Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza. wrote:Cześć dziewczyny wczoraj zrobiłam betę wyszła 204.55 jutro rano idę powtórzyć by zobaczyć przyrost ale niestety dziś zaczęłam plamić najpierw na brązowo teraz jak by bardziej różowy do tego ciągle mam ból jak na okres boję się że skończy się tak że niestety nie uda się utrzymać ciąży i w niedzielę dostanę okres biorę nospe i magnez mam nadzieję że to coś pomoże i że jutro beta będzie śliczna
Badalas progesteron? Bierzesz może duphaston, luteinę albo coś podobnego? -
Kciuki za betę!12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
05.2024 dieta i zmiana supli
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
Duphaston 2x1, acard 75
25.11.2024 wizyta 🤞
-
Alysa wrote:A czy badalas razem z betą progesteron? Jeżeli plamienie jest brązowe zazwyczaj jest to stara krew. Jeżeli Jadnak zaczyna się na żywo czerwono polecałabym kontakt z jakimś ginekologiem, nawet pojechanie na sor.
-
Nomeolvides wrote:Badalas progesteron? Bierzesz może duphaston, luteinę albo coś podobnego?
-
Malamia wrote:Można mi wpisać szanowną @
Malamia lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Gratuluje ⏸️ i bety ❤️
Za 🐒 i 🤍 przytulam mocno!
Za konsultacje lekarskie, dobre wyniki, testowanie i dobre samopoczucie.. trzymam kciuki ✊️
U mnie kolejny ciężki dzień, może przyspieszę testowanie do soboty tj. 14 dpo żeby ewentualnie pójść na betę.. Bo już kolejny dzień widzę bociana 😂Fermina, Mamausia, Kinia92, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
🗓 09.12 wizyta gin NFZ
🧬 19.12 prenatalne III trymestru
-
@Malamia, Ola, przytulam. :* Niech maj będzie szczęśliwszy!
@Suzie, niech ta owu już przychodzi!
@Nomeolvides, kciuki za wyniki!
@Rudka, gratulacje!
@Alysa, super ze macie konkretny plan działania, to zawsze trochę uspokaja głowę!
@Kiti mi w pierwszej ciąży bladzioch wyszedł 7 dpo, betę miałam trochę ponad 8. Ale to jest wyjątek od reguły i testy robione tak wcześnie są mało wiarygodne. Tzn pozytywne jak najbardziej ale częściej się zdarza biel bo zarodek jeszcze nie wytwarza hcg.
@Iza, który to dzień po owulacji? Rozważasz wizytę na SORze?
Mój okropny ból jajnika z wczoraj ustał. Głowa oczywiście chciałaby, żeby to było zagnieżdżenie ale obiecałam samej sobie się nie nakręcać. Jeszcze tydzień do testu i się wszystko okaże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 16:37
pp2018, Malamia lubią tę wiadomość
-
Poleciałam do apteki po test innej firmy...
Chyba możecie wpisać mi dwie kreski 🫣😱
A lekarz mówił że >1% szans na naturalne poczęcie!! 4 mln plemników 😱😱😱😱
Alysa, Fermina, Mamausia, elektro96, pp2018, Lani, Kinia92, notsobadd, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, blob lubią tę wiadomość
Ona 28
On 31
Pierwsza ciąża , córeczka w niebie.😇
23.06 ||
21.02.23 Franek 3130, 54cm 💙
Kwiecień 2024 lekarz mówi że z męża wynikami nie mamy szans. Zapisuje nas na czerwiec na invitro.
24.04.24 cud! Dwie kreski 🫣
25.04. beta 27,89
27.04 beta 61,34 💙💙
7.05 poronienie samoistne 😭
05.06 udana kwalifikacja do invitro
09.06 🏥 zaczynamy procedurę 💗💙
27.06 transfer 💜💜
06.07 beta >0.10 😭
.....
20.07 transfer 5.1.1
24.07 || 😱
25.07 beta 20.370 🥹🥹🥹 trzymaj się kropeczku ❤️
27.07 102,800 😱😱🥹🥹
29.07 409,400 💜🔥
31.07 986,400 💜
08.08 USG 🏥 mamy pęcherzyk ❤️
16.08 26dpt mamy serduszko i 8mm człowieka ❤️❤️
❄️❄️ Czekają na swoją kolej.. -
Beczę, ryczę..
Lekarz wcześniej nic nie widział. Cykl stymulowany clo. Dzisiaj piękny pęcherzyk 16mm, a on powiedział, że ma to gdzieś, że jestem za gruba (fakt) i mam przyjść jak będę ważyła 60kg najlepiej. Ja pierdolę.. co ja mam teraz zrobić? Pierwszy pęcherzyk taki a on mnie zostawia. Po co mi dawał clo skoro jestem za gruba? Po co to wszystko?
Dzisiaj nagle mi mówi, że stawia diagnozę PCO, że mam IO (miescilam się w normach). Hormony i wszystko inne ok.
Co ja mam teraz zrobić? Liczyć na cud, że sam pęknie? Skoro nigdy nie pękł.. czekać aż zrobi się z niego torbiel? Ratunku, ja nie wierzę w to, co się dzieje.. 😭😭 -
Fermina wrote:@Malamia, Ola, przytulam. :* Niech maj będzie szczęśliwszy!
@Suzie, niech ta owu już przychodzi!
@Nomeolvides, kciuki za wyniki!
@Rudka, gratulacje!
@Alysa, super ze macie konkretny plan działania, to zawsze trochę uspokaja głowę!
@Kiti mi w pierwszej ciąży bladzioch wyszedł 7 dpo, betę miałam trochę ponad 8. Ale to jest wyjątek od reguły i testy robione tak wcześnie są mało wiarygodne. Tzn pozytywne jak najbardziej ale częściej się zdarza biel bo zarodek jeszcze nie wytwarza hcg.
@Iza, który to dzień po owulacji? Rozważasz wizytę na SORze?
Mój okropny ból jajnika z wczoraj ustał. Głowa oczywiście chciałaby, żeby to było zagnieżdżenie ale obiecałam samej sobie się nie nakręcać. Jeszcze tydzień do testu i się wszystko okaże. -
emilgiana wrote:Beczę, ryczę..
Lekarz wcześniej nic nie widział. Cykl stymulowany clo. Dzisiaj piękny pęcherzyk 16mm, a on powiedział, że ma to gdzieś, że jestem za gruba (fakt) i mam przyjść jak będę ważyła 60kg najlepiej. Ja pierdolę.. co ja mam teraz zrobić? Pierwszy pęcherzyk taki a on mnie zostawia. Po co mi dawał clo skoro jestem za gruba? Po co to wszystko?
Dzisiaj nagle mi mówi, że stawia diagnozę PCO, że mam IO (miescilam się w normach). Hormony i wszystko inne ok.
Co ja mam teraz zrobić? Liczyć na cud, że sam pęknie? Skoro nigdy nie pękł.. czekać aż zrobi się z niego torbiel? Ratunku, ja nie wierzę w to, co się dzieje.. 😭😭
pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
@Alysa chciałam zapytać, czy masz jakiś komentarz.
Moj lekarz w tym pierwszym stymulowanym
Na próbę cyklu zaproponował 3/7 dc Aromek , 10dc był monitoring pęcherzyk 18mm , endometrium życzyłby sobie lepsze dlatego przepisał zastrzyki Mensinorm 75 ,które mam przyjac dziś i jutro. Od czwartku testy owu i po piku ,prawdopodobnie w piątek przyjąć Ovitrelle. W poniedziałek monitoring i po potwierdzonym pęknięciu chce włączyć duphaston i ultra coś tam.
Natomiast przeleciałam forum i ostatnie wątki z lekiem Mensinorm są z 2018… do tego ten lek zawiera ludzką gonadropine i zastanawiam się czy nie zafałszuje testów owu,które kazał robić.
Czy nie Jakieś dziwne to wszystko ?
Dodam,że mam swoje owulacje i książkowe cykle od stycznia 28dni.
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Alysa wrote:Emilgiana spokojnie. Zbierz myśli i powiedz na spokojnie co powiedział lekarz. Tak jego słowami. W którym dc jesteś? Zawsze musiałaś dostawać Ovi na pęknięcie? Jak już będziesz miała siły to wrzuć tu swoje wyniki, zobaczymy co tam siedzi
12dc, sama poprosiłam o USG, bo czuję jajniki od wczoraj. Powiedział, że piękny pęcherzyk 16mm ale on z tym nic nie zrobi, nie da mi na pęknięcie. Jego słowami 'ja się tego nie podejmę, nie będę pani zapraszał, żeby zobaczyć co dalej i nie dam zastrzyku na pęknięcie, ponieważ jest pani za gruba, mogę się za pół roku z panią zobaczyć'. Nigdy mi jeszcze nie dał na pęknięcie, to drugi cykl, z tamtego nie uhodowałam. Powiedział, że jak natura zechce to będę w ciąży. Mnie zamurowało. Jak wrzucić te wyniki nie wiem. Mam wypisać po prostu? I które?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 19:35
-
Cudnie ♥️ a jeżeli mogę spytać, jaka byla morfologia nasienia ?
Fermina, pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Iza. wrote:Według aplikacji 11dpo ale nie sprawdzałam czy faktycznie tego dnia wystąpiła tak jak pisałam pójdę jutro jeszcze raz na betę i tym razem zrobię z progesteronem jeśli plamienie do jutro nie ustąpi to niestety bez wizyty na sorze chyba się nie obejdzie chodzby dla własnego spokoju aczkolwiek wydaje mi się że jest trochę lepiej niż rano jest mniej tego plamienia ale ból brzucha ciągle jak na okres
Może to implantacyjne? Progesteron zbadaj koniecznie. Trzymam kciuki! -
Fermina wrote:Może to implantacyjne? Progesteron zbadaj koniecznie. Trzymam kciuki!
-
Iza. wrote:Nie znam się na tym ale to nie za wysokie HCG by było jak no dopiero implantacje ? Wczoraj wynosiło 204.55
Wiesz co, ja kiedyś badałam temat i implantacyjne nie występuje dopiero po zagnieżdżeniu, czasem trochę potrwa zanim "splynie" do wyjścia z pochwy. Często występuje w okolicach spodziewanej miesiączki a wtedy bety są już tego rzędu. Swoją drogą wysoką masz betę jak na 10 dpo wg mnie -
Fermina wrote:Wiesz co, ja kiedyś badałam temat i implantacyjne nie występuje dopiero po zagnieżdżeniu, czasem trochę potrwa zanim "splynie" do wyjścia z pochwy. Często występuje w okolicach spodziewanej miesiączki a wtedy bety są już tego rzędu. Swoją drogą wysoką masz betę jak na 10 dpo wg mnie
-
Iza. wrote:Właśnie niestety nie jestem pewna kiedy występowała owulacja bo nie sprawdzałam tego ani testami ani mierzeniem temperatury tak po prostu wskazuje aplikacja wiadomo że to może się mylić a miesiączkę powinnam dostać w niedzielę stąd też moje obawy że ciąża może nie przetrwać bo niestety ból brzucha jest taki jak zawsze mam uspokaja mnie tylko to że podobno często tak się dzieje że ten ból jest jak na okres więc nie zostaje mi nic tylko czekać do jutra i powtórzyć betę
Ja miałam ból jak na okres przez pierwsze 3 miesiące ciąży, razem z bólem pleców i to nie oznaczało niczego złego, więc pozostaje trzymać kciuki za fasolkępp2018 lubi tę wiadomość