Kwiecień plecień co przeplata... a my zajdziemy w ciąże do lata! KWIETNIOWE TESTOWANIE 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
I kaszana... Mój gin ma zamknięty gabinet do odwołania miałam mieć w tym cyklu monitoring bo od tego cyklu mam stymulację.. Ehh i sama nie wiem co robić.. Dzwoniłam do kliniki w której jeszcze pracuje bo klinika funkcjonuje na razie. Niestety najbliższy wolny termin jest do niego na 7 kwietnia. Zaprononowala mi pani wizytę u innego lekarza (chodzi mi tylko o ten nieszczęsny monit) z tym, że u swojego Gina place po 100 zł za wizytę a tam wizyta 220 zł 🙈 I zastanawiam się czy zdać się na los co przyniesie czy mimo wszystko wyłożyć kasę żeby wiedzieć 🤷11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB
Angelius Provita M.P. ❤️ -
Anetka ja mam dokładnie tak samo.
Jestem na forum dwa miesiące, a tyle już było niewiarygodnych historii zachodzenia w ciążę tutaj, że ja już we wszystko uwierzę. Daje mi to nadzieje, że i Nam się uda.Anet.kaa, Martt95, Lalia, Kitka_87, SzalonaOna, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
Na prolaktynę wpływa stres i taki wynikający z głowy i ciała. Mi się wydaje, że ja trochę rozregulowałam sobie prolaktynę polmaratonami bo od tego czasu zaczęłam mieć problem z bólem piersi.
Miałam 5 miesiące pod rząd półmaraton,(czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik) każdy po owulacji, kojarzę te biegi z bólu piersi przez pierwsze kilometry.
Między nimi mało trenowała, i musiałam tym wysiłkiem podbić ją mocno. Do tego zaczelismy sie starac w pazdzierniku, ja sobie akreciłam jakies chore akcje w glowie - a.jestem z natury czllwiekkem który ma wszyztko w d...Pewna dietetyczka wspominała mojej koleżance, również biegaczce że powinna uważać z treningami bo.bieganie mocno winduje prolaktynę.
Dlatego ja postawiłam teraz na zdrowy wysiłek i robię sobie spokojne piąteczki czasami z przerwami na medytacje. Na robienie formy będzie jeszcze czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 15:43
Martt95 lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:Prolaktynę podwyższa stres.
Znam babeczkę która ma mega stresującą pracę (w zakładzie karnym) i jej lekarz mówił, że przez stres ma wybitą prolaktynę w kosmos (10x norma)
To wychodzi na to że się zaduzo stresuje. Ale powiem szczerze że jakoś tego stresu nie odczuwam 🙈
Może się stresuje ale się już do tego tak przyzwyczaiłam że nawet nie zauważyłam 🤣🤣🤣🤣🤣Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
AsiaK mysle że powinnas przycisnac lekarza o leki na prolaktynę, ew endokrynologa. Może znajdziesz jakiegoś online? Dr Banach z Wrocławia na pewno ma takie wizyty, może warto Byłoby to z nim skonsultować i dałby Ci Norprolac.
TY nie mieszkasz w Polsce prawda? Gdybyś była na tyle odważna mam e receptę na Norprolac której raczej nie wykorzystam (mam od endo) A do gina mam napisać email jak będę potrzebować więc ta jedna jest mi zbędna. Oczywiście nie namawiam ale jak coś to mam. -
Martt95 wrote:To wychodzi na to że się zaduzo stresuje. Ale powiem szczerze że jakoś tego stresu nie odczuwam 🙈
Może się stresuje ale się już do tego tak przyzwyczaiłam że nawet nie zauważyłam 🤣🤣🤣🤣🤣
To nie jest tak, że tylko stres podwyższa prolaktynę. Ma na to wpływ dopamina, fsh,lh, estrogeny.
To chyba bardziej złożony problem.
Aczkolwiek jeżeli wiesz, że masz za dużo stresu to w pierwszej kolejności trzeba go próbować kontrolować -
Hej Dziewczyny:)
Odnośnie prolaktyna, to ja miałam ok 40 w listopadzie i dostinexem 2msce zbilam. Ale ostatnio robiłam w 3dc badanie i miałam wynik 21.
Mam receptę na dostinex brać 1/4 tabletki /tydzień. Dostinex bierze się tak ciągle, jak euthyrox? Aby podtrzymać niższy poziom ? Bo nie wiem w sumie czy kupić i brać czy nie brać, bo od stycznia nie biorę, ale może powinnam.. -
nick nieaktualnyAgula wrote:I kaszana... Mój gin ma zamknięty gabinet do odwołania miałam mieć w tym cyklu monitoring bo od tego cyklu mam stymulację.. Ehh i sama nie wiem co robić.. Dzwoniłam do kliniki w której jeszcze pracuje bo klinika funkcjonuje na razie. Niestety najbliższy wolny termin jest do niego na 7 kwietnia. Zaprononowala mi pani wizytę u innego lekarza (chodzi mi tylko o ten nieszczęsny monit) z tym, że u swojego Gina place po 100 zł za wizytę a tam wizyta 220 zł 🙈 I zastanawiam się czy zdać się na los co przyniesie czy mimo wszystko wyłożyć kasę żeby wiedzieć 🤷
Ja mam podobnie, cykl bez monitu trochę mnie stresuje, a moja gin dzwoniła do mniej i powiedział w żeby odpuścić teraz.. -
Tajka wrote:Hej Dziewczyny:)
Odnośnie prolaktyna, to ja miałam ok 40 w listopadzie i dostinexem 2msce zbilam. Ale ostatnio robiłam w 3dc badanie i miałam wynik 21.
Mam receptę na dostinex brać 1/4 tabletki /tydzień. Dostinex bierze się tak ciągle, jak euthyrox? Aby podtrzymać niższy poziom ? Bo nie wiem w sumie czy kupić i brać czy nie brać, bo od stycznia nie biorę, ale może powinnam.. -
Anet.kaa wrote:AsiaK mysle że powinnas przycisnac lekarza o leki na prolaktynę, ew endokrynologa. Może znajdziesz jakiegoś online? Dr Banach z Wrocławia na pewno ma takie wizyty, może warto Byłoby to z nim skonsultować i dałby Ci Norprolac.
TY nie mieszkasz w Polsce prawda? Gdybyś była na tyle odważna mam e receptę na Norprolac której raczej nie wykorzystam (mam od endo) A do gina mam napisać email jak będę potrzebować więc ta jedna jest mi zbędna. Oczywiście nie namawiam ale jak coś to mam.
Nie, ja jestem w Niemczech... I aż taka odważna nie jestem, ale kurczę, teraz coś mi się powoli układa w głowie. Niska Wit. D, wyższa prolaktyna... I o... już żadna idiopatyczna, a kto wie co jeszcze? Teraz znów robiłam badania i jestem ciekawa jaka ta prolaktyna. Ogólnie lekarz mówiła że ok, ale ja tam im nie wierzę 😅 przycisne ja jak dostanę wyniki to sobie z nią wizytę online umowie.
Co do stresu to owszem, u mnie może być przyczyną. Te inne fsh itd. Mam super. Kurczę muszę uzupełnić stopkę Ale to nowymi wynikami.Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Joan wrote:To nie jest tak, że tylko stres podwyższa prolaktynę. Ma na to wpływ dopamina, fsh,lh, estrogeny.
No to widzisz bardziej bym strzelała w te hormony. Więc tym bardziej nie podoba mi się już mój nowy gin. Skoro mnie o tym nie poinformował. Bo też zasugerował że się muszę za dużo stresować. Nawet się zapytał czy była jakaś mocno stresująca sytuacja w moim życiu np. śmierć bliskiej osoby.
Powiedziałam mu że właśnie nie, i że w pracy stres też proszę wykluczyć bo akurat ja ze swojej pracy jestem bardzo zadowolona i idę do niej z chęcią.
LH robiłam jest lekko poniżej normy ale tak bez szału a reszta nie wiem 🤷Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Tajka wrote:Hej Dziewczyny:)
Mam receptę na dostinex brać 1/4 tabletki /tydzień. Dostinex bierze się tak ciągle, jak euthyrox? Aby podtrzymać niższy poziom ? Bo nie wiem w sumie czy kupić i brać czy nie brać, bo od stycznia nie biorę, ale może powinnam..
Mi lekarz kazał brac Dostinex i póki co nie przerywać. Mam tylko co 3mieisace kontrolować sytuację
A w razie pozytywnego testu odrazu odstawić 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 16:12
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Anet.kaa wrote:Mój lekarz powiedział abym przypadkiem nie wpadła na pomysł aby odstawić, bo stracę ten czas brania + kolejny gdy będę ją ponownie normowac.
Hmm, bo ja teraz czytam że w ogóle nie powinno się to brać podczas starań..
Chyba zacznę brać, ale poczekam do 04.04. Jak zrobię test i się upewnie że w ciąży nie jestem ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 16:16
-
nick nieaktualny
-
madziulix3 wrote:Ale się żre ze swoim odkad wrócił z pracy. Tak mnie wkur.wia ze masakra 😡
O co ?
Ja że swoim na kwarantannie żyje lepiej niż przed A przebywamy że sobą 24/24 prawie.. on siedzi w domu i gotuje A ja pracujeMartt95 lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Hmm, bo ja teraz czytam że w ogóle nie powinno się to brać podczas starań..
Chyba zacznę brać, ale poczekam do 04.04. Jak zrobię test i się upewnie że w ciąży nie jestem ..
Ja się nauczyłam za dużo nie czytać w tym internecie o lekach bo jednak co storna to coś innego piszą 🤦
Mój ginekolog dobrze wiedział że staramy się o dziecko bo tylko dlatego do niego się wybrałam i kilka razy pytałam czy aby to konieczne. I powiedział że z podwyższoną prolaktyna to w ciążę nie zajde i że jest to konieczne 🤦
Dlatego też mimo że czasem nie chce to i tak co miesiąc robię test ciążowy przez co się denerwuje jak widzę biel. Ale chcę mieć pewność czy przyjmować kolejną dawkę leku.
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
nick nieaktualnyTajka wrote:O co ?
Ja że swoim na kwarantannie żyje lepiej niż przed A przebywamy że sobą 24/24 prawie.. on siedzi w domu i gotuje A ja pracuje
Właśnie ze nic takiego nie robi a ja się wyżywam hehe 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 16:28
-
nick nieaktualny