Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alysa wrote:No mi właśnie biocenoze mają o 7 rano pobrać w tej poradni co byliśmy a potem mam iść od razu na oddział. Tylko tu już z góry mam powiedziane ze na 2 dni się kładę
Oo oni będą Ci coś więcej robić? Czy to ze względu na oczekiwanie na wynik? -
Alysa wrote:Emilgiana kamień z serca mi spadł bo się o Ciebie martwiłam Kochana ❤️
Hibiskus witam w klubie tych którym lubi ważny dczas cyklu wypadać wtedy co nie trzeba. Ja aktualnie próbuje przedłużyć cykl duphastonem, bo jakby przyszedł o czasie to HSG mogłabym zrobić tylko w weekend majowy, no a wiadomo że wtedy nikt mi tego nie zrobi. Nie chce czekać na to kolejny miesiąc. Ale jak dziś @ nie przyjdzie to chyba się uda 😉
No i sama mam owu już w 11-12 dc swoje naturalne, czasem w 16 🤪
Ja za to mam nadzieję że przedłuże sobie cykl progesteronem bo w kolejnym robię biopsje endometrium a jestem zapisana na taki termin że mogę nie zdążyć w pierwszej fazie cyklu. I też bym nie chciała tego przekładać na kolejny cykl a umówić się na wcześniejszy termin nie daStarania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Nomeolvides wrote:Oo oni będą Ci coś więcej robić? Czy to ze względu na oczekiwanie na wynik?Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Miś wrote:Ja za to mam nadzieję że przedłuże sobie cykl progesteronem bo w kolejnym robię biopsje endometrium a jestem zapisana na taki termin że mogę nie zdążyć w pierwszej fazie cyklu. I też bym nie chciała tego przekładać na kolejny cykl a umówić się na wcześniejszy termin nie da
Miś lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Mamausia wrote:Ja ze swojej strony Ci tego życzę 🥰 fantastyczna sprawa bliźniaki.
Emilgiana cudownie,że trafiłaś na lekarza z odpowiednim podejściem. Swoją drogą idziemy łeb w łeb w tym cyklu. U mnie dzis wieczorem zapowiada się pik i wtedy mam podać zastrzyk. Niestety dopadła Nas angina i od wczoraj już myślałam ,że zrezygnujemy ze starań,bo oboje bez sił,ale coś tam się udało dziś podziałać,więc albo będzie złoty strzał albo nic 😂 także pewnie będę testować za 12 dni 😊 bo ja z tych niecierpliwych
Oo jak się złożyło 🍀 oby nam się poszczęściło.. razem raźniej
Działajcie, działajcie. Mi kazał męża od dziś do niedzieli mocno przytulać.
blob, pp2018, constella lubią tę wiadomość
Starania na luzie od 01.2022r.
Starania mega na poważnie od 01.2024r.
🙋🏻♀️ 27 lat
PCOS, IO 😬
Stymulacja Lametta ❌
Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
TSH: 3.83 ulU/ml
🙋🏼 30 lat
Budowa, ilość, ruchliwość ✅
Morfologia: 6% 💪🏻✅
Nosi się to pragnienie jak kamień pod skórą. Nie widać go, ale boli przy każdym kroku.
To tęsknota do kogoś, kto jeszcze nie ma imienia, ale już ma miejsce w sercu, w ramionach, w życiu.
Każdy miesiąc to nowa nadzieja,
i nowe rozczarowanie, które milknie w poduszce.
A mimo to serce nadal szepcze:
‘Jeszcze poczekam. Raz jeszcze.’ -
Nomeolvides wrote:Emilgiana super, że tak dobrze trafiłaś, trzymam kciuki! 🤞🏼
Mam wyniki bety i proga 😁 beta 608, progesteron 47,5. Jakoś zaczęłam się stresować że tam jest więcej niż jeden lokator 😅 Wiem że miałam dwa pecherzyki
Gratulacje ♥️ ja to bym się nawet cieszyła z bliźniaków 😆 dwójka za jednym przysiadem 😆blob, grazka0022, pp2018, emilgiana, Dagica, constella lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❌
✅Drugi cykl stymulowany--> ❌
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❌
✅ Czwarty cykl stymulowany (listopad 2024)--> jest z tego ciąża, ale niestety kończy się poronieniem zaraz po wizycie serduszkowej 💔
✅ Maj 2025 --> wznowienie starań -
blob wrote:grazka to chyba Twój? bo wkleiłam go a teraz zgłupiałam czy Twój
Tak, tak
Ale laski Wy jesteście kreatywne, ja przez miesiąc wymysliłam jeden, a Wy pomysły jak z rękawablob, pp2018, Mamausia, constella lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Alysa wrote:Tak, badanie drożności niezależnie jaka metoda robi się tylko w 1 fazie cyklu. Po ustaniu krwawienia. U mnie krwawienie trwa 5 dni, owulacje mogę mieć nawet już w 12 dniu. Dlatego dla mnie przedział kiedy mogę to zrobić wypada od 6 do 10 dc, za dużo czasu nie mam na to. A w tym miesiącu akurat tak wyszło że @ wypadała na dziś. 6 dc przypada na 1 Maja, a 10 na niedzielę. No nijak by mi tego nie zrobili. Dlatego ta kombinacja z dupkiem żeby cykl przedłużyć. Podobne wyliczenia miałam pol roku temu, bo wtedy HSG robiłam w okolicy 1 listopada i wtedy też po drodze był weekend 😉Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❌
✅Drugi cykl stymulowany--> ❌
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❌
✅ Czwarty cykl stymulowany (listopad 2024)--> jest z tego ciąża, ale niestety kończy się poronieniem zaraz po wizycie serduszkowej 💔
✅ Maj 2025 --> wznowienie starań -
Wrzucam ankietę na WĄTEK MAJOWY 💐☀️
Możecie głosować na nazwy, które podobają Wam się najbardziej. Ostrzegam, że wszytskie sa super i jest ciężko wybrać 😂
https://forms.gle/GdpAAHoeJ7V55SND6Nieprzejrzysta, brilka, Treaclynat, Nomeolvides, Miś, Patrycja3791, blob, Britta, Dagica, Alysa, constella, siesiepy, Hibiskus, Kroliczek2411, Malamia lubią tę wiadomość
18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat
⚠️ PCOS
⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
🔹MUCH ✅
🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
❓podejrzenie endometriozy
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Alysa wrote:Dam Ci znać czy u mnie coś da 😉 jak coś to mogę Ci potem napisać jak ja to ogarnęłam
emilgiana, blob, Alysa, pp2018 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
nick nieaktualnyChochlik12 wrote:Wrzucam ankietę na WĄTEK MAJOWY 💐☀️
Możecie głosować na nazwy, które podobają Wam się najbardziej. Ostrzegam, że wszytskie sa super i jest ciężko wybrać 😂
https://forms.gle/GdpAAHoeJ7V55SND6Chochlik12, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny 😊 mało się tutaj udzielałam, bo głównie jestem na wspólnym wątku i jednak ogarnianie dwóch wątków mnie przerosło 🤣
Chciałam tylko dać małą aktualizacje bo byłam tutaj wpisana na 20.04 na testowanie 😅
21.04 zaczęły się u mnie plamienia więc już myślałam że cykl nieudany, bo takie plamienia pojawiają się u mnie przed okresem. 23.04 coś mnie tknęło, zrobiłam test i zobaczyłam cień cienia na teście ⏸️ Poleciałam na betę i proga, wyniki możecie podejrzeć w stopce. Wiedziałam że progesteron to jakaś masakra, ale udało mi się szybko zadziałać, umówić teleporadę jeszcze tego samego dnia i dostałam receptę na progesteron dopochwowo.
Dziś badałam przyrost bety i jest w normie, plamienia też ustały już wczoraj ❤️Zaczynam nieśmiało się cieszyć i wierzyć że będzie dobrze 🥹🥰😍
Niezmiennie trzymam za Was mocno kciuki 🤞🥰Liyss🧚🏻, constella, Britta, Nomeolvides, pp2018, Dagica, bonmer, blob, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Wrzucam ankietę na WĄTEK MAJOWY 💐☀️
https://forms.gle/GdpAAHoeJ7V55SND6
Też już zagłosowałam 😊
Szacun dla dziewczyn za talent do rymowania! 😎Chochlik12, pp2018, blob lubią tę wiadomość
-
Wstępnie po monitoringu miałam dziś zrobić zastrzyk ,ale gin kazał zrobić to po Piku na teście.
Myślicie ,że to już I zrobić dziś wieczorem czy jutro rano?
https://zapodaj.net/plik-rB0hCQTrPe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 16:52
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku
-
Nomeolvides wrote:Moni u mnie też ze spaniem słabo aktualnie. Budzę się kolo 5 i nie mogę dalej zasnąć
Dagica kciuki 🤞🏼
Brillka 🫂
Ja byłam dzisiaj na krwi, robię betę, morfologie, glukozę, tarczyce. Trochę się martwię, bo nie widzę dużej różnicy w testach, wręcz pink mi zjaśniał, ale ten który robiłam wczoraj jest inny od pozostałych i na maksa mnie zdziwiło jak mocno się wczoraj wybarwił (ewidetnie różni się napisami jakiś różowy, reszta jest fuksjowa/fioletowa). Na facelle widać ściemnianie ale delikatne. Mam nadzieje że wyniki będą szybciej niż o 18 jak ostatnio 🤦🏼♀️
Jutro rano jadę na betę.. zobaczymy czy przyrost prawidłowy. Oczywiście dam znać 🙂
Testy są niestety obarczone błędem, już pewniejsza beta.. nie martwmy się na zapas 🤰 -
Mamausia wrote:Wstępnie po monitoringu miałam dziś zrobić zastrzyk ,ale gin kazał zrobić to po Piku na teście.
Myślicie ,że to już I zrobić dziś wieczorem czy jutro rano?
https://zapodaj.net/plik-rB0hCQTrPe
Vienna GratulacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 17:01
Vienna lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Mamausia mocna kreska, nie wiem jak na żywo wygląda bo zdjęcie czasami przekłamuje. A spróbuj dodać zdjęcie do aplikacji Premom. Ja jak dodawałam zdjęcia testów owu to na żywo widziałam pik a dziewczyny pisały, że jeszcze nie bo takie zdjęcie a aplikacja potwierdziła mi, że pik 🙈
Możesz jeszcze za 2h ponowić testMamausia lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Vienna wrote:Hejka dziewczyny 😊 mało się tutaj udzielałam, bo głównie jestem na wspólnym wątku i jednak ogarnianie dwóch wątków mnie przerosło 🤣
Chciałam tylko dać małą aktualizacje bo byłam tutaj wpisana na 20.04 na testowanie 😅
21.04 zaczęły się u mnie plamienia więc już myślałam że cykl nieudany, bo takie plamienia pojawiają się u mnie przed okresem. 23.04 coś mnie tknęło, zrobiłam test i zobaczyłam cień cienia na teście ⏸️ Poleciałam na betę i proga, wyniki możecie podejrzeć w stopce. Wiedziałam że progesteron to jakaś masakra, ale udało mi się szybko zadziałać, umówić teleporadę jeszcze tego samego dnia i dostałam receptę na progesteron dopochwowo.
Dziś badałam przyrost bety i jest w normie, plamienia też ustały już wczoraj ❤️Zaczynam nieśmiało się cieszyć i wierzyć że będzie dobrze 🥹🥰😍
Niezmiennie trzymam za Was mocno kciuki 🤞🥰Vienna lubi tę wiadomość