Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co to są za teksty 🤬🤬🤬 Najlepiej to zgłosić goscia do izby lekarskiej, to jest niedopuszczalne żeby mówić pacjentce ze „żre jak świnia” 🤬 ale się wkurzyłam!
Powiedz nowemu lekarzowi że wiesz już że bez zastrzyku pecherzyki nie pękają. Powinien bez problemu wystawić.emilgiana, pp2018, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Co to są za teksty 🤬🤬🤬 Najlepiej to zgłosić goscia do izby lekarskiej, to jest niedopuszczalne żeby mówić pacjentce ze „żre jak świnia” 🤬 ale się wkurzyłam!
Powiedz nowemu lekarzowi że wiesz już że bez zastrzyku pecherzyki nie pękają. Powinien bez problemu wystawić.pp2018, emilgiana lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Zadzwoń jutro do tego starego gina i poproś o kopię Twojej dokumentacji medycznej. Musi CI ją wydać. I z tą dokumentacją idź do nowego ginekologa. Powiedz od razu, że stary ginekolog zaczął Cię stymulować, a dziś Cię wystawił, powiedział ze nie wypisze CI nic na pęknięcie, obawiasz się torbieli. Tylko ta dokumentacja jest ważna
I tu są schody.. on jutro ma gabinet nieczynny. Ja mam tylko nr do tego gabinetu a nie do niego bezpośrednio
W piątek już nie zdążę tego ogarnąć, bo musiałabym jechać z Warszawy pod Siedlce a i tak urywam się z pracy do tego nowego gina.
Jak nie zdobędę dokumentacji to dupa z tego? -
emilgiana wrote:I tu są schody.. on jutro ma gabinet nieczynny. Ja mam tylko nr do tego gabinetu a nie do niego bezpośrednio
W piątek już nie zdążę tego ogarnąć, bo musiałabym jechać z Warszawy pod Siedlce a i tak urywam się z pracy do tego nowego gina.
Jak nie zdobędę dokumentacji to dupa z tego?emilgiana lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
emilgiana wrote:Bo ja te wszystkie USG (poza dzisiejszym) i wszystkie wyniki badań mam. Nie wiem co on ma więcej w tej swojej teczce.
emilgiana lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Nomeolvides wrote:Emliana dobrze radzi siesiepy. Ja tez bym już nie wróciła do dziada
Moja beta kazała na siebie długo czekać, ale jest! Dzisiaj (13 dpo) 199, w poniedziałek była 49 wiec urosła bardzo ładnie 🥺.
Piękny przyrost! 😍Nomeolvides lubi tę wiadomość
-
@Emilgiana to był jakiś psychopata! Zostaw mu odpowiednią opinię na znanymlekarzu. Co za paskudny typ...Bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić!
Co do zastrzyków na pęknięcie i stymulacji nie pomogę bo się nie znam ale w zeszłym cyklu miałam pęcherzyk 17 mm w piątek, który pękł dopiero w poniedziałek, także myślę, że Twój poczeka dwa dni. Trzymam za Ciebie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 20:48
emilgiana, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:@Emilgiana to był jakiś psychopata! Zostaw mu odpowiednią opinię na znanymlekarzu. Co za paskudny typ...Bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić!
Co do zastrzyków na pęknięcie i stymulacji nie pomogę bo się nie znam ale w zeszłym cyklu miałam pęcherzyk 17 mm w piątek, który pękł dopiero w poniedziałek, także myślę, że Twój poczeka dwa dni. Trzymam za Ciebie kciuki!
Zostawię, jak tylko ochłonę, bo teraz to by wiązanka leciała..
Dziękuję ❤️Fermina lubi tę wiadomość
-
emilgiana wrote:Dziękuję Ci, zaraz to ogarnę i wrzucę 🍀
Tylko właśnie boję się, że jak to nowy gin i mnie nie zna to mi nie przepisze..
To drugi cykl na clo.
W tamtym cyklu nie pękł mi pęcherzyk, bo był maluteńki.
Też nie wiem czemu mnie stymulował.. tzn wiem czemu, bo nie mam swoich owulacji, ale czemu stymulował skoro potem zostawił samą sobie 'bo jestem za gruba'.. ja się upierałam na badania na IO ostatnio i wyszło, że mam. On mnie najpierw przepraszał, że mnie oskarżył o żarcie jak świnia (bo tak powiedział na poprzedniej wizycie) a ja ze łzami w oczach mówiłam, że mam pracę fizyczną, że dodatkowo ćwiczę, deficyt kaloryczny, czasami zdarzają się dni, że nic nie jem, że tyję z powietrza i nie mogę nic z tym zrobić. Że nie jem żadnych słodyczy i innych pustych kalorii.
A dzisiaj jak zobaczył, że miałam rację, że coś jest nie halo, że wyniki potwierdziły moje przypuszczenia, jak zobaczył ten pęcherzyk to się zdziwił i powiedział to, co powiedział.. czyli dowalił jeszcze bardziej.
Najlepsze jest to, że on mi nie da zastrzyku, bo jestem za gruba, ale może natura sprawi, że zajdę w ciążę i wtedy mnie zaprasza do prowadzenia ciąży.. jeszcze wystawił mi skierowanie do poradni leczenia niepłodności i poradni od metabolizmu, że najlepiej jakbym żołądek zmniejszyła.. nie ważę nawet 100kg przy 170 cm
I powiedział, że mam za pół roku przyjść 'jak może schudnę i nie będę olbrzymia'..
A nowemu lekarzowi powiedziałabym jak wyglądała sytuacja i czemu prosisz o zastrzyk. Plus że szukasz nowego lekarza który będzie cię prowadził. Może przejmie to co ten partacz rozpoczął, ale będzie to robił po ludzku.Alysa, emilgiana lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
emilgiana wrote:Dziękuję Ci, zaraz to ogarnę i wrzucę 🍀
Tylko właśnie boję się, że jak to nowy gin i mnie nie zna to mi nie przepisze..
To drugi cykl na clo.
W tamtym cyklu nie pękł mi pęcherzyk, bo był maluteńki.
Też nie wiem czemu mnie stymulował.. tzn wiem czemu, bo nie mam swoich owulacji, ale czemu stymulował skoro potem zostawił samą sobie 'bo jestem za gruba'.. ja się upierałam na badania na IO ostatnio i wyszło, że mam. On mnie najpierw przepraszał, że mnie oskarżył o żarcie jak świnia (bo tak powiedział na poprzedniej wizycie) a ja ze łzami w oczach mówiłam, że mam pracę fizyczną, że dodatkowo ćwiczę, deficyt kaloryczny, czasami zdarzają się dni, że nic nie jem, że tyję z powietrza i nie mogę nic z tym zrobić. Że nie jem żadnych słodyczy i innych pustych kalorii.
A dzisiaj jak zobaczył, że miałam rację, że coś jest nie halo, że wyniki potwierdziły moje przypuszczenia, jak zobaczył ten pęcherzyk to się zdziwił i powiedział to, co powiedział.. czyli dowalił jeszcze bardziej.
Najlepsze jest to, że on mi nie da zastrzyku, bo jestem za gruba, ale może natura sprawi, że zajdę w ciążę i wtedy mnie zaprasza do prowadzenia ciąży.. jeszcze wystawił mi skierowanie do poradni leczenia niepłodności i poradni od metabolizmu, że najlepiej jakbym żołądek zmniejszyła.. nie ważę nawet 100kg przy 170 cm
I powiedział, że mam za pół roku przyjść 'jak może schudnę i nie będę olbrzymia'..
Nie wierzę w to co czytam! Tak mi przykro, że słyszałaś takie paskudztwa od swojego lekarza… 😤🥲
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
@Emilgiana Bardzo mi przykro... Nikt nie powinien słyszeć takich rzeczy. Ten gość ma ewidentnie jakiś problem ze sobą, ale w żaden sposób go to nie usprawiedliwia...
emilgiana lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Dzień dobry dziewczyny. Udanego dnia ☺️
Widzę, że dziś nie ma nikogo na testowanie ale może któraś spontanicznie się zjawi. Kciuki za potrzebujące ✊🏻pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Alysa wrote:Dobra już jestem w pracy, wiec przy 12 h będę przy kompie.
@Emilgiana - współczuje lekarza, podejście tragicznie. Tak na prawdę nie wiem czemu Cię stymulował, żeby teraz zostawić. Widział Cię przecież wcześniej, piszesz ze zrobił CI badania. Miałaś już kiedyś stymulację? Czy jak miałaś kiedykolwiek pęcherzyk to nie pękały Ci same?
Zrobiłaś bardzo dobrze, że zapisałaś do innego ginekologa. Tak jak piszą dziewczyny, w piątek nie będzie jeszcze za późno. Pęcherzyk rośnie około 2 mm na dzień, także w piątek powinien mieć około 20 mm. Moje pękają czasem jak mają 22, czasem 24
Jeżeli chcesz to zrób zdjęcia badań które miałaś robionych, wrzuć je przez stronę https://imgbb.com/. Skopiuj stamtąd linki html albo najlepiej po wgraniu zdjęcia wybierz kod osadzania “BBcode full”i wrzuć tutaj. Zobaczymy z dziewczynami co tam Ci wyszło. Bo wiesz normy labo to co innego niż normy funkcjonalne
Mamausia z tym lekiem się nigdy nie spotkałam, nawet w trakcie swoich prac na studiach. Ale z tego co czytam on jest na polepszenie owulacji i wzrost pęcherzyków. W ulotce leku pisze, że ten lek powoduje zwiekszenie aktywności LH, ale sam go nie zawiera. To by oznaczało ze ma tylko pobudzić Twój organizm do lepszej produkcji tego hormonu. Myślę że gdyby miał wpłynąć na pik tzn sztucznie go zaburzał to lekarz by Ci go nie zapisywał. Jak dzis pęcherzyk miał 18 mm to w piątek powinien mieć około 22, wiec faktycznie wtedy Ovi by pasowało. W stymulowanych cyklach zazwyczaj lekarze podają dla pewności Ovi żeby mieć pewność, że doszło do pęknięcia, a nie zrobi się torbiel.
A powiedz mi mówił Ci ile mm ma Twoje endometrium? Żeby je polepszyć to z takich naturalnych rzeczy to możesz jeść to co masz podane na 1 stronie np. suszone morele (ale nie kandyzowane, bo to głównie cukier, czerwone wino, migdały, orzechy brazylijskie ( tak 4-5 sztuk dziennie), ananas a z supli to resweratrol.
Dziękuję Ci dobra kobieto za rozjaśnienia, niech Ci góra w dzieciach wynagrodzi🥰 On mówi,że leki na stymulację to po to by ta owulacja była bardziej wartościowa,a komórka lepsza. Endometrium mówił ile ma, ale zapomniałam. No nic facet się 12 lat temu przyczynił do pomocy w zajściu w ciążę co było ponoć niemożliwe ,więc może i teraz mu się uda. Pierwszą stronę przejrzałam będę uzupełniać dietę ,ale wolę suple ,więc zamówię też resweratrol.
Miłego dnia dla Was😊
To w sobotę szykuje się wysyp II kreseczek , a tym starającym się życzę owocnych działań.
Nome piękny przyrost, teraz tylko serduszko i już nudna ciąża 🥰
pp2018 lubi tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Dzień dobry 🌸
Dziewczyny.. nie wierzę ⏸️ 🥹
https://ibb.co/mSw6w95
Dzisiaj przed pracą poleciałam na betę i progesteron 🥹 dam znać jak będzie wynik 🥹
Teściowa z góry robiła sobie żarty z Nas i dała znak - bociany 🥹
Jesteście pierwsze, które widzicie. Powtarzam badania w sobotę i w niedzielę chcę zrobić niespodziankę mężowi 🥹
Trzymajcie mocno kciuki żeby było wszystko ok, proszę 🍀🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 07:34
Liyss🧚🏻, pp2018, brilka, Miś, blob, Patrycja3791, Britta, Fermina, Joll213, Hibiskus, Beza27, Kinia92, Treaclynat, emilgiana, Kroliczek2411, Malamia, PaulaG lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
🗓 09.12 wizyta gin NFZ
🧬 19.12 prenatalne III trymestru
-
monii00 wrote:Dzień dobry 🌸
Dziewczyny.. nie wierzę ⏸️ 🥹
https://ibb.co/mSw6w95
Dzisiaj przed pracą poleciałam na betę i progesteron 🥹 dam znać jak będzie wynik 🥹
Teściowa z góry robiła sobie żarty z Nas i dała znak - bociany 🥹
Jesteście pierwsze, które widzicie. Powtarzam badania w sobotę i w niedzielę chcę zrobić niespodziankę mężowi 🥹
Trzymajcie mocno kciuki żeby było wszytko ok, proszę 🍀🥹
Jest!! Super! To czekamy na wyniki bety 🥺🤞🏼monii00 lubi tę wiadomość
-
Monia gratuluję 😉 teraz czekamy na betę 🤞🏼
monii00 lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Hej dzisiaj trochę lepiej plamienia nie ma jest tylko taki beżowy śluz mam nadzieję że to z wczoraj a nic się nie rozkręca krew pobrana teraz aby czekać do wieczora oby był śliczny przyrost 🥰
pp2018, blob, Fermina, Beza27, Kinia92 lubią tę wiadomość