Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
Odpowiedz

Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy - jakieś 3 badania i dobre wyniki. Czekam jeszcze na antykoagulant tocznia wynik. Mam też wynik na toksoplazmoze i wyniki negatywny również. Mąż właśnie wraca z usg moszny I jąder I usg doppler bardzo ładne. Wszystko w porządku. Brak żylaków i nieprawidłowości. Chyba odpuścimy androloga na razie.. poczekamy na 2 badanie nasienia, ciekawe czy morfologia nadal będzie 0%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 19:13

Esbe, Angel93, Agi96, Blond27, Kompotlinka, KAaareii, Kleo10, Lady A., askowe, Iskierka ✨, Reja13, sirengirl92, Kathrine32, Atomówka lubią tę wiadomość

• Remedios Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam napisać jak tam wizyta w klinice. No więc zdaję relację na świeżo.

Mieliśmy wizytę z młodziutką panią doktor, bardzo zaangażowaną i komunikatywną. Osobowościowo bardzo na plus.

Pierwszym tematem był mój mąż - przejrzała jego wyniki, powiedziała że potrzebuje kolejnej konsultacji z andrologiem, i że może moznaby było wrócić do clo, ale to do decyzji androloga. Ogólnie powiedziała też, że jego pierwsze wyniki z października (koncentracja 10 mln/ml) były całkiem ok i z nimi ogólnie moglibyśmy zajść w ciążę, więc mógł być jeszcze jakiś czynnik. No i ogólnie powiedziała że są szanse na poprawę i warto spróbować. Powiedziała też że ma zrezygnować z alkoholu.

Moje wyniki oceniła wszystkie jako ok, tylko przy stosunku FSH/LH powiedziała że wyglądają PCOS-owo, ale w USG jajniki są ok i androgeny mam w normie więc na PCOS się nie klasyfikuje. Za to wygląda na to, że mogę mieć jakieś lekkie stadium adenomiozy i ew endometriozy. Kształt macicy i brak wyraźniej granicy endometrium na to wskazuje i możliwe że mam jakiś lekki zrost. Oprócz tego jest płyn, ale może być po owulacji więc to do oceny na usg w I fazie cyklu. Zwróciła uwagę na moje plamienia i powiedziała, że ten Utrogestan to dobry pomysł.

Ogólnie powiedziała, ze jeśli by nam bardzo zależało to można iść już w IVF, ale biorąc pod uwagę nasz wiek możemy jeszcze poczekać. Więc dajemy 3 miesiące na poprawę wyników męża, on idzie do androloga i endokrynologa, po 3 miesiącach w zależności od jego wyników możemy iść w IVF albo w stymulacje/IUI.

Zaleciła dla mnie Ten Fertil Ona, a dla męża Ten Fertil On

Jeśli chodzi o program refundacji to obecnie nie ma u nich kolejek czy oczekiwania, a jak w poprzednich latach były przestoje to max 2-3 miesiące.

Cieszę się że jest plan i że lekarka wzbudziła w nas zaufanie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 19:17

Angel93, Basiax, Blond27, Agi96, Kompotlinka, KAaareii, kindzaaaa, Kleo10, Lady A., dzydzy, Mamacita, Cerva, askowe, Iskierka ✨, Seabird, sirengirl92, Mika1992, Kathrine32, Vainchild, Dawdler34, maranta, Kociara_96, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sirengirl92 wrote:
    Ja wczoraj w 15dc nie miałam nadziei na owulkę, a chyba mogła się pojawić patrząc na pik🥹 sądząc po tym jak od wczoraj czuję jajniki a dziś boli mnie podbrzusze… udało się podziałać wczoraj ❤️

Z resztą same zobaczcie, …

Na górze Domowe Laborarorium
    Na dole testy z Action, dziś 16dc już jaśniej.

IMG-2605.jpg

Chciałabym zbadać progesteron za tydzień. To wtedy da mi pełny obraz jak ten miesiąc wygląda..

Te testy z Action fajnie pokazują pik, podobnie jak facelle a są pewnie dużo tańsze
    Gdybym nie zakupiła 70szt easy home to pewnie bym się wybrała do Action 🤣

Super widac pik 15dc wieczorem i elegancko, że akurat udało się ❤️

No to 🤞🤞 i za dwa tygodnie wrzucasz tu zdjęcie dwóch kreseczek 😁

sirengirl92, Monia• lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - guz
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Dziewczyny mam wyniki na zespół antyfosfolipidowy - jakieś 3 badania i dobre wyniki. Czekam jeszcze na antykoagulant tocznia wynik. Mam też wynik na toksoplazmoze i wyniki negatywny również. Mąż właśnie wraca z usg moszny I jąder I usg doppler bardzo ładne. Wszystko w porządku. Brak żylaków i nieprawidłowości. Chyba odpuścimy androloga na razie.. poczekamy na 2 badanie nasienia, ciekawe czy morfologia nadal będzie 0%.

Uff kamień z serca jak wyniki są dobre :)

Basiax lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Agi96 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle w tym cyklu biorę NAC 1x600, a w 3-7 dc 2x600 i tak mnie jajniki zaczęły codziennie boleć od 5dc do dziś jeszcze (11dc) 🤔 mam nadzieję, że to jakiś dobry znak, że może moje leniwe pęcherzyki się wzięły do roboty 😂

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Dziewczyny miałam napisać jak tam wizyta w klinice. No więc zdaję relację na świeżo.

Mieliśmy wizytę z młodziutką panią doktor, bardzo zaangażowaną i komunikatywną. Osobowościowo bardzo na plus.

Pierwszym tematem był mój mąż - przejrzała jego wyniki, powiedziała że potrzebuje kolejnej konsultacji z andrologiem, i że może moznaby było wrócić do clo, ale to do decyzji androloga. Ogólnie powiedziała też, że jego pierwsze wyniki z października (koncentracja 10 mln/ml) były całkiem ok i z nimi ogólnie moglibyśmy zajść w ciążę, więc mógł być jeszcze jakiś czynnik. No i ogólnie powiedziała że są szanse na poprawę i warto spróbować. Powiedziała też że ma zrezygnować z alkoholu.

Moje wyniki oceniła wszystkie jako ok, tylko przy stosunku FSH/LH powiedziała że wyglądają PCOS-owo, ale w USG jajniki są ok i androgeny mam w normie więc na PCOS się nie klasyfikuje. Za to wygląda na to, że mogę mieć jakieś lekkie stadium adenomiozy i ew endometriozy. Kształt macicy i brak wyraźniej granicy endometrium na to wskazuje i możliwe że mam jakiś lekki zrost. Oprócz tego jest płyn, ale może być po owulacji więc to do oceny na usg w I fazie cyklu. Zwróciła uwagę na moje plamienia i powiedziała, że ten Utrogestan to dobry pomysł.

Ogólnie powiedziała, ze jeśli by nam bardzo zależało to można iść już w IVF, ale biorąc pod uwagę nasz wiek możemy jeszcze poczekać. Więc dajemy 3 miesiące na poprawę wyników męża, on idzie do androloga i endokrynologa, po 3 miesiącach w zależności od jego wyników możemy iść w IVF albo w stymulacje/IUI.

Jeśli chodzi o program refundacji to obecnie nie ma u nich kolejek czy oczekiwania, a jak w poprzednich latach były przestoje to max 2-3 miesiące.

Trzymam kciuki! A kiedy sprawdzić FSH/LH?

• Angel93 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:

Ale miło, że tak to szczegółowo opisałaś

Sytuacja nie wygląda najgorzej. Na Waszym miejscu spróbowałabym jeszcze konsultacji u androloga, wdrożenie supli i poczekać jeszcze kilka cykli naturalnie :)

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Remedios Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Trzymam kciuki! A kiedy sprawdzić FSH/LH?

Na początku cyklu się bada cały pakiet łącznie z estradiolem. Między 2 a 5 dniem

Basiax lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Clostilbegyt + suple
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios dzięki, że nam wszystko opisałaś! Cieszę się, że trafiliście na fajną Panią doktor i że tak Was zaopiekowała. Plan wydaje się konkretny i sensowny, także trzymam kciuki za powodzenie!

Remedios lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
    starania o pierwszą 🤰

Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
    02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
    Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde! Dziewczyny! Właśnie odświeżyłam stronę laboratorium i w końcu pojawił się wynik. Nie wierzę w to co widzę… beta 171,00 mlU/mL 🙈 Cała się trzęsę

Remedios, Lady A., Smeegi, Czarna.Basia, tulips, Kompotlinka, dzydzy, _Dysia_, Aga_92, Rosalinda, Agi96, Helenka22, Mamacita, Iza., Cerva, Maalwii, Esbe, Buburuza, Allthatnats, KAaareii, Reja13, Basiax, askowe, Seabird, Iskierka ✨, sirengirl92, Mika1992, Glorietka, Kathrine32, Vainchild, Ounai, Angel93, maranta, Atomówka , Luna11, Kociara_96, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

starania o pierwszą 🤰

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)

• Remedios Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    O kurde! Dziewczyny! Właśnie odświeżyłam stronę laboratorium i w końcu pojawił się wynik. Nie wierzę w to co widzę… beta 171,00 mlU/mL 🙈 Cała się trzęsę

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Jak wspaniale!!!! Spodziewałaś się w ogóle? Jaka porządna ta beta, nie ma nawet że startuje, jakbyś zrobiła test to by była gruba krecha 😊

Kleo10 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Clostilbegyt + suple
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Same dobre wiadomości w tym marcu! Kleo10 - gratulacje! ♥️
    Remedios - cieszę się, że sprawy idą w dobrym kierunku ✊
    Basia - świetnie, że wyniki wyszły dobrze 😊

Kleo10, KAaareii lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Czarna.Basia Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 Gratulacje! Czekałam na Twoje wyniki :) Bardzo się cieszę i życzę nudnej ciąży❤️👍
    Mialaś jakieś objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 19:47

Kleo10 lubi tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:

No nie dziwię się wcale😊 pięknie gratulacje 😍

Kleo10 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Jak wspaniale!!!! Spodziewałaś się w ogóle? Jaka porządna ta beta, nie ma nawet że startuje, jakbyś zrobiła test to by była gruba krecha 😊

Coś Ty, myślałam że znowu wymyślam i sobie wkręcam. I wręcz jechałam się w głowie, że czemu jestem taka naiwna i nie potrafię podejść do tego ze stoickim spokojem, skoro to już 15 cykl i zawsze była biel… przygotowywałam się na to, że zobaczę wynik poniżej 5. Przecież ja w tym cyklu usłyszałam, że mam adenomioze, niedrożny jajowód, że w ogóle nie było owulacji…

Remedios, Agi96, KAaareii, Seabird, sirengirl92, Kathrine32, Angel93 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

starania o pierwszą 🤰

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)

• Kompotlinka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:

O! Ale piękny wynik. Gratulacje! 🤩

Kleo10 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios, super że trafiliscie na rzeczowa lekarke. Dobrze, ze jest plan :)

Kleo, wow, gratulacje! 🥰

Kleo10 lubi tę wiadomość

👦🏼 2018

32 & 35
    6cs
    🩸 28-35
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to magia HSG? Chyba zostanę ambasadorką tego badania 😂

Remedios, Kompotlinka, Esbe, Ewelka23, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

starania o pierwszą 🤰

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)

• dzydzy Koleżanka

Wysłany: 4 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:

Dobrze że trafiliście do kogoś kto wzbudziła wasze zaufanie i że macie solidny plan na najbliższe miesiące :)
    trzymam kciuki żeby IVF nie było konieczne ;)

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Czy to magia HSG? Chyba zostanę ambasadorką tego badania 😂

Dobrze je reklamujesz 😅 błyskawiczne działanie

Kleo10 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Clostilbegyt + suple
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ