Kto się w sierpniu w łanach 🌾 stuka 🤭, tego Bocian wiosną szuka 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Imgbb ma problem z wyświetlaniem linków które generuje. Wrzucam na zapodaj: https://zapodaj.net/plik-zAcnf5bOqO
Ja zawsze po zrobieniu dodatkowo mrozilam jeszcze miejsce po wkłuciu, przestawało lecieć wtedy.
No rzeczywiście gigant. O 1/3 większy niż mój z trzęsącą się ręką z dnia 1👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:No rzeczywiście gigant. O 1/3 większy niż mój z trzęsącą się ręką z dnia 1
Po 3 tygodniach się wchłonął zupełnie z pomocą maści z arniki. 😂walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Sama byłam w szoku skąd to w ogóle się wzięło, bo jak zrobiłam zastrzyk to wydawało mi się, że to najlepiej zrobiony zastrzyk w życiu. A potem zobaczyłam jak się tworzy siniak na pół brzucha. :p
Po 3 tygodniach się wchłonął zupełnie z pomocą maści z arniki. 😂
O też mam tę maść, jest świetna na siniaki wszelkiego typusiesiepy lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Marzycielka wrote:Kasiekkk widzę, że imionka na A wybieracie 😊 czy to przypadek 🙂
Dziewczyny jakie imiona Wam się podobają ? Jakie macie typy ? 😍
Leoś i Adrianna 🥰
Manifestuje żeby moje marzenie się spełniło!
Najlepiej od razu w formie bliźniaków parki to wykorzystam za jednym razem moje typy 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2024, 15:50
Deyansu, Kasiekkk, Darrika, Marzycielka, LadyDaga, ellevv, hakorośl, Marcycha lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
pelasia wrote:Deyansu, dziękuję za podzielenie się Twoje posty zadziałały bardzo mobilizująco i dziś pierwszy raz od dawna nie jem nic słodkiego do kawy. Skoro to działa na testosteron, to rzeczywiście chciałabym zrezygnować ze słodyczy.
Tak jak piszesz, to rzeczywiście jest uzależnienie. Im dłużej od ostatniego ciastka, tym bardziej mnie ciągnie. Są takie rzuty, że nie mogę myśleć o niczym innym i szukam sklepu spożywczego. Normalnie jak narkomanka
Insulina u mnie wyszła 6,14 μlU/m, a glukoza 79 mg/dl. SHGB - 117 nmol/l, czyli lekko podwyższone (norma w laboratorium była do 114). Testosteron wolny wyszedł 2,17 pg/ml (przy normie do 2,85).
A wczoraj niestety doszedł mi kolejny powód, żeby pożegnać się z cukrem, który zresztą jest powodem chwilowej załamki... Byłam u swojej ginekolożki, która zajmuje się endometriozą, i potwierdziła mi ogniska adenomiozy w przedniej ścianie macicy. To jest podobno odmiana endometriozy w mięśniach macicy. Z tego co piszą dziewczyny na forum, może mocno utrudniać starania i ciążę. Jeszcze nie wgryzłam się w ten temat, ale widzę, że wszyscy polecają dietę przeciwzapalną, której głównym założeniem jest rezygnacja z przetworzonej żywności i cukru... Lekarka powiedziała, że zaostrzyło się od ostatniej wizyty i żałuję, że się nie pilnowałam z tymi słodyczami przez ostatni rok
To jeśli chodzi o wyniki, to insulina i glukoza dobre. Ta glukoza to nawet dość niska 🤔 w tym przypadku zupełnie nie wiem, co mogę doradzić, niemniej u mnie same te parametry na czczo były też ok, dopiero na krzywej glukozowo - insulinowej wyszły mi "cuda i dziwy" 😅 tj. insulina po 2 h nadal sobie rosła...
Strasznie mi przykro z powodu takiej diagnozy. Na pewno musisz konsultować działania z lekarzem, ale wyrzucenie słodkiego powinno pomóc, tak samo jak żywności z dodatkiem np. oleju rzepakowego i słonecznikowego. Będzie ciężko, bo te 3 rzeczy są niemal wszędzie. Możesz też dodać do posiłków źródła antyoksydantów lub brać takie suplementy.
Dla dziewczyn z IO / PCOS z niedowagą dieta przeciwzapalna też jest ważna, możliwe że jest zbyt mało tkanki tłuszczowej, niedomiar też nie jest dobry, ale tu moja wiedza się niestety kończy 😐 Dziewczyny z Akademii Płodności mówiły w którymś filmie o takim przypadku...🤔 Piszę o tym, bo ten temat też został w tym wątku poruszonyKłębuszek lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9
07.01 beta 485,6, ,prog 37,90
09.01 beta 976,3 prog 34,00 🤔
13.01. beta 3307,5 prog 37,10
17.01 USG 🤞🏻🤞🏻 -
Ale siniory 😵 jeszcze takich nie widziałam nigdy, za mną już 2 serie. Podziwiam, że same dajecie radę sobie robić🙃 mi robi mój przyszły małż, ale nie mogę narzekać, jeszcze nie miałam ani jednego siniaka🤭 kazałam mu robić bardzo powoli, wypycha powietrze z igły najpierw (wiem, że nie trzeba)ja trzymam fałd skóry, ale jak zaczyna piec to popuszczam ucisk i przestaje, potem poszczypie i jest ok 🙂
Jak byłam w szpitalu to pielęgniarka się nie patyczkowała 😂 podeszła, przetarła wacikiem chwyciła skórę, wstrzyknęła w 2 sekundy i też siniaka nie było 😄 może ja grubą skórę mam😛👩40 👨41
II.2024 💔 (5t)
XII.2024 💔 chłopiec 👼 9td5 (poronienie zatrzymane 6t1d)
start programu IVF (wrzesień '24)
🔜 immunolog
🔜 genetyk
🔜 poszerzona diagnostyka gen. i immuno. -
Deyansu
Widzę że w stopce masz info na temat złego samopoczucie po Clo I Ovitrelle.
Ostatnio o to pytałam na forum ale żadna z dziewczyn nie odpisała.
Co miałaś na myśli pisząc złe samopoczucie?
Pytam bo ja z każdym kolejnym cyklem widzę że stymulacja ma na mnie dziwny wpływ a raczej na moje huśtawki nastroju.
Na początku było git i czułam się super a teraz czuję się różnie
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Marzycielka wrote:Kasiekkk widzę, że imionka na A wybieracie 😊 czy to przypadek 🙂
Mi się bardzo podoba Hanna i Marianna, a jakby się udało i będzie chłopiec to pojęcia nie mam, Antek i Adam mi się podoba, ale mężowi nie 😅 jakoś tak też byśmy bardziej chcieli mieć córkę druga, ale cóż ważne żeby dziecko było zdrowe, płeć drugorzędna sprawaMarzycielka, hakorośl, Kasiekkk lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Missi wrote:Deyansu
Pytam bo ja z każdym kolejnym cyklem widzę że stymulacja ma na mnie dziwny wpływ a raczej na moje huśtawki nastroju.
Anulek może to potrzeba po prostu mentalnej pewności siebie i psychicznej mocy autorytetu, żeby te siniaki się nie tworzyły. 😎Missi, Anulek84, Paula6432 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
nick nieaktualnyMarzycielka wrote:Kasiekkk widzę, że imionka na A wybieracie 😊 czy to przypadek 🙂
Tak, przypadek 😅 Jak już jest dwoje na A, to się zastanawiałam, czy trzeciemu nie dać też imienia na A, ale chyba za bardzo podoba nam się "Lilianna", dla chłopca jeszcze nie mamy pomysłu.Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Missi wrote:Deyansu
Ja się czułam źle po lameccie, 3 dniowa migrena... myślałam, że mi głowa wybuchnie🤯👩40 👨41
II.2024 💔 (5t)
🔜 immunolog
🔜 genetyk
siesiepy wrote:Wydaje mi się, że ja odpisywałam, że po ovi puchłam i miałam wahania nastroju przez kilka dni od zastrzyku. Wszystko schodziło wraz z wypłukiwaniem się leku. 🤔 Przynajmniej wiem, że komuś o tym pisałam jakiś czas temu.
Anulek może to potrzeba po prostu mentalnej pewności siebie i psychicznej mocy autorytetu, żeby te siniaki się nie tworzyły. 😎
Pewną rękę na pewno ma, komuś pewnie bym zrobiła zastrzyk, sama sobie nie jestem w stanie 🥴😂 jakby robił źle to bym mu kazała na pomidorze ćwiczyć 🤪 kiedyś mierzyłam sobie cukier glukometrem to ćwiczyłam silną wolę pół godziny żeby to przycisnać haha 😂👩40 👨41
II.2024 💔 (5t)
🔜 immunolog
🔜 genetyk
Missi wrote:Leoś i Adrianna 🥰
Najlepiej od razu w formie bliźniaków parki to wykorzystam za jednym razem moje typy 😁
Powiem Ci, że ta Adrianna mnie zainspirowała 😁😋LadyDaga, Missi lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Mnie jak widać po stopce podobają się rzadkie imiona. Córki imię wpadło mi w oko jakieś 10 lat temu i tak już zostało. Mężowi się spodobało, więc mamy córkę Flawię. Nazwisko mamy rzadkie i spolszczone z niemieckiego, więc nie gryzie się z bardziej "wyszukanym" imieniem 😉
Ogólnie wolałabym nadać imię spoza pierwszej setki popularnych, takie które nie ma zdrobnienia zwyczajowego (typu Joanna- Asia, Małgorzata- Gosia), nie za długie. No i nie ma takiego 😂 mąż marzy o drugiej córce, odkąd się spotykamy (a zaczęliśmy jak mieliśmy po 16 lat 🙈) to chciał Inez. Mnie ono nie leży 😂 dla chłopca nie mam pojęcia, nic mi się nie podoba jakoś konkretniej... Jedyne w miarę do akcpetacji to Feliks, ale dostanę kurwicy jak będą na niego mówić "Felek"🤢😅 także nie mam pojęcia, na co się zdecydujemy z drugim. Z pierwszą było bezproblemowo 😅Marzycielka, Deyansu lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Darrika wrote:Mi się bardzo podoba Hanna i Marianna, a jakby się udało i będzie chłopiec to pojęcia nie mam, Antek i Adam mi się podoba, ale mężowi nie 😅 jakoś tak też byśmy bardziej chcieli mieć córkę druga, ale cóż ważne żeby dziecko było zdrowe, płeć drugorzędna sprawa
Adaś i Antek też mi się podobają, ale są te imiona już w rodzinie 🙂 a jednak chciałabym, żeby się nie powtarzały 😅👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Mój by chciał Aleksandrę a mnie to imię kompletnie nie leży. Ogólnie nam się totalnie inne imiona podobają. Przy Córce ponad pół roku debatowaliśmy 😂 i myślę że teraz będzie podobnie.
Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Missi wrote:Leoś i Adrianna 🥰
Najlepiej od razu w formie bliźniaków parki to wykorzystam za jednym razem moje typy 😁
Oooo ja też jestem Team Adrianna 😁 a myslalam, że wszyscy zapomnieli o tym imieniu bo jest mało spotykane teraz.
Dla chłopca podoba mi się Oliwier. Ale wiadomo - najwazniejsze, żeby było zdrowe!Marzycielka, Missi, Deyansu, Cel95 lubią tę wiadomość
-
Modra wrote:Mój by chciał Aleksandrę a mnie to imię kompletnie nie leży. Ogólnie nam się totalnie inne imiona podobają. Przy Córce ponad pół roku debatowaliśmy 😂 i myślę że teraz będzie podobnie.
Z moim dogadaliśmy się w sprawie imion dla synów, jak już byli na świecie i trzeba było w końcu się zdecydować 😅Modra lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat