X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy - widzę, że mamy podobne rozkminy, mi się już leki i suple prawie w pudełku na leki nie mieszczą, zrobiłam rozpiskę w Excel, jakiego składnika aktywnego jest ile w której tabletce 🫣🤷 i kiedy co mam brać... Ręce opadają, a jeszcze cały czas doczytuję, że warto brać to i to i jeszcze tamto.... I w sumie może to za mało witaminy D, i selen z cynkiem nie razem.... 😱 Za dużo tego 😐

@Darrika - o kurczę, to masz z tymi zębami niezłą jazdę, trzymam kciuki, żeby wszystko się ładnie wkrótce pogoiło, wyleczyło i żebyś z tym miała spokój, choćby i na kilka lat właśnie 😍 a przy okazji zostałam zainspirowana - pierniczę, nie będziemy z doktorkiem zgadywać, który dokładnie ząb mnie boli , że może ten, a może jeden dalej, poproszę o panoramę i może coś się wyjaśni. Dzięki 😘

Darrika, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9
    07.01 beta 485,6, ,prog 37,90
    09.01 beta 976,3 prog 34,00 🤔
    17.01 USG 🤞🏻🤞🏻
  • Mervee Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Hejka, Wiem że to co napisze nie złagodzi twojej złości ale powiem tylko ze niestety przyrost bety wcale nie daje gwarancji że ciąża się prawidłowo rozwija i dlatego w niektórych krajach nie wykonuje się bety standardowo albo wręcz unikanie tego badania i są ku temu powody.

W mojej drugiej ciąży miałam piękne przyrosty i bete powyżej 34000 a parę dni później dowiedziałam się że ciąża się nie rozwija mimo że beta dalej jeszcze przez kilka dni przurastala.

Trzymam kciuki żeby u Ciebie wszystko się dorbze skończyło :)

Gwarancji niestety nie ma, ale może zawsze dać wskazówkę, że idzie w złym kierunku np. cp, a tutaj czas wykrycia nieprawidłowości się bardzo liczy. Natomiast nietworząc czarnych scenariuszy - trzymam kciuki żeby wszystko szło ku dobremu.

Ja dzisiaj zatestowałam (10/11 dpo, nie wiem dokładnie w który dzień była, ale skłaniam się bardziej ku 10, wtedy moje jajniczki kłuły :) ), było biało, ale oczywiście zostawiłam sobie ten test i teraz widzę słabą kreseczkę. Nie miałam wcześniej żadnych kresek z Easy@Home, natomiast odczyt był długo po zalecanym czasie, więc narazie na spokojnie. Jutro trzeba powtórzyć :)

Lexia, Wojcinka, Marcycha, Darrika, Lauraa lubią tę wiadomość

2 cs 🍀
    02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
    03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
    05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
    07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
    16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
    19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
    23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
    07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
    23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
    02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
    04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
    02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)

preg.png

“If you can dream it, you can do it.”
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Krew spuszczona.. czekamy!
    Ja właśnie czekam przed gabinetem 😉

Paflina, Cel95, pp2018 lubią tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patzap1, aszin, przytulam za biele 🫂:(
    Cel95, czekamy na betę 💪🏼
    Wojcinka, Missi, zaraz Was dopiszę ;)

Co do badania bety, to z jednej strony fakt, uważam że skoro ktoś chce zapłacić i zbadać, to nic nikomu do tego. A z drugiej strony- jeśli ciąża jest zdrowa, to rozwinie się czy tę betę zbadamy, czy nie zbadamy. Na początkowym etapie bardzo niewiele można zrobić i tak. Wiadomo, co innego jak ktoś ma wskazania do leków itp.
    Patrzę tak trochę z dystansem teraz na te drugie starania. Wczoraj podczytywałam dyskusję o suplach... Tak sobie myślę, że mamy w sobie ogromną potrzebę kontroli, która podczas starań nagle nam zostaje zabrana. Przerzucamy to potem właśnie na wyszukiwanie kolejnych supli, wspomagaczy, kolejnych specjalistów, zabiegi dodatkowe itp. Jak już wyjdzie, to beta, liczenie przyrostów itp. A równocześnie w ciążę zachodzą też alkoholicy/narkomani/osoby z wieloma chorobami itp. Uderza mnie mocno ten paradoks. Ile kobiet zachodzi w ciążę nie wiedząc, co to ferrytyna albo homocysteina 😅 wiele moich koleżanek nie ma pojęcia, co to beta, sikają na patyk, potem ginekolog i tyle 🤷🏼‍♀️👌🏼 Też wpadłam w ten kołowrotek przy pierwszych staraniach, teraz postanowiłam, że nie będę niszczyć sobie tego czasu starań zastanawianiem się, czy te suple jeszcze dodać, czy to zmienić, czy iść w taką dietę czy inną itp. Z pierwszego czasu starań (a przecież krótkiego!) wyszliśmy na granicy kryzysu, teraz chciałabym się tym cieszyć 😉

Nie piszę tego, żeby negować cokolwiek, bo wiadomo, każdy robi tak, by czuć się dobrze, by mieć poczucie, że na coś ma wpływ. Tak po prostu rzucam swoje przemyślenia 😉

Kłębuszek, Wojcinka, Kinia92, Darrika, Deyansu, bajkowadama, DreamBee lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mervee wrote:
    Paflina, ja dobrze rozumiem, że nie możesz po prostu zapłacić i pójść sobie zrobić badania bety? Jeżeli tak, to strasznie dziwna praktyka. Niby te kraje zachodnie mają być bardziej rozwinięte, a ja Wam powiem, po mieszkaniu przez jakiś czas w USA już w to nie wierzę :D

Dokładnie tak,nie można samemu zapłacić za badanie krwi. Myślę że to zależy od przychodni ale nie będę teraz obdzwaniać szczególnie że oni niechętnie przyjmują nowych pacjentów.

Wypytywałam raz moją kosmetyczkę o to i ona twierdzi że jej lekarz nie robi jej o to problemów album ze jak chce badania to idzie na izbę przyjęć, mówi że zemdlała i robią jej wszystkie badania 😅🤣

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:

Co do badania bety, to z jednej strony fakt, uważam że skoro ktoś chce zapłacić i zbadać, to nic nikomu do tego. A z drugiej strony- jeśli ciąża jest zdrowa, to rozwinie się czy tę betę zbadamy, czy nie zbadamy. Na początkowym etapie bardzo niewiele można zrobić i tak. Wiadomo, co innego jak ktoś ma wskazania do leków itp.
    Patrzę tak trochę z dystansem teraz na te drugie starania. Wczoraj podczytywałam dyskusję o suplach... Tak sobie myślę, że mamy w sobie ogromną potrzebę kontroli, która podczas starań nagle nam zostaje zabrana. Przerzucamy to potem właśnie na wyszukiwanie kolejnych supli, wspomagaczy, kolejnych specjalistów, zabiegi dodatkowe itp. Jak już wyjdzie, to beta, liczenie przyrostów itp. A równocześnie w ciążę zachodzą też alkoholicy/narkomani/osoby z wieloma chorobami itp. Uderza mnie mocno ten paradoks. Ile kobiet zachodzi w ciążę nie wiedząc, co to ferrytyna albo homocysteina 😅 wiele moich koleżanek nie ma pojęcia, co to beta, sikają na patyk, potem ginekolog i tyle 🤷🏼‍♀️👌🏼 Też wpadłam w ten kołowrotek przy pierwszych staraniach, teraz postanowiłam, że nie będę niszczyć sobie tego czasu starań zastanawianiem się, czy te suple jeszcze dodać, czy to zmienić, czy iść w taką dietę czy inną itp. Z pierwszego czasu starań (a przecież krótkiego!) wyszliśmy na granicy kryzysu, teraz chciałabym się tym cieszyć 😉

Nie piszę tego, żeby negować cokolwiek, bo wiadomo, każdy robi tak, by czuć się dobrze, by mieć poczucie, że na coś ma wpływ. Tak po prostu rzucam swoje przemyślenia 😉

Mam takie same myśli jak czytam posty tutaj o badaniach i suplementach :D
    Chce po prostu monitorować ciążę, wiedzieć co się tam dzieje, nawet jeśli dzieje się nie tak jak trzeba.

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Znam to robię na 4-brygadowke....

I masz też nocki? W ciąży odejma Ci te nocki czy odrazu na zwolnienie idziesz?

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Mam takie same myśli jak czytam posty tutaj o badaniach i suplementach :D
    Chce po prostu monitorować ciążę, wiedzieć co się tam dzieje, nawet jeśli dzieje się nie tak jak trzeba.

Przynajmniej chcą Ci robić usg.... w Irlandii pierwsze usg w 12 tygodniu. Ja mam nawry później.. a krew? Zapomnij. Po co? Jak ma sie poronić to sie poroni... prywatnie krew można zrobić ale kosztuje to tyle co bilety do pl jak chciałam się pobadać 🤣

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    preg.png[/url]
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paflina wrote:
    Czekam właśnie w przychodni. Oddałam mocz do badania i czekam aż mnie lekarz przyjmie. Wątpię żeby coś było widać bo dziś jest dokładnie 4tydzien +1 dzień ciąży

Wszędzie w necie jest napisane że trzeba zrobić bete żeby zobaczyć czy się ciąża rozwija a oni mi chcą najpierw USG robić 😖😖😖 nie mam siły
    Chciałam zrobić dziś i np za tydzień w poniedziałek żeby zobaczyć przyrost. Wcześniej w tym tygodniu nie dam rady bo dziś mam nocke a środa czwartek od rana po 12h :(
    Jak dostanę książeczkę ciąży to idę od razu na zwolnienie bo te nocki mnie wykończą
    Na profilu mamaginekolog czytałam, że "Rzeczywiście tak jest. Kobieta w ciąży od momentu, gdy doniesie do kadr zaświadczenie o ciąży wypisane przez lekarza, zgodnie z prawem nie może pracować w nocy oraz nie może pracować dłużej niż 8 godzin pod rząd." Sprawdź może jak jest w Niemczech i jeśli nie chcesz to nie będziesz musiała iść na zwolnienie.

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:

Podpsuje się pod tym całą sobą. Podczas starań z pierwszym mężem przechodziłam to Samo - badania, monitoringi, suple i ogólnie całe życie toczyło się wokół tematu ciąża. Paradoksalnie jak po 2 lat dostałam pracę marzeń i szczerze odpuściłam starania to od razu zaszłam w ciążę (nie utrzymała się).

Z obecnym mężem jak podjęliśmy decyzję o dziecku to z wielkim luzem na za sądzie co ma być to będzie a jak nie będzie nic to i tak jest dobrze bo mamy super życie i co? Zdrowa Ciąża z drugiego cyklu starań bez starań :)

Wczoraj odbylismy "baby talk" o drugim dziecku i zgodnie ustaliliśmy że wznawiamy starania bez starań, żadnych badań pomiarów itd co ma być to będzie :)

Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, ja po pobraniu krwi, robię betaHCG i toksoplazmozę. W nocy miałam koszmary - że ciąża zagnieżdżona w średnim miejscu, lekarka we śnie mówiła, że trzeba czekać, czy wszystko skończy się dobrze 🫣 w nocy strasznie zgrzytałam zębami, mąż mnie obudził głaskaniem buzi, wkurzyłam się, a on mówił, że tak zgrzytałam, że się bał, że zrobię sobie krzywdę 🫣 tak że siedzi mi to wszystko na psyche.

Trzymam kciuki za wyniki, ja pewnie będę odświeżała jak szalona konto online do sprawdzania wyników - już sprawdziłam 2 razy, czy zarejestrowali próbkę xD

Deyansu, DreamBee, pp2018 lubią tę wiadomość

👧 07.2022
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Ja właśnie czekam przed gabinetem 😉

Byle szybko były wyniki I żeby były pozytywne!

Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Na profilu mamaginekolog czytałam, że "Rzeczywiście tak jest. Kobieta w ciąży od momentu, gdy doniesie do kadr zaświadczenie o ciąży wypisane przez lekarza, zgodnie z prawem nie może pracować w nocy oraz nie może pracować dłużej niż 8 godzin pod rząd." Sprawdź może jak jest w Niemczech i jeśli nie chcesz to nie będziesz musiała iść na zwolnienie.

Odrazu dostanę zakaz pracy bo mój pracodawca nie jest w stanie mi zapewnić takich warunkach jakich wymaga ciężarna. Ujęłam to jako zwolnienie 😁 problem w tym że muszę czekać na książeczkę ciężarnej tzw Mutterpass

Tam gdzie teraz jestem zrobili mi test z moczu i typ mówi do mnie że mam słaby test ciążowy
    Zastanawiam się czy dobrze zrobiłam że odrazy tu przyszłam. Mogłam poczekać aż mój lekarz wroci

05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Hej, dziewczyny, ja po pobraniu krwi, robię betaHCG i toksoplazmozę. W nocy miałam koszmary - że ciąża zagnieżdżona w średnim miejscu, lekarka we śnie mówiła, że trzeba czekać, czy wszystko skończy się dobrze 🫣 w nocy strasznie zgrzytałam zębami, mąż mnie obudził głaskaniem buzi, wkurzyłam się, a on mówił, że tak zgrzytałam, że się bał, że zrobię sobie krzywdę 🫣 tak że siedzi mi to wszystko na psyche.

Trzymam kciuki za wyniki, ja pewnie będę odświeżała jak szalona konto online do sprawdzania wyników - już sprawdziłam 2 razy, czy zarejestrowali próbkę xD

Mamy dzieci prawie w tym samym wieku ;) pamiętam, jak też czekałam na wyniki drugiej bety i to był taki pierwszy i ostatni raz dotychczas, gdy lab udostępnił wyniki przed 21! Myślałam że tam zejdę, że na pewno próbka gdzieś się zawieruszyła, że tych wyników nie dostanę. Byłaby to pierwsza beta to luz, ale to właśnie była ta kontrolna, pamiętam te nerwy i odświeżanie co minutę 🤦🏼‍♀️
    Obyś nie czekała długo;)

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    preg.png
  • Kinia92 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patzap1, aszin - przytulam
    Cel95 - trzymam kciuki!

Jeśli chodzi o pyłek pszczeli, to ja mam z własnej pasieki ;) Polecam taki prosto od pszczelarza bez ulepszaczy. Jest drogi, ale warto. Ja robię z przepisu Kasia o hormonach i popijam sobie to sobie po posiłkach :)
    1 łyżka pyłku
    1 łyżka miodu
    sok z połówki cytryny
    szczypta soli

Nie wiedziałam, że pyłek wpływa na jakość komórki :D Dobrze wiedzieć!

A jeśli chodzi o suple. Mam tak samo. Wcześniej korzystałam z gotowców, ale jak później przeanalizowałam składy i miały tylko 1/4-1/3 z tego co "powinno" się brać, to zdębiałam. Teraz mam osobne składniki, ale nie raz jak je łykam myślę sobie o tym po cholerę Ci tego tyle... A później czytam o czymś i myślę, że jeszcze to i tamto bym dorzuciła... dramat!

aszin, Deyansu, pp2018 lubią tę wiadomość

12 cs szczęśliwy🥺
    02.2020 👧
    08.2021 👼

03.2024
    LH 12,6
    FSH 10,4
    AMH 0,53
    10.2024
    AMH 0,211
    FSH 13,10
    Lh 9,43

07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
    09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
    12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
    25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
    13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
    07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
    07.02.2025 wizyta 🤞
    Duphaston 1x1, acard 150

preg.png
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Podpsuje się pod tym całą sobą. Podczas starań z pierwszym mężem przechodziłam to Samo - badania, monitoringi, suple i ogólnie całe życie toczyło się wokół tematu ciąża. Paradoksalnie jak po 2 lat dostałam pracę marzeń i szczerze odpuściłam starania to od razu zaszłam w ciążę (nie utrzymała się).

Z obecnym mężem jak podjęliśmy decyzję o dziecku to z wielkim luzem na za sądzie co ma być to będzie a jak nie będzie nic to i tak jest dobrze bo mamy super życie i co? Zdrowa Ciąża z drugiego cyklu starań bez starań :)

Wczoraj odbylismy "baby talk" o drugim dziecku i zgodnie ustaliliśmy że wznawiamy starania bez starań, żadnych badań pomiarów itd co ma być to będzie :)
    Seks bez stresu czy się zajdzie czy nie zajdzie jest taki piękny 😅 Bawcie się dobrze 😄
    Daisy___ wrote:

Trzymam kciuki za wyniki, ja pewnie będę odświeżała jak szalona konto online do sprawdzania wyników - już sprawdziłam 2 razy, czy zarejestrowali próbkę
    W sobotę w Diagnostyce miałam badanie i o 18 miałam wynik. Dziś zrobiłam w Luxmedzie i Pani mi powiedziała, wynik do 5ciu dni 😂
    Paflina wrote:
    Odrazu dostanę zakaz pracy bo mój pracodawca nie jest w stanie mi zapewnić takich warunkach jakich wymaga ciężarna. Ujęłam to jako zwolnienie 😁 problem w tym że muszę czekać na książeczkę ciężarnej tzw Mutterpass

Tam gdzie teraz jestem zrobili mi test z moczu i typ mówi do mnie że mam słaby test ciążowy
    Zastanawiam się czy dobrze zrobiłam że odrazy tu przyszłam. Mogłam poczekać aż mój lekarz wroci
    Aaa no to super, że od razu będziesz odpoczywać, a do którego tygodnia czeka się zwykle na taką książeczkę? Olej typa to tylko jego komentarz. Byle do powrotu lekarza 😅

Wojcinka, Deyansu lubią tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam mój ostatni test jaki mam. Z tej samej firmy na którym rano nic nie widziałam. Teraz jest cień kreski podobny jak na pinku!

Także odliczam do wyników bety.. bo chyba aż tyle testów różnych firm się nie myli..

https://zapodaj.net/plik-tAqEBvZX42

Mervee, Darrika, Lexia, 3erin, Marcycha, DreamBee, Paula6432 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Mervee Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Zrobiłam mój ostatni test jaki mam. Z tej samej firmy na którym rano nic nie widziałam. Teraz jest cień kreski podobny jak na pinku!

Także odliczam do wyników bety.. bo chyba aż tyle testów różnych firm się nie myli..

Wygląda bardzo obiecująco! 💪

2 cs 🍀
    02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
    03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
    05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
    07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
    16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
    19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
    23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
    07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
    23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
    02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
    04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
    02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)

preg.png

“If you can dream it, you can do it.”
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Ładny cień, beta będzie na pewno pozytywna :)

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie macie tam w labach jakiejś opcji, żeby przyszło powiadomienie ow ynikach, jakiś mail czy coś, żeby tak nie wisieć na tym i nie odświeżać co chwilę? Ja w luxmedzie mam tak, że dostaje powiadomienie, że są wyniki i spokoj, tak chyba najwyodniej

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ