Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo,
Beta 19,9
Progesteron 43,8
Tsh 1,188
W środę ide na powtórkę i będzie wszystko jasne 🤞🏻3erin, Missi, Mervee, Daisy___, Anulek84, Kasiekkk, NinaB, Dahlia, Monk@, Modra, Darrika, EwK, Slava, hakorośl, Frajda, Deyansu, Treaclynat, LadyDaga, Lexia, brilka, Kłębuszek, aszin, Wojcinka, Marcycha, CoffeeDream, pp2018, DreamBee, koktajlowa, ellevv, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Slava wrote:Hej dziewczyny!
Czytałam dużo wstecz forum i tak się zaczęłam zastanawiać czy ja na pewno na dobrych lekarzy trafiłam. Otóż staramy się z mężem od końcówki kwietnia i tak naprawdę dopiero w tym cyklu ze wspomaganiem bo dostałam swój pierwszy zastrzyk Ovitrelle bo nie pękają mi pęcherzyki. Trzy niezależne lekarki patrząc na moje wyniki AMH 1,27 i fakt, że moja mama miała meno przy 36l dają mi małe szanse na naturalne poczęcie i wszystkie stwierdziły, że max 7-8 cykli naturalnych starań i od razu IVF. Ogólnie mam tak niby max rok starań przed sobą, bo podobno prawy jajnik już jest trochę zapadnięty i wykazuje niską rezerwę jest na nim cysta i też z niego też nigdy nie mam pęcherzyków, zawsze z lewego. Ale z tego co czytam to niektóre z Was o wiele dłużej się starają z lekami i się udaje. Poza tym reszta okej w miarę, super Endo zawsze koło 13mm dosyć długo się utrzymuje i śluz jest i miesiączki całe życie jak w zegarku
I teraz sama nie wiem czy nie powinnam iść do czwartej lekarki/lekarza, czy raczej się nastawiać na in vitro.
Zrób badanie drożności, AMH nie jest bardzo niskie ale skoro jeden jak jajnik już nie pracuje to nie ma na co czekać tylko trzeba iść do dobrego lekarza zajmującego się niepłodnościąSlava lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki ☺️
Beta 314.80
Progesteron 46.45
W środę powtórka ☺️ musiałam się Wam pochwalić.LadyDaga, Lexia, brilka, Slava, Mervee, Wicher, 3erin, Darrika, Missi, Kłębuszek, aszin, Wojcinka, Frajda, Kasiekkk, Marcycha, EwK, Monk@, NinaB, Lauraa, aśś, CoffeeDream, pp2018, PaulaG, DreamBee, koktajlowa, AnitaK, ellevv, Deyansu, Dahlia, Treaclynat, Paula6432 lubią tę wiadomość
-
Modra wrote:Mam wyniki ☺️
Beta 314.80
Progesteron 46.45
W środę powtórka ☺️ musiałam się Wam pochwalić.Modra lubi tę wiadomość
-
Cudnie Modra i Lauraa 😍😍 rośnijcie zdrowo 🤰🏼🤰🏼
Modra, Kasiekkk, Marcycha, Lauraa lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Warto posmęcić czasem na forum, owulaki ciemnieją, śluz robi się ładny, także biorę dziś chłopa w obroty i jedziem z tym koksem do skutku czytaj skoku 🤣🤣🤣 zakładam, że owu będzie środa/czwartek, apka premom się upiera, że w sobotę, ale takiego wała 😂
Slava, Mervee, Modra, Darrika, Missi, Kasiekkk, LadyDaga, Marcycha, Lauraa, DreamBee lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
-
@siesiepy
@Missi
@Frutellka
Dziękuję dziewczyny za w zasadzie jednoznaczną poradę czyli badanie drożności :* To jest zdecydowanie numer jeden o co będę teraz grillować lekarkę.
Co do specjalisty to już w kwietniu dostałam od swojej zwykłej ginekolożki skierowanie do kliniki leczenia niepłodności i od czerwca prowadzi mnie gin-endo, badania hormonalne mam co tydzień, czasami nawet 2 razy w tygodniu, tylko, że mieszkam w Niemczech i tu się leczę i póki co za nic nie płacę także nie mogę narzekać ale za to są dużo mniej proaktywni. Wychodzą z założenia, że skoro invitro jest refundowane w połowie to wg mojej prowadzącej jest mały sens leczenia hormonami i naturalnych starań, bo to obciąża organizm, a daje zbyt małe szanse w porównaniu z IVF. Ovitrelle dostałam w Polsce jak pojechałam potwierdzić diagnozę i tak samo dostałam do domu Lamettę, żeby brać od nowego cyklu jakby ten dla mnie nie okazał się szczęśliwy.
W środę idę znowu do kliniki na badanie hormonów i USG, boję się trochę, że mnie lekarka przez okno wyrzuci, że pozwoliłam sobie wstrzyknąć Ovitrelle będąc w Polsce Ale powiem, że nie chciałam straconego cyklu bo po co mam czekać na to, żeby mi w dwóch następujących po sobie cyklach nie pęknął pęcherzyk.Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
11cs w zawieszeniu - LUF
🔜 IVF 2025 Marzec -
Jejku piękne bety, niech rosną dalej 😍
Mi dzisiaj głowa pęka, ale pojechałam na siłownię, łącznie 45 minut bieżnia i schody, teraz wzięłam tabletki na głowe i poleżę chwile, pewnie przez pogodę i te ciągle skoki temperaturMarcycha, Lauraa, Lexia, pp2018, Dahlia lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Missi wrote:Widzę w stopce że też masz problem z niskim estradiolem.
Badałaś może w 7dpo?
Wiesz już może co jest u Ciebie przyczyną?
36,40 pg/ml estradiol w 1 dc to niski wynik? Według gin, która zlecała badania był w porządku…
7 dpo estradiol 192 pg/ml
Progesteron 20 ng/ml
Niestety według lekarzy u których byłam wszystko jest w porządku, należy się starać i zapomnieć o cyklu.
Teraz wybieramy się do lekarza typowo od niepłodności i mam nadzieję, że znajdziemy przyczynę albo samo w końcu „zaskoczy”starania od 09/2023 o pierwsze maleństwo
0 ciąż
ONA - 29 lat
AMH - 4,41
hormony, poziomy witamin - ok
wyleczona ureaplasma
jajowody drożne
listopad - 1 stymulacja lamettą (1 pęcherzyk na prawym jajniku - niepowodzenie)
grudzień - 2 stymulacja lamettą (2 pęcherzyki na prawym jajniku, ovitrelle 05/12)
ON 30 lat
morfologia - 7%
MAR - 2%
HBA - 35%
fragmentacja DNA - 17%
styczeń 2025 - ponowne badanie HBA -
Lexia wrote:Jeśli od 16dc brałaś duphaston to owu na pewno była max tego 16tego- inaczej byś ją spbie przyblokowała
Koniecznie zbadaj proga, jak będzie ładny to nie musisz brać dalej, nie brałaś proga z powodu niedomogi lutealnej daj znać, jak beta.
Co do śluzu, to wodnisty jest jka najbardziej płodnym śluzem. Nie tylko białko jajka
Co do badań, to ja bym też przed wizytą zbadała od razu AMH
Na badania udało mi się umówić dopiero jutro po pracy a kolejne dopiero na piątek przez święto. Czy kolejna beta dopiero po 3 dobach da również jakiś pogląd czy na początku zawsze powinna być wykonana po 2 dobach? -
EwK wrote:Wlasnie też tego byłam ciekawa i znalazłam różne opinie o tym czy duphaston blokuje owulacje. A czy to możliwe żeby najpóźniej była w tym 16 dc jak na USG w 11 dc o 17:00 pęcherzyk miał 10mm a o 6:00 16 dc już zaczęłam brać duphaston? Czy mógł na tyle urosnąć aby pęknąć? Jajnik kłuł mnie dopiero w 17dc i myślałam że właśnie wtedy była owulacja.
Na badania udało mi się umówić dopiero jutro po pracy a kolejne dopiero na piątek przez święto. Czy kolejna beta dopiero po 3 dobach da również jakiś pogląd czy na początku zawsze powinna być wykonana po 2 dobach?
Może być po 3, kalkulator przeliczy czy dobowy przyrost jest okiEwK lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
-
EwK wrote:Wlasnie też tego byłam ciekawa i znalazłam różne opinie o tym czy duphaston blokuje owulacje. A czy to możliwe żeby najpóźniej była w tym 16 dc jak na USG w 11 dc o 17:00 pęcherzyk miał 10mm a o 6:00 16 dc już zaczęłam brać duphaston? Czy mógł na tyle urosnąć aby pęknąć? Jajnik kłuł mnie dopiero w 17dc i myślałam że właśnie wtedy była owulacja.
Na badania udało mi się umówić dopiero jutro po pracy a kolejne dopiero na piątek przez święto. Czy kolejna beta dopiero po 3 dobach da również jakiś pogląd czy na początku zawsze powinna być wykonana po 2 dobach?
A co do tej owu, to w sumie nie jest to chyba tak istotne mocno, jeśli rzecz się rozchodzi o jakieś 2 dni max mało która kobieta wie kiedy ma co do dnia owulację, zagnieżdżenie i tak może nastąpić w różnym dniu lutealnej, więc nawet dwie ciąże u dwóch kobiet owulujących 14dc mogą rozwinąć się różnie, jeśli u jednej zagnieżdżenie było 7dpo, a u drugiej 12dpo👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
-
@Modra i @Lauraa gratulacje! Super wyniki! Teraz czekamy z niecierpliwością na powtórkę i piękne przyrosty 💛
Lauraa lubi tę wiadomość
-
AgaOs wrote:O jaaaa! Pamiętam Cię! 🥰 wątek z Twoim szczęśliwym miesiącem był jednym z moich pierwszych na ovu 🙃
Wysyłam wiruski 🦠🦠🦠🩷
O jak miło! 💛 gratuluję ciąży! Jak się czujesz pod koniec 2 trym?
Kasiekkk wrote:Tak, to faktycznie sporo później, niż ja 😁 Ale Ty w ogóle późno testujesz :p
Haha no późno późno ogólnie w moim wątku lipiec '21 byłam jedna z ostatnich co testowały (21.07) a ostatecznie z naszej grupy 9 dziewczyn urodziłam jako druga 1-2 tyg przed tymi które miały już pozytywny na początku lipca hahaKasiekkk lubi tę wiadomość
-
patzap1 wrote:36,40 pg/ml estradiol w 1 dc to niski wynik? Według gin, która zlecała badania był w porządku…
7 dpo estradiol 192 pg/ml
Progesteron 20 ng/ml
Niestety według lekarzy u których byłam wszystko jest w porządku, należy się starać i zapomnieć o cyklu.
Teraz wybieramy się do lekarza typowo od niepłodności i mam nadzieję, że znajdziemy przyczynę albo samo w końcu „zaskoczy”
To nie są zle wyniki a estradiol nie jest niski ani w 1dc ani 7dpo. Tu serio wygląda wszystko ok. Trzeba poszukać gdzieś indziej.patzap1, Kasiekkk lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:To nie są zle wyniki a estradiol nie jest niski ani w 1dc ani 7dpo. Tu serio wygląda wszystko ok. Trzeba poszukać gdzieś indziej.
Dziękuję za uspokojenie bo też tak mi się wydawało ale po komentarzu Missi trochę się zestresowałam 😌
Mąż w środę robi rozszerzone badanie nasienia, a ja po wizycie u gina będę chciała zrobić drożność
siesiepy lubi tę wiadomość
starania od 09/2023 o pierwsze maleństwo
0 ciąż
ONA - 29 lat
AMH - 4,41
hormony, poziomy witamin - ok
wyleczona ureaplasma
jajowody drożne
listopad - 1 stymulacja lamettą (1 pęcherzyk na prawym jajniku - niepowodzenie)
grudzień - 2 stymulacja lamettą (2 pęcherzyki na prawym jajniku, ovitrelle 05/12)
ON 30 lat
morfologia - 7%
MAR - 2%
HBA - 35%
fragmentacja DNA - 17%
styczeń 2025 - ponowne badanie HBA -
nick nieaktualnyEwK wrote:Wlasnie też tego byłam ciekawa i znalazłam różne opinie o tym czy duphaston blokuje owulacje. A czy to możliwe żeby najpóźniej była w tym 16 dc jak na USG w 11 dc o 17:00 pęcherzyk miał 10mm a o 6:00 16 dc już zaczęłam brać duphaston? Czy mógł na tyle urosnąć aby pęknąć? Jajnik kłuł mnie dopiero w 17dc i myślałam że właśnie wtedy była owulacja.
Na badania udało mi się umówić dopiero jutro po pracy a kolejne dopiero na piątek przez święto. Czy kolejna beta dopiero po 3 dobach da również jakiś pogląd czy na początku zawsze powinna być wykonana po 2 dobach? -
Cześć ☺️ Jestem tu całkiem nowa, natomiast obserwuję forum od kilku dni. Staram się obecnie o pierwsze dziecko z moim partnerem, tak naprawdę pierwszy cykl starania aktywnego, z wyznaczoną owulacją (potwierdzona temperaturą). Jestem dziś 8dpo, zrobiłam rano badanie progesteronu, ponieważ tak naprawdę chciałam sobie owulację “jeszcze bardziej” potwierdzić. Wynik to 31,50ng - z jednej strony jestem pozytywnie zaskoczona, a z drugiej zastanawiam się, czy nie jest za wysoki. I czy może po prostu oznaczać w tym momencie już wczesną ciążę? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, chociaż z postów od dziewczyn wyżej (btw. mocno gratuluję ❤️) wnioskuję, że progesteron też już może sobie teraz rosnąć razem z betą 🤔
Kinia92, Lauraa, awokado 🥑, Kasiekkk, DreamBee, Deyansu, Dahlia lubią tę wiadomość
-
hellohere665 wrote:Cześć ☺️ Jestem tu całkiem nowa, natomiast obserwuję forum od kilku dni. Staram się obecnie o pierwsze dziecko z moim partnerem, tak naprawdę pierwszy cykl starania aktywnego, z wyznaczoną owulacją (potwierdzona temperaturą). Jestem dziś 8dpo, zrobiłam rano badanie progesteronu, ponieważ tak naprawdę chciałam sobie owulację “jeszcze bardziej” potwierdzić. Wynik to 31,50ng - z jednej strony jestem pozytywnie zaskoczona, a z drugiej zastanawiam się, czy nie jest za wysoki. I czy może po prostu oznaczać w tym momencie już wczesną ciążę? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, chociaż z postów od dziewczyn wyżej (btw. mocno gratuluję ❤️) wnioskuję, że progesteron też już może sobie teraz rosnąć razem z betą 🤔
Po wyniku proga nie można wywróżyć ciąży. Ogólnie dla tego hormonu to wyznaje zasadę "nigdy za dużo". Mogła być podwojna owulacja i dwa ciałka zolte wydzielają progesteron albo po prostu twoje ciałko żółte jest bardzo wydolne, trzeba się z tego cieszyć. 🍀Lexia, Kasiekkk, Kinia92, Lauraa, pp2018, Wojcinka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Po wyniku proga nie można wywróżyć ciąży. Ogólnie dla tego hormonu to wyznaje zasadę "nigdy za dużo". Mogła być podwojna owulacja i dwa ciałka zolte wydzielają progesteron albo po prostu twoje ciałko żółte jest bardzo wydolne, trzeba się z tego cieszyć. 🍀
Jasne, dziękuję! Poczekam jeszcze kilka dni i będę testować 🤞Kasiekkk lubi tę wiadomość