X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Dziewczyny, siedzę pod gabinetem stomatologa cała w nerwach. Naczytalam się ile zla może narobić kanałowe, bo przecież nie ma szans wypełnić całych kanałów i namnażają się bakterie, które rozłażą się po ciele potem...

Ech.. ale jestem zdenerwowana

Czasem trzeba, też uważam na wszystko ale miałam 1 kanalowe

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Dziewczyny, siedzę pod gabinetem stomatologa cała w nerwach. Naczytalam się ile zla może narobić kanałowe, bo przecież nie ma szans wypełnić całych kanałów i namnażają się bakterie, które rozłażą się po ciele potem...

Mogę tylko powiedzieć że miałam kanałowe za czasów gówniarskich. Ząb ma się dobrze no i ja też 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2024, 08:49

Wojcinka, Lexia lubią tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się muszę wyżalić na niemiecką służbę zdrowia. Co za pizdy z tych lekarek!!

Pojechałam do mojego ginekologa, okazało się że mają urlop. Normalnie wtedy wyznacza się zastępstwo ale mój lekarz rodzinny był bliżej a że robią tam krew to pojechałam tam. Recepcjonistka wysłuchala mnie i zapytała lekarki (ale nie mojej) i ona odrazu zwróciła się do mnie, po co ja krew juz chce robić. To jej mówię żeby sprawdzić czy beta rośnie. A ona że wcale nie muszę tego robić teraz bo jest za wcześnie, i ze mam poczekać jak mój lekarz wróci. Co za zjeby, nawet nie zajrzeli w moje akta, nawet mnie nikt nie zapytał na osobności tylko kurwa przy ludziach. DANKE FÜR GAR NICHTS i wyszłam.

Gadam po niemiecku ale nie na tyle żeby się z pizdą kłócić

Pojechałam tam gdzie robią zastępstwo i jako ciekawostkę wam powiem, że tu najpierw robią USG i jak nic nie będzie widać to dopiero krew. Zapytała czy mogę sobie zapłacić za krew to nie mogę. Tak jakby ich przyrost wgl nie interesował

Chyba się muszę położyć przed szpitalem żeby mnie kurwa ktoś w końcu zbadał!!!

Jestem ultra zła, już zdążyłam się popłakać.

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Kasiek7 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mnóstwo kanalowek ,w większości zębów ,teraz tylko czekam na protezę gdy te zeby już będą out xd narazie mam koronki... Niestety przez zaniedbanie rodziców gdy byłam mała,próchnica itd

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
    🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
    -wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
    Glukoza /insulina -96 / 6
    - prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
    -tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅
    Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.

🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
    Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )

Obydwoje USG tarczycy ok.

Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
  • Kasiek7 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie chce mówić ile już na żeby wydałam ,będzie jakoś ok 50tys....

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
    -tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅

🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
    Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )

• Kasiek7 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przechodziło mi to przez myśl czy przez to nie mam problemu z bejbikiem ,ale koleżanka nie ma ani jednej kanalowki i 10lat się stara... Chyba nie ma reguły
    Lepiej kanałowe niż chodzić z zapaleniem

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

-tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:

Pojechałam do mojego ginekologa, okazało się że mają urlop. Normalnie wtedy wyznacza się zastępstwo ale mój lekarz rodzinny był bliżej a że robią tam krew to pojechałam tam. Recepcjonistka wysłuchala mnie i zapytała lekarki (ale nie mojej) i ona odrazu zwróciła się do mnie, po co ja krew juz chce robić. To jej mówię żeby sprawdzić czy beta rośnie. A ona że wcale nie muszę tego robić teraz bo jest za wcześnie, i ze mam poczekać jak mój lekarz wróci. Co za zjeby, nawet nie zajrzeli w moje akta, nawet mnie nikt nie zapytał na osobności tylko kurwa przy ludziach. DANKE FÜR GAR NICHTS i wyszłam.

Pojechałam tam gdzie robią zastępstwo i jako ciekawostkę wam powiem, że tu najpierw robią USG i jak nic nie będzie widać to dopiero krew. Zapytała czy mogę sobie zapłacić za krew to nie mogę. Tak jakby ich przyrost wgl nie interesował

Szkoda gadać, bardzo mi przykro, że Cię tak potraktowali. Przytulam 🫂 a robili Ci usg?

Może warto coś posciemniac z samopoczuciem żeby Cię przebadali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2024, 09:00

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:

A dlaczego boisz się kanałowego leczenia? Ja juz kilka zębów miałam leczonych w ten sposób.

Czy ja o czymś nie wiem? To jest w jakiś sposób groźne albo może mieć wpływ na starania ?

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:

Spokojnie, dobrze zrobione kanałowe leczenie w niczym nie zaszkodzi, a nie leczony kanał z bakteriami i stanem zapalnym to dopiero może nawywijac, a wierz mi ją to wiem jak mało kto. W ciągu ostatniego 1.5 roku wyleczyłam już 2 kanałowe, a 2 jestem w trakcie, zjadłam też dwie paki antybiotyków bo te moje bakterie zrobiły mi taka jazdę, że aż miałam na szczycie kanału dziąsło spuchnięte i bolała cała twarz, bo z 5 już rozpoczętej leczeniem poszło na czwórkę, a w trójcę, gdzie kanały miałam zamknięte, dalej mnie bolało dziąsło na szczycie, rtg zrobiłam a tam czysto i się okazało, że w kościach musiały te bakterie się już zadomowić i tu dopiero antybiotyki pmogły, a przy okazji ułatwiły leczenie 4 i 5 😬 leczę zęby od razu jak coś jest jie tak, ale za młodu tata mi dal jechać autem i walnelam w ścianę uderzając się buzia w kierownice i wtedy uszkodziłam mechanicznie kanały, co teraz po ponad 15 latach skutkuje tym, że obumierają mi zęby najczęściej jak mam jakąś infekcje np grypę, to sobie bakterie szukają słabego punktu w organizmie o znajdują kanały, które mi wyżerają 😅 dentystka moja już rozkłada ręce, bp otwiera kanały, są wyzarte już do czysta. Same bakterie w nich, ząb martwy i tak na 3 razy jeżdżę na czysczenie, ntyniotyki w zęby k jakoś sobie z tym radzimy póki co. Mam nadzieję, że już w wrześniu zakończymy temat, zęby będą wyleczone i zamknięte kanały i spokój będzie na kilka lat.

Poza tymi zębami mam jeszcze 2 inne wyleczone kanałowo jeszcze przed ciąża i do dzisiaj nic się nie dzieje. Ja planuje później myślę rąk raz w roku robić sobie rtg tych zębów, albo raz na dwa lata wtedy widać czy stan zapalny jest jakiś czy wszystko ok j można to spokojnie kontrolować. A nawet rtg w ciąży teraz to naprawdę żaden problem i zagrożenie bp dawka promieniowania jest tak mała, że więcej to obrywamy promieniowaniem ze sprzętów w domu niż przy prześwietleniu zęba.

A jeszcze dodam, skoro już się tak rozpisałam, że w ciąży też leczyłam zęby na znieczuleniu ale nie kanałowo i obyło się bez problemów czy komplikacji. Także trzeba dbać o siebie i się nie bać i nie stresować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2024, 09:05

Cel95, Deyansu, Lexia, pp2018 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    A dlaczego boisz się kanałowego leczenia? Ja juz kilka zębów miałam leczonych w ten sposób.

Czy ja o czymś nie wiem? To jest w jakiś sposób groźne albo może mieć wpływ na starania ?

Ja dodam że miałam rtg parę razy po kanałowce i jest pięknie wypełnione

Dobrze zrobi robotę to będzie git, u mnie mija już 7 lat tego ząbka. A dentysta się do Szwajcarii przeniósł bo na tyle jest dobry :p

Będzie dobrze

Darrika, pp2018 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w temacie suplementów - ja biore fertile me od healthlabs i tam jest selen i cynk osobno -chyba z tych wszystkich supli, które brałam ten był najlepszy i błyskawicznie ustawił mi cykle na 28 dni jak w zegarku. W tym miesiącu do niego wróciłam, bo raz mam 30, raz 28, no a teraz 25.

Mój mąż bierze to samo, ale dla facetów.

Minusem jest mega wysoka cena, ale raz na jakiś czas się mogę szarpnąć, może uszczęśliwi ten mój cykl w tym miesiącu.

Trzymam kciuki za testujące i za wasze bety!

Darrika, DreamBee, pp2018 lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    8 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    Badanie 2-5dc hormony ⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Wizyta u ginekologa w Invimed⏳

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Szkoda gadać, bardzo mi przykro, że Cię tak potraktowali. Przytulam 🫂 a robili Ci usg?

Może warto coś posciemniac z samopoczuciem żeby Cię przebadali

Czekam właśnie w przychodni. Oddałam mocz do badania i czekam aż mnie lekarz przyjmie. Wątpię żeby coś było widać bo dziś jest dokładnie 4tydzien +1 dzień ciąży

Wszędzie w necie jest napisane że trzeba zrobić bete żeby zobaczyć czy się ciąża rozwija a oni mi chcą najpierw USG robić 😖😖😖 nie mam siły
    Chciałam zrobić dziś i np za tydzień w poniedziałek żeby zobaczyć przyrost. Wcześniej w tym tygodniu nie dam rady bo dziś mam nocke a środa czwartek od rana po 12h :(
    Jak dostanę książeczkę ciąży to idę od razu na zwolnienie bo te nocki mnie wykończą

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:

No co za dzbany, serio, przeraz mnie jak w wielu krajach podhcodza do starań I ciąży serio, żeby sobie jeszcze człowiek sam nie kogo zapłacić u zrobić badania, pogięło ich czy jak?
    Ja czasem idę robić badania do labu naszego bo chce zapłacić i mieć i nikt się nawet nie pyta po co na co, boora krew i robią

Cel95, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Polsce mamy trochę łatwiej

Ile zwykle czekacie na betę np w synevo? Już mnie ciekawość zżera czy coś wyjdzie czy klapa

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, nieśmiało przyłączam się do testowania 26.08. Rozpoczynamy właśnie z mężem starania bez starań o drugiego bombelka

Krótko o mnie - mama 2,5 letniej Mai, mieszkam z mężem Polakiem w Emiratach. W poprzednia ciążę zaszłam szybko i bez problemu, ale w przeszłości mam za sobą 2 lata starań z byłym mężem z 2 poronieniami na koncie.

Pozdrawiam wszystkie was mocno i życzę powodzenia w drodze po upragnione dziecko :)

Lexia, Paflina, Frajda, Darrika, Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Kasiek7 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja dodam że miałam rtg parę razy po kanałowce i jest pięknie wypełnione

Dobrze zrobi robotę to będzie git, u mnie mija już 7 lat tego ząbka. A dentysta się do Szwajcarii przeniósł bo na tyle jest dobry :p

Będzie dobrze

Mój dentysta w Holandii...;)

Cel95 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

-tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:

Hejka, Wiem że to co napisze nie złagodzi twojej złości ale powiem tylko ze niestety przyrost bety wcale nie daje gwarancji że ciąża się prawidłowo rozwija i dlatego w niektórych krajach nie wykonuje się bety standardowo albo wręcz unikanie tego badania i są ku temu powody.

W mojej drugiej ciąży miałam piękne przyrosty i bete powyżej 34000 a parę dni później dowiedziałam się że ciąża się nie rozwija mimo że beta dalej jeszcze przez kilka dni przurastala.

Trzymam kciuki żeby u Ciebie wszystko się dorbze skończyło :)

Mervee, Lexia, Paflina, Marcycha lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Mervee Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina, ja dobrze rozumiem, że nie możesz po prostu zapłacić i pójść sobie zrobić badania bety? Jeżeli tak, to strasznie dziwna praktyka. Niby te kraje zachodnie mają być bardziej rozwinięte, a ja Wam powiem, po mieszkaniu przez jakiś czas w USA już w to nie wierzę :D

2 cs 🍀
    02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
    03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
    05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
    07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
    16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
    19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
    23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
    07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
    23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
    02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
    04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
    02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)

preg.png

“If you can dream it, you can do it.”
  • Kasiek7 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Czekam właśnie w przychodni. Oddałam mocz do badania i czekam aż mnie lekarz przyjmie. Wątpię żeby coś było widać bo dziś jest dokładnie 4tydzien +1 dzień ciąży

Wszędzie w necie jest napisane że trzeba zrobić bete żeby zobaczyć czy się ciąża rozwija a oni mi chcą najpierw USG robić 😖😖😖 nie mam siły
    Chciałam zrobić dziś i np za tydzień w poniedziałek żeby zobaczyć przyrost. Wcześniej w tym tygodniu nie dam rady bo dziś mam nocke a środa czwartek od rana po 12h :(
    Jak dostanę książeczkę ciąży to idę od razu na zwolnienie bo te nocki mnie wykończą

Znam to robię na 4-brygadowke....

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

-tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅

• Nineq Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Hejka, nieśmiało przyłączam się do testowania 26.08. Rozpoczynamy właśnie z mężem starania bez starań o drugiego bombelka

Krótko o mnie - mama 2,5 letniej Mai, mieszkam z mężem Polakiem w Emiratach. W poprzednia ciążę zaszłam szybko i bez problemu, ale w przeszłości mam za sobą 2 lata starań z byłym mężem z 2 poronieniami na koncie.

Pozdrawiam wszystkie was mocno i życzę powodzenia w drodze po upragnione dziecko :)
    Egzotyczna lokalizacja. Jak się tam żyje?

Wojcinka lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ