrzebuje kolejnej konsultacji z andrologiem, i że może moznaby było wrócić do clo, ale to do decyzji androloga. Ogólnie powiedziała też, że jego pierwsze wyniki z października (koncentracja 10 mln/ml) były całkiem ok i z nimi ogólnie moglibyśmy zajść w ciążę, więc mógł być jeszcze jakiś czynnik. No i ogólnie powiedziała że są szanse na poprawę i warto spróbować. Powiedziała też że ma zrezygnować z alkoholu.
Moje wyniki oceniła wszystkie jako ok, tylko przy stosunku FSH/LH powiedziała że wyglądają PCOS-owo, ale w USG jajniki są ok i androgeny mam w normie więc na PCOS się nie klasyfikuje. Za to wygląda na to, że mogę mieć jakieś lekkie stadium adenomiozy i ew endometriozy. Kształt macicy i brak wyraźniej granicy endometrium na to wskazuje i możliwe że mam jakiś lekki zrost. Oprócz tego jest płyn, ale może być po owulacji więc to do oceny na usg w I fazie cyklu. Zwróciła uwagę na moje plamienia i powiedziała, że ten Utrogestan to dobry pomysł.
Ogólnie powiedziała, ze jeśli by nam bardzo zależało to można iść już w IVF, ale biorąc pod uwagę nasz wiek możemy jeszcze poczekać. Więc dajemy 3 miesiące na poprawę wyników męża, on idzie do androloga i endokrynologa, po 3 miesiącach w zależności od jego wyników możemy iść w IVF albo w stymulacje/IUI.
Zaleciła dla mnie Ten Fertil Ona, a dla męża Ten Fertil On
Jeśli chodzi o program refundacji to obecnie nie ma u nich kolejek czy oczekiwania, a jak w poprzednich latach były przestoje to max 2-3 miesiące.
Cieszę się że jest plan i że lekarka wzbudziła w nas zaufanie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 19:17
Angel93, Basiax, Blond27, Agi96, Kompotlinka, KAaareii, kindzaaaa, Kleo10, Lady A., dzydzy, Mamacita, Cerva, askowe, Iskierka ✨, Seabird, sirengirl92, Mika1992, Kathrine32, Vainchild, Dawdler34, maranta, Kociara_96, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
sirengirl92 wrote:Ja wczoraj w 15dc nie miałam nadziei na owulkę, a chyba mogła się pojawić patrząc na pik🥹 sądząc po tym jak od wczoraj czuję jajniki a dziś boli mnie podbrzusze… udało się podziałać wczoraj ❤️
Z resztą same zobaczcie, …
Na górze Domowe Laborarorium
Na dole testy z Action, dziś 16dc już jaśniej.

Chciałabym zbadać progesteron za tydzień. To wtedy da mi pełny obraz jak ten miesiąc wygląda..
Te testy z Action fajnie pokazują pik, podobnie jak facelle a są pewnie dużo tańsze
Gdybym nie zakupiła 70szt easy home to pewnie bym się wybrała do Action 🤣
Super widac pik 15dc wieczorem i elegancko, że akurat udało się ❤️
No to 🤞🤞 i za dwa tygodnie wrzucasz tu zdjęcie dwóch kreseczek 😁
sirengirl92, Monia• lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
Basiax wrote:Dziewczyny mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy - jakieś 3 badania i dobre wyniki. Czekam jeszcze na antykoagulant tocznia wynik. Mam też wynik na toksoplazmoze i wyniki negatywny również. Mąż właśnie wraca z usg moszny I jąder I usg doppler bardzo ładne. Wszystko w porządku. Brak żylaków i nieprawidłowości. Chyba odpuścimy androloga na razie.. poczekamy na 2 badanie nasienia, ciekawe czy morfologia nadal będzie 0%.
Uff kamień z serca jak wyniki są dobre
Basiax lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
A w ogóle w tym cyklu biorę NAC 1x600, a w 3-7 dc 2x600 i tak mnie jajniki zaczęły codziennie boleć od 5dc do dziś jeszcze (11dc) 🤔 mam nadzieję, że to jakiś dobry znak, że może moje leniwe pęcherzyki się wzięły do roboty 😂29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Trzymam kciuki! A kiedy sprawdzić FSH/LH?Remedios wrote:Dziewczyny miałam napisać jak tam wizyta w klinice. No więc zdaję relację na świeżo.
Mieliśmy wizytę z młodziutką panią doktor, bardzo zaangażowaną i komunikatywną. Osobowościowo bardzo na plus.
Pierwszym tematem był mój mąż - przejrzała jego wyniki, powiedziała że potrzebuje kolejnej konsultacji z andrologiem, i że może moznaby było wrócić do clo, ale to do decyzji androloga. Ogólnie powiedziała też, że jego pierwsze wyniki z października (koncentracja 10 mln/ml) były całkiem ok i z nimi ogólnie moglibyśmy zajść w ciążę, więc mógł być jeszcze jakiś czynnik. No i ogólnie powiedziała że są szanse na poprawę i warto spróbować. Powiedziała też że ma zrezygnować z alkoholu.
Moje wyniki oceniła wszystkie jako ok, tylko przy stosunku FSH/LH powiedziała że wyglądają PCOS-owo, ale w USG jajniki są ok i androgeny mam w normie więc na PCOS się nie klasyfikuje. Za to wygląda na to, że mogę mieć jakieś lekkie stadium adenomiozy i ew endometriozy. Kształt macicy i brak wyraźniej granicy endometrium na to wskazuje i możliwe że mam jakiś lekki zrost. Oprócz tego jest płyn, ale może być po owulacji więc to do oceny na usg w I fazie cyklu. Zwróciła uwagę na moje plamienia i powiedziała, że ten Utrogestan to dobry pomysł.
Ogólnie powiedziała, ze jeśli by nam bardzo zależało to można iść już w IVF, ale biorąc pod uwagę nasz wiek możemy jeszcze poczekać. Więc dajemy 3 miesiące na poprawę wyników męża, on idzie do androloga i endokrynologa, po 3 miesiącach w zależności od jego wyników możemy iść w IVF albo w stymulacje/IUI.
Jeśli chodzi o program refundacji to obecnie nie ma u nich kolejek czy oczekiwania, a jak w poprzednich latach były przestoje to max 2-3 miesiące.
Cieszę się że jest plan i że lekarka wzbudziła w nas zaufanie 😊 -
Remedios wrote:Dziewczyny miałam napisać jak tam wizyta w klinice. No więc zdaję relację na świeżo.
Cieszę się że jest plan i że lekarka wzbudziła w nas zaufanie 😊
Ale miło, że tak to szczegółowo opisałaś
Sytuacja nie wygląda najgorzej. Na Waszym miejscu spróbowałabym jeszcze konsultacji u androloga, wdrożenie supli i poczekać jeszcze kilka cykli naturalnie
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Basiax wrote:Trzymam kciuki! A kiedy sprawdzić FSH/LH?
Na początku cyklu się bada cały pakiet łącznie z estradiolem. Między 2 a 5 dniem
Basiax lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Remedios dzięki, że nam wszystko opisałaś! Cieszę się, że trafiliście na fajną Panią doktor i że tak Was zaopiekowała. Plan wydaje się konkretny i sensowny, także trzymam kciuki za powodzenie!
Remedios lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
O kurde! Dziewczyny! Właśnie odświeżyłam stronę laboratorium i w końcu pojawił się wynik. Nie wierzę w to co widzę… beta 171,00 mlU/mL 🙈 Cała się trzęsę
Remedios, Lady A., Smeegi, Czarna.Basia, tulips, Kompotlinka, dzydzy, _Dysia_, Aga_92, Rosalinda, Agi96, Helenka22, Mamacita, Iza., Cerva, Maalwii, Esbe, Buburuza, Allthatnats, KAaareii, Reja13, Basiax, askowe, Seabird, Iskierka ✨, sirengirl92, Mika1992, Glorietka, Kathrine32, Vainchild, Ounai, Angel93, maranta, Atomówka , Luna11, Kociara_96, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
starania o pierwszą 🤰
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Kleo10 wrote:O kurde! Dziewczyny! Właśnie odświeżyłam stronę laboratorium i w końcu pojawił się wynik. Nie wierzę w to co widzę… beta 171,00 mlU/mL 🙈 Cała się trzęsę
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Jak wspaniale!!!! Spodziewałaś się w ogóle? Jaka porządna ta beta, nie ma nawet że startuje, jakbyś zrobiła test to by była gruba krecha 😊
Kleo10 lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Clostilbegyt + suple
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Same dobre wiadomości w tym marcu! Kleo10 - gratulacje! ♥️Kleo10 wrote:O kurde! Dziewczyny! Właśnie odświeżyłam stronę laboratorium i w końcu pojawił się wynik. Nie wierzę w to co widzę… beta 171,00 mlU/mL 🙈 Cała się trzęsę
Remedios - cieszę się, że sprawy idą w dobrym kierunku ✊
Basia - świetnie, że wyniki wyszły dobrze 😊
Kleo10, KAaareii lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Kleo10 Gratulacje! Czekałam na Twoje wyniki
Bardzo się cieszę i życzę nudnej ciąży❤️👍
Mialaś jakieś objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 19:47
Kleo10 lubi tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Kleo10 wrote:O kurde! Dziewczyny! Właśnie odświeżyłam stronę laboratorium i w końcu pojawił się wynik. Nie wierzę w to co widzę… beta 171,00 mlU/mL 🙈 Cała się trzęsę
No nie dziwię się wcale😊 pięknie gratulacje 😍
Kleo10 lubi tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍 -
Remedios wrote:❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Jak wspaniale!!!! Spodziewałaś się w ogóle? Jaka porządna ta beta, nie ma nawet że startuje, jakbyś zrobiła test to by była gruba krecha 😊
Coś Ty, myślałam że znowu wymyślam i sobie wkręcam. I wręcz jechałam się w głowie, że czemu jestem taka naiwna i nie potrafię podejść do tego ze stoickim spokojem, skoro to już 15 cykl i zawsze była biel… przygotowywałam się na to, że zobaczę wynik poniżej 5. Przecież ja w tym cyklu usłyszałam, że mam adenomioze, niedrożny jajowód, że w ogóle nie było owulacji…
Remedios, Agi96, KAaareii, Seabird, sirengirl92, Kathrine32, Angel93 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
starania o pierwszą 🤰
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
O! Ale piękny wynik. Gratulacje! 🤩
Kleo10 lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Czy to magia HSG? Chyba zostanę ambasadorką tego badania 😂
Remedios, Kompotlinka, Esbe, Ewelka23, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
starania o pierwszą 🤰
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Remedios wrote:Dziewczyny miałam napisać jak tam wizyta w klinice. No więc zdaję relację na świeżo.
Cieszę się że jest plan i że lekarka wzbudziła w nas zaufanie 😊
Dobrze że trafiliście do kogoś kto wzbudziła wasze zaufanie i że macie solidny plan na najbliższe miesiące
trzymam kciuki żeby IVF nie było konieczne
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Kleo10 wrote:Czy to magia HSG? Chyba zostanę ambasadorką tego badania 😂
Dobrze je reklamujesz 😅 błyskawiczne działanie
Kleo10 lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok