X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja mam to zbadać:
    androstendion, tesosteron, DHEAS, 17OH progestron, ACTH, kortyzol. AMH, ocena stęzenia insuliny i glukozy na czczo oraz w 1i 2 godzinie po obciażeniu 75g glukozy, Vit. B12, kwas foliowy , homocysteina, polimorfizm MTHFR, przeciwciał p/kardiolipinowe, przeciwciała p/jądrowe ANA3.
    Zamiast samego Ana 3 strzał se Ana 4 będziesz miała komplet ( chyba ,że badałaś wcześniej już Ana 1 i Ana 2 ;)

Edyciak, Kitka_87 lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Ja tak miałam w tym cyklu teraz. Bardzo silny ból przy owu i kłucie jajnika aż do pozytywnego testu 😉
    Dajesz nadzieję, że to co nawala mnie z prawej strony to może być jajnik 🤦‍♀️ bo cały czas schizuję, że to ciąża pozamaciczna a ja wje**łam się w niezłe bagno ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Madzia tak patrzę na twoją stopkę i widzę że twój ma problem z ruchem pływaków możesz mu dorzucić L-karnityne ona wpływa na przyspieszenie chłopaków i wspomaga prawidłową budowę. Chyba że już jest w tych witaminach to nie trzeba 😉

Kochana, taki jest skład. Co myslisz?

9de3bc4a3924.png

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, przykro mi z powodu miesiączki, ale trafiłaś w super miejsce, tu się szybko zachodzi także raz dwa i będziesz w ciąży:)

Morwa czekam z niecierpliwością na Twoje testowanie.

Edyta, ale Ci zarzucił komplet badań, dużo i wyjdzie sporo kasy - jak masz pakiet z pracy spróbuj coś wydębić. Myślę, że po tych badaniach sporo Ci się wyjaśni, jednak szkoda że nie przepisał czegoś na prolaktynę. Kup Niepokalanka i zastosuj LUZ W DUPIE jak to mój doktorek mówi.

madziulix3 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Anetko :) ja czekam na informacje od Ciebie... oczywiście te pozytywne :)

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trochę mało tej L-karnityny mój uprawnienia sport i codziennie pił 15ml takiej kupionej w sklepie dla sportowców. Dwa razy zaszłam w ciążę jak mój mąż ją pił. Nie wiem na ile to miało wpływ ale nie zaszkodziło 😉

https://www.sfd.pl/sklep/BioTechUSA_L-Carnitine_+_Chrome-opis33516.html

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dajesz nadzieję, że to co nawala mnie z prawej strony to może być jajnik 🤦‍♀️ bo cały czas schizuję, że to ciąża pozamaciczna a ja wje**łam się w niezłe bagno ...

Morwa kochana rozumiem że się denerwujesz ale tylko spokój może tutaj pomóc. Życzę Ci z całego serca żeby to była zdrowa ciąża 🤗✊🍀

Morwa lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Madzia trochę mało tej L-karnityny mój uprawnienia sport i codziennie pił 15ml takiej kupionej w sklepie dla sportowców. Dwa razy zaszłam w ciążę jak mój mąż ją pił. Nie wiem na ile to miało wpływ ale nie zaszkodziło 😉

https://www.sfd.pl/sklep/BioTechUSA_L-Carnitine_+_Chrome-opis33516.html

Czyli do tych tabletek mogę jeszcze dodać to? Nie będzie za dużo?

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Dziękuje Anetko :) ja czekam na informacje od Ciebie... oczywiście te pozytywne :)
    Beta 59 :)

Annie1981, madziulix3, Susanne, Morwa, Evelle28, Edyciak, Kitka_87, SzalonaOna, Madlene28, Mowe, Klaudia9212, Magdalena 😀, Nynka, Lalia, ladySiSi, koktajlowa, Koteczka82, Joan, Pszczolka36l, TakBardzoCiebieChcę, Julik lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Czyli do tych tabletek mogę jeszcze dodać to? Nie będzie za dużo?
    Dziewczyno! Ja mojego tak szprycowałam, że dziwię się że się nie świecił. Dawaj mu ile się da :)

Czy Twój uprawia jakiś sport? Jak wygląda.kwestia diety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 00:53

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TakBardzoCiebieChcę wrote:
    Dziewczyny może trochę odbiegnę od tematu ale po prostu muszę, muszę bo się uduszę 🙊
    Ta babeczka od duchowości jest GENIALNA! ❤️Chyba dzięki niej przed chwila doświadczyłam całkowitego oczyszczenia... Od jakiegoś czasu gdzieś w środku gromadziły się we mnie emocje (głównie te złe) z którymi nie potrafiłam sobie sama poradzić. Godzina z nią i czuje się ze to wszystko prysło jak bańka mydlana. Jakby ktoś zdjął ze mnie ogromny ciężar który nosiłam od jakiegoś czasu na plecach. Czuje się fantastycznie. Jeśli ktoś sceptycznie do tego podchodzi i się zastanawia niech dołącza do grupy i chłonie wszystkie jej słowa. Trafiła w 100% w sedno problemu. Nadal nie mogę się nadziwić.
    PS: teraz już w końcu wiem co jest grane z tym mówieniem do siebie, rozmawianiem z dusza dziecka i zaproszeniem go do siebie... ☺️🤰🍀🐝
    Pięknie napisane. Ja dopiero 2 podcasty przesluchalam, ale wiem, że to coś dla mnie. Opowiedziałam o tym mężowi i też ma ochotę posłuchać 🙂

Anet.kaa wrote:
    No w końcu! 😍 Jeszcze raz gratuluję 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2020, 00:59

Anet.kaa, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyno! Ja mojego tak szprycowałam, że dziwię się że się nie świecił. Dawaj mu ile się da :)

Czy Twój uprawia jakiś sport? Jak wygląda.kwestia diety?

Dawniej uprawiał, dużo skakał i w ogóle pocił się hehe. Teraz jest programistą i siedzi w pracy 8 h, bardzo mu ta robota na psychikę działa. A dieta... wcześniej sobie lubiła zjesc fast fooda. Ale gdzieś od miesiąca już mu na to nie pozwalam i staram się gotować zdrowo. Wcina dużo tych orzechów, słonecznika i pestek dyni. I czarnuszkę mu dodaje wszędzie gdzie się da

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Ale się cieszę! Tylko nie opuszczaj nas 😟😗

Susanne lubi tę wiadomość

• Susanne Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    🥳🥳🥳

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ślicznie rośniecie 😍

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam na dzisiaj na webinar do Akademii Płodności 🙃🙃

Kitka_87, ladySiSi, Joan, Koteczka82, Susanne, Annie1981, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę właśnie na 3 zmianie i cały czas sobie wizualizuje jak to powiem kiedyś mojemu, że zostanie tatą i aż mi się płakać chce 😊

ladySiSi, Annie1981 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Buuu. Ale robią mu test?

Nie wiem. Jeszcze nie mamy decyzji o kwarantannie nawet. Jak cos bede wiedziala to damznac.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Kochana, taki jest skład. Co myslisz?

9de3bc4a3924.png
    Szczerze? Średni. A ile tabletek dziennie bierze? Cynku powinien być około 30 mg dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Szczerze? Średni. A ile tabletek dziennie bierze? Cynku powinien być około 30 mg dziennie

Dwie dziennie

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ