X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po zajęciach na basenie, zjadlysmy kukurydzę i zaraz do domku. Przed nami mają zajęcia maluchy, takie wiecie 3-5 miesięcy i tak mi się przypomniało jak to było kiedyś z moją, jak była bablem takim na basenie, a teraz już sama właściwie pływa i nurkuje, kiedy ten czas zleciał?😭

I tak patrzyłam na te maluchy i mnie takie uczucie zalało, że może już za jakiś czas będę z drugim maluszkiem na zajęciach też, że się uda jednak w końcu 😅 dalej gdzie ta owulacja kurde :p teoretycznie za 5 dni wiec już od przyszłego tygodnia mąż ma wolne więc będę go atakować regularnie 🤣

Revolutionary , Kasiekkk, pp2018, Kłębuszek, DreamBee, Lauraa lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę :) Ostatni dzień urlopu, jutro do pracy.... 😖 Bożee jak nie chce mi się tam wracać 😩

Aszin ja też czekam na owu ;) Myślałam że dziś będzie ale temp nadal w dole, zobaczymy...

Dziś mój po porannych 🩷 do mnie z tekstem:
    "i co? plemniki już dopłynęły?"
    a ja do niego "ale że gdzie?"
    a on "no do jajeczka"
    na co ja mu mówię że żadnego jajeczka jeszcze nie ma
    a on taki rozczarowany "ale jak to?! łeee to ja myślałem że już po wszystkim" 🤣 faceci to mają inne spojrzenie na wszystko 🫠

Btw, widziałam że był temat temperatur - ja aktualnie mam w granicach 36,15 - 36,22 czy to są ok temperatury przed owu? 🧐

Jakie plany na dziś? :) My zaraz śniadanko, wstawię rosół i relax przed nadchodzącym tygodniem...

Dzisiaj zapowiadają burze, mam nadzieję że przyjdzie, bo marzy mi się poczytać książkę w trakcie ulewy na kanapie 😁 uwielbiam dźwięk deszczu! 🤪 no i mogłoby się trochę ochłodzić, od dwóch dni jest taka duchota że się ciężko żyje 😒

Udanej niedzieli! :)

pp2018, Darrika, DreamBee, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Witam w niedzielę :) Ostatni dzień urlopu, jutro do pracy.... 😖 Bożee jak nie chce mi się tam wracać 😩

Aszin ja też czekam na owu ;) Myślałam że dziś będzie ale temp nadal w dole, zobaczymy...

a on "no do jajeczka"
    a on taki rozczarowany "ale jak to?! łeee to ja myślałem że już po wszystkim" 🤣 faceci to mają inne spojrzenie na wszystko 🫠

Btw, widziałam że był temat temperatur - ja aktualnie mam w granicach 36,15 - 36,22 czy to są ok temperatury przed owu? 🧐

Jakie plany na dziś? :) My zaraz śniadanko, wstawię rosół i relax przed nadchodzącym tygodniem...

Dzisiaj zapowiadają burze, mam nadzieję że przyjdzie, bo marzy mi się poczytać książkę w trakcie ulewy na kanapie 😁 uwielbiam dźwięk deszczu! 🤪 no i mogłoby się trochę ochłodzić, od dwóch dni jest taka duchota że się ciężko żyje 😒

Ja też takie miałam przed owu, moim zdaniem są ok i w sumie chyba bez bardzo dużego znaczenia i każda kobieta może mieć inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 11:32

Revolutionary lubi tę wiadomość

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi, czekamy na wynik 🥳💪 nóżki nam tuptają ze zniecierpliwienia 🤩

My wczoraj byliśmy u teściów, fajnie było się pobujać w hamaku 🤩 prawie usnęłam. Najadłam się tyle ciasta, że szok.. teściowa zrobiła taką pyszną a'la szarlotkę z morelami, że wsunęłam z 5 kawałków.. A dziś mąż słabo się czuje, mroczki przed oczami.. podejrzewam, że wychodzi olbrzymia ilość kawy, którą pije. Zrobiłam mu elektrolity i zobaczymy.. niedziela pewnie na kanapie przez to.

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

a on "no do jajeczka"

Hehe to prawda! Mój mąż akurat wylicza kiedy, co i jak na podstawie danych, które ja mu dostarczam (śluz i tempka). Dla mnie te sposoby liczenia dni rokujących i bezwzględnej niepłodności w metodzie Rotzera się mieszają i naprawdę trudno mi to spamiętać, a jemu to od razu do głowy weszło 😅😅😅

Deyansu, Revolutionary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Ja za nadrabianie wezmę się jutro na spokojnie w pracy. U mnie bez zmian 🤭 33 dc i czekam nadal na @. Zaczynaja boleć piersi więc wg starych standardów do 2tyg max i powinna przyjść franca. Męczące są te długie cykle... 😪 ale z lepszych wieści, przesiadłam się na inną metformine i poprawa jest przeogromna. W końcu biegunki ustały i mogę normalnie jeść 😀

pp2018, DreamBee, Kinia92 lubią tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Missi, czekamy na wynik 🥳💪 nóżki nam tuptają ze zniecierpliwienia 🤩

My wczoraj byliśmy u teściów, fajnie było się pobujać w hamaku 🤩 prawie usnęłam. Najadłam się tyle ciasta, że szok.. teściowa zrobiła taką pyszną a'la szarlotkę z morelami, że wsunęłam z 5 kawałków.. A dziś mąż słabo się czuje, mroczki przed oczami.. podejrzewam, że wychodzi olbrzymia ilość kawy, którą pije. Zrobiłam mu elektrolity i zobaczymy.. niedziela pewnie na kanapie przez to.

O jaaa, kocham hamak, mam teraz inne wydatki, ale na oku już mam tako, żeby sobie na ogrodzie powiesić 😁

No to macie przynajmniej leniwą niedzielę, odpoczynek nie zaszkodzi, a kawę może niech igraniczy, bk za dużo to jak że wszystkim niezdrowo

pp2018 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O jaaa, kocham hamak, mam teraz inne wydatki, ale na oku już mam tako, żeby sobie na ogrodzie powiesić 😁

No to macie przynajmniej leniwą niedzielę, odpoczynek nie zaszkodzi, a kawę może niech igraniczy, bk za dużo to jak że wszystkim niezdrowo

My kupiliśmy w pepco rok temu za 50 zł na testy, przeleżał w mieszkaniu i wzięliśmy wczoraj, bardzo fajne leżakowanie. Mi też się marzy, ale w mieszkaniu i balkonie to nie mam gdzie.

• Modra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Ledwo co i raczej przechodziła w szarość, ale wtedy nie wiedziałam, że to jakaś różnica ;)
    Unie pozytywne nordy potwierdzone beta też jakieś szarawe były.

23.11.21 mamy Córke ❤️
    20.12.23 🩶👼
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 serduszko bije
    16.04.25 mamy Syna ❤️
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    Unie pozytywne nordy potwierdzone beta też jakieś szarawe były.

O widzisz... To u mnie na pewno były fałszywe, bo poleciałam przez nie od razu na betę, która wyszła <0.2 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Revolutionary, temp jest okej. Najważniejsze, żeby rosła po owu i było widać skok. To też się zmienia- kiedyś moje niższe były na poziomie 36.4-36.6, teraz niższe mam ok. 36.25-36.4. Też lubię słuchać deszczu ❤️ ja w ogóle czekam już na jesień ;P

Revolutionary lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony czuję wewnętrzny spokój i będzie co ma być a z drugiej nic nie mogę przełknąć od rana.

Wypiłam koktajl białkowy z borówkami i teraz na siłę skyr.

A co do burzy u nas też mają dziś być i nie mogę się doczekać, kocham 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 13:13

pp2018 lubi tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:

Te 4 zaciski trzymające plisy są na uszczelce trochę, prawda? Odczuwacie bardziej zimno przez to?

• Madlen90 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do Was testowałam 16 i są upragnione 3 kreski. Teraz tylko czekam na serduszko i jak.bedzie to będę się cieszyć z wszystkich sił!!

pp2018, LadyDaga, Marcycha, ellevv lubią tę wiadomość

Poronienie 2020
    Endometrioza 1 stopnia, przewlekły stan zapalny.
    14.08 upragnione ⏸️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen90 wrote:
    Hej dziewczyny, dołączam do Was testowałam 16 i są upragnione 3 kreski. Teraz tylko czekam na serduszko i jak.bedzie to będę się cieszyć z wszystkich sił!!
    3 kreski to chyba bliźniaki 🤭

Anka32, DreamBee, ellevv, Revolutionary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    3 kreski to chyba bliźniaki 🤭

🤣🤣🤣
    Myślę, że się palec omsknął pisząc o 3 ale Twój komentarz mnie rozbawił 😅

• Missi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki. Sprawa wygląda tak.

https://ibb.co/d5SxX3Z

Dziś jestem 29dc.
    Dziś mam datę spodziewanej miesiączki.
    Z godzinkę temu miałam różowy śluz. Teraz jest brązowy.
    Biorę cyclogest nie odstawiam póki co. Czy biorąc cyclogest mogłam dostać okresu ?

Ogłupiałam już i nie wiem co się dzieje.
    Jakim cudem? Owulacje miałam z niedroznego jajowodu (dwa pęcherzyki). Lekarz mówił żeby działać bo jajowody przechwytują ale kurde to jest prawie niemożliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 15:03

3erin, Wicher, Lexia, brilka, ellevv lubią tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    My kupiliśmy w pepco rok temu za 50 zł na testy, przeleżał w mieszkaniu i wzięliśmy wczoraj, bardzo fajne leżakowanie. Mi też się marzy, ale w mieszkaniu i balkonie to nie mam gdzie.

No w mieszkaniu to ciężko chyba, że ktoś ma mega duży balkon albo taras. Ja mam taki w stylu boho upatrozny na aliexoress za 2 stówki z hakiem

pp2018 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Darrika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:

Dziś jestem 29dc.
    Z godzinkę temu miałam różowy śluz.
    Biorę cyclogest nie odstawiam póki co

No to czekamy na rozwój sytuacji 🤔

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• 3erin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:

Dziś jestem 29dc.
    Z godzinkę temu miałam różowy śluz.
    Biorę cyclogest nie odstawiam póki co. Czy biorąc cyclogest mogłam dostać okresu ?

Jakim cudem? Owulacje miałam z niedroznego jajowodu (dwa pęcherzyki). Lekarz mówił żeby działać bo jajowody przechwytują ale kurde to jest prawie niemożliwe.

Trzymam kciuki!! 🍀🤞🍀

pp2018 wrote:
    Te 4 zaciski trzymające plisy są na uszczelce trochę, prawda? Odczuwacie bardziej zimno przez to?

Aż sprawdziłam, są na uszczelce, ale nie zakłócają jakoś mocno jej funkcjonowania:

IMG-1612.jpg

Nie czuliśmy, żeby wiało czy coś :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2024, 15:02

pp2018 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs (biochem w 1cs i 7cs)
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    💣 16.07 3405g i 53cm Julka (38+4) 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:

Dziś jestem 29dc.
    Z godzinkę temu miałam różowy śluz. Teraz jest brązowy.

Nie chcę Cię zdołować, ale też chyba bez sensu robić Ci nadzieję. Mam nadzieję, że się mylę, ale wydaje mi się, że jak na termin miesiączki i to, że pierwszy pozytywny test był kilka dni temu, to niziutka ta beta...

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ