Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
Odpowiedz

Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚

Oceń ten wątek:
  • Edyciak Autorytet
    Postów: 2862 2309

    Wysłany: 26 kwietnia, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91 wrote:
    Nie mogę w to uwierzyć! 💗
    Jutro idę na betę, a w środę muszę do lekarza po duphaston bo mam tylko do czwartku. Przy okazji w środę mam imieniny więc liczę tylko na dobre wieści 🙏

    25.04: https://m.fotosik.pl/zdjecie/2f846aad58b44bc8
    26.04:
    https://m.fotosik.pl/zdjecie/cb9d319234dda848
    O kurde. Ty to może masz już przechodzona tę ciążę, że takie grube krechy!! ☺ Cudnie 😘

    10 dpo II kreski
    14 dpo beta HCG 506 mIU/ml
    17 dpo beta HCG 1630 mIU/ml
    4t+6 (21 dpo) pęcherzyk ciążowy 4,33mm 😄
    20.05. jest serduszko 😍 (7t+4)
    09.06. dzidziuś ma 4,1 cm (10+3)❤
    22.06 chłopak 💙 7,5 cm (12+2)
    13.08. 389 g (19+5)
    26.08. 460g (21+4)
    22.09. następna wizyta

    Letrox, Acard, Luteina, Spasmolina, magnez, Symvital mama

    2nn3rjjgh9dgn8bc.png
  • Edyciak Autorytet
    Postów: 2862 2309

    Wysłany: 26 kwietnia, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doklejcie jeszcze Natisz do kwietnia, to ten miesiąc nie wyjdzie najgorzej. 😉

    10 dpo II kreski
    14 dpo beta HCG 506 mIU/ml
    17 dpo beta HCG 1630 mIU/ml
    4t+6 (21 dpo) pęcherzyk ciążowy 4,33mm 😄
    20.05. jest serduszko 😍 (7t+4)
    09.06. dzidziuś ma 4,1 cm (10+3)❤
    22.06 chłopak 💙 7,5 cm (12+2)
    13.08. 389 g (19+5)
    26.08. 460g (21+4)
    22.09. następna wizyta

    Letrox, Acard, Luteina, Spasmolina, magnez, Symvital mama

    2nn3rjjgh9dgn8bc.png
  • Mamba91 Autorytet
    Postów: 591 353

    Wysłany: 26 kwietnia, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    O kurde. Ty to może masz już przechodzona tę ciążę, że takie grube krechy!! ☺ Cudnie 😘
    Haha cierpliwie czekałam na 14dpo 😁

    Stokrotka027 lubi tę wiadomość

    2nn33e3k7q5t268q.png

    22.08 21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 561 394

    Wysłany: 26 kwietnia, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91 wrote:
    Nie mogę w to uwierzyć! 💗
    Jutro idę na betę, a w środę muszę do lekarza po duphaston bo mam tylko do czwartku. Przy okazji w środę mam imieniny więc liczę tylko na dobre wieści 🙏

    25.04: https://m.fotosik.pl/zdjecie/2f846aad58b44bc8
    26.04:
    https://m.fotosik.pl/zdjecie/cb9d319234dda848
    Pięknie! Gratulacje!!

    Mamba91 lubi tę wiadomość

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez, wit. B6, koenzym Q10
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Kristin1990 Autorytet
    Postów: 430 278

    Wysłany: 27 kwietnia, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    A poupee się odzywała ostatnio? Ktoś wie, co u niej? Ostatnio niepokoiła się krwawieniem..
    A Kristin 1990?? Jak się czujesz?

    Dostałam okresu 12.04. Spóźnił się 5 dni :/
    Za to byłam u gina 22.04 (11 dc) i był już pęcherzyk 14 mm. Jak na mnie to jest meeega szybko. Wg wyliczeń owu w 14dc co jak na mnie to bardzo szybko. Normalnie owu mam zawsze w 19/20 dc.
    W tym cyklu brałam miovarin nac od 5 do 9 dc i od 24 dni pije miovele. Może ona przyspieszyla cykl.
    Nadal bardzo boli mnie szyjka :( boli mnie praktycznie cały czas od czasu hsg. Czuje się jak podczas zakladania cewnika ;(

    1. Starania od maja 2019 o pierwsze dziecko
    2. Ona: Rocznik 90 . On: rocznik 93
    3. On: Morfologia 4%. Reszta parametrów ok
    3. Zbita prolaktyna
    4. Wyleczona ureoplasma
    5. Czystość pochwy ok
    6. 12.02.2020 drożność - oba drożne 👍 ale mały zrost na wejściu szyjki - usunięty 👌
    7. MTHFR 667C hetero i PAI 4G hetero
    8. Wit B12: 580 pg (187-883), kwas foliowy: 17,12 ng (3,1-20.5), homocysteina: 5,88 pmol (4,44-13.56)
    9. Tsh 1,470
    10. ANA 1: silnie dodatnie, ANA 2: słabo dodatnie
    11: ASA i AOA ujemne

    Suple i leki:
    - jarrow, metylowane wit. B6/12 i kwas foliowy
    - miovela nac od 5 dc do 9dc
    - miovelia w saszetkach
    - magne B6 forte
    - wiesiołek do owu
    - wit. D3 vigantoletten
    - euthyrox 25
    - metformax500
    - encorton 10mg

    UB6kp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakąś mega siłą woli się powstrzymuje przed testem cały czas sobie powtrzam że muszę do piątku wytrzymać bo nie ma sensu.

    Jajo już znoszę

  • Mamba91 Autorytet
    Postów: 591 353

    Wysłany: 27 kwietnia, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja jakąś mega siłą woli się powstrzymuje przed testem cały czas sobie powtrzam że muszę do piątku wytrzymać bo nie ma sensu.

    Jajo już znoszę
    A który to dzień po u Ciebie? Ko lepiej wytrzymać niż sobie wkręcać ze test za wcześnie robiony ale może ten o czułości 10 już coś pokaże? 🤔

    2nn33e3k7q5t268q.png

    22.08 21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91 wrote:
    A który to dzień po u Ciebie? Ko lepiej wytrzymać niż sobie wkręcać ze test za wcześnie robiony ale może ten o czułości 10 już coś pokaże? 🤔
    Nie ma szans jakieś sześć siedem dni po ovu ;)

    niewidzialna lubi tę wiadomość

  • Mamba91 Autorytet
    Postów: 591 353

    Wysłany: 28 kwietnia, 05:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Nie ma szans jakieś sześć siedem dni po ovu ;)
    No to faktycznie czekaj cierpliwie :D

    2nn33e3k7q5t268q.png

    22.08 21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • niewidzialna Debiutantka
    Postów: 12 1

    Wysłany: 28 kwietnia, 06:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Nie ma szans jakieś sześć siedem dni po ovu ;)

    U mnie to samo - 6/7 dpo i dziś krew w śluzie.

  • Pcosik Autorytet
    Postów: 478 332

    Wysłany: 28 kwietnia, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam zobaczyć co u was. Pięknie zazielenilyscie 1 stronę.
    Natisz, lucky, Mamba
    Gratulacje dziewczyny 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 Oby wszystko teraz szło z górki i bez zbędnych komplikacji.
    niewidzialna wrote:
    U mnie to samo - 6/7 dpo i dziś krew w śluzie.
    Może się maluch w Tobie dokuje 🤞🏻

    Mamba91 lubi tę wiadomość

    11 cs o 🤰🏼
    Letrox, Aromek, Progesteron, Metformax SR 750
    D3-51 ✅ Kwas foliowy-40 ❌ B12-399 🆙 Homocysteina 5.7 ✅
    3dc TSH-2.73 ❌ (2.75->3.72->2.40->0.07->1.25->2.73) FT3-3.35 ✅ FT4-0.98 🆙 E2-30.5 FSH-9.6 ❌LH-18.6 ❌ Prolaktyna-19.03 DHEA S-180.60✅ SHBG-51.10✅ AMH-12.08 ng/ml ❌ Androstendion-7.21 ❌
    Testosteron całkowity-1.46 ng/ml❌Wolny testosteron-1.64 pg/ml ✅

    18 dc 17-OH Progesteron-3.07 ✅ Progesteron-7.15 (badany bez wcześniejszej suplementacji)✅

    Krzywe: Glukoza: 101/151/105 || Insulina: 11.7/94/77.8

    PCOS,IO
    Starania od 11.2019
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 29 kwietnia, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny, któraś ze mną jeszcze została do testowania w kwietniu? :D

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
  • Makino92 Koleżanka
    Postów: 40 26

    Wysłany: 29 kwietnia, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro będę testować :)

    Jasminum lubi tę wiadomość

    Syn-Wrzesień 2018
    Starania o rodzeństwo- Sierpień 2019

    TSH - 3,04
    FT3 - 2,86
    FT4 - 1,13
  • Stokrotka027 Autorytet
    Postów: 953 736

    Wysłany: 29 kwietnia, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!!! 🍀🍀🍀🍀

    klz9cwa1dxf4t0ig.png

    23.12.2018 ❤❤ K.


    m3sx3e3kh33dneih.png

    🙏🙏🙏🙏🙏🍀🍀🍀👶🏼👨‍👩‍👧‍👦🤰🤰 13.12.20

    01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 24 cm 440 g 💙💙💙💙
  • Makino92 Koleżanka
    Postów: 40 26

    Wysłany: 29 kwietnia, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak jutro nie testuję,zaczęłam plamić więc pewnie jutro @ na maksa się rozkręci ;/

    Syn-Wrzesień 2018
    Starania o rodzeństwo- Sierpień 2019

    TSH - 3,04
    FT3 - 2,86
    FT4 - 1,13
  • Makino92 Koleżanka
    Postów: 40 26

    Wysłany: 29 kwietnia, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum trzymam kciuki za Ciebie jutro ;*

    Syn-Wrzesień 2018
    Starania o rodzeństwo- Sierpień 2019

    TSH - 3,04
    FT3 - 2,86
    FT4 - 1,13
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 30 kwietnia, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino92 wrote:
    Jasminum trzymam kciuki za Ciebie jutro ;*

    Dziękuję kochana za kciuki ale nie tym razem :( Chyba, że za kilka dni się coś zmieni :p

    4fef57b73d46.jpg

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
  • Mar.tina Ekspertka
    Postów: 174 136

    Wysłany: 30 kwietnia, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Dziękuję kochana za kciuki ale nie tym razem :( Chyba, że za kilka dni się coś zmieni :p

    4fef57b73d46.jpg
    A tam nie ma cienia kreski przypadkiem?

    eiktxzkrwd07a4mz.png

    '90
    11cs 10dpo ⏸️ beta 6,3
    12dpo beta 43,8, progesteron 49,3
    16dpo beta 324,7
    22 dpo beta 2824
    24.07.20 0,56 cm 👶 bije ❤️🥰

    TSH 1,65
    Ft4 16,59 pmol/l
    Anty-TPO ujemne
    Anty-Tg 19,30
    AMH 2,63
    HSG - ok.
    Androstendion 3,29 ng/ml
    Ferrytyna 27,0 ng/ml
    Insulina 5,73
    Glukoza 96 mg/dł
    Wskaźnik HOMA 1,36

    4dc:
    Estradiol 49,4 pg/ml
    LH 7,61 mlU/ml
    FSH 6,27 mlU/ml
    Prolaktyna 9,21 ng/ml

    21dc:
    Progesteron 26,7 ng/ml

    💊 Euthyrox N50/25, Pregna Start, Ovarin, Q10, Selen, Magnez, D3, B6.
    🥜🌰🍍🍷
  • Ata114 Autorytet
    Postów: 470 188

    Wysłany: 30 kwietnia, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Dziękuję kochana za kciuki ale nie tym razem :( Chyba, że za kilka dni się coś zmieni :p

    4fef57b73d46.jpg
    Przecież widać słaba droga kreseczkę, który dzień po owulacji jestes

  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 30 kwietnia, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest różowa, to chyba po prostu taka wada tych testów że to miejsce przebija. Licząc od pozytywnego owulaka 11dpo, a sugerując się bólami to 9dpo, więc tak naprawdę nie wiem 🤷‍♀️

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
‹‹ 629 630 631 632 633
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego