Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 30 kwietnia, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    e0fba93c5240.jpg


    Tu chyba widać wyraźniej, ze jest szara :(

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14133 19250

    Wysłany: 30 kwietnia, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj podliczamy statystyki z Kwietnia ? Czy jutro ? Ja jestem za tym by poczekać do jutra na test Jasminum i wtedy podliczyc Kwiecień. Jasminum testujesz jutro rozumiem ?

    Susanne lubi tę wiadomość

  • Zyzia Autorytet
    Postów: 3798 4801

    Wysłany: 30 kwietnia, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dzisiaj podliczamy statystyki z Kwietnia ? Czy jutro ? Ja jestem za tym by poczekać do jutra na test Jasminum i wtedy podliczyc Kwiecień. Jasminum testujesz jutro rozumiem ?

    Czekam do jutra na test Jasminum i Makino92 wczoraj pisala ze @ jej się rozkręca, zobaczę czy da znać.

    Morwa lubi tę wiadomość

    oZRmp2.png
    HGbIp2.png

    25.06.2016 - 088 cs Aniołek 10 tc
    27.07.2017 - 100 cs Aniołek 11 tc
    12.07.2018 - 102 cs Łucja ♡

    9 cs - ten z wczasami i przegapioną owulacją
    3+0 - beta 38,1; 3+2 - beta 113,6 ; 4+5 - pęcherzyk 8,7 mm; 6+5 - CRL 1,39 cm | jest ♡; 9+5 - wizyta

    Ja: 37 lat, Hashimoto, Insulinooporność, Cukrzyca,
    PAI-1 hetero, MTHFR C677T hetero, MTHFR A1298C hetero
    Acard, Clexane, DHA, Duphaston, Euthyrox, Folian, Insulina, Jodid, Magnez, Wit D

    On: 39 lat, wyleczona Nekrozoospermia ✓, morfo 31% ✓
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1413 699

    Wysłany: 30 kwietnia, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, u mnie wpiszcie stratę. Gin sam stwierdził ciążę biochemiczną i wpisał mi drugie poronienie w kartę. Tak żebyście miały w statystykach ☺️

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    *** STARANIA ZAKOŃCZONE ***
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 30 kwietnia, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wpiszcie negatyw. Zatestuje za 2 dni zapewne...

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
  • Makino92 Koleżanka
    Postów: 40 26

    Wysłany: 30 kwietnia, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stracony cykl,małpa się rozkręciła tak jak było do przewidzenia ;/

    Syn-Wrzesień 2018
    Starania o rodzeństwo- Sierpień 2019

    TSH - 3,04
    FT3 - 2,86
    FT4 - 1,13
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 30 kwietnia, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Hej kochane, u mnie wpiszcie stratę. Gin sam stwierdził ciążę biochemiczną i wpisał mi drugie poronienie w kartę. Tak żebyście miały w statystykach ☺️


    Kochana, a jak on stwierdził ten biochem?

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Zyzia Autorytet
    Postów: 3798 4801

    Wysłany: 30 kwietnia, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie kończymy kwiecień z wynikiem:

    Kwiecień:
    💔 05/79 = 06,33%
    ➕ 12/79 = 15,19%
    ➖ 62/79 = 78,48%

    Siskaa, Patka33, Morwa lubią tę wiadomość

    oZRmp2.png
    HGbIp2.png

    25.06.2016 - 088 cs Aniołek 10 tc
    27.07.2017 - 100 cs Aniołek 11 tc
    12.07.2018 - 102 cs Łucja ♡

    9 cs - ten z wczasami i przegapioną owulacją
    3+0 - beta 38,1; 3+2 - beta 113,6 ; 4+5 - pęcherzyk 8,7 mm; 6+5 - CRL 1,39 cm | jest ♡; 9+5 - wizyta

    Ja: 37 lat, Hashimoto, Insulinooporność, Cukrzyca,
    PAI-1 hetero, MTHFR C677T hetero, MTHFR A1298C hetero
    Acard, Clexane, DHA, Duphaston, Euthyrox, Folian, Insulina, Jodid, Magnez, Wit D

    On: 39 lat, wyleczona Nekrozoospermia ✓, morfo 31% ✓
  • Sinugma Przyjaciółka
    Postów: 140 43

    Wysłany: 1 maja, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiłam o dopisanie :( A mnie nie ma. Testowałam 30.04. Negatyw próbujemy za miesiąc :D

    qdkkru1d06f13cl9.png

    Starania od stycznia 2020
    Ja 26, On 28 🎰
  • Joan Autorytet
    Postów: 5148 5226

    Wysłany: 1 maja, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sinugma wrote:
    Prosiłam o dopisanie :( A mnie nie ma. Testowałam 30.04. Negatyw próbujemy za miesiąc :D

    nie w tym wątku prosiłaś. W innym dziale.

    67cs
    wzjg || niedoczynność tarczycy || astma || celiakia || MTHFR1298A-C hetero + PAI homo ||
    wysokie FSH 16,0->10,1 oraz LH 14,86->7,0 || Amh 0,66->1,5 || homocysteina 14,15->8,21|| glukoza 89-81-92||insulina 6,6-31-30,8
    cytokiny: niskie il10, wysokie il2, wysoki TNF alfa -> equoral + encorton
    LCT, AOA, ASA, ANA3 ujemne
    On: słabe wyniki nasienia, hormony ok, kariotyp ok, CFTR, AZF ok, subkliniczne żpn (nie zakwalifikowany do operacji)
    👩b complex, omega 3, wit C, wit D, mioinozytol, probiotyki, do owu wit E, po owu Acard
    👨Ovitrelle, Agapurin, Sermatrop alfa
    🔎on: Koniec września: powtórka hormonów, badania nasienia i powtórna konsultacja androlog||ona: początek września - HSG ( I hope so !)
  • Makino92 Koleżanka
    Postów: 40 26

    Wysłany: 2 maja, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum i jak sytuacja?? Testowałaś dziś?

    Syn-Wrzesień 2018
    Starania o rodzeństwo- Sierpień 2019

    TSH - 3,04
    FT3 - 2,86
    FT4 - 1,13
‹‹ 629 630 631 632 633
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego