Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
OdpuszczonaNona wrote:Anuslaega gratulacje!!!
U mnie krwawienie i ból
Cisza pozamaciczna. Czekam na laparoskopie,jestem na Ujastku.OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Jak tam Nona?
OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Ana 81 wrote:Hej Dziewczyny, jestem tu od niedawna czy możecie polecić jakiegoś dobrego ginekologa w Krakowie przy problemach z immunologia?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Znaczna nadaktywnosc komorek NK, podwyższone przeciwciała antykardiolipinowe w klasie IgM (marker Aps), obecne ASA w mianie 1:40. Przede mną jeszcze badania kontrolne na przeciwciała antykardiolipinowe oraz antykoagulant tocznia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 16:12
-
Ana 81 wrote:Nie wyświetla się opis pod moim profilem? Tam wpisywalam z czym mam problem.
Nie, nie masz żadnej stopki. Jaki masz wynik NK? Ile %? Czy to były NK maciczne czy z krwi? Byłaś na jakiejś konsultacji u immunologa? Z tego co wiem, to dr Przybycień z Macierzyństwa patrzy na immunologię i zna się, ale tak czy siak najlepiej mieć wcześniej konsultację z immunologiem.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Miałam badane komórki NK z krwi, byłam na konsultacjach z immunologiem, przepisał mi metypred, i chyba wlewy z intralipidu, nie pamiętam czy tak sie nazywalo A byłam na wizycie w styczniu, oczywiście kazał mi wykonać poziom badania krwi przed rozpoczęciem leczenia. Potem cały czas nie było do niego terminów, dopiero na 23 kwietnia, a ginekolog nie wiedział jak dawkowac. Więc wysłałam smsa do immunologa, powiedział kiedy zacząć brac metypred I jakie dawki, więc gin przepisał I brałam tylko metypred w lutym jak się przygotowywałam do stymulacji. Ale jak dopytywalam do kiedy mam brać to nikt nie wiedział, masakra. Więc po stymulacji przestałam brać. W kwietniu nie podeszłam do kolejnej stymulacji bo się bałam się brać sterydy.
-
Moja mama bierze metypred z powodu astmy i nigdy nie zdecydowała się na drugą ciążę z powodu ryzyka urodzenia dziecka z rozszczepem podniebienia (dostała astmę po moim urodzeniu). Niestety robi spore "spustoszenie" w organizmie, ale praktycznie objawy jakiegokolwiek stanu zapalnego (np. podczas choroby czy przeziębienia) przechodzą od razu.
Ale życzę ci, żeby wszystko skończyło się pomyślnie07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
kingus0x wrote:Moja mama bierze metypred z powodu astmy i nigdy nie zdecydowała się na drugą ciążę z powodu ryzyka urodzenia dziecka z rozszczepem podniebienia (dostała astmę po moim urodzeniu). Niestety robi spore "spustoszenie" w organizmie, ale praktycznie objawy jakiegokolwiek stanu zapalnego (np. podczas choroby czy przeziębienia) przechodzą od razu.
Ale życzę ci, żeby wszystko skończyło się pomyślnieWszystko ma swój czas...