Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
awokado 🥑 wrote:Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone sposoby na wydłużenie fazy lutealnej? Może jakieś konkretne produkty w diecie, czy suple w tym pomogą?
Owulację miałam dopiero w 20 dc, a zazwyczaj cały mój cykl trwa 29-30 dni, więc to chyba trochę za mało żeby zarodek zdążył się zagnieździć 😓Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
nick nieaktualnyDahlia wrote:Ostatnio w moim Rossmannie widziałam facelle paskowe za 4,99 - to nie zachęca do jakiejś ogromnej cierpliwości w testowaniu (wydawało mi się, że wcześniej kosztowały 7,99, ale ta aktualna cena to nie żadne promo, więc nie wiem). Oczywiście to z przymróżeniem oka - jak komuś pomaga testowanie, to jasne, a jak jest w stanie się powstrzymać do dnia @, to też super. Ja na razie 4dpo, więc jeszcze wieki, jeszcze nie mam strategii na testowanie tym razem ale raczej nie chcę się nakręcać i zapisywać na żadną datę, bo ostatnio naczekałam się na @ dodatkowe 5 dni i myślałam, że zwariuję.
-
nick nieaktualnyWiecie co, życie to jednak jest złośliwe. Jak zwykle nie miałam problemów z cyklami, dobrej długości, faza lutealna ok, okres książkowy, tak jak zaczęliśmy rozmowy o staraniach, to co drugi cykl zaczął się rozjeżdżać, a jak zaczęliśmy starania, to mój okres trwał... 2 dni Coś poszło mocno nie tak w tym poprzednim cyklu.
-
Miś wrote:Rozumem Cię. Ja mam co prawda okres 5-6dni z czego 2 dni mam tak obfity z takimi wielkimi skrzepami że mam wrażenie jakbym rodziła.. na noc stosuje największy tampon plus podpaskę bo przy wstawaniu z łóżka już ze mnie leci. Za dnia to samo. Wymiana tamponu nawet co pół godziny w szczycie. Całe życie planuje pod okres, a że mam nieregularny to urlopy i wyjazdy planuje max 2 tyg wcześniej. Ale ginekolodzy nic nie widzą, wszystko jest ok a mnie takie życie męczy. Dziś idę do lekarza. Kolejna próba dowiedzenia się czegoś.
O nie, ogromnie współczuję i rozumiem Twój ból. 😟 Ja z tamponami mam podobnie, zwłaszcza, że mam w największej chłonności... Podejrzewałam, że może przez to, że mam problemy z żelazem, ale wychodzi na to, że nie... Najlepsze jest to, że ja nie wiem gdzie się to we mnie mieści, bo jestem mega szczupła...
Mam nadzieje, że w końcu los będzie dla nas zbawienny i szybko znajdziemy przyczynę i lek na to cholerstwo 🙂-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Frutellka wrote:Czy badałaś się pod kątem endometriozy ?
Jeszcze nie. Bo żaden lekarz mnie nawet nie nakierował... I mówił, że wszystko jest okey...
Ale biorę sprawy w swoje ręce i zapiszę się na USG endometrialne,przeraża mnie kwota, no ale cóż. 🙃-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
awokado 🥑 wrote:Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone sposoby na wydłużenie fazy lutealnej? Może jakieś konkretne produkty w diecie, czy suple w tym pomogą?
Owulację miałam dopiero w 20 dc, a zazwyczaj cały mój cykl trwa 29-30 dni, więc to chyba trochę za mało żeby zarodek zdążył się zagnieździć 😓
Oczywiście, możesz pomyśleć też nad wydłużeniem fazy lutealnej, ale nie załamuj się, że to koniec świataawokado 🥑, Marzycielka lubią tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:Jeszcze nie. Bo żaden lekarz mnie nawet nie nakierował... I mówił, że wszystko jest okey...
Ale biorę sprawy w swoje ręce i zapiszę się na USG endometrialne,przeraża mnie kwota, no ale cóż. 🙃
Przy bolesnych okresach niestety jak dla mnie to jest pierwsza rzecz do ewentualnego wykluczenia czy potwierdzenia Endometrioza nie zawsze sprawia ból jednak często osłabia jakość komórek jajowych.“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
13.01 - USG II trymestru
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
aszin wrote:A normalnie w którym dc masz owulację? Jak wystąpiła później niż zazwyczaj to faza lutealna będzie i tak taka sama jak w poprzednich cyklach, więc wydłuży się cały cykl.
Wcześniej owulacja była zazwyczaj około 16 dc.
Dzięki za odpowiedzi ❤️ nie pozostaje mi nic innego, jak czekać 💪 -
Witam Was Dziewczyny !
Deyansu, przytulam Cie mocno🫂 ale nie poddawaj się. To forum widziało takie cuda. Pójdźcie do lekarza po zebraniu wyników i działajcie. W dobra stronę! 🫂
U mnie dzis 13 dpo 🙈 temperatura nadal w górze. Jeśli jutro nie spadnie to testuje, choć cycki juz dzis bola jak na okres 🤞🤞🤞Darrika, 3erin, Deyansu, pp2018, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
07.02.2025 wizyta 🤞
Duphaston 1x1, acard 150
-
Deyansu, ja też Ci chciałam napisać, że bardzo wspieram i masz prawo do wszelkich emocji. Wierzę, że będzie lepiej i coraz lepiej - najważniejsze, że robicie kolejne badania i macie coraz więcej informacji. Też się z tym utożsamiam i mimo że cholernie się boję, co jeszcze wyjdzie, to liczę, że trafimy na dobrych specjalistów i kroczek za kroczkiem przybliżymy się do spełnienia marzenia.
Trzymaj się 🧡Kinia92, Deyansu, Nineq lubią tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
Starania od czerwca '24
👩🏻 AMH 0,48, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza
👱🏼♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
listopad '24 1. IUI ❌
styczeń '25 2. IUI -
No dziewczyny, trzymam kciuki za wszytskientestujace w najbliższych dniach, czekamy na 2 kreseczki 😁
Ja po usg piersi, wszystko czysto elegancko. Wracam do domu pracować dalej, cholerny przejazd kolejowy mnie wykończy, jestem chora jak mam do Poznania pocokolwiel jechać 😅 a w przyszłym tygodniu znowu ujezdzanie bo ja cytologia a młoda usg, na szczęście popołudniowe godziny więc bez korków i syfuLexia, Dahlia, Kasiekkk, Kinia92, Pacynka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Laura25 wrote:O niee, nie wiem czy jakieś infekcji nie mam. U mnie 6dc wpłynie to na owulację? Zamówiłam globulki na infekcje intymne bez recepty. Nie wiem czy napewno ona. czuję taki delikatny dyskomfort. A ten cykl miał być obiecujący 🙊 zawsze coś
U mnie identyczna sytuacja, ja po tych antybiotykach i tabsach mam problem z flora bakteryjną i mi gin zalecił actigel bez recepty i potem invag, więc chyba czas wziąć bo czuję delikatny dyskomfort. Mam tylko nadzieję że to nie wpłynie na ten cykl 🥵 -
Dziewczyny, dziękuję za wszystkie odpowiedzi - pocieszyłyście mnie i postanowiłam nie spisywać tego cyklu na straty❤️
-
Lauraa wrote:U mnie identyczna sytuacja, ja po tych antybiotykach i tabsach mam problem z flora bakteryjną i mi gin zalecił actigel bez recepty i potem invag, więc chyba czas wziąć bo czuję delikatny dyskomfort. Mam tylko nadzieję że to nie wpłynie na ten cykl 🥵
Laura25, Lauraa, Kasiekkk, pp2018 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dzięki za sugestie dot. testowania. No cóż testować nie będę musiała bo mam plamienie i zaczyna się @… Eh ☹️Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
10cs 🤞
🔜 Laparoskopia?
🔜 IVF 2025 Marzec -
nick nieaktualny