X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
Odpowiedz

Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    Mój wczorajszy cień jest już bladą kreseczką 😍
    https://zapodaj.net/plik-F2khmI2tq7

Piękna kreska!

Modra lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mnie odcięło 😴
    Cel, kciuki!
    Oby wczorajsze bladziochy ciemniały dziewczyny 🤞🏼💪🏼

Cel95 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Modra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Zrób koniecznie płynną 😊 ja chyba zawsze zwykłą miałam ale doczytałam i rok temu miałam płynną właśnie

Czekam pod labem, mam siniaka na mojej najlepszej żyle więc przetestuję drugą rękę

Mocno zaciskam kciuki przed wynikami drugiej bety ❤️

Cel95 lubi tę wiadomość

23.11.21 mamy Córke ❤️
    20.12.23 🩶👼
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 serduszko bije
    16.04.25 mamy Syna ❤️
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Próbuję nadrabiać co piszecie i przekonałyście mnie, żeby następną cytologię zrobić płynną!

Ja USG piersi robiłam co 3 miesiące, gdy pojawił mi się włókniak - trafiłam wtedy na panią radiolog, która bardzo mnie nastraszyła i skierowała do onkologa. Onkolog natomiast rozważał biopsję mammograficzną, ale w międzyczasie się przeprowadziłam i poszłam do ginekologa na usg, u niego dowiedziałam się, że wiele kobiet ma włókniaki i w większości przypadków nie robi się z nimi absolutnie nic, bo nie są groźne 🤷‍♀️

Cel - mocno trzymam kciuki! 🤞🍀
    Mój włókniak rósł od ok. 5 lat, miałam biopsję, a w kwietniu wycięcie, bo miał ponad 2.7cmx3cm. Onkolog powiedział, że dobrze ze usuwam, bo on nadal rośnie. W ciąży na pewno mam pilnować, bo mogą wyjść kolejne.

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:
    No piękna kreseczka 😍

Modra lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g

⏳12.01 ➡️ III prenatalne
    ⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 8 dpo znowu sok temperatury po tym spadku z 7, a dokładnie z 36,26 na 36,6 :)

Myślę że najrozsądniej będzie zrobić test w sobotę? Mam jeden w domu i mam nadzieję że dotrwa do tego czasu 😊

Trzymam kciuki za bętę Cel !
    I Modra zazdroszczę ogromnie ♥️ piękna kreseczka

Kasiekkk, Modra, Darrika, DreamBee, Cel95, Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość

• Lexia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    U mnie w 8 dpo znowu sok temperatury po tym spadku z 7, a dokładnie z 36,26 na 36,6 :)

Myślę że najrozsądniej będzie zrobić test w sobotę? Mam jeden w domu i mam nadzieję że dotrwa do tego czasu 😊

Trzymam kciuki za bętę Cel !
    I Modra zazdroszczę ogromnie ♥️ piękna kreseczka

11dpo to już całkiem spoko moment :) trzymam kciuki, żebyś wytrwała 🤞🏼fajnie, że temp odbiła 💪🏼

Laura25 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:

Modra, to już prawilna kreska jest! Cudownie 🤩

Modra lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra, piękna kreska ♥️😲

Cel, trzymam mocno kciuki! Dawaj znać, jak tylko będą wyniki 🤞🏼

U mnie dzisiaj lub jutro owulacja, wiecie co, mocno się stresuję tym jak to będzie z trójką dzieci i sama nie wiem czemu, bo zawsze chciałam mieć dużą rodzinę...

Modra, Darrika lubią tę wiadomość

• Lexia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś w planach ostatnia wizyta u dentysty- mam jedną plombę do wymiany i wsio 👌🏼
    Co do usg piersi to ja robię raz w roku, ale nie mam żadnych zmian do obserwacji. Kolejne wypada na listopad ;)
    Cytologię zawsze robiłam zwykłą i wychodziła okej. Raz, po ciąży,.uznałam, że zrobię sobie w końcu płynną- no i nagle wyszło LSIL. Oczywiście stres na maxa, zaraz robiłam też test na HPV (nie mam), potem kolposkopia (pani ginekolog-onkolog bardzo się zdziwiła wynikiem, powiedziała że dawno nie widziała w swojej pracy takiej fizjologicznej szyjki). Ostatecznie nic nie pobrała do biopsji, bo nie było podstaw. Pół roku później powtórzyłam płynną i wszystko okej... Kolejna cytologia mnie czeka albo zaraz na poczatku ciąży, albo przełom listopad/grudzień (zależy, co się szybciej trafi).

Darrika, pp2018, Kasiekkk, DreamBee lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Modra, piękna kreska ♥️😲

U mnie dzisiaj lub jutro owulacja, wiecie co, mocno się stresuję tym jak to będzie z trójką dzieci i sama nie wiem czemu, bo zawsze chciałam mieć dużą rodzinę...

Ten stres chyba wynika że zmian, bl każda zmiana niesie za sobą niewiadomą i to nas pewnie tak stresuje mimo, że tego czy tamto w głębi serca chcemy

Lexia, Kasiekkk, Revolutionary lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Modra, piękna kreska ♥️😲

Podziwiam ogólnie 🙈 choć ja sama w czasach nastoletnich marzyłam o trójce. Trójka to też taki max dla mojego męża. Ale teraz jakoś już z tym drugim ciężko było się tak w pełni zdecydować... Nie mówię tak całkiem nie, może zostawimy sobie jakąś furtkę na przyszłość 😅
    Jaką masz różnicę między pierwszym i drugim?

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    U mnie dziś w planach ostatnia wizyta u dentysty- mam jedną plombę do wymiany i wsio 👌🏼
    Co do usg piersi to ja robię raz w roku, ale nie mam żadnych zmian do obserwacji. Kolejne wypada na listopad ;)
    Cytologię zawsze robiłam zwykłą i wychodziła okej. Raz, po ciąży,.uznałam, że zrobię sobie w końcu płynną- no i nagle wyszło LSIL. Oczywiście stres na maxa, zaraz robiłam też test na HPV (nie mam), potem kolposkopia (pani ginekolog-onkolog bardzo się zdziwiła wynikiem, powiedziała że dawno nie widziała w swojej pracy takiej fizjologicznej szyjki). Ostatecznie nic nie pobrała do biopsji, bo nie było podstaw. Pół roku później powtórzyłam płynną i wszystko okej... Kolejna cytologia mnie czeka albo zaraz na poczatku ciąży, albo przełom listopad/grudzień (zależy, co się szybciej trafi).

Kurcze to ja też muszę zrobić tą płynną tym bardziej że jakieś 5 lat temu miałam hpv. Tylko miałam ten rodzaj który powoduje kłykciny. Byłam u lekarza dał mi magiczną maść która kosztowała z 500 zł i która finalnie pomogła od razu. Od tamtej pory nic już nie miałam. Lekarz wtedy powiedział że organizm zwalczy wirusa sam 🤷‍♀️ nikt mi wtedy nie powiedział żeby kontrolować albo że to niebezpieczne

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za szał na pierwszej stronie, oby tak dalej ❤️

Oczywiście zostawiam wiruski, skoro się odezwałam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Lexia, Cel95, Kasiekkk, LadyDaga, awokado 🥑, brilka, pp2018, DreamBee, 3erin, Marcycha, Revolutionary , MadziaIsm, Deyansu, Kinia92, AnitaK, ellevv, Paula6432 lubią tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙

age.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Kurcze to ja też muszę zrobić tą płynną tym bardziej że jakieś 5 lat temu miałam hpv. Tylko miałam ten rodzaj który powoduje kłykciny. Byłam u lekarza dał mi magiczną maść która kosztowała z 500 zł i która finalnie pomogła od razu. Od tamtej pory nic już nie miałam. Lekarz wtedy powiedział że organizm zwalczy wirusa sam 🤷‍♀️ nikt mi wtedy nie powiedział żeby kontrolować albo że to niebezpieczne

Bo ogólnie właśnie tak to działa. Większość z nas e ciągu życia zetknie się z hpv i nasz organizm sobie z tą infekcją poradzi. W niektórych przypadkach jednak nie da rady i dopiero wtedy rozwinie się z tego nowotwór. Tylko tak, jak pisała siesiepy, proces rozwoju tego nowotworu trwa długo. Dlatego tak ważna jest regularna profilaktyka 👌🏼

pp2018 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Bo ogólnie właśnie tak to działa. Większość z nas e ciągu życia zetknie się z hpv i nasz organizm sobie z tą infekcją poradzi. W niektórych przypadkach jednak nie da rady i dopiero wtedy rozwinie się z tego nowotwór. Tylko tak, jak pisała siesiepy, proces rozwoju tego nowotworu trwa długo. Dlatego tak ważna jest regularna profilaktyka 👌🏼

Są też chyba różne szczepy/rodzaje tego cholerstwa prawda? Te z większym ryzykiem i te z małym. Tak gdzieś czytałam kiedyś.
    Czytałam też że ten który daje objawy w postaci kłykcin to ten mało ryzykowny. A można mieć kilka jednocześnie?

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Są też chyba różne szczepy/rodzaje tego cholerstwa prawda? Te z większym ryzykiem i te z małym. Tak gdzieś czytałam kiedyś.
    Czytałam też że ten który daje objawy w postaci kłykcin to ten mało ryzykowny. A można mieć kilka jednocześnie?

Tak, jest ogrom szczepów, onkogennych jest dosłownie kilka. Nie wiem na 100% czy można mieć kilka równocześnie 🤷🏼‍♀️ Aga Szuścik na instagramie jest skarbnicą wiedzy na ten temat, sama jest po histerektomii spowodowanej właśnie rakiem szyjki macicy. Przystępnie porusza tematy okołoginekologiczne ;)

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    […]wiecie co, mocno się stresuję tym jak to będzie z trójką dzieci i sama nie wiem czemu, bo zawsze chciałam mieć dużą rodzinę...
    W jakim wieku masz dzieci?

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, też myślę, że to strach przed zmianami, zwłaszcza, że w naszym życiu ostatnio było bardzo dużo ciężkich zmian, nagle zmarła moja mama, która z nami mieszkała i z którą oboje byliśmy blisko i to chyba jakaś reakcja obronna przed kolejnym stresem, bo ciążą i rodzicielstwo mimo że przepiękne są też stresujące.

Lexia, starszy ma 2,5 roku, a młodsza rok i 5 miesięcy, czyli 13 miesięcy różnicy. Nie ukrywam, że dali nam popalić w pierwszym roku życia małej, ale teraz są już naprawdę kochani i słodcy i mają cudowną relację, mimo tak młodego wieku. Nie chcieliśmy dużej różnicy wieku między dziećmi, ale chyba też trochę boimy się jak to będzie z trójką no nadal maluchów.

• Mervee Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modra wrote:

Gratulacje! <3 Oby dalej ciemniała!

Mój wczorajszy bladzioch niestety przerodził się w nic na dwóch testach dzisiaj :( Więc chyba pora czekać na następny cykl, dzisiaj jest 12 dpo. Czy jest możliwe, że jakiegoś bardzo wczesnego biochema wychwyciłam czy raczej testy mnie okłamały?

Cel, powodzenia na becie dzisiaj !!

Cel95 lubi tę wiadomość

2 cs 🍀
    02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
    02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)

age.png

“If you can dream it, you can do it.”
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ