X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Mialam dać znac jak dzis po wizycie u gin i jestem niestety strasznie wkurzona i trochę też zrezygnowana... pokazalam moje wyniki badań z wczoraj i mojego męza, to nic nie skomentował, ze mam ładny juz prog i u męza podstawowe wyniki wszystkie w porządku, tylko wkirzył się, ze na wlasna reke mąż zrobił posiew a tam wyszły bakterie i tylko skomentował, ze trzeba antybiotyk i to się dlugo leczy, gdy go zapytalam, czy moze mi zrobic posiew z pochwy i biocenoze to z łaską się zgodził, podczas badania był zdziwiony, ze wszystko bardzo mnie boli jak pobiera i tylko komentarz, ze to tak nie powinno boleć, gdzie ja mu od 1 spotkania mowilam o bolu podczas współzycia i badań itp. przez kilka spotkań wmawial mi, ze mam policystyczne jajniki, a dzus jak zobaczyl moje wyniki bafań dehas, shbg, testosteron i andostrendiol to nagle juz nie mam pcos, gdzie ja mu to od poczatku mówiłam :/ i teraz hit, zrobilam sama dla siebie juz jakis czas temu test ROMA i mu to pokazalam to nagle uznał, ze moge miec endometrioze, gdzie ja go o to juz wczesniej pytalam i jeszcze on sam myślal, ze on mi to zlecil badanie... a ja to sama zrobilam, bo juz za pierwszym razem miałam podwyzszone CA125 i wtedy nic nie skomentowal tego... a teraz jak zobaczyl, ze mam ryzyko raka jajników to juz mogę miec endo...
    Pytal mnie o wyniki badań estradiolu bez stymulacji i moje AMH - pyta o to na kazdej wizycie mimo, ze ma to wpisane na kompie u siebie...
    Sama go zapytalam czy moze mi zrobic w koncu drozność to powiedział, ze pewnie trzeba bedzie zrobic, ale on by mi zrobił laparoskopie tylko mam niskie AMH wiec lepiej by bylo, abym zrobila hsg z lipidolem w miescie w innym wojewodztwie, bo on tu tego nie robi a na ten moment kazal mi od nowego cykl brac dluzej lamette a jeszcze w kolejnym cyklu wziac lamette ra,em z ovitrellem na cialko zółte.... masakra, pojutrze ide do nowej gin to skonsultowac oby nowa byla bardziej konkretna i pomogła a nie co ten typ, a niby taki polecny lekarz w moim wojewodztwie od nieplodnosci, a ja rycze po wizycie i mój maz tez na niego wkurzony, kupiłam paczka pistacjowego sobie na pocieszenie i processo 🥂 zdrowie i olać tego lekarza
    Właśnie po przeczytaniu Twojej wiadomości miałam napisać, że chyba czas zmienić ginekologa na innego do którego będziesz miała zaufanie…

Deyansu, Darrika, Lilinka lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
    AMH - 2,44 (12.2024)
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Mialam dać znac jak dzis po wizycie u gin i jestem niestety strasznie wkurzona i trochę też zrezygnowana... pokazalam moje wyniki badań z wczoraj i mojego męza, to nic nie skomentował, ze mam ładny juz prog i u męza podstawowe wyniki wszystkie w porządku, tylko wkirzył się, ze na wlasna reke mąż zrobił posiew a tam wyszły bakterie i tylko skomentował, ze trzeba antybiotyk i to się dlugo leczy, gdy go zapytalam, czy moze mi zrobic posiew z pochwy i biocenoze to z łaską się zgodził, podczas badania był zdziwiony, ze wszystko bardzo mnie boli jak pobiera i tylko komentarz, ze to tak nie powinno boleć, gdzie ja mu od 1 spotkania mowilam o bolu podczas współzycia i badań itp. przez kilka spotkań wmawial mi, ze mam policystyczne jajniki, a dzus jak zobaczyl moje wyniki bafań dehas, shbg, testosteron i andostrendiol to nagle juz nie mam pcos, gdzie ja mu to od poczatku mówiłam :/ i teraz hit, zrobilam sama dla siebie juz jakis czas temu test ROMA i mu to pokazalam to nagle uznał, ze moge miec endometrioze, gdzie ja go o to juz wczesniej pytalam i jeszcze on sam myślal, ze on mi to zlecil badanie... a ja to sama zrobilam, bo juz za pierwszym razem miałam podwyzszone CA125 i wtedy nic nie skomentowal tego... a teraz jak zobaczyl, ze mam ryzyko raka jajników to juz mogę miec endo...
    Pytal mnie o wyniki badań estradiolu bez stymulacji i moje AMH - pyta o to na kazdej wizycie mimo, ze ma to wpisane na kompie u siebie...
    Sama go zapytalam czy moze mi zrobic w koncu drozność to powiedział, ze pewnie trzeba bedzie zrobic, ale on by mi zrobił laparoskopie tylko mam niskie AMH wiec lepiej by bylo, abym zrobila hsg z lipidolem w miescie w innym wojewodztwie, bo on tu tego nie robi a na ten moment kazal mi od nowego cykl brac dluzej lamette a jeszcze w kolejnym cyklu wziac lamette ra,em z ovitrellem na cialko zółte.... masakra, pojutrze ide do nowej gin to skonsultowac oby nowa byla bardziej konkretna i pomogła a nie co ten typ, a niby taki polecny lekarz w moim wojewodztwie od nieplodnosci, a ja rycze po wizycie i mój maz tez na niego wkurzony, kupiłam paczka pistacjowego sobie na pocieszenie i processo 🥂 zdrowie i olać tego lekarza

Właśnie już miałam pisać, że co to za denny lekarz i że olać go ciepłym moczem, ale widzę :D że już to zrobiłaś. Oby kolejna osoba była kompetentna i nie wodziła Was na manowce. Totalna strata czasu i nerwów... Wiem niestety, jak takie coś wkurza, zwłaszcza jeśli lekarz jest polecany :<

Lilinka lubi tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9
    07.01 beta 485,6, ,prog 37,90
    09.01 beta 976,3 prog 34,00 🤔
    17.01 USG 🤞🏻🤞🏻
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Właśnie po przeczytaniu Twojej wiadomości miałam napisać, że chyba czas zmienić ginekologa na innego do którego będziesz miała zaufanie…

Hahaha, spóźniłam się 2 minuty - podobnie myślimy. Przybijam piątkę :D

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9
    07.01 beta 485,6, ,prog 37,90
    09.01 beta 976,3 prog 34,00 🤔
    17.01 USG 🤞🏻🤞🏻
  • 3erin Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Mialam dać znac jak dzis po wizycie u gin i jestem niestety strasznie wkurzona i trochę też zrezygnowana... pokazalam moje wyniki badań z wczoraj i mojego męza (…)
    kupiłam paczka pistacjowego sobie na pocieszenie i processo 🥂 zdrowie i olać tego lekarza

No debil 🫣

hakorośl, Deyansu, Darrika, Lilinka lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
    👩🏻‍⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
    🩸 07.01 krew PAPPa + NIPT (11+3)
    🧬 15.01 USG

preg.png

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od południa bardzo dziwna sytuacja 😂 Według testów owulkę miałam 15dc, według kalendarza OvuFriend 17dc, ale tym się nawet nie sugeruje, aktualnie jest to mój 19dc. Zmierzając do sedna jestem przeziębiona od kilku dni i przy każdym kaszlnięciu odczuwam lewy jajnik.. 😳
    A pomijając to jestem cały czas śpiąca przez pochmurną pogodę…🤭

Paula6432 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
    AMH - 2,44 (12.2024)
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorośl, no nieee :( ehhh, przytulam mocno 🫂

Lilinka, gin do zmiany... Ehh, niektórzy to tylko nerwów napsują, kasę wezmą i tyle. Oby kolejna ginekolożka była lepsza 🫂

hakorośl, Lilinka lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna(1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
    02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼‍♀️
    20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼‍♀️
    preg.png
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Gratuluje wszystkim, którym pokazały się kreseczki (i te bladsze i ciemniejsze! 😍)

Ja sama mam dziś 11dpo, miałam czekać do piątku z testem ale nie wytrzymałam i zrobiłam dziś i blado. Strasznie wkurzam się na siebie, bo z jednej strony wiem że to wcześnie i jeszcze może nie wyjść, a z drugiej odbiera mi to nadzieję… co miesiąc mówię sobie że nie będę testować tak wcześnie, a później coś mnie nadchodzi i znowu to samo.

Próbuje sobie to wszystko układać i nastawiać się pozytywnie i w niektóre dni tak właśnie jest, a w inne łapie mnie załamka. Nie wiem w którą stronę iść - czy odpuścić na jakiś czas i zająć sie czymś innym niż starania, czy rozpocząć głębszą diagnostykę. Jak wy sobie z tym radzicie?
    Jak sobie o tym myślę tak pod kątem zdrowia psychicznego, to chyba bym się umówiła ze sobą, że zawsze pierwszy test zrobię w dniu spodziewanego okresu jeśli nie przyjdzie. Chyba, że macie zawsze na kilka dni przed plamienia to może dzień/ dwa cześniej bym zrobiła. Dlaczego? Bo właśnie tak daję sobie dłużej nadzieję, więcej pozytywnych emocji z wyobrażeniem o rodzicielstwie, a to chyba właśnie te pozytywne emocje są w ciąży potrzebne? ;) U mnie ledwo zauważalna kreska była w 12 dpo, więc jakbym zrobiła test choć jeden dzień wcześniej to pewnie też już bym była podłamana i kto wie czy to nie miałoby wpływu na jak najlepsze zagnieżdżenie się zarodka? Warto zaoszczędzić stresu nam I dziecku bo jak wiemy stres ma negatywny wpływ, a nie po to stosujemy diety, suple I dużo się ruszamy żeby głupi test zrobiony w nieodpowiednim momencie miał psuć nasze wysyłki. Tylko pozytywna energia 😊

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:

Przepraszam, ale muszę bo się uduszę! Laparoskopię po chu... ja się pytam, przecież od dawna już wiadomo, że to nie jest złoty standard w badaniu endometriozy... Zrób sobie specjalistyczne USG u specjalisty od Endo i wszystko wyjdzie. Drożność to już Ci powinien robić nie wiem z jakiego jesteś krańca Polski ale z lipidolem można zrobić na NFZ i warto... Ale lekarza trzeba zmienić, widzę u Ciebie niski estriadiol po owulacji i to mi się nie podoba... Bo gdyby doszło do IVF to może być problem z dojrzałością pęcherzyków...

Lilinka lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
    13.01 - USG II trymestru

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorośl, a który to dc i jaki test?

Mi apteczny raz pokazał coś a raz nic przy niskiej becie, jakiś o czułości 10

Początkowe testy to myślałam że sobie wymyślam

Btw zrobił mi się giga sinior po heparynie, macie jakieś rady? Wygląda to mało ciekawie 🤣

Zjadłam już też duphaston i encorton👌

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Btw zrobił mi się giga sinior po heparynie, macie jakieś rady? Wygląda to mało ciekawie 🤣

Mi się zazwyczaj nie robiły siniaki, a w tym cyklu nie miałam na to rady :P trzeba się przyzwyczaić, a z czasem dojdziesz do wprawy. Dziewczyny schładzają lodem miejsce wkłucia przed zastrzykiem, ważne żeby nie pocierać skóry po wykonaniu zastrzyku. Puszczać fałd skóry dopiero po wyjęciu igły.
    IMG-3087.jpg

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

26dc, a 10 lub 12dpo. Ten cień był na pinku płytkowym o czułości 10, a biele są dzisiaj na pinku plytkowym, strumieniowym i facelle.
    Ja miałam siniaki po heparynie sporadycznie, typu jeden na miesiąc. Wiesz, że powietrza nie wypuszczamy przed wstrzyknięciem, tylko wstrzykujemy całość? To podobno ma uchronić przed siniorem

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Bubu, a co to za wbijanie tutaj bez wirusów? 😜😜😜 Gratuluję zdrowego chłopaka, dobrze obstawiłam 😁❤️
    Bo ja jeszcze nigdzie nie zostawiłam wirusów bo nie czuję się gotowa, nie czuję się jeszcze pewnie w ciąży 🥰 kiedyś nadejdzie ten moment 🥰

Lexia, Marcycha, DreamBee, Paula6432 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mi się zazwyczaj nie robiły siniaki, a w tym cyklu nie miałam na to rady :P trzeba się przyzwyczaić, a z czasem dojdziesz do wprawy. Dziewczyny schładzają lodem miejsce wkłucia przed zastrzykiem, ważne żeby nie pocierać skóry po wykonaniu zastrzyku. Puszczać fałd skóry dopiero po wyjęciu igły.
    IMG-3087.jpg

Mi takie coś się stało https://zapodaj.net/plik-mumYJMVnjj

Z bledow: wbiłam w miarę pewnie, ściskam najpierw mocno potem mi się lekko poluzowało, lekko mi się ręce trzęsły
    Te czerwone ślady to chyba paznokcie xD

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    26dc, a 10 lub 12dpo. Ten cień był na pinku płytkowym o czułości 10, a biele są dzisiaj na pinku plytkowym, strumieniowym i facelle.
    Ja miałam siniaki po heparynie sporadycznie, typu jeden na miesiąc. Wiesz, że powietrza nie wypuszczamy przed wstrzyknięciem, tylko wstrzykujemy całość? To podobno ma uchronić przed siniorem

Tak, nic nie wypuszczałam

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:

Domyślam się, że musiało zaboleć :(

Widzę że masz małą gromadkę:D

U mnie starania o 3, czy duży był przeskok z dwójki na trójkę ? 😊

• pelasia Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Przepraszam, ale muszę bo się uduszę! Laparoskopię po chu... ja się pytam, przecież od dawna już wiadomo, że to nie jest złoty standard w badaniu endometriozy... Zrób sobie specjalistyczne USG u specjalisty od Endo i wszystko wyjdzie. Drożność to już Ci powinien robić nie wiem z jakiego jesteś krańca Polski ale z lipidolem można zrobić na NFZ i warto... Ale lekarza trzeba zmienić, widzę u Ciebie niski estriadiol po owulacji i to mi się nie podoba... Bo gdyby doszło do IVF to może być problem z dojrzałością pęcherzyków...

Ja jakiś czas temu chciałam się zbadać pod kątem endometriozy (silne bóle krzyża podczas miesiączki) i mnie ginekolog skierował właśnie do babeczki, która się specjalizuje w tej chorobie na takie USG. Miałam u niej super długie USG (chyba z pół godziny), i ostatecznie znalazła jakieś drobne zmiany (ale pomijalne). Nie kierowali mnie na laparoskopię...

pp2018, Marcycha lubią tę wiadomość

adenomioza i endometrioza
    podwyższone androgeny
    Euthyrox 0,25

01.12.24: ⏸️
    18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
    28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i bijące serduszko
    09.01: wizyta, 2,5 cm dzidzi, bijące serduszko
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka, współczuję. Mam nadzieję, że nastepny lekarz będzie o niebo lepszy i będzie wam wynagrodzony czas, który poświęciliście na leczenie się u obecnego! 💪🙏🥳🌺 Jak to dobrze, że pewne badania już sama ogarnęłaś.

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorośl trzymaj się. Ale jeszcze na spokojnie cykl nie jest stracony dopóki @ nie ma. ;)

Lilinka, dobra decyzja chrzanić tego lekarza, a dzisiaj czas na wyluzowanie i coś dla siebie 😁

pp2018, Deyansu, hakorośl, Lilinka, Marcycha lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Wiecie co jest dobrym sposobem, przelanie do insulinowek;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - 143 g Dziewczynki 🩷🩷
    13.01 - USG II trymestru

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Domyślam się, że musiało zaboleć :(

Widzę że masz małą gromadkę:D

U mnie starania o 3, czy duży był przeskok z dwójki na trójkę ? 😊
    Największy przeskok był z zera na jeden, szczególnie pierwszy szok, że już zawsze będę odpowiedzialna za kogoś i że już nic swobodnie nigdy nie zrobię, oczywiście minęło po kilku dniach😁 przy dwójce, to już czułam radość i wiedziałam jak ogarniać wiele rzeczy, wiec było spokojniej. A trzecie to już sielanka, totalny luzik, cała rodzinka na niego czekała, wszyscy go uwielbiają(mówię o mężu i synach, bo teściowie kompletnie anty do dzieci🫣) i proszą o kolejnego brata lub siostrę, ale jakoś nie chcą mnie te ciąże doprowadzić do czwartego dziecka.

Laura25 lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ