Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMissi wrote:Mam wyniki. Sprawa wygląda tak.
https://ibb.co/d5SxX3Z
Dziś jestem 29dc.
Dziś mam datę spodziewanej miesiączki.
Z godzinkę temu miałam różowy śluz. Teraz jest brązowy.
Biorę cyclogest nie odstawiam póki co. Czy biorąc cyclogest mogłam dostać okresu ?
Ogłupiałam już i nie wiem co się dzieje.
Jakim cudem? Owulacje miałam z niedroznego jajowodu (dwa pęcherzyki). Lekarz mówił żeby działać bo jajowody przechwytują ale kurde to jest prawie niemożliwe.
Nie chcę Cię zdołować, ale też chyba bez sensu robić Ci nadzieję. Mam nadzieję, że się mylę, ale wydaje mi się, że jak na termin miesiączki i to, że pierwszy pozytywny test był kilka dni temu, to niziutka ta beta... -
Kasiekkk wrote:Nie chcę Cię zdołować, ale też chyba bez sensu robić Ci nadzieję. Mam nadzieję, że się mylę, ale wydaje mi się, że jak na termin miesiączki i to, że pierwszy pozytywny test był kilka dni temu, to niziutka ta beta...
Pierwszy test z widoczną drugą kreską był wczoraj koło 14tej.
Przed przed wczoraj wieczorem była biel bez cienia żadnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 15:17
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:A to przepraszam, chyba mi się z kimś innym pomieszało w takim razie 😅 Trzymam dalej kciuki w takim razie 🤞🏻
Możliwe kochana że i ze mną bo kilka dni temu miałam cień cienia ale to najprawdopodobniej przez zastrzyk z Ovitrelle jeszcze się utrzymywał. Dwa kolejne testy wyszły białe i dwa dni później dość wyraźnie druga kreska i to było wczoraj dlatego dziś pobiegłam na betę.
Nie wiem, wiem że niska ta beta. No zobaczymy czy dopiero startuje czy po prostuWalka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
↪️7 🥳
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMissi wrote:Możliwe kochana że i ze mną bo kilka dni temu miałam cień cienia ale to najprawdopodobniej przez zastrzyk z Ovitrelle jeszcze się utrzymywał. Dwa kolejne testy wyszły białe i dwa dni później dość wyraźnie druga kreska i to było wczoraj dlatego dziś pobiegłam na betę.
Nie wiem, wiem że niska ta beta. No zobaczymy czy dopiero startuje czy po prostu
To czekamy kochana na rozwój wydarzeń ❤️ -
Missi, grunt, że ta beta jest pozytywna teraz czekamy i zaciskamy kciuki, żeby rosła.
Spójrz na to tak- miałaś szczęście, że gdzieś dziś znalazłaś lab otwarty w niedzielę. Poszłabyś jutro to byłby już dwucyfrowy wynik i wyglądałoby to inaczej na papierze trzymam kciuki!
Dziewczyny, które wpadają tu tylko, żeby pochwalić się dwoma kreskami- no fajnie, gratulacje Natomiast myślę, że chyba warto poszukać wątku na kategorii ciążowej. Tutaj jednak są głównie staraczkiMissi, Deyansu, 3erin, brilka, Nieprzejrzysta, Modra, Darrika, Elena20, Kinia92, pp2018, Chochlik12, Lauraa, Revolutionary , siesiepy, Paula6432 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Missi wrote:Mam wyniki. Sprawa wygląda tak.
Dziś jestem 29dc.
Biorę cyclogest nie odstawiam póki co. Czy biorąc cyclogest mogłam dostać okresu ?
Jakim cudem? Owulacje miałam z niedroznego jajowodu (dwa pęcherzyki). Lekarz mówił żeby działać bo jajowody przechwytują ale kurde to jest prawie niemożliwe.
Kochana powiem tak, tylko się na mnie nie obraź jak na dzień spodziewanej miesiączki HCG jest niskie, chyba że jakieś bardzo późne zagnieżdżenie lub owulacja? Ile dni jesteś po owulacji? Nie mniej jednak trzymam kciuki ✊✊ -
Frutellka wrote:Kochana powiem tak, tylko się na mnie nie obraź jak na dzień spodziewanej miesiączki HCG jest niskie, chyba że jakieś bardzo późne zagnieżdżenie lub owulacja? Ile dni jesteś po owulacji? Nie mniej jednak trzymam kciuki ✊✊
Owulacje miałam 3 sierpnia.
Owulacja była po niedrożnej stronie.
Lekarz 4 sierpnia na na monitoringu żeby sprawdzić czy pękły powiedział mi że w razie czego to do zapłodnienia dojdzie później niż gdyby była z drożnego jajowodu 🤷♀️
Biorę cyclogest
Boli mnie obecnie brzuch
I mam plamienia zabarwiony śluz
Także dzieje się laski dzieje się tylko nie wiem w którym kierunku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 15:54
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
Missi wrote:Owulacje miałam 3 sierpnia.
Owulacja była po niedrożnej stronie.
Lekarz 4 sierpnia na na monitoringu żeby sprawdzić czy pękły powiedział mi że w razie czego to do zapłodnienia dojdzie później niż gdyby była z drożnego jajowodu 🤷♀️
Biorę cyclogest
Boli mnie obecnie brzuch
I mam plamienia zabarwiony śluz
Także dzieje się laski dzieje się tylko nie wiem w którym kierunku
Czyli dziś 15 dpo, HCG jest niskie - nawet jak na późniejsze zagnieżdżenie bo komórka jajowa żyje 24 h więc tutaj dzień max 2 różnicy obym się myliła życzę Ci żeby to był start, kreska na teście była wyraźna już wczoraj więc, albo wylapał Ci betę rzędu 4-5, albo już dziś jest spadkowa… ale na Twoim miejscu poszłabym zbadać czy rośnie jutro, a nie we wtorek leki oczywiście bierz;)
Coś się zadziało trzymam kciuki✊✊ -
Frutellka wrote:Czyli dziś 15 dpo, HCG jest niskie - nawet jak na późniejsze zagnieżdżenie bo komórka jajowa żyje 24 h więc tutaj dzień max 2 różnicy obym się myliła życzę Ci żeby to był start, kreska na teście była wyraźna już wczoraj więc, albo wylapał Ci betę rzędu 4-5, albo już dziś jest spadkowa… ale na Twoim miejscu poszłabym zbadać czy rośnie jutro, a nie we wtorek leki oczywiście bierz;)
Coś się zadziało trzymam kciuki✊✊
Tak Tak, pójdę jutro. Chyba że mi się krwawienie zacznie to wtedy będzie jasność.
Tak czy siak do zapłodnienia musiało dojść skoro beta pozytywna i test pozytywny.
Kwestia właśnie tylko czy to początek czy już spada po prostu.
No zobaczymy.
Tak czy siak cię cieszę że załapało bo to daje nadziejępp2018 lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
nick nieaktualnyMissi wrote:Tak Tak, pójdę jutro. Chyba że mi się krwawienie zacznie to wtedy będzie jasność.
Tak czy siak do zapłodnienia musiało dojść skoro beta pozytywna i test pozytywny.
No zobaczymy.
Tak czy siak cię cieszę że załapało bo to daje nadziejęMissi lubi tę wiadomość
-
Missi wrote:Tak Tak, pójdę jutro. Chyba że mi się krwawienie zacznie to wtedy będzie jasność.
No zobaczymy.
Tak czy siak cię cieszę że załapało bo to daje nadzieję
Tak, tak napewno coś się zadziało to nie podlega wątpliwości;) ale sprawdź jutro razem z progesteronem i w tym samym laboratorium;) Mimo przyjmowania proga w cyklu z ciążą biochemiczna proga 7dpo miałam 60 a przy becie 12 dpo (najpewniej już spadkowej) miałam 12… -
Kasiekkk wrote:A tego 4 sierpnia lekarz potwierdził, że owulacja była? Był zapadnięty pęcherzyk widoczny lub płyn w zatoce Douglasa? Bo może jednak tam się wykluła późniejsza owulacja z tego jajnika przy drożnym jajowodzie?
Tak I były widoczne dwa ciałka żółte po prawej niedroznej stronie a po lewej nic nie mówiłWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 16:26
Slava lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
Frutellka wrote:Tak, tak napewno coś się zadziało to nie podlega wątpliwości;) ale sprawdź jutro razem z progesteronem i w tym samym laboratorium;) Mimo przyjmowania proga w cyklu z ciążą biochemiczna proga 7dpo miałam 60 a przy becie 12 dpo (najpewniej już spadkowej) miałam 12…
Ok, dzięki 🫶
Wzięłam dziś znowu cyclogest bo jeszcze mam kilka globulek.
Pożyjemy zobaczymyWalka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
Frutellka wrote:Tak, tak napewno coś się zadziało to nie podlega wątpliwości;) ale sprawdź jutro razem z progesteronem i w tym samym laboratorium;) Mimo przyjmowania proga w cyklu z ciążą biochemiczna proga 7dpo miałam 60 a przy becie 12 dpo (najpewniej już spadkowej) miałam 12…
A powiedz mi biorąc cyclogest 400 możliwe że te plamienia to okres ? Albo czy ronienie może być przy niskiej ale pozytywnej becie ?Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
Missi wrote:Mam wyniki. Sprawa wygląda tak.
Dziś jestem 29dc.
Trzymam kciuki żeby fajnie się to rozwinęło ❤️
Natomiast odpowiem na pytanie czy podczas brania cyclogestu można dostać okres.
Można.
Ja po niedanym transferze dostałam okres normalnie biorąc progesteron.
Missi lubi tę wiadomość
-
Missi wrote:A powiedz mi biorąc cyclogest 400 możliwe że te plamienia to okres ? Albo czy ronienie może być przy niskiej ale pozytywnej becie ?
Tak możliwe, jeśli to ciąża biochemiczna to żaden progesteron świata jej nie zatrzyma... Ale równie dobrze mogą to być zwykle plamienia jakie w ciąży ma mnóstwo kobiet, był podrażniłas się Cycogest;) -
Frutellka wrote:Tak możliwe, jeśli to ciąża biochemiczna to żaden progesteron świata jej nie zatrzyma... Ale równie dobrze mogą to być zwykle plamienia jakie w ciąży ma mnóstwo kobiet, był podrażniłas się Cycogest;)
Ok jasne.
Także teraz czas będzie moim najlepszym przyjacielem ☺️pp2018 lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
Missi wrote:Ok jasne.
Także teraz czas będzie moim najlepszym przyjacielem ☺️