Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy - jakieś 3 badania i dobre wyniki. Czekam jeszcze na antykoagulant tocznia wynik. Mam też wynik na toksoplazmoze i wyniki negatywny również. Mąż właśnie wraca z usg moszny I jąder I usg doppler bardzo ładne. Wszystko w porządku. Brak żylaków i nieprawidłowości. Chyba odpuścimy androloga na razie.. poczekamy na 2 badanie nasienia, ciekawe czy morfologia nadal będzie 0%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 19:13

Esbe, Angel93, Agi96, Blond27, Kompotlinka, KAaareii, Kleo10, Lady A., askowe, Iskierka ✨, Reja13, sirengirl92, Kathrine32, Atomówka lubią tę wiadomość

• Remedios Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam napisać jak tam wizyta w klinice. No więc zdaję relację na świeżo.

Mieliśmy wizytę z młodziutką panią doktor, bardzo zaangażowaną i komunikatywną. Osobowościowo bardzo na plus.

Pierwszym tematem był mój mąż - przejrzała jego wyniki, powiedziała że potrzebuje kolejnej konsultacji z andrologiem, i że może moznaby było wrócić do clo, ale to do decyzji androloga. Ogólnie powiedziała też, że jego pierwsze wyniki z października (koncentracja 10 mln/ml) były całkiem ok i z nimi ogólnie moglibyśmy zajść w ciążę, więc mógł być jeszcze jakiś czynnik. No i ogólnie powiedziała że są szanse na poprawę i warto spróbować. Powiedziała też że ma zrezygnować z alkoholu.

Moje wyniki oceniła wszystkie jako ok, tylko przy stosunku FSH/LH powiedziała że wyglądają PCOS-owo, ale w USG jajniki są ok i androgeny mam w normie więc na PCOS się nie klasyfikuje. Za to wygląda na to, że mogę mieć jakieś lekkie stadium adenomiozy i ew endometriozy. Kształt macicy i brak wyraźniej granicy endometrium na to wskazuje i możliwe że mam jakiś lekki zrost. Oprócz tego jest płyn, ale może być po owulacji więc to do oceny na usg w I fazie cyklu. Zwróciła uwagę na moje plamienia i powiedziała, że ten Utrogestan to dobry pomysł.

Ogólnie powiedziała, ze jeśli by nam bardzo zależało to można iść już w IVF, ale biorąc pod uwagę nasz wiek możemy jeszcze poczekać. Więc dajemy 3 miesiące na poprawę wyników męża, on idzie do androloga i endokrynologa, po 3 miesiącach w zależności od jego wyników możemy iść w IVF albo w stymulacje/IUI.

Zaleciła dla mnie Ten Fertil Ona, a dla męża Ten Fertil On

Jeśli chodzi o program refundacji to obecnie nie ma u nich kolejek czy oczekiwania, a jak w poprzednich latach były przestoje to max 2-3 miesiące.

Cieszę się że jest plan i że lekarka wzbudziła w nas zaufanie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 19:17

Angel93, Basiax, Blond27, Agi96, Kompotlinka, KAaareii, kindzaaaa, Kleo10, Lady A., dzydzy, Mamacita, Cerva, askowe, Iskierka ✨, Seabird, sirengirl92, Mika1992, Kathrine32, Vainchild, Dawdler34, maranta, Kociara_96, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sirengirl92 wrote:
    Ja wczoraj w 15dc nie miałam nadziei na owulkę, a chyba mogła się pojawić patrząc na pik🥹 sądząc po tym jak od wczoraj czuję jajniki a dziś boli mnie podbrzusze… udało się podziałać wczoraj ❤️

Z resztą same zobaczcie, …

Na górze Domowe Laborarorium
    Na dole testy z Action, dziś 16dc już jaśniej.

IMG-2605.jpg

Chciałabym zbadać progesteron za tydzień. To wtedy da mi pełny obraz jak ten miesiąc wygląda..

Te testy z Action fajnie pokazują pik, podobnie jak facelle a są pewnie dużo tańsze
    Gdybym nie zakupiła 70szt easy home to pewnie bym się wybrała do Action 🤣

Super widac pik 15dc wieczorem i elegancko, że akurat udało się ❤️

No to 🤞🤞 i za dwa tygodnie wrzucasz tu zdjęcie dwóch kreseczek 😁

sirengirl92, Monia• lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - seminoma

Maj 26' Zabezpieczenie nasienia i start chemioterapii
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Dziewczyny mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy - jakieś 3 badania i dobre wyniki. Czekam jeszcze na antykoagulant tocznia wynik. Mam też wynik na toksoplazmoze i wyniki negatywny również. Mąż właśnie wraca z usg moszny I jąder I usg doppler bardzo ładne. Wszystko w porządku. Brak żylaków i nieprawidłowości. Chyba odpuścimy androloga na razie.. poczekamy na 2 badanie nasienia, ciekawe czy morfologia nadal będzie 0%.

Uff kamień z serca jak wyniki są dobre :)

Basiax lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Agi96 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle w tym cyklu biorę NAC 1x600, a w 3-7 dc 2x600 i tak mnie jajniki zaczęły codziennie boleć od 5dc do dziś jeszcze (11dc) 🤔 mam nadzieję, że to jakiś dobry znak, że może moje leniwe pęcherzyki się wzięły do roboty 😂

30 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Łagodna IO
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Dziewczyny miałam napisać jak tam wizyta w klinice. No więc zdaję relację na świeżo.

Mieliśmy wizytę z młodziutką panią doktor, bardzo zaangażowaną i komunikatywną. Osobowościowo bardzo na plus.

Pierwszym tematem był mój mąż - przejrzała jego wyniki, powiedziała że potrzebuje kolejnej konsultacji z andrologiem, i że może moznaby było wrócić do clo, ale to do decyzji androloga. Ogólnie powiedziała też, że jego pierwsze wyniki z października (koncentracja 10 mln/ml) były całkiem ok i z nimi ogólnie moglibyśmy zajść w ciążę, więc mógł być jeszcze jakiś czynnik. No i ogólnie powiedziała że są szanse na poprawę i warto spróbować. Powiedziała też że ma zrezygnować z alkoholu.

Moje wyniki oceniła wszystkie jako ok, tylko przy stosunku FSH/LH powiedziała że wyglądają PCOS-owo, ale w USG jajniki są ok i androgeny mam w normie więc na PCOS się nie klasyfikuje. Za to wygląda na to, że mogę mieć jakieś lekkie stadium adenomiozy i ew endometriozy. Kształt macicy i brak wyraźniej granicy endometrium na to wskazuje i możliwe że mam jakiś lekki zrost. Oprócz tego jest płyn, ale może być po owulacji więc to do oceny na usg w I fazie cyklu. Zwróciła uwagę na moje plamienia i powiedziała, że ten Utrogestan to dobry pomysł.

Ogólnie powiedziała, ze jeśli by nam bardzo zależało to można iść już w IVF, ale biorąc pod uwagę nasz wiek możemy jeszcze poczekać. Więc dajemy 3 miesiące na poprawę wyników męża, on idzie do androloga i endokrynologa, po 3 miesiącach w zależności od jego wyników możemy iść w IVF albo w stymulacje/IUI.

Jeśli chodzi o program refundacji to obecnie nie ma u nich kolejek czy oczekiwania, a jak w poprzednich latach były przestoje to max 2-3 miesiące.

Trzymam kciuki! A kiedy sprawdzić FSH/LH?

• Angel93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:

Ale miło, że tak to szczegółowo opisałaś

Sytuacja nie wygląda najgorzej. Na Waszym miejscu spróbowałabym jeszcze konsultacji u androloga, wdrożenie supli i poczekać jeszcze kilka cykli naturalnie :)

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Remedios Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Trzymam kciuki! A kiedy sprawdzić FSH/LH?

Na początku cyklu się bada cały pakiet łącznie z estradiolem. Między 2 a 5 dniem

Basiax lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Kleo10 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios dzięki, że nam wszystko opisałaś! Cieszę się, że trafiliście na fajną Panią doktor i że tak Was zaopiekowała. Plan wydaje się konkretny i sensowny, także trzymam kciuki za powodzenie!

Remedios lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL (13dpo)
    06.03.2026 - beta 402 mIU/mL (15 dpo)
    09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL (18 dpo)
    02.04.2026 - CRL 1,4 cm bobasa z serduszkiem
    23.04.2026 - CRL 5cm, FHR 166/min
    🥹🍀

preg.png
  • Kleo10 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde! Dziewczyny! Właśnie odświeżyłam stronę laboratorium i w końcu pojawił się wynik. Nie wierzę w to co widzę… beta 171,00 mlU/mL 🙈 Cała się trzęsę

Remedios, Lady A., Smeegi, Czarna.Basia, tulips, Kompotlinka, dzydzy, _Dysia_, Aga_92, Rosalinda, Agi96, Helenka22, Mamacita, Iza., Cerva, Maalwii, Esbe, Buburuza, Allthatnats, KAaareii, Reja13, Basiax, askowe, Seabird, Iskierka ✨, sirengirl92, Mika1992, Glorietka, Kathrine32, Vainchild, Ounai, Angel93, maranta, Atomówka , Luna11, Kociara_96, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

🥹🍀

preg.png
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    O kurde! Dziewczyny! Właśnie odświeżyłam stronę laboratorium i w końcu pojawił się wynik. Nie wierzę w to co widzę… beta 171,00 mlU/mL 🙈 Cała się trzęsę

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Jak wspaniale!!!! Spodziewałaś się w ogóle? Jaka porządna ta beta, nie ma nawet że startuje, jakbyś zrobiła test to by była gruba krecha 😊

Kleo10 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Same dobre wiadomości w tym marcu! Kleo10 - gratulacje! ♥️
    Remedios - cieszę się, że sprawy idą w dobrym kierunku ✊
    Basia - świetnie, że wyniki wyszły dobrze 😊

Kleo10, KAaareii lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Czarna.Basia Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 Gratulacje! Czekałam na Twoje wyniki :) Bardzo się cieszę i życzę nudnej ciąży❤️👍
    Mialaś jakieś objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 19:47

Kleo10 lubi tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

24.03 ⏸️ 🙏🌈❤️🍀🥹

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:

No nie dziwię się wcale😊 pięknie gratulacje 😍

Kleo10 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍

🌸03.2026 ⏸️
    7.03 (12dpo) beta 31,75
    9.03 (14dpo) beta 95,17
    11.03 (16dpo) beta 239,76
    13.03 (18dpo) beta 569,37

preg.png
  • Kleo10 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Jak wspaniale!!!! Spodziewałaś się w ogóle? Jaka porządna ta beta, nie ma nawet że startuje, jakbyś zrobiła test to by była gruba krecha 😊

Coś Ty, myślałam że znowu wymyślam i sobie wkręcam. I wręcz jechałam się w głowie, że czemu jestem taka naiwna i nie potrafię podejść do tego ze stoickim spokojem, skoro to już 15 cykl i zawsze była biel… przygotowywałam się na to, że zobaczę wynik poniżej 5. Przecież ja w tym cyklu usłyszałam, że mam adenomioze, niedrożny jajowód, że w ogóle nie było owulacji…

Remedios, Agi96, KAaareii, Seabird, sirengirl92, Kathrine32, Angel93 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

🥹🍀

preg.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:

O! Ale piękny wynik. Gratulacje! 🤩

Kleo10 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios, super że trafiliscie na rzeczowa lekarke. Dobrze, ze jest plan :)

Kleo, wow, gratulacje! 🥰

Kleo10 lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Kleo10 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to magia HSG? Chyba zostanę ambasadorką tego badania 😂

Remedios, Kompotlinka, Esbe, Ewelka23, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

🥹🍀

preg.png
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:

Dobrze że trafiliście do kogoś kto wzbudziła wasze zaufanie i że macie solidny plan na najbliższe miesiące :)
    trzymam kciuki żeby IVF nie było konieczne ;)

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Czy to magia HSG? Chyba zostanę ambasadorką tego badania 😂

Dobrze je reklamujesz 😅 błyskawiczne działanie

Kleo10 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ