X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • EwK Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciężko by było zrezygnować zarówno z kawy jak i herbaty, ale herbata musi być z cytrynką albo zielona :) Na mnie niestety kawa z ekspresu również źle działa. Pomimo wybrania najmniejszej mocy serce mi tak wali jakby chciało wyskoczyć :D W pracy jak tylko poczuje ten cudowny uzależniający zapach kawy z ekspresu to na pocieszenie idę sobie zrobić zwykłą, słabą z płaskiej łyżeczki i czując zapach tej z ekspresu moja od razu lepiej smakuje także tak się oszukuję :D Mój mąż ma podobny efekt po kawie z ekspresu, ale on akurat kawę pije tylko czasami więc chyba mnie nie rozumie w tej kwestii ;)

👱🏼‍♀️'93 🧔🏼‍♂️ '91 + 🐈🐈‍⬛

06.2024 -> 3 polipy endometrialne 4, 5, 6 mm (duphaston przez 2 cykle, jak nie znikną to usunięcie)
    07.2024 -> PCOS ?

2 cs o pierwszego maluszka 👶🏼

⏸️12.08.2024 - 13 dpo
    💉beta: 13.08 ➡️766, 16.08 ➡️2357

preg.png
  • AniulkA Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Jak kupię pakiet badań w alab to w jakim czasie od zakupu muszę wykonać te badania? Nigdy nie robiłam w ten sposób badań, zawsze szłam po prostu do swojego punktu pobrań ze skierowaniem albo mówiłam co chcę zrobić i płaciłam 😅
    Kupowałam jakies 2 tygodnie temu pakiet od nich, to dostałam info zwrotne ze mam na ich zrobienie 60 dni

brilka lubi tę wiadomość

♀️ 93'
    ♂️ 90'

Starania od 02.2022

11.2022 💔 8tc.
    03.2023 💔 6 tc.
    07.2023 💔 6 tc.

04.11.2024 ⏸️

05.11.2024 Beta HCG 315 mIU/ ml; progesteron 26,50 ng/ml
    07.11.2024 Beta HCG 689 mIU/ ml; progesteron 43,40 ng/ml
    26.11.2024🩺 wg. OM 7+0, wg. USG 7+2: CRL 1,17 cm, ♡ 148 ud./min
    06.12.2024 🩺 8+5 CRL 2,1 cm ♡ 180 ud./min
    19.12.24 r. 🩺 CRL 3,77 cm wg USG 10+5
    30.12.24 r. 🩺 I prenatalne
    preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to zapisałam się w enel med na teleporadę, żeby poprosić o badania krwi i co warto powiedzieć, żeby mnie lekarz nie zbył i nie odmówił badań? Chciałam zrobić morfologię, kwas foliowy, b12, glukozę, insulinę, żelazo i ferrytynę. TSH, aTPO, FT4 robiłam w lutym i było wszystko ok. Idę do jakiegoś losowego lekarza, nie mam żadnego "swojego" więc nie wiem jakie będzie mieć podejście.

Starania od 04/24
    11 cs ✨

01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle
  • EwK Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z PCOS. Czy podczas badania USG przed owulacją może być wszystko ok, pęcherzyk dominujący, pod koniec cyklu potwierdzone ciałko żółte, a już na badaniu w kolejnym miesiącu przed owulacją jajniki mogą być policystyczne? Czy to raczej jest tak, że one są już od jakiegoś czasu policystyczne, a cykl podczas pierwszego badania był akurat owulacyjny i wyglądały ok? Czy jednak jak są policystyczne to w każdym cyklu powinno to być widoczne?
    Pewnie napisałam jakieś głupoty, ale tak się dziś nad tym zaczęłam zastanawiać :) Od 10 lat na żadnym badaniu nie słyszałam, aby były policystyczne, a właśnie na ostatniej wizycie usłyszałam takie stwierdzenie, tak mnie to zdziwiło że nawet o nic nie dopytałam.

06.2024 -> 3 polipy endometrialne 4, 5, 6 mm (duphaston przez 2 cykle, jak nie znikną to usunięcie)
    07.2024 -> PCOS ?

⏸️12.08.2024 - 13 dpo

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwK wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z PCOS. Czy podczas badania USG przed owulacją może być wszystko ok, pęcherzyk dominujący, pod koniec cyklu potwierdzone ciałko żółte, a już na badaniu w kolejnym miesiącu przed owulacją jajniki mogą być policystyczne? Czy to raczej jest tak, że one są już od jakiegoś czasu policystyczne, a cykl podczas pierwszego badania był akurat owulacyjny i wyglądały ok? Czy jednak jak są policystyczne to w każdym cyklu powinno to być widoczne?
    Pewnie napisałam jakieś głupoty, ale tak się dziś nad tym zaczęłam zastanawiać :) Od 10 lat na żadnym badaniu nie słyszałam, aby były policystyczne, a właśnie na ostatniej wizycie usłyszałam takie stwierdzenie, tak mnie to zdziwiło że nawet o nic nie dopytałam.

EwK, nie jestem specjalistką od diagnozowania i leczenia bezpłodności, ale miałam wykluczany PCOS, więc się wypowiem :)

Moje jajniki są budowy policystycznej, szczególnie lewy - czyli słynny sznur pereł (dodam, że to chyba z tego jajnika dwukrotnie zachodziłam w ciążę :D). Dodatkowo mam raczej ciemne owłosienie, ale nie jakoś wyjątkowo bujne. Żeby stwierdzić PCOS, konieczne jest spełnienie 2 z 3 kryteriów:

"Kryteria Rotterdamskie zespołu PCO obejmują:

oligoowulację lub brak owulacji

kliniczne objawy hiperandrogenizmu lub hiperandrogenemię

obraz wielotorbielowatych jajników (co najmniej 12 pęcherzyków śr. 2–9 mm, objętość jajnika >10 ml) w badaniu USG."

Źródło: https://www.mp.pl/pytania/pediatria/chapter/B25.QA.9.4.14.

Ja miałam badaniami krwi wykluczany punkt drugi, no a pierwszy mnie nie dotyczy.

Jeśli chodzi o PCOS, to on też nie wyklucza ciąży, koleżanka ma i właśnie spodziewa się drugiego bobo :) Fajnie pisała o tym mamaginekolog:

https://mamaginekolog.pl/kobieta/choroby-kobiece/zespol-policystycznych-jajnikow/

EwK lubi tę wiadomość

👧 07.2022
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    W ogóle to zapisałam się w enel med na teleporadę, żeby poprosić o badania krwi i co warto powiedzieć, żeby mnie lekarz nie zbył i nie odmówił badań? Chciałam zrobić morfologię, kwas foliowy, b12, glukozę, insulinę, żelazo i ferrytynę. TSH, aTPO, FT4 robiłam w lutym i było wszystko ok. Idę do jakiegoś losowego lekarza, nie mam żadnego "swojego" więc nie wiem jakie będzie mieć podejście.

Ja w luxmed z taką poradą u randomowej lekarki powiedziałam, że chce te badania bo robiłam 1.5 roku temu je i miałam akurat wyższy cholesterol no i ogólnie chciałam sprawdzić jak zdrowie. A żeby dostać kwas foliowy, ferrytyne I b12 powiedziałam, że się z mężem staramy i dziecko i chce wiedzieć czy powinnam się suplementować czy nie trzeba i dostałam skierowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2024, 20:58

brilka, pp2018, Kasiekkk lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • EwK Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    EwK, nie jestem specjalistką od diagnozowania i leczenia bezpłodności, ale miałam wykluczany PCOS, więc się wypowiem :)

Moje jajniki są budowy policystycznej, szczególnie lewy - czyli słynny sznur pereł (dodam, że to chyba z tego jajnika dwukrotnie zachodziłam w ciążę :D). Dodatkowo mam raczej ciemne owłosienie, ale nie jakoś wyjątkowo bujne. Żeby stwierdzić PCOS, konieczne jest spełnienie 2 z 3 kryteriów:

"Kryteria Rotterdamskie zespołu PCO obejmują:

oligoowulację lub brak owulacji

kliniczne objawy hiperandrogenizmu lub hiperandrogenemię

obraz wielotorbielowatych jajników (co najmniej 12 pęcherzyków śr. 2–9 mm, objętość jajnika >10 ml) w badaniu USG."

Źródło: https://www.mp.pl/pytania/pediatria/chapter/B25.QA.9.4.14.

Ja miałam badaniami krwi wykluczany punkt drugi, no a pierwszy mnie nie dotyczy.

Jeśli chodzi o PCOS, to on też nie wyklucza ciąży, koleżanka ma i właśnie spodziewa się drugiego bobo :) Fajnie pisała o tym mamaginekolog:

https://mamaginekolog.pl/kobieta/choroby-kobiece/zespol-policystycznych-jajnikow/
    Dziękuję za odpowiedź, dokładnie ten sam artykuł mamy ginekolog czytałam i troche mnie uspokoił bo dopiero zaczęliśmy starania, a tu taka informacja. Twoja wiadomość też daje mi nadzieję :)
    Wydaje mi się w takim razie, że skoro ginekolog stwierdziła, że wyglądają jak policystyczne to powinnam jeszcze dostać od niej skierowanie na badania hormonów, aby potwierdzić/wykluczyć punkt drugi? Ciekawe w sumie dlaczego od razu mnie na nie nie skierowała. A u Ciebie ten lewy jajnik na każdym badaniu wyglądał jak sznur pereł czy to było różnie?

07.2024 -> PCOS ?

⏸️12.08.2024 - 13 dpo

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Mialam dać znac jak dzis po wizycie u gin i jestem niestety strasznie wkurzona i trochę też zrezygnowana... pokazalam moje wyniki badań z wczoraj i mojego męza, to nic nie skomentował, ze mam ładny juz prog i u męza podstawowe wyniki wszystkie w porządku, tylko wkirzył się, ze na wlasna reke mąż zrobił posiew a tam wyszły bakterie i tylko skomentował, ze trzeba antybiotyk i to się dlugo leczy, gdy go zapytalam, czy moze mi zrobic posiew z pochwy i biocenoze to z łaską się zgodził, podczas badania był zdziwiony, ze wszystko bardzo mnie boli jak pobiera i tylko komentarz, ze to tak nie powinno boleć, gdzie ja mu od 1 spotkania mowilam o bolu podczas współzycia i badań itp. przez kilka spotkań wmawial mi, ze mam policystyczne jajniki, a dzus jak zobaczyl moje wyniki bafań dehas, shbg, testosteron i andostrendiol to nagle juz nie mam pcos, gdzie ja mu to od poczatku mówiłam :/ i teraz hit, zrobilam sama dla siebie juz jakis czas temu test ROMA i mu to pokazalam to nagle uznał, ze moge miec endometrioze, gdzie ja go o to juz wczesniej pytalam i jeszcze on sam myślal, ze on mi to zlecil badanie... a ja to sama zrobilam, bo juz za pierwszym razem miałam podwyzszone CA125 i wtedy nic nie skomentowal tego... a teraz jak zobaczyl, ze mam ryzyko raka jajników to juz mogę miec endo...
    Pytal mnie o wyniki badań estradiolu bez stymulacji i moje AMH - pyta o to na kazdej wizycie mimo, ze ma to wpisane na kompie u siebie...
    Sama go zapytalam czy moze mi zrobic w koncu drozność to powiedział, ze pewnie trzeba bedzie zrobic, ale on by mi zrobił laparoskopie tylko mam niskie AMH wiec lepiej by bylo, abym zrobila hsg z lipidolem w miescie w innym wojewodztwie, bo on tu tego nie robi a na ten moment kazal mi od nowego cykl brac dluzej lamette a jeszcze w kolejnym cyklu wziac lamette ra,em z ovitrellem na ciałko zółte.... masakra, pojutrze ide do nowej gin to skonsultować oby nowa byla bardziej konkretna i pomogła a nie co ten typ, a niby taki polecny lekarz w moim wojewodztwie od nieplodnosci, a ja rycze po wizycie i mój mąż też jest na niego wkurzony, kupiłam pączka pistacjowego nam na pocieszenie i proseco 🥂 zdrowie i olać tego lekarza

A dużo miałaś podwyższone Ca125?

Pytam bo nie wiem czy widziałaś mój wpis ale z tydzień temu dałam się namówić w diagnostyce na zrobienie sobie markerów.
    I Ca 15-13 wyszedł mi 26,6 z normą laboratoryjną do 26,2. (W necie ogólna norma to 33,00🤷‍♀️)

Ogólnie bardzo się wystraszyłam. Tyle, że jestem od 4 miesięcy na stymulacji plus nie odstawiłam witamin z grypy B przed badaniem bo to była spontaniczna akcja.

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • NowaJa15 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem tu nowa, starania zaczęliśmy od lipca. Bylam u lekarza, owulacja akurat miala się zacząć, lekarz wskazał dokladnie żeby próbować 21 lipca i dwa dni pozniej też. @ miała wypaść 1 sierpnia, pojawiły sie delikatne brazowe plamienia myslalam ze to moze zagniezdzenie, robilam test w ten dzien i dwa dni później negatywny. Po 5 dniach braku @ pojawiła się. Zaczął mnie tez boleć lewy jajnik i plecy po lewej stronie czy to mogą byc jakieś problemy z jajnikiem? Torbiel czy coś? Miala ktoras podobnie?

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Dużo już mamy 🌱 na ten miesiąc! 😍
    Super to czytać!

Dzisiaj widziałam aż 3 bociany… przypadek? 🤣

Tu gdzie my jesteśmy jest pełno bocianów bo to taka wieś 🫣 na przeciwko naszego domku jest gniazdo za drogą i tam siedzi codziennie pięć i klekoczą a wczoraj z 15 latało po niebie i krążyło niczym jaskółki... Mój mi powtarza cały czas że na mnie polują 🙈😏

Przepraszam dziewczyny ze się nie odniose, mamy intensywny urlop i słaby zasięg.. ale wszystkim z dwoma kreseczkami serdecznie gratuluję a za biele tulę 🫂✊🏻

Marcycha lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    Zaglądam na pierwszą stronę, a tu tyle cudowności ❤️❤️❤️
    Gratulacje 😍
    Jednocześnie ściskam Was wszystkie z którym się nie udało 🫂🫂🫂

Pozdrawiam 🌞🌞🌞

Cel95, Lauraa, Modra, patzap1, Deyansu lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nk teraz bociany powoli się szykują do odlotu w ciepłe kraje to będzie więcej okazji do ich spotkania 🤭

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do PCOS, to ja miałam stwierdzone przez ginekologa z opcją, że nigdy nie będę miała dzieci😱 Sama doprowadziłam się do porządku i mam 2 dzieci, obecnie staramy się o 3, no ale coś nie pyka😵

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwK wrote:

Ja też mam jajniki o budowie policystycznej. Zawsze na USG mam bardzo dużo widocznych pęcherzyków antralnych. Już pierwszy ginekolog, u ktorego byłam, zwrocił na to uwagę i kazał zbadać androgeny, dheas, shbg i wszystko było w normie. Miesiączki regularne, cykle owulacyjne. Nie ma więc podstaw do stwierdzenia u mnie PCOS. Jeden z ginekologów powiedział mi kiedyś, że może mi się przytrafić przez to podwójna owulacja 🙈😅 Ale nie wiem, czy to serio jakaś korelacja jest, czy tylko gin jakieś mądrości z tyłka wyciągnął.

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    A dużo miałaś podwyższone Ca125?

Pytam bo nie wiem czy widziałaś mój wpis ale z tydzień temu dałam się namówić w diagnostyce na zrobienie sobie markerów.
    I Ca 15-13 wyszedł mi 26,6 z normą laboratoryjną do 26,2. (W necie ogólna norma to 33,00🤷‍♀️)

Ogólnie bardzo się wystraszyłam. Tyle, że jestem od 4 miesięcy na stymulacji plus nie odstawiłam witamin z grypy B przed badaniem bo to była spontaniczna akcja.
    W kwietniu miałam CA125 37 z norma do 35 a teraz równe 35 i do tego jeszcze ten drugi wskaźnik HE4 50,8 i to daje 8% ptawdopobienstwa raka jajnika przed menopauza co juz jest jako wysokie wedlug norm z laboratorium

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo nadrabiania 😅

Co do tematu kawy to ja kawy nie cierpię i w związku z tym w ogóle nie pije (herbaty też nie lubię :P)

Ja dzisiaj wreszcie wybrałam się do dentysty z jednym zębem do naprawy. Okazuje się że muszę zrobić jeszcze jeden ząb w poniedziałek, ale lekarz chce też zrobić rentgen zębów. Probkem w tym że owulacja wypada mi teraz jakoś na dniach i wg internetów ( 🤪) rtg lepiej robić w pierwszej fazie cyku jeżeli jest szansa na zajście w ciążę. Tak że jutro zadzwonię do kliniki zapytać czy mogę wpaść na rtg jutro i mieć to z głowy przed owu - ah te problemy staraczek 😂

DreamBee lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • EwK Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Co do PCOS, to ja miałam stwierdzone przez ginekologa z opcją, że nigdy nie będę miała dzieci😱 Sama doprowadziłam się do porządku i mam 2 dzieci, obecnie staramy się o 3, no ale coś nie pyka😵
    Podziwiam, że nie podałaś się po takiej informacji tylko postanowiłaś walczyć. A możesz powiedzieć co zrobiłaś, aby doprowadzić się do porządku? Trzymam kciuki, aby 14.08 okazał się tym szczęśliwym dniem. Ja też jestem na ten dzień zapisana jak @ nie przyjdzie wcześniej, choć nie mam wielkich nadziei na ten cykl, ale jakby jednak się udało to byłby to piękny prezent na moje 31 urodziny ;)

Deyansu, AnitaK lubią tę wiadomość

07.2024 -> PCOS ?

⏸️12.08.2024 - 13 dpo

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    W kwietniu miałam CA125 37 z norma do 35 a teraz równe 35 i do tego jeszcze ten drugi wskaźnik HE4 50,8 i to daje 8% ptawdopobienstwa raka jajnika przed menopauza co juz jest jako wysokie wedlug norm z laboratorium

Rozumiem, co możesz coś z tym zrobić? Czy nic się nie da?
    A słyszałaś o tym że przy ca 15-3 stymulacja albo witaminy b mogą mieć wpływ na wynik?

Próbuje się jakoś pocieszyć i uspokoić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2024, 21:24

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Rozumiem, co możesz coś z tym zrobić? Czy nic się nie da?
    A słyszałaś o tym że przy ca 15-3 stymulacja albo witaminy b mogą mieć wpływ na wynik?

Próbuje się jakoś pocieszyć i uspokoić
    Nie, nie słyszalam o tym, ja pierwszy wysoki wynik mialam przed stymulacją w naturalnym cyklu i bez suplementacji a ten drugi wynik nieco niższy chyba w pierwszym cyklu stymulowanym i z suplementacją B12

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Nie, nie słyszalam o tym, ja pierwszy wysoki wynik mialam przed stymulacją w naturalnym cyklu i bez suplementacji a ten drugi wynik nieco niższy chyba w pierwszym cyklu stymulowanym i z suplementacją B12

Jakas torbiel na jajniku?

U mojej siostry również podwyższone wskaźniki właśnie przez torbiel i przez endometrioze.

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ