X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Mialam dać znac jak dzis po wizycie u gin i jestem niestety strasznie wkurzona i trochę też zrezygnowana... pokazalam moje wyniki badań z wczoraj i mojego męza, to nic nie skomentował, ze mam ładny juz prog i u męza podstawowe wyniki wszystkie w porządku, tylko wkirzył się, ze na wlasna reke mąż zrobił posiew a tam wyszły bakterie i tylko skomentował, ze trzeba antybiotyk i to się dlugo leczy, gdy go zapytalam, czy moze mi zrobic posiew z pochwy i biocenoze to z łaską się zgodził, podczas badania był zdziwiony, ze wszystko bardzo mnie boli jak pobiera i tylko komentarz, ze to tak nie powinno boleć, gdzie ja mu od 1 spotkania mowilam o bolu podczas współzycia i badań itp. przez kilka spotkań wmawial mi, ze mam policystyczne jajniki, a dzus jak zobaczyl moje wyniki bafań dehas, shbg, testosteron i andostrendiol to nagle juz nie mam pcos, gdzie ja mu to od poczatku mówiłam :/ i teraz hit, zrobilam sama dla siebie juz jakis czas temu test ROMA i mu to pokazalam to nagle uznał, ze moge miec endometrioze, gdzie ja go o to juz wczesniej pytalam i jeszcze on sam myślal, ze on mi to zlecil badanie... a ja to sama zrobilam, bo juz za pierwszym razem miałam podwyzszone CA125 i wtedy nic nie skomentowal tego... a teraz jak zobaczyl, ze mam ryzyko raka jajników to juz mogę miec endo...
    Pytal mnie o wyniki badań estradiolu bez stymulacji i moje AMH - pyta o to na kazdej wizycie mimo, ze ma to wpisane na kompie u siebie...
    Sama go zapytalam czy moze mi zrobic w koncu drozność to powiedział, ze pewnie trzeba bedzie zrobic, ale on by mi zrobił laparoskopie tylko mam niskie AMH wiec lepiej by bylo, abym zrobila hsg z lipidolem w miescie w innym wojewodztwie, bo on tu tego nie robi a na ten moment kazal mi od nowego cykl brac dluzej lamette a jeszcze w kolejnym cyklu wziac lamette ra,em z ovitrellem na cialko zółte.... masakra, pojutrze ide do nowej gin to skonsultowac oby nowa byla bardziej konkretna i pomogła a nie co ten typ, a niby taki polecny lekarz w moim wojewodztwie od nieplodnosci, a ja rycze po wizycie i mój maz tez na niego wkurzony, kupiłam paczka pistacjowego sobie na pocieszenie i processo 🥂 zdrowie i olać tego lekarza
    Właśnie po przeczytaniu Twojej wiadomości miałam napisać, że chyba czas zmienić ginekologa na innego do którego będziesz miała zaufanie…

Deyansu, Darrika, Lilinka lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
    Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Mialam dać znac jak dzis po wizycie u gin i jestem niestety strasznie wkurzona i trochę też zrezygnowana... pokazalam moje wyniki badań z wczoraj i mojego męza, to nic nie skomentował, ze mam ładny juz prog i u męza podstawowe wyniki wszystkie w porządku, tylko wkirzył się, ze na wlasna reke mąż zrobił posiew a tam wyszły bakterie i tylko skomentował, ze trzeba antybiotyk i to się dlugo leczy, gdy go zapytalam, czy moze mi zrobic posiew z pochwy i biocenoze to z łaską się zgodził, podczas badania był zdziwiony, ze wszystko bardzo mnie boli jak pobiera i tylko komentarz, ze to tak nie powinno boleć, gdzie ja mu od 1 spotkania mowilam o bolu podczas współzycia i badań itp. przez kilka spotkań wmawial mi, ze mam policystyczne jajniki, a dzus jak zobaczyl moje wyniki bafań dehas, shbg, testosteron i andostrendiol to nagle juz nie mam pcos, gdzie ja mu to od poczatku mówiłam :/ i teraz hit, zrobilam sama dla siebie juz jakis czas temu test ROMA i mu to pokazalam to nagle uznał, ze moge miec endometrioze, gdzie ja go o to juz wczesniej pytalam i jeszcze on sam myślal, ze on mi to zlecil badanie... a ja to sama zrobilam, bo juz za pierwszym razem miałam podwyzszone CA125 i wtedy nic nie skomentowal tego... a teraz jak zobaczyl, ze mam ryzyko raka jajników to juz mogę miec endo...
    Pytal mnie o wyniki badań estradiolu bez stymulacji i moje AMH - pyta o to na kazdej wizycie mimo, ze ma to wpisane na kompie u siebie...
    Sama go zapytalam czy moze mi zrobic w koncu drozność to powiedział, ze pewnie trzeba bedzie zrobic, ale on by mi zrobił laparoskopie tylko mam niskie AMH wiec lepiej by bylo, abym zrobila hsg z lipidolem w miescie w innym wojewodztwie, bo on tu tego nie robi a na ten moment kazal mi od nowego cykl brac dluzej lamette a jeszcze w kolejnym cyklu wziac lamette ra,em z ovitrellem na cialko zółte.... masakra, pojutrze ide do nowej gin to skonsultowac oby nowa byla bardziej konkretna i pomogła a nie co ten typ, a niby taki polecny lekarz w moim wojewodztwie od nieplodnosci, a ja rycze po wizycie i mój maz tez na niego wkurzony, kupiłam paczka pistacjowego sobie na pocieszenie i processo 🥂 zdrowie i olać tego lekarza

Właśnie już miałam pisać, że co to za denny lekarz i że olać go ciepłym moczem, ale widzę :D że już to zrobiłaś. Oby kolejna osoba była kompetentna i nie wodziła Was na manowce. Totalna strata czasu i nerwów... Wiem niestety, jak takie coś wkurza, zwłaszcza jeśli lekarz jest polecany :<

Lilinka lubi tę wiadomość

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Właśnie po przeczytaniu Twojej wiadomości miałam napisać, że chyba czas zmienić ginekologa na innego do którego będziesz miała zaufanie…

Hahaha, spóźniłam się 2 minuty - podobnie myślimy. Przybijam piątkę :D

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻

preg.png
  • 3erin Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Mialam dać znac jak dzis po wizycie u gin i jestem niestety strasznie wkurzona i trochę też zrezygnowana... pokazalam moje wyniki badań z wczoraj i mojego męza (…)
    kupiłam paczka pistacjowego sobie na pocieszenie i processo 🥂 zdrowie i olać tego lekarza

No debil 🫣

hakorośl, Deyansu, Darrika, Lilinka lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
    👩🏻‍⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
    🩸 07.01 krew PAPPa✅ + NIPT✅ niskie ryzyka (11+3)
    🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)
    👩🏻‍⚕️ 13.02 180g synka 🩵 (16+5)
    👩🏻‍⚕️ 17.03 USG połówkowe ✅ 426g 🩵 (21+2)
    👩🏻‍⚕️ 17.04 krzywa ❌ cukrzyca ❌ 😵 🩵 987g (25+5)
    👩🏻‍⚕️ 15.05 1604g (29+5) 🩵
    👩🏻‍⚕️ 03.06 2162g (32+3) 🩵
    🏥 11.06 2440g (33+4) 🏋️
    👩🏻‍⚕️ 16.06 2464g (34+2) 🩵
    👩🏻‍⚕️ 01.07 3113g (36+3) 🩵
    🏥 02.07 głowa ✅
    👩🏻‍⚕️ 14.07 3605g (38+2) 🩵
    💣 16.07 3405g i 53cm Julka (38+4) 🩵

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od południa bardzo dziwna sytuacja 😂 Według testów owulkę miałam 15dc, według kalendarza OvuFriend 17dc, ale tym się nawet nie sugeruje, aktualnie jest to mój 19dc. Zmierzając do sedna jestem przeziębiona od kilku dni i przy każdym kaszlnięciu odczuwam lewy jajnik.. 😳
    A pomijając to jestem cały czas śpiąca przez pochmurną pogodę…🤭

Paula6432 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
    Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorośl, no nieee :( ehhh, przytulam mocno 🫂

Lilinka, gin do zmiany... Ehh, niektórzy to tylko nerwów napsują, kasę wezmą i tyle. Oby kolejna ginekolożka była lepsza 🫂

hakorośl, Lilinka lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Gratuluje wszystkim, którym pokazały się kreseczki (i te bladsze i ciemniejsze! 😍)

Ja sama mam dziś 11dpo, miałam czekać do piątku z testem ale nie wytrzymałam i zrobiłam dziś i blado. Strasznie wkurzam się na siebie, bo z jednej strony wiem że to wcześnie i jeszcze może nie wyjść, a z drugiej odbiera mi to nadzieję… co miesiąc mówię sobie że nie będę testować tak wcześnie, a później coś mnie nadchodzi i znowu to samo.

Próbuje sobie to wszystko układać i nastawiać się pozytywnie i w niektóre dni tak właśnie jest, a w inne łapie mnie załamka. Nie wiem w którą stronę iść - czy odpuścić na jakiś czas i zająć sie czymś innym niż starania, czy rozpocząć głębszą diagnostykę. Jak wy sobie z tym radzicie?
    Jak sobie o tym myślę tak pod kątem zdrowia psychicznego, to chyba bym się umówiła ze sobą, że zawsze pierwszy test zrobię w dniu spodziewanego okresu jeśli nie przyjdzie. Chyba, że macie zawsze na kilka dni przed plamienia to może dzień/ dwa cześniej bym zrobiła. Dlaczego? Bo właśnie tak daję sobie dłużej nadzieję, więcej pozytywnych emocji z wyobrażeniem o rodzicielstwie, a to chyba właśnie te pozytywne emocje są w ciąży potrzebne? ;) U mnie ledwo zauważalna kreska była w 12 dpo, więc jakbym zrobiła test choć jeden dzień wcześniej to pewnie też już bym była podłamana i kto wie czy to nie miałoby wpływu na jak najlepsze zagnieżdżenie się zarodka? Warto zaoszczędzić stresu nam I dziecku bo jak wiemy stres ma negatywny wpływ, a nie po to stosujemy diety, suple I dużo się ruszamy żeby głupi test zrobiony w nieodpowiednim momencie miał psuć nasze wysyłki. Tylko pozytywna energia 😊

12.04.2025 👶 Lidia 3550 g 52 cm 🩷
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:

Przepraszam, ale muszę bo się uduszę! Laparoskopię po chu... ja się pytam, przecież od dawna już wiadomo, że to nie jest złoty standard w badaniu endometriozy... Zrób sobie specjalistyczne USG u specjalisty od Endo i wszystko wyjdzie. Drożność to już Ci powinien robić nie wiem z jakiego jesteś krańca Polski ale z lipidolem można zrobić na NFZ i warto... Ale lekarza trzeba zmienić, widzę u Ciebie niski estriadiol po owulacji i to mi się nie podoba... Bo gdyby doszło do IVF to może być problem z dojrzałością pęcherzyków...

Lilinka lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorośl, a który to dc i jaki test?

Mi apteczny raz pokazał coś a raz nic przy niskiej becie, jakiś o czułości 10

Początkowe testy to myślałam że sobie wymyślam

Btw zrobił mi się giga sinior po heparynie, macie jakieś rady? Wygląda to mało ciekawie 🤣

Zjadłam już też duphaston i encorton👌

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Btw zrobił mi się giga sinior po heparynie, macie jakieś rady? Wygląda to mało ciekawie 🤣

Mi się zazwyczaj nie robiły siniaki, a w tym cyklu nie miałam na to rady :P trzeba się przyzwyczaić, a z czasem dojdziesz do wprawy. Dziewczyny schładzają lodem miejsce wkłucia przed zastrzykiem, ważne żeby nie pocierać skóry po wykonaniu zastrzyku. Puszczać fałd skóry dopiero po wyjęciu igły.
    IMG-3087.jpg

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

26dc, a 10 lub 12dpo. Ten cień był na pinku płytkowym o czułości 10, a biele są dzisiaj na pinku plytkowym, strumieniowym i facelle.
    Ja miałam siniaki po heparynie sporadycznie, typu jeden na miesiąc. Wiesz, że powietrza nie wypuszczamy przed wstrzyknięciem, tylko wstrzykujemy całość? To podobno ma uchronić przed siniorem

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Bubu, a co to za wbijanie tutaj bez wirusów? 😜😜😜 Gratuluję zdrowego chłopaka, dobrze obstawiłam 😁❤️
    Bo ja jeszcze nigdzie nie zostawiłam wirusów bo nie czuję się gotowa, nie czuję się jeszcze pewnie w ciąży 🥰 kiedyś nadejdzie ten moment 🥰

Lexia, Marcycha, DreamBee, Paula6432 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mi się zazwyczaj nie robiły siniaki, a w tym cyklu nie miałam na to rady :P trzeba się przyzwyczaić, a z czasem dojdziesz do wprawy. Dziewczyny schładzają lodem miejsce wkłucia przed zastrzykiem, ważne żeby nie pocierać skóry po wykonaniu zastrzyku. Puszczać fałd skóry dopiero po wyjęciu igły.
    IMG-3087.jpg

Mi takie coś się stało https://zapodaj.net/plik-mumYJMVnjj

Z bledow: wbiłam w miarę pewnie, ściskam najpierw mocno potem mi się lekko poluzowało, lekko mi się ręce trzęsły
    Te czerwone ślady to chyba paznokcie xD

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    26dc, a 10 lub 12dpo. Ten cień był na pinku płytkowym o czułości 10, a biele są dzisiaj na pinku plytkowym, strumieniowym i facelle.
    Ja miałam siniaki po heparynie sporadycznie, typu jeden na miesiąc. Wiesz, że powietrza nie wypuszczamy przed wstrzyknięciem, tylko wstrzykujemy całość? To podobno ma uchronić przed siniorem

Tak, nic nie wypuszczałam

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:

Domyślam się, że musiało zaboleć :(

Widzę że masz małą gromadkę:D

U mnie starania o 3, czy duży był przeskok z dwójki na trójkę ? 😊

• pelasia Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Przepraszam, ale muszę bo się uduszę! Laparoskopię po chu... ja się pytam, przecież od dawna już wiadomo, że to nie jest złoty standard w badaniu endometriozy... Zrób sobie specjalistyczne USG u specjalisty od Endo i wszystko wyjdzie. Drożność to już Ci powinien robić nie wiem z jakiego jesteś krańca Polski ale z lipidolem można zrobić na NFZ i warto... Ale lekarza trzeba zmienić, widzę u Ciebie niski estriadiol po owulacji i to mi się nie podoba... Bo gdyby doszło do IVF to może być problem z dojrzałością pęcherzyków...

Ja jakiś czas temu chciałam się zbadać pod kątem endometriozy (silne bóle krzyża podczas miesiączki) i mnie ginekolog skierował właśnie do babeczki, która się specjalizuje w tej chorobie na takie USG. Miałam u niej super długie USG (chyba z pół godziny), i ostatecznie znalazła jakieś drobne zmiany (ale pomijalne). Nie kierowali mnie na laparoskopię...

pp2018, Marcycha lubią tę wiadomość

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka, współczuję. Mam nadzieję, że nastepny lekarz będzie o niebo lepszy i będzie wam wynagrodzony czas, który poświęciliście na leczenie się u obecnego! 💪🙏🥳🌺 Jak to dobrze, że pewne badania już sama ogarnęłaś.

• Darrika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorośl trzymaj się. Ale jeszcze na spokojnie cykl nie jest stracony dopóki @ nie ma. ;)

Lilinka, dobra decyzja chrzanić tego lekarza, a dzisiaj czas na wyluzowanie i coś dla siebie 😁

pp2018, Deyansu, hakorośl, Lilinka, Marcycha lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Wiecie co jest dobrym sposobem, przelanie do insulinowek;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Domyślam się, że musiało zaboleć :(

Widzę że masz małą gromadkę:D

U mnie starania o 3, czy duży był przeskok z dwójki na trójkę ? 😊
    Największy przeskok był z zera na jeden, szczególnie pierwszy szok, że już zawsze będę odpowiedzialna za kogoś i że już nic swobodnie nigdy nie zrobię, oczywiście minęło po kilku dniach😁 przy dwójce, to już czułam radość i wiedziałam jak ogarniać wiele rzeczy, wiec było spokojniej. A trzecie to już sielanka, totalny luzik, cała rodzinka na niego czekała, wszyscy go uwielbiają(mówię o mężu i synach, bo teściowie kompletnie anty do dzieci🫣) i proszą o kolejnego brata lub siostrę, ale jakoś nie chcą mnie te ciąże doprowadzić do czwartego dziecka.

Laura25 lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ