Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angel93 wrote:Mąż miał telefon ze szpitala ze sa juz wyniki histopatologi. Babka z sekretariatu oczywiście nie powiedziała jaki jest wynik ale zasugerowała, że prawdopodobnie będzie trzeba włączyć leczenie uzupełniające typu jedna kroplówka lub tabletki. Mąż niczego nie świadomy i mówi eee to będzie dobrze. A ja mówię mu, no tak, to jedziemy do kliniki zbankować nasienie. A on ale jak to przecież to tylko jedna kroplówka to nie zaszkodzi. Mówię mu ta kroplówka to chemia barani łbie
No i znalazłam info że w gyncentrum mają rządowy program mrożenia nasienia dla pacjentów onkologicznych. Zadzwonię tam dziś bądź jutro jak ochłonę
Trzymam za Was mocno kciuki ♥️ mam nadzieję, że niedługo będą u Was same dobre wieści 🫂
Basiax, Blond27 lubią tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Dawdler34 wrote:Dziewczyny, w poniedziałek beta 195.4 a dzisiaj 446 🥹🥹 chyba zaczyna do mnie docierać 😍❤️
Usg za 2tyg, 3majcie kciuki! ❤️
Super wiadomości. 😊 Będzie dobrze. 🤞 Dawaj znać na bieżąco internetowym ciotkom. 😉
Dawdler34 lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Trzymam mocno kciuki za to żeby wyniki były dobre i ktoś Was dobrze poprowadził ✊Angel93 wrote:Mąż miał telefon ze szpitala ze sa juz wyniki histopatologi. Babka z sekretariatu oczywiście nie powiedziała jaki jest wynik ale zasugerowała, że prawdopodobnie będzie trzeba włączyć leczenie uzupełniające typu jedna kroplówka lub tabletki. Mąż niczego nie świadomy i mówi eee to będzie dobrze. A ja mówię mu, no tak, to jedziemy do kliniki zbankować nasienie. A on ale jak to przecież to tylko jedna kroplówka to nie zaszkodzi. Mówię mu ta kroplówka to chemia barani łbie
No i znalazłam info że w gyncentrum mają rządowy program mrożenia nasienia dla pacjentów onkologicznych. Zadzwonię tam dziś bądź jutro jak ochłonę🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Co do tego że dziecko z końca roku odstaje - niekoniecznie 😉
Mój starszy syn jest z października i jest bystry, matematykę super ogarnia, ma bardzo dobrą pamięć, itp. Nie sądzę, żeby miał w szkole odstawać 😉
Młodszy urodził się w lutym. Patrząc na rozwój starszego a młodszego to jest spora różnica - młodszy rozwijał się wolniej fizycznie, mniej mówi niż starszy jak był w jego wieku (choć mieści się w normie).
Także miesiąc urodzenia nic nie gwarantuje, każde dziecko jest inne 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 15:01
Angel93, dzydzy, Dawdler34, Kompotlinka, Mika1992, Blond27 lubią tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
J.ss wrote:Angel, trzymaj sie, powodzenia kochana, dzisiaj jedziecie je oficjalnie odebrac? I kiedy macie wizyte u lekarza?
W środę mamy wizyte i wtedy odbierzemy. Do kliniki mamy 1.15 h drogi👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - seminoma -
Super, gratulacje 🥰Dawdler34 wrote:Dziewczyny, w poniedziałek beta 195.4 a dzisiaj 446 🥹🥹 chyba zaczyna do mnie docierać 😍❤️
Usg za 2tyg, 3majcie kciuki! ❤️
Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Trzymajcie się 🫂 ❤️🩹Angel93 wrote:Mąż miał telefon ze szpitala ze sa juz wyniki histopatologi. Babka z sekretariatu oczywiście nie powiedziała jaki jest wynik ale zasugerowała, że prawdopodobnie będzie trzeba włączyć leczenie uzupełniające typu jedna kroplówka lub tabletki. Mąż niczego nie świadomy i mówi eee to będzie dobrze. A ja mówię mu, no tak, to jedziemy do kliniki zbankować nasienie. A on ale jak to przecież to tylko jedna kroplówka to nie zaszkodzi. Mówię mu ta kroplówka to chemia barani łbie
No i znalazłam info że w gyncentrum mają rządowy program mrożenia nasienia dla pacjentów onkologicznych. Zadzwonię tam dziś bądź jutro jak ochłonęMama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Uświadomiłam sobie że to ostatni cykl żeby mieć poród jeszcze w tym roku... To był mój cel na ten rok, zostać matką a teraz coraz bardziej staje się w mojej głowie nierealny. Myślałam że jak już będzie po ślubie, odejdą mi nerwy i wgl to się uda a tu nadal nic.
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Angel93 wrote:Mąż miał telefon ze szpitala ze sa juz wyniki histopatologi. Babka z sekretariatu oczywiście nie powiedziała jaki jest wynik ale zasugerowała, że prawdopodobnie będzie trzeba włączyć leczenie uzupełniające typu jedna kroplówka lub tabletki. Mąż niczego nie świadomy i mówi eee to będzie dobrze. A ja mówię mu, no tak, to jedziemy do kliniki zbankować nasienie. A on ale jak to przecież to tylko jedna kroplówka to nie zaszkodzi. Mówię mu ta kroplówka to chemia barani łbie
No i znalazłam info że w gyncentrum mają rządowy program mrożenia nasienia dla pacjentów onkologicznych. Zadzwonię tam dziś bądź jutro jak ochłonę
🫂🫂🫂
Nie znam się na tym totalnie, ale może to jednak nie będzie żadna chemia 🤷♀️. Trzymam kciuki za was!
Dawaj znać jak będziecie wiedzieć coś więcej👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Murena96 wrote:Uświadomiłam sobie że to ostatni cykl żeby mieć poród jeszcze w tym roku... To był mój cel na ten rok, zostać matką a teraz coraz bardziej staje się w mojej głowie nierealny. Myślałam że jak już będzie po ślubie, odejdą mi nerwy i wgl to się uda a tu nadal nic.
Murena, niestety nie można sobie dawać tego typu granic czy celów, bo człowiek nie jest w stanie tego zaplanować. Tyle czynników w tym procesie wynika się spod kontroli… jednocześnie życzę i Tobie, i sobie i wszystkim innym z wątku żeby ten cykl był tym szczęśliwym.
Kompotlinka, _Dysia_, KAaareii lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
12 cs o pierwszą 🤰 -
Rosalinda wrote:Co do tego że dziecko z końca roku odstaje - niekoniecznie 😉
Mój starszy syn jest z października i jest bystry, matematykę super ogarnia, ma bardzo dobrą pamięć, itp. Nie sądzę, żeby miał w szkole odstawać 😉
Młodszy urodził się w lutym. Patrząc na rozwój starszego a młodszego to jest spora różnica - młodszy rozwijał się wolniej fizycznie, mniej mówi niż starszy jak był w jego wieku (choć mieści się w normie).
Także miesiąc urodzenia nic nie gwarantuje, każde dziecko jest inne 😉
Dziewczyny, wasze wypowiedzi o dzieciach z końcówki roku całkowicie zmieniają moją optykę na ten cykl. Z tyłu głowy chciałam się trochę poddać (tak wiem głupota 🤦♀️), ale wasze historie są pełne optymizmu. Dziękuję 🙏
Rosalinda, Mika1992 lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Atomówka wrote:Ja lubie olejki ☺️ze świecą przy naszych umiejętnościach bym się bała próbować 😅😅
Jesteśmy typem pary która ma takie przygody typu zakropienie do oka olejku do papierosa elektrycznego zamiast kropli 😅😅 spokojnie, nikt nie stracił wzroku chociaż myślałam że mi wypaliło gałkę
🤣🤣🤣
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Angel, trzymajcie się 💜 mam nadzieję, że wyniki będą korzystne, a leczenie tylko żeby wzmocnić efekt terapeutyczny. Myślami jestem z Wami!
Dawdler, super, gratulacje! 🥳 Podobne te nasze bety
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL (13dpo)
06.03.2026 - beta 402 mIU/mL (15 dpo)
09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL (18 dpo)
23.03.2026 - 5,3 mm bobasa z serduszkiem
🥹🍀

-
Ja od wczoraj miałam dziwne uczucie jakby źle założonego tampona. Trochę się wystraszyłam czy coś mi wypada, obniżają się narządy czy coś innego się dzieje (kiedyś jak mocno trenowałam miałam obniżenie narządów i czułam to podobnie). Szybko umówiłam się do mojej pani doktor. Już jestem po wizycie. Z kropeczkiem wszystko dobrze ❤️ Ma już 8mm, rośnie jak na drożdżach (beta w poniedziałek już była 1577) i pozdrawia wszystkie Ciocie ❤️
To uczucie wynikało z delikatnego obniżenia szyjki, przekrwienia i wrażliwości. Na szczęście wszystko w zakresie norm fizjologicznych i do obserwacji.
Dodatkowo, pani doktor potwierdziła, że owulacja była ze strony niedrożnego jajowodu, także to wyjątkowo zdeterminowany maluch. Ponoć lekarki rozmawiały po mojej drożności, że zabieg był wyjątkowo skomplikowany (nie dały mi tego odczuć w trakcie), ale miały przeczucie, że będzie skuteczny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 15:47
Seabird, Cerva, dzydzy, Kompotlinka, Angel93, Agi96, sirengirl92, _Dysia_, askowe, Kathrine32, Lady A., Iskierka ✨, Anett9300, Atomówka , Dawdler34, Aga_92, Reja13, Allthatnats lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL (13dpo)
06.03.2026 - beta 402 mIU/mL (15 dpo)
09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL (18 dpo)
23.03.2026 - 5,3 mm bobasa z serduszkiem
🥹🍀

-
Aj, nie znam się na temacie, ale bardzo poruszyła mnie wasza historia, kilka razy pytałam mojego, kiedy ostatnio się badał itp. Trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło 🤞🤞Angel93 wrote:Mąż miał telefon ze szpitala ze sa juz wyniki histopatologi. Babka z sekretariatu oczywiście nie powiedziała jaki jest wynik ale zasugerowała, że prawdopodobnie będzie trzeba włączyć leczenie uzupełniające typu jedna kroplówka lub tabletki. Mąż niczego nie świadomy i mówi eee to będzie dobrze. A ja mówię mu, no tak, to jedziemy do kliniki zbankować nasienie. A on ale jak to przecież to tylko jedna kroplówka to nie zaszkodzi. Mówię mu ta kroplówka to chemia barani łbie
Angel93 lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg