Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
kropka27 wrote:Czy któras z was korzystała w ostatnim czasie lub planuje korzystać z tego programu? Wiecie jak to wygląda po kolei? Długo się czeka na jakieś badania po pierwszej wizycie kwalifikacyjnej?
Też jestem zainteresowana tym programem w Koperniku. Na pierwszą wizytę nie czeka się jakoś bardzo długo- z tego co się orientowałam obecnie ok. 2 miesiące. Ale jak to wygląda już po zarejestrowaniu, kiedy badania itd też chętnie sie dowiem. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Program w Koperniku zbyt wiele nie oferuje. Rozmawiałam nawet wczoraj z lekarką z Kopernika i mówiłam jej, że jesteśmy z mężem zapisani na kwiecień, to powiedziała że liczyć możemy tylko na badania (krew i mąż nasienie) i tak naprawdę tyle. Zaznaczyła, że w szpitalu niepłodności nie leczą - cokolwiek to znaczy, bo wg.niej leczenie niepłodności to in vitro
Z tego co wiem też, to te pary które nigdy nie miały inseminacji, to mogą mieć przeprowadzoną ją w szpitalu (jakieś kwalifikacje do tego są), przynajmniej tak było jeszcze z rok temu.
My idziemy bez jakichś nadziei czy entuzjazmu, chciałabym mieć zrobione wszystkie badania które mogę na NFZ, bo są teraz koszmarnie drogie.
Btw to jestem tu chyba najdłużej stażem oprócz samej założycielki której już tutaj w sumie nie ma.
6lat starań z prawie 2 letnią przerwą u mniekropka27, Goshas71 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kropka27 wrote:Czy któras z was korzystała w ostatnim czasie lub planuje korzystać z tego programu? Wiecie jak to wygląda po kolei? Długo się czeka na jakieś badania po pierwszej wizycie kwalifikacyjnej?
Przyjaciółka teraz jest w 3 miesiącu ciąży bo skorzystaniu z programu i później inseminacji w szpitalu.kropka27, Goshas71 lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
nick nieaktualnyKlaudia9212 wrote:Jeśli któraś z was chciałaby się zapisać do dr Knafel to dzwoniłam i nie zapisują nowych pacjentek, bo grafik zapełniony ma do czerwca, a później na razie nie zapisują. Dzwoniłam tez do Superior by umówić się do dr Janowca, ale tam do dr w ogóle nie ma miejsc w tym roku 😂
Wczoraj byłam na USG u nich u dr Gawron i ku mojemu zdziwieniu znalazła prawdopodobnie wodniaka jajowodu 🥴 tego jeszcze nie grali a już różne rzeczy mi znajdywano. Dostałam skierowanie na hsg w Koperniku, standardowo dodzwonienie się tam graniczy z cudem, więc może w przyszłym tygodniu się uda... No, ale teraz trzeba posiewy zrobić, bo są obowiązkowego do badania, poczekać na nie i na termin badania. Juhu. -
Allende wrote:Melduję się, co u Ciebie?? 🤩
Selina, helooouuuu 😁
Ostatnio zaczęłam zaglądać na forum z sentymentu
Jak tam synek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 23:22
Allende lubi tę wiadomość
-
Marta36 wrote:W styczniu robiłam HSG w Koperniku i fakt dodzwonić się tam nie ma szans, a 2x musiałam zmienić termin wiec musiałam jeździć. Tyle że terminy bardzo szybkie 😉
Selina lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Selina wrote:Udało mi się raz do dr Janowca dostać jesienią zeszłego roku jakimś fuksem, ale jak na złość za wcześnie dostałam @ i nawet mnie zbadać nie mógł... Zapisał mnie tydzień później na samo USG, to zadzwonili do mnie dzień przed wizytą, że dr jednak nie będzie i nie umieli mi wyznaczyć nowego terminu na USG tak więc moja przygoda z nim się skończyła, bo teraz jak wspomniałaś nie ma terminów już w ogóle 😏
Wczoraj byłam na USG u nich u dr Gawron i ku mojemu zdziwieniu znalazła prawdopodobnie wodniaka jajowodu 🥴 tego jeszcze nie grali a już różne rzeczy mi znajdywano. Dostałam skierowanie na hsg w Koperniku, standardowo dodzwonienie się tam graniczy z cudem, więc może w przyszłym tygodniu się uda... No, ale teraz trzeba posiewy zrobić, bo są obowiązkowego do badania, poczekać na nie i na termin badania. Juhu.
Dr Janowiec przyjmuje też w Nowym SączuSelina lubi tę wiadomość
-
Rudzik1 wrote:Hej, hej, moja córeczka już całkiem duża i czas leci coraz szybciej.
Ostatnio zaczęłam zaglądać na forum z sentymentu
Jak tam synek?
U mnie czas też tak zapitala, że aż nie wiem skąd synek ma już roczek 😊 rośnie powolutku, straszny niejadek z niego. Nie pamiętam ile starsza jest twoja córeczka 😊 planujesz rodzeństwo?Selina, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Allende wrote:U mnie czas też tak zapitala, że aż nie wiem skąd synek ma już roczek 😊 rośnie powolutku, straszny niejadek z niego. Nie pamiętam ile starsza jest twoja córeczka 😊 planujesz rodzeństwo?
Moja córka już ma 3 lata. Witaj w klubie mam niejadków
Ja już nie planuje rodzeństwa, a Ty wracasz po mrozaki? -
Jestem jeszcze ja, nie wiem czy mnie pamietacie. U mnie 6 rok starań o drugie dziecko.
Rzeczywiscie dodzwonic sie nie idzie do Kopernika. Ja tam robilam badania AMH i do tej pory nie odebralam wynikow, bo sie nie moge dodzwonic i umowic na wizyte do Pabiana. Ale tak naprawde oni faktycznie nic tam nie zaproponuja. Męża próbowal Pabian przeleczyc bo mial tragiczne wyniki nasienia, mało co ruszyło po jego zaleceniach i lekach. Ponoc nawet nie ma sensu inseminacja. I tak sobie zyjemy w zawieszeniu...Selina, Allende lubią tę wiadomość
2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
nick nieaktualnyboo123 wrote:Jestem jeszcze ja, nie wiem czy mnie pamietacie. U mnie 6 rok starań o drugie dziecko.
Rzeczywiscie dodzwonic sie nie idzie do Kopernika. Ja tam robilam badania AMH i do tej pory nie odebralam wynikow, bo sie nie moge dodzwonic i umowic na wizyte do Pabiana. Ale tak naprawde oni faktycznie nic tam nie zaproponuja. Męża próbowal Pabian przeleczyc bo mial tragiczne wyniki nasienia, mało co ruszyło po jego zaleceniach i lekach. Ponoc nawet nie ma sensu inseminacja. I tak sobie zyjemy w zawieszeniu...
Po wyniki najlepiej tam podejść, nie ma co dzwonić 😉
Co do leczenia to z doświadczenia wiem, że bardziej pomaga zmiana diety i trybu życia niż suple i leki.
Trzymam kciuki, żeby się udało z drugim!
Rudzik tylko my ivf nie chcemy (bardziej ja), więc jeśli naturalnie jakimś cudem nie pyknie, to trudno... A na forum owszem udaje się wszystkim (prawie wszystkim, była tutaj wśród nas Dziwna, która długo walczyła i się nie udało) jeśli np. do skutku robią ivf.
Tak czy siak mam przeczucie, że się uda 😊🙊🤫 -
nick nieaktualny
-
Selina właśnie my też ivf nie chcemy... Ostatnio jestem na etapie że w zasadzie może nie chcemy dzieci, bo przecież nam dobrze. Ale to mam wrażenie przez bezskuteczność dotychczasowych działań takie myśli. Tyle wysiłku, czasu, pieniędzy i nic. A żyjemy sobie wygodnie, wysypiamy się 😆 czasem szkoda walczyć o zmianę tego :pstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb