X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, udało mi się was nadrobić :)

Co do latania samolotem w zdrowej nie zagrożonej ciąży to jak najbardziej można i latanie w ogóle nie zagraża ciąży. Załogi samolotowe mogą wręcz latać do 16tc wg przepisów medycyny lotniczej (jestem byłą stewą i żoną pilota i nadaj pracuje w lotnictwie)

Odniosę się też do badan genetycznych (nifty, sanco etc) w pierwszej ciąży robiłam i w drugiej też zrobię ALE dziewczyny miejcie świadomość że te test SA OMYLNE w obydwie strony - można dostać źle wyniki przy zdrowej Ciąży i na odwrót - to się zdarza niestety względnie często i firmy oferujące te testy typu NIPT nie biorą za to żadnej odpowiedzialności i nie zwrócą nawet w takiej sytuacji kasy a o odszkodowaniu w ogóle zapomnijcie.

Możecie znaleźć tysiące takich historii w internecie na forach.

Z mojego szczęśliwego wątku lipiec'21 jednej dziewczynie wyszły z sanco wady letalne dziecka. Przeżyła piekło czekając na ambiopunkcje i jej wyniki a w międzyczasie umawiając się na aborcję w Holandii. Long story short ma z tej ciąży totalnie zdrowego chłopca 💙
    Dokładnie odwrotna historie znajdziecie na profilu IG wyjątkowa.hania - wyniki testu nie wykazywaly żadnych wad i dopiero na połówkowym usg wyszła wada genetyczna i Hania po roku życia zmarła parę miesięcy temu.

Pisze to tylko ku przestrodze żebyście wiedziały ze wyników tych badań nie można brać że 100% gwarancja, jedynie ambiopunkcja taka gwarancję daje.

Darrika, Soleil_, Lexia, okejka lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:

Co do latania samolotem w zdrowej nie zagrożonej ciąży to jak najbardziej można i latanie w ogóle nie zagraża ciąży. Załogi samolotowe mogą wręcz latać do 16tc wg przepisów medycyny lotniczej (jestem byłą stewą i żoną pilota i nadaj pracuje w lotnictwie)

Odniosę się też do badan genetycznych (nifty, sanco etc) w pierwszej ciąży robiłam i w drugiej też zrobię ALE dziewczyny miejcie świadomość że te test SA OMYLNE w obydwie strony - można dostać źle wyniki przy zdrowej Ciąży i na odwrót - to się zdarza niestety względnie często i firmy oferujące te testy typu NIPT nie biorą za to żadnej odpowiedzialności i nie zwrócą nawet w takiej sytuacji kasy a o odszkodowaniu w ogóle zapomnijcie.

Z mojego szczęśliwego wątku lipiec'21 jednej dziewczynie wyszły z sanco wady letalne dziecka. Przeżyła piekło czekając na ambiopunkcje i jej wyniki a w międzyczasie umawiając się na aborcję w Holandii. Long story short ma z tej ciąży totalnie zdrowego chłopca 💙
    Dokładnie odwrotna historie znajdziecie na profilu IG wyjątkowa.hania - wyniki testu nie wykazywaly żadnych wad i dopiero na połówkowym usg wyszła wada genetyczna i Hania po roku życia zmarła parę miesięcy temu.

Pisze to tylko ku przestrodze żebyście wiedziały ze wyników tych badań nie można brać że 100% gwarancja, jedynie ambiopunkcja taka gwarancję daje.

O to cieszę się, że o tym mówisz, myślałam, że te testy to jednak jakąś konkretną wiarygodność mają. Pewnie jeżeli dojdzie do takiej decyzji, to zrobię je dopiero po połówkowych, jeżeli faktycznie coś by na tyn usg wyszło nie tak. Po co sobie nerwy wcześniej fundować

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki to powiem wam że po tym moim (mocno) domniemanym biochemie w poprzednim cyklu mam najdziwniejsza miesiączkę świata - najpierw się mega powoli rozkręcała (dwa dni plamienia co mi się nie zdarza) , potem wczoraj miałam jeden poranek że mnie tak zalało że po godzinie od włożenia świeżego dużego tampona cały nasikał i zanim zdążyłam wyjść z domu do pracy to musiałam się przebrać bo krew mi po spodniach aż do kolan poleciała... I od tamtej pory względny spokój, resztę dnia wczoraj i dzisiaj już bardzo skąpy okres - tampon prawie czysty. Nigdy tak nie miałam. Miesiączki zawsze mam bardzo standardowe.

A no i raczej z mojego kolejnego cyklu nic nie będzie bo owu będę miała ok 8/9 września a 6-9 września mam podróż służbową i będę dosłownie na innym kontynencie niż mój małżonek 🥲 tak że raczej muszę się nastawiać na październik niestety chociaż wiadomo szansa jakaś tam będzie mała na powodzenie ale no mała

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam już wszystkie wyniki badań i pomijając fibrynogen to chyba wszystko jest okej? 🧐
    IMG-1498.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2024, 15:27

Starania od 04/24
    11 cs ✨

01/25 1 cs stymulowany Clo
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O to cieszę się, że o tym mówisz, myślałam, że te testy to jednak jakąś konkretną wiarygodność mają. Pewnie jeżeli dojdzie do takiej decyzji, to zrobię je dopiero po połówkowych, jeżeli faktycznie coś by na tyn usg wyszło nie tak. Po co sobie nerwy wcześniej fundować
    Na pewno nie warto wych badań robić za wcześnie. Niby można od 10tc (i ja tak robiłam) ale jednak im później tym lepiej bo stężenie dna dziecka w krwi matki jest większe plus ambiopunkcje można wykonać szybciej i nie trzeba żyć w niepewność czekając na możliwość jej wykonania

Darrika lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Ja pieprze.
    Jak nie urok to sraczka.
    Chyba mam hemoroida 😭
    W życiu nie miałam takich rzeczy a dziś w nocy zaczęła boleć mnie..... wiadomo plus przy myciu się czuję że coś tam jest.
    Sorki za szczegóły.

Macie jakieś sposoby żeby szybko się tego pozbyć?
    Póki co zapakowałam rano czopka plus maść.
    Wczoraj chyba się przetrenowałam na siłowni.

Miałyście bądź macie z tym problem?
    Ja miałam swego czasu problem, Procto hemolan jest okej, ale lepszy jest Proktosedon (bez recepty), unikanie gorących kąpieli, można delikatnie masować (bo tam jest po prostu krew, która się zastała).

Wojcinka, wiem jak jest, pewności nikt Ci nie da. Swego czasu NIFTY miało ubezpieczenie od błędów w wynikach, ale czytałam, że odkąd wysyłają próbki do Zagrzebia zamiast do Hongkongu, to już tego nie ma (?).

Co do lotu, to my się jednak scykaliśmy i nie lecimy, wolę odpuścić, bo jak potem by się coś stało, to będę myśleć czy to nie przez lot.

Co do IO, to ja mam i mam wdrożoną metforminę, ona akurat przy staraniach jest wskazana, bo ponoć ma pozytywny wpływ na płodność (tak mi diabetolog mówiła).

Dziewczyny, można jakoś wejść w wątek tak, żeby pokazywało od ostatniej przeczytanej wiadomości? Na większości forów jest coś takiego, a tu klikam ostatnią stronę, a potem czytam wstecz, żeby nadrobić to, co pisałyście i działa mi to na nerwy :P

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Hej dziewczyny, mam już prawie wszystkie wyniki badań, czekam już tylko na b12 i pomijając fibrynogen to chyba wszystko jest okej? 🧐
    IMG-1497.jpg

Nie do końca witamina D jest nisko, dla mnie Twój organizm nie jest wysycony żelazem - jak Twoja morfologia?

brilka, Deyansu lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
    13.01 - USG II trymestru

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Nie do końca witamina D jest nisko, dla mnie Twój organizm nie jest wysycony żelazem - jak Twoja morfologia?
    IMG-1499.jpg
    Nie jem mięsa, nie wiem czy to ma znaczenie.🤔

Lexia lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    11 cs ✨

• Nineq Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil_ wrote:
    Ja miałam swego czasu problem, Procto hemolan jest okej, ale lepszy jest Proktosedon (bez recepty), unikanie gorących kąpieli, można delikatnie masować (bo tam jest po prostu krew, która się zastała).

Wojcinka, wiem jak jest, pewności nikt Ci nie da. Swego czasu NIFTY miało ubezpieczenie od błędów w wynikach, ale czytałam, że odkąd wysyłają próbki do Zagrzebia zamiast do Hongkongu, to już tego nie ma (?).

Co do lotu, to my się jednak scykaliśmy i nie lecimy, wolę odpuścić, bo jak potem by się coś stało, to będę myśleć czy to nie przez lot.

Co do IO, to ja mam i mam wdrożoną metforminę, ona akurat przy staraniach jest wskazana, bo ponoć ma pozytywny wpływ na płodność (tak mi diabetolog mówiła).

Dziewczyny, można jakoś wejść w wątek tak, żeby pokazywało od ostatniej przeczytanej wiadomości? Na większości forów jest coś takiego, a tu klikam ostatnią stronę, a potem czytam wstecz, żeby nadrobić to, co pisałyście i działa mi to na nerwy :P
    Otwórz przez przeglądarkę na telefonie i nie zamykaj danej karty. Jak wejdziesz po kilku godzinach to zaczynasz od ostatniej wiadomości, którą czytałaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2024, 15:34

Soleil_ lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka, wit D do podbicia. Reszta jak dla mnie jest okej, morfologia ładna :)

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sanco i nifty, to jest właśnie tak, jak napisała Wojcinka. Kasa niemała, a jeśli cokolwiek wyjdzie wątpliwego na usg genetycznym, to i tak kierują na amniopunkcję, która jest o wiele dokładniejsza.

Chochlik, revolutionary, przytulam Was, że te cykle się nie ułożyły po Waszej myśli :/

Wojcinko, ale to pech z tą owu, kurczę. Może się jeszcze przesunie 🙏🏼

Revolutionary lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Lavenda Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊

Obserwuję Wasz wątek, bo sama niedawno byłam na miesięcznym, z niektórymi z Was.
    Widzę, że pojawia się temat testów przesiewowych.

Ja robiłam nifty pro i celowałam tak, aby jeszcze przed pappą mieć wynik. Podświadomie czułam, że biochemia położy moje ryzyka.
    Wynik nifty był dla mnie wielką ulgą, bo wszystkie ryzyka wyszły niskie, usg prenatalne I trymestru też wyszło bardzo dobrze.
    Białko pappa w normie, jednak wysoka wolna beta sprawiła, że ryzyko dla trisomii 21 chromosomu wyniosło 1:243.
    Gdybym nie miała wtedy w ręku wyników nifty to wiem, że byłoby mi ciężko odnaleźć spokój.
    My mimo wszystko zdecydowaliśmy się na amniopunkcje. Liczymy, że amnio potwierdzi wynik nifty, natomiast totalnie nie żałuję wykonania tego testu.
    To będzie nasze ostatnie dziecko, ale gdybym miała taką możliwość to ponownie wykonałabym test nifty.

Pozdrawiam Was i czekam na wysyp Waszych kreseczek.❤️

Soleil_, Deyansu lubią tę wiadomość

27l.

Mamy córkę!
    Maj 2017

10.06.2024 - dwie kreski
    07.09.2024 - 💔 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:

Nie wiem, czy to są tysiące przypadków, wydaje mi się, że to rzadkie sytuacje, bo czułość testów NIPT to bodaj 99,5% . Owszem, takie sytuacje się zdarzają, znam sytuację z wyjątkową_hanią, znajoma miała z kolei odwrotną sytuację z płcią dziecka - z testu NIPT wyszedł bodaj chłopczyk, a wyszła dziewczynka, potwierdzali też amniopunkcją prawidłowy kariotyp - żeński. Prawdopodobnie NIPT wyszło w ten sposób, bo była mozaika łożyska albo zanikł bliźniak, albo był to błąd. I piszę to jako osoba, która podobnie jak Lexia będzie robić test NIPT w razie zwiększonych ryzyk USG + pappa, a nie klientka ;)

Oczywiście amniopunkcja jest badaniem dokładniejszym, ale bardziej inwazyjnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2024, 15:45

👧 07.2022
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Hej dziewczyny, mam już wszystkie wyniki badań i pomijając fibrynogen to chyba wszystko jest okej? 🧐
    IMG-1498.jpg

Z tego co dzisiaj sprawdzałam, to normy funkcjonalne żelaza to 80-120, a ferrytyny 40-50, więc te dwa parametry mogłyby być u Ciebie wyższe. Witamina D3 przy staraniach to najlepiej ok 50

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasza czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    04.12 prenatalne - wszystko ok 🧡
    03.01 na 90% czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Mervee Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    A z innej beczki to powiem wam że po tym moim (mocno) domniemanym biochemie w poprzednim cyklu mam najdziwniejsza miesiączkę świata - najpierw się mega powoli rozkręcała (dwa dni plamienia co mi się nie zdarza) , potem wczoraj miałam jeden poranek że mnie tak zalało że po godzinie od włożenia świeżego dużego tampona cały nasikał i zanim zdążyłam wyjść z domu do pracy to musiałam się przebrać bo krew mi po spodniach aż do kolan poleciała... I od tamtej pory względny spokój, resztę dnia wczoraj i dzisiaj już bardzo skąpy okres - tampon prawie czysty. Nigdy tak nie miałam. Miesiączki zawsze mam bardzo standardowe.

A no i raczej z mojego kolejnego cyklu nic nie będzie bo owu będę miała ok 8/9 września a 6-9 września mam podróż służbową i będę dosłownie na innym kontynencie niż mój małżonek 🥲 tak że raczej muszę się nastawiać na październik niestety chociaż wiadomo szansa jakaś tam będzie mała na powodzenie ale no mała

Bardzo to ciekawe, co piszesz, bo oprócz plamienia przed (których nigdy nie mam) to miałam coś prawie identycznego. Aż wróciłam do mojego testu z poprzedniego cyklu i jestem prawie pewna, że jest tam druga kreska, potem zniknęła, nie robiłam bety. A okres wyglądał tak, że pierwszego dnia był baaaardzo obfity tak, że mi ciekło po nogach (przepraszam za bardzo wizualne opisy), a pozostałe trzy dni prawie nic - po kilka kropelek. Normalnie mam okresy 5-6 dni i nie wyglądają jak ten ostatni.

Wojcinka lubi tę wiadomość

2 cs 🍀
    02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
    03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
    05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
    07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
    16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
    19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
    23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
    07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
    23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
    02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
    04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
    02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)

preg.png

“If you can dream it, you can do it.”
  • brilka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że latem wit d3 nie trzeba suplementować, trzeba więc do tego wrócić 🙈 Zdziwił mnie ten fibrynogen, jak badałam rok temu to był w normie choć też bliżej dolnej granicy. W google wyskoczyły mi same okropne przyczyny obniżonego poziomu 😅

Starania od 04/24
    11 cs ✨

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    IMG-1499.jpg
    Nie jem mięsa, nie wiem czy to ma znaczenie.🤔

Morfologia jest ładna, więc tutaj nie widzę potrzeby broń Boże suplementacji żelaza; możesz sobie brać laktoferyne ona ładnie trzyma w ryzach ferrytyna i żelazo; przy czym ma tez pozytywny wpływ na nasze jelita;)

brilka lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml

13.01 - USG II trymestru

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Myślałam, że latem wit d3 nie trzeba suplementować, trzeba więc do tego wrócić 🙈 Zdziwił mnie ten fibrynogen, jak badałam rok temu to był w normie choć też bliżej dolnej granicy. W google wyskoczyły mi same okropne przyczyny obniżonego poziomu 😅

W Polsce to trzeba cały rok u Ciebie to nawet 4-6 tys. Nie diagnozuj się w Google ;)

13.01 - USG II trymestru

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za interpretację ☺️

Starania od 04/24
    11 cs ✨

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka, Mervee, mój okres po pozytywnym teście 9dpo też był podobny, z plamieniem jeszcze przed terminem, gdzie nigdy go nie mam, 2 dni mocnego krwawienia i później 6(!) dni plamienia, a mój okres był zawsze standardowy 5 dniowy, bez plamień. Niby wiem, że w fizjologii nie ma czegoś takiego jak "zawsze", ale cóż. Bety nie sprawdzałam, więc nie wiem, czy to był fałszywie pozytywny test, czy coś tam się zadziało.

Czekam na dni płodne, ale jakoś mi się dłuży, może dlatego, że dopiero dzisiaj przestałam plamić, pewnie owu się przesunie...

awokado, pisałaś o swoim progu, że nisko 8dpo i pewnie bez szans na ciążę, ja w obu moich ciążach miałam w 5tc proga około 7, więc szansa zawsze jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2024, 16:56

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ