Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
Odpowiedz

Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Renata_j tutaj zgodzę się z @Alysa. Myślę, że warto byłoby przynajmniej rozważyć to czego dowiedziałaś się od innych osób w takiej samej sytuacji i np podpytać o to swojego lekarza. Mogłaś źle odebrać wypowiedź Alysy, bo jednak wydaje Ci się, że Twój lekarz wie więcej niż ktoś z forum. Pamiętaj tylko, że tutaj każda z nas odwiedza różnych specjalistów, dzieli się tą wiedzą, którą ma od swoich lekarzy i to naprawdę przeróżnych. Czasem aż włos się jeżył jak dziewczyny opisywały „co zalecił lekarz”Na pewno nikt nie chce Ci źle doradzić 😉 Ostatnio na miesięcznych zrobiło się bardzo cukierkowo. Może dlatego, że staraczki „weteranki” w większości zostały na wątkach zbiorowych. Warto zerknąć na poprzednie wątki, np na grudniowy czy listopadowy - skarbnica wiedzy.

@koktajlowa tak bardzo mi przykro… jak zobaczyłam te testy to aż mi się ciepło zrobiło na sercu. A później zaczelam czytać dalej 😔

@pp2018 trzymam kciuki za owocne przytulanki 😊

pp2018, siesiepy, KejtKa, Maj.a lubią tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, co lekarz, może być inna opinia. Wg ginekolog z dzisiaj przy 2,9 nie ma potrzeby zbijać mojego tsh. Gdybym miała chorą tarczyce, to tak, ale jak inne wyniki są ok, to nie ma takiej potrzeby.

Nie zapomnę jak 3 lekarzy kazało usunąć polip poprzez histeroskopię, którą słabo zniosłam i dla nierodzącej to jest zawsze ryzyko przy poszerzaniu szyjki, a czwarty lekarz, ordynator, stwierdził, że wcale tego polipa nie trzeba usuwać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 20:37

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Malamia za Twoje słowa. Dokładnie chciałam zwrocic dziewczyną uwagę na pewne rzeczy, które są ważne dla naszego zdrowia. Niestety przejrzałam kilka ostatnich dni na wątku i faktycznie zrobiło się cukierkowo... I może to jest wina weteranek bo Was zostawiły, doszło dużo nowych dziewczyn. Ale chciałabym żebyście wiedziały ze czasem wystarczy któraś zawołać, poprosić o pomoc w interpretacji badań a nie odmówimy.

KejtKa, Królikkicek, Dagica lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    To prawda, co lekarz, może być inna opinia. Wg ginekolog z dzisiaj przy 2,9 nie ma potrzeby zbijać mojego tsh. Gdybym miała chorą tarczyce, to tak, ale jak inne wyniki są ok, to nie ma takiej potrzeby.

Nie zapomnę jak 3 lekarzy kazało usunąć polip poprzez histeroskopię, którą słabo zniosłam i dla nierodzącej to jest zawsze ryzyko przy poszerzaniu szyjki, a czwarty lekarz, ordynator, stwierdził, że wcale tego polipa nie trzeba usuwać :)
    Niestety cześć lekarzy nie ogarnia że jest coś takiego jak normy laboratoryjne ale i normy funkcjonalne... Ja trafiłam w grudniu na taką rodzinna która olała moje wyniki krwi. Ja widziałam że coś jest nie tak, ale ona twierdziła że póki w normach to czlowiek zdrowy. Poszłam ostatnio do innej to sama od razu rzuciła że tu trzeba poszerzyć diagnostykę bo Pani ma ewidentna anemię nie wynikająca z niedoborów 🙄

pp2018 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy

• ellevv Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Monnii00 czasami dziewczyny mają regularne cykle i np za wysoki estradiol, prolaktyna albo za niski progesteron po owulacji. Wtedy to może świadczyć o słabej owulacji. Ale nie zawsze tak jest, ale hormony warto zbadać. Będziesz spokojniejsza, ale też gdybyś szła do jakiejś kliniki powinni tego od Ciebie wymagać.

Ellevv prawidłowa faza lutealna może trwać około 16 dni. Czasami niestety małpa tak powoli się rozkręca. A testowałaś ostatnio?

To znaczy domyślam się że może powoli się rozkręcać. Po prostu czuję się zaskoczona 😅 bo tak jak mówię, jeszcze nigdy a nigdy tak nie miałam i mam taki mały error w głowie.
    Tak wczoraj testowałam i miałam testować w sobotę jak nie przyjdzie. Po prostu chciałabym móc wpisać w kalendarz "okres" i zacząć nowy cykl.

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    To znaczy domyślam się że może powoli się rozkręcać. Po prostu czuję się zaskoczona 😅 bo tak jak mówię, jeszcze nigdy a nigdy tak nie miałam i mam taki mały error w głowie.
    Tak wczoraj testowałam i miałam testować w sobotę jak nie przyjdzie. Po prostu chciałabym móc wpisać w kalendarz "okres" i zacząć nowy cykl.
    Rozumiem ten error. Ja tak miałam jak kiedyś owulacja przyszła dopiero w 19 dc 🤪 zawsze mam od 12 do 15 😉

ellevv lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Kinia92 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Czytam Was i czytam ale nie mam chwili zeby napisać.. zwariowany czas.

Trzymam kciuki za testujące. Jeśli chodzi o diagnostykę, tez jestem za. Podchodzę do takich tematów, że lepiej zapobiegać niż leczyć. I lepiej dowiedzieć się wcześniej i uzupełnić np. Niedobory, niż dowiedzieć się później i wylądować na tabsach do końca życia 🤷‍♀️ prosty przykład z tsh i witamina D3.

Ja dzis 7 dpo, ale czekam z testowaniem tym razem na termin miesiączki. Oprócz bólu jajnika, który mi towarzyszy od owulacji dzis doszły mdłości. Nie wiąże ich z ciąża bo to za szybko, ale zastanawiam się co może je powodować:/ Niestety są mega uciążliwe.. Miała, któraś z Was cos takiego ? Pomiędzy owu a miesiaczka ?

A no i dzis bylam na badaniach. Jutro do odbioru progesteron i estradiol 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 21:19

12 cs 👶

02.2020 👧
    08.2021 👼

03.2024
    LH 12,6
    FSH 10,4
    AMH 0,53

10.2024
    AMH 0,211
    FSH 13,10
    Lh 9,43
    Badania na pasożyty - czysto ✅

07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
    09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
    12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
    25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
    13.12.2024 wizyta 🤞
    Duphaston 2x1, acard 75

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z którymi było mi tu wspaniale przez dobre 2 tygodnie bardzo dziękuję! Jesteście wielkie i macie ogromna wiedzę ❤️❤️❤️. Wielu z nas potrzeba cukierkowania, nie zmieniajcie tego ❤️❤️❤️ wybaczcie, ale ja się dla swojego zdrowia i zdrowia maluszka muszę się wyłączyć.

Malamia, siesiepy - nigdzie nie napisałam, że nie zgadzam się z Alysa. Osoby, które dokładnie czytają forum pewnie zauważyły, że wielokrotnie napisałam, że super, że wymieniamy się doświadczeniami i jestem jej bardzo wdzięczna, ale do cholery KAŻDA Z NAS JEST INNA I NIE NARZUCA SIĘ NIKOMU SWOICH OPINII. A OPINIA ALYSA MUSI BYĆ NA GÓRZE. Pisze to drukowanymi bo nie napisze więcej - ile razy można tłumaczyć.

To co Alysa zrobiła od wczoraj na forum to jakaś masakra, aż ciążowe mdłości mnie nachodzą.
    Nie godzę się na taki ton wypowiedzi, nie godzę się na obrażanie lekarzy, których nie zna, nie godzę się na wypowiadanie na temat, gdy proszę by odpuściła. Razem z siesiepy stworzyły krąg wzajemnej adoracji i uszypliwosci przy wielu komentarzach, mimo, że inne uczestniczki forum prosiły o zakończenie tematu. Nie godzę się na to , że siesiepy lepiej wie co zabiera mi dobrą energię.
    Stopka siesiepy
    "Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą właśnie ci, którym nie wychodzi, a nie na odwrót. To chyba nie tak powinno być" …. Serio??? Będziecie oceniać komu ciąża się należy, a komu nie? To że ktoś stara się 3 cykle, a nie 20 czy 7 lat oznacza że mniej wie czy mniej zasługuje na ciążę?

Pink_Flowers jeszcze raz gratuluję ❤️❤️❤️ rób to co podpowiada Ci serduszko

Sosenka93 Kochana, bardzo dziękuję za wsparcie i trzymam kciuki za kolejny cykl ❤️❤️❤️

Britta ❤️❤️❤️ u Ciebie nie wiem co mam powiedzieć, nie wiem dlaczego ale baaardzo dużo dobroci bije od Ciebie, bardzo dziękuję za modlitwę

martysiaczki trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Koktailowa, bardzo mi przykro 🥺 słoneczko jeszcze dla Ciebie zaświeci.

PaulaG poszłam na betę ❤️ Przyrost 147% 🥹

Przepraszam, że nie wymieniłam Was wszystkich, ale jest tu taki ogrom wspaniałych kobitek, że nie jestem w stanie. Dziękuję za dobre słowo i za krytykę również, dziękuję za wsparcie w trudnych chwilach i za modlitwę 🌺🌺🌺

Wiem, że może być jeszcze różnie dlatego wolę unikać niepotrzebnych stresów.

Uciekam i trzymam kciuki za wszystkie 2 kreski 🍀🍀🍀 i proszę nie traćcie nigdy nadziei

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 21:56

blob, Britta, monii00, PaulaG lubią tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata_j wrote:
    Dziewczyny z którymi było mi tu wspaniale przez dobre 2 tygodnie bardzo dziękuję! Jesteście wielkie i macie ogromna wiedzę ❤️❤️❤️. Wielu z nas potrzeba cukierkowania, nie zmieniajcie tego ❤️❤️❤️ wybaczcie, ale ja się dla swojego zdrowia i zdrowia maluszka muszę się wyłączyć.

Malamia, siesiepy - nigdzie nie napisałam, że nie zgadzam się z Alysa. Osoby, które dokładnie czytają forum pewnie zauważyły, że wielokrotnie napisałam, że super, że wymieniamy się doświadczeniami i jestem jej bardzo wdzięczna, ale do cholery KAŻDA Z NAS JEST INNA I NIE NARZUCA SIĘ NIKOMU SWOICH OPINII. A OPINIA ALYSA MUSI BYĆ NA GÓRZE. Pisze to drukowanymi bo nie napisze więcej - ile razy można tłumaczyć.

To co Alysa zrobiła od wczoraj na forum to jakaś masakra, aż ciążowe mdłości mnie nachodzą.
    Nie godzę się na taki ton wypowiedzi, nie godzę się na obrażanie lekarzy, których nie zna, nie godzę się na wypowiadanie na temat, gdy proszę by odpuściła. Razem z siesiepy stworzyły krąg wzajemnej adoracji i uszypliwosci przy wielu komentarzach, mimo, że inne uczestniczki forum prosiły o zakończenie tematu. Nie godzę się na to , że siesiepy lepiej wie co zabiera mi dobrą energię.
    Stopka siesiepy
    "Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą właśnie ci, którym nie wychodzi, a nie na odwrót. To chyba nie tak powinno być" …. Serio??? Będziecie oceniać komu ciąża się należy, a komu nie? To że ktoś stara się 3 cykle, a nie 20 czy 7 lat oznacza że mniej wie czy mniej zasługuje na ciążę?

Sosenka93 Kochana, bardzo dziękuję za wsparcie i trzymam kciuki za kolejny cykl ❤️❤️❤️

Britta ❤️❤️❤️ u Ciebie nie wiem co mam powiedzieć, nie wiem dlaczego ale baaardzo dużo dobroci bije od Ciebie, bardzo dziękuję za modlitwę

Przepraszam, że nie wymieniłam Was wszystkich, ale jest tu taki ogrom wspaniałych kobitek, że nie jestem w stanie. Dziękuję za dobre słowo i za krytykę również, dziękuję za wsparcie w trudnych chwilach i za modlitwę 🌺🌺🌺

Uciekam i trzymam kciuki za wszystkie 2 kreski 🍀🍀🍀
    Przepraszam moja droga ale do czego teraz pijesz? Jeśli źle odebrałaś ton Alysy, to nie wnikam. Ja tak nie odebrałam. Krąg wzajemnej adoracji i uszczypliwości? Jeśli poczułaś się przeze mnie źle ty albo ktokolwiek inny to szczerze przepraszam. Może nie owijam w bawełnę, ale staram się pisać delikatnie. Przykro mi, jeśli mimo to dalej odnosisz inne wrażenie.

Co do mojej stopki też nie wiem jaki masz z nią problem. Nie wiem czy widzisz co jest w niej napisane... Ale chyba widzisz skoro zacytowalas... "Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą ci którym nie wychodzi". Czemu? Bo drążą, uczą się, bo muszą. Ci którym wychodzi to nie będą wnikać czy mutacja PAI wpływa na zapłodnienie, bo im się udaje i nie jest im to potrzebne do szczęścia. Ot taka złośliwość losu. ;) gdzie tam masz ocenę na temat tego, komu należy się ciąża i czy bardziej na nią zasługuje czy mniej?
    Wybacz moja droga ale muszę tu chyba napisać prosto z mostu: zluzuj portki, weź kilka głębokich oddechów. 😇

Bardzo się cieszę że Twoje dalsze przyrosty są w normie i życzę Ci aby ciąża rozwijała się prawidłowo i była w prawidłowym miejscu. Rosnijcie zdrowo. 🍀

KejtKa, Maj.a, Królikkicek, Dagica lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia92 wrote:
    Hej Dziewczyny! Czytam Was i czytam ale nie mam chwili zeby napisać.. zwariowany czas.

Trzymam kciuki za testujące. Jeśli chodzi o diagnostykę, tez jestem za. Podchodzę do takich tematów, że lepiej zapobiegać niż leczyć. I lepiej dowiedzieć się wcześniej i uzupełnić np. Niedobory, niż dowiedzieć się później i wylądować na tabsach do końca życia 🤷‍♀️ prosty przykład z tsh i witamina D3.

Ja dzis 7 dpo, ale czekam z testowaniem tym razem na termin miesiączki. Oprócz bólu jajnika, który mi towarzyszy od owulacji dzis doszły mdłości. Nie wiąże ich z ciąża bo to za szybko, ale zastanawiam się co może je powodować:/ Niestety są mega uciążliwe.. Miała, któraś z Was cos takiego ? Pomiędzy owu a miesiaczka ?

A no i dzis bylam na badaniach. Jutro do odbioru progesteron i estradiol 🤞

Miałam wielokrotnie na początku. Nawet smaki i zapachy mi się zmieniały. Oczywiście nic z tego nie wyszło, to jak mózg potrafi sobie wkręcać bywa niesamowite. Ale oczywiście trzymam kciuki aby u ciebie było inaczej, bo wcale nie musi być na to za wcześnie. 🍀

Kinia92 lubi tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Przepraszam moja droga ale do czego teraz pijesz? Jeśli źle odebrałaś ton Alysy, to nie wnikam. Ja tak nie odebrałam. Krąg wzajemnej adoracji i uszczypliwości? Jeśli poczułaś się przeze mnie źle ty albo ktokolwiek inny to szczerze przepraszam. Może nie owijam w bawełnę, ale staram się pisać delikatnie. Przykro mi, jeśli mimo to dalej odnosisz inne wrażenie.

Co do mojej stopki też nie wiem jaki masz z nią problem. Nie wiem czy widzisz co jest w niej napisane... Ale chyba widzisz skoro zacytowalas... "Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą ci którym nie wychodzi". Czemu? Bo drążą, uczą się, bo muszą. Ci którym wychodzi to nie będą wnikać czy mutacja PAI wpływa na zapłodnienie, bo im się udaje i nie jest im to potrzebne do szczęścia. Ot taka złośliwość losu. ;) gdzie tam masz ocenę na temat tego, komu należy się ciąża i czy bardziej na nią zasługuje czy mniej?
    Wybacz moja droga ale muszę tu chyba napisać prosto z mostu: zluzuj portki, weź kilka głębokich oddechów. 😇

Bardzo się cieszę że Twoje dalsze przyrosty są w normie i życzę Ci aby ciąża rozwijała się prawidłowo i była w prawidłowym miejscu. Rosnijcie zdrowo. 🍀

Nie dziękuję, będzie w prawidłowym miejscu - właśnie o tego typu uszczypliwościach mówię.

Malamia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    @Renata_j tutaj zgodzę się z @Alysa. Myślę, że warto byłoby przynajmniej rozważyć to czego dowiedziałaś się od innych osób w takiej samej sytuacji i np podpytać o to swojego lekarza. Mogłaś źle odebrać wypowiedź Alysy, bo jednak wydaje Ci się, że Twój lekarz wie więcej niż ktoś z forum. Pamiętaj tylko, że tutaj każda z nas odwiedza różnych specjalistów, dzieli się tą wiedzą, którą ma od swoich lekarzy i to naprawdę przeróżnych. Czasem aż włos się jeżył jak dziewczyny opisywały „co zalecił lekarz”Na pewno nikt nie chce Ci źle doradzić 😉 Ostatnio na miesięcznych zrobiło się bardzo cukierkowo. Może dlatego, że staraczki „weteranki” w większości zostały na wątkach zbiorowych. Warto zerknąć na poprzednie wątki, np na grudniowy czy listopadowy - skarbnica wiedzy.

@koktajlowa tak bardzo mi przykro… jak zobaczyłam te testy to aż mi się ciepło zrobiło na sercu. A później zaczelam czytać dalej 😔

@pp2018 trzymam kciuki za owocne przytulanki 😊

O to, to! Mi np lekarz powiedział, że ferrytyna - na poziomie 29 - jest spoko, w końcu mięsić się w widełkach 🙃 pamiętajmy, że żadna z nas nie chce tu dla drugiej źle…

siesiepy, Malamia, Alysa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata_j wrote:
    Nie dziękuję, będzie w prawidłowym miejscu - właśnie o tego typu uszczypliwościach mówię.
    Renia kochana naprawdę. Jeśli uważasz że to była uszczypliwość to uwaga, teraz będę uszczypliwa, serio powinnaś zrobić sobie przerwę od forum.
    Bo wyobraź sobie że życzyłam Ci tego w realnie dobrej wierze, bo trzymam kciuki za Twojego kropka. Nie mam powodów by jakiejkolwiek kobiecie źle tu życzyć, a tym bardziej ich dzieciom.
    Dobrej nocy kochana. ;)

Królikkicek, Alysa, Dagica lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• ellevv Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 🙈 się rozkręciła. Pytanie bo widzę że nie zrobiłam sobie żadnego screenshota. Za jakiś czas jadę do PL i chciałabym kilka badań zrobić i zastanawiam się jakie dokładnie. Raczej ciężko będzie zrobić te które są na 1 steonie i wstrzelić w 3dc czy tam 7dc itp itp ale chciałabym jednak od czegoś zacząć. Jakieś propozycje? + dla niego

Drugie pytanko, jeśli zamówię np. w diagnostyce to jak długo one są warzne do wykorzystania?

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata_j wrote:

Polubiłam przez przypadek, dlatego się odniosę. Myślę, że pierwsza zaczęłaś wprowadzać nieprzyjemną atmosferę. Sama krytycznie traktujesz wypowiedzi, które różnią się od tych pozytywnych. Wsparcie dziewczyn jest potrzebne, nikt nie twierdzi inaczej, ale jak czytam dalej twoje przytyczki do stopki siesiepy to nie wierzę własnym oczom. Ja mogę w ten sposób zinterpretować twoje słowa - według Ciebie jeśli ktoś stara się dłużej nie wie nic o robieniu dzieci, albo po prostu na nie nie zasługuje. Nie mam pojęcia jakim cudem to tak spłyciłaś, ale skoro lecisz już po całości… Być może twoje zdenerwowanie wynika z twojego stanu, jeśli tak jest to naprawdę super i masz moje zrozumienie na następne 8 miesięcy 😉
    Zupełnie szczerze, życzę ci powodzenia, trzymam kciuki, żeby beta ładnie przyrastała i żeby było wszystko w porządku 🙂

Maj.a, Królikkicek, Dagica lubią tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z planem sikalam dzisiaj.
    Ovitrelle utrzymywało się bardzo długo.

Niby jest tam jakiś cień, nawet widać go na zdjęciu jak się człowiek uprze. Ale to facelle paskowy więc nie przywiązywałabym żadnej wagi, bo to może być: testowa, dalej ovitrelle 😪

IMG-20240418-044602-edit-365615646058273.jpg

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Kinia92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata_j wrote:

Stopka siesiepy

Uciekam i trzymam kciuki za wszystkie 2 kreski 🍀🍀🍀 i proszę nie traćcie nigdy nadziei

Super, ze beta przyrasta 🤞 odpoczywaj i ciesz się małym cudem. Trzymam kciuki, żeby wszystko było wporzadku i ciąża była mega nudna ;)

blob lubi tę wiadomość

12 cs 👶

02.2020 👧
    08.2021 👼

03.2024
    LH 12,6
    FSH 10,4
    AMH 0,53

10.2024
    AMH 0,211
    FSH 13,10
    Lh 9,43

13.12.2024 wizyta 🤞
    Duphaston 2x1, acard 75

preg.png
  • Kinia92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Miałam wielokrotnie na początku. Nawet smaki i zapachy mi się zmieniały. Oczywiście nic z tego nie wyszło, to jak mózg potrafi sobie wkręcać bywa niesamowite. Ale oczywiście trzymam kciuki aby u ciebie było inaczej, bo wcale nie musi być na to za wcześnie. 🍀
    Smaki i zapachy bez zmian. Ale te mdłości są tragiczne. Przy pierwszej ciazy mnie ciągło ale na zapachy wlasnie. A teraz po prostu czy siedze, czy leżę, czy chodze to ciagle czuje jakby mi wszystko rosło. (Przepraszam za wyrazenie🙈)

12 cs 👶

02.2020 👧
    08.2021 👼

03.2024
    LH 12,6
    FSH 10,4
    AMH 0,53

10.2024
    AMH 0,211
    FSH 13,10
    Lh 9,43

13.12.2024 wizyta 🤞
    Duphaston 2x1, acard 75

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata_j wrote:

Stopka siesiepy

Myślę, że podjęłaś dobrą decyzję !! ♥️♥️♥️ Też zastanawiam się czy nie uciec od tego wszystkiego i wyluzować bo za dużo czytając i analizując tylko się nakręcam🙈

Odpoczywaj i dbaj o siebie i maluszka ! ♥️♥️ życzę Wam dużo zdrówka i wszystkiego co najlepsze !!!!🍀🍀🍀🍀

• Kinia92 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Zgodnie z planem sikalam dzisiaj.
    Ovitrelle utrzymywało się bardzo długo.

Niby jest tam jakiś cień, nawet widać go na zdjęciu jak się człowiek uprze. Ale to facelle paskowy więc nie przywiązywałabym żadnej wagi, bo to może być: testowa, dalej ovitrelle 😪

IMG-20240418-044602-edit-365615646058273.jpg

Jakiś cień jest, ale czy to faktycznie cień, czy coś przebija ? Ciezko powiedzieć. Będziesz powtarzać?

12 cs 👶

02.2020 👧
    08.2021 👼

03.2024
    LH 12,6
    FSH 10,4
    AMH 0,53

10.2024
    AMH 0,211
    FSH 13,10
    Lh 9,43

13.12.2024 wizyta 🤞
    Duphaston 2x1, acard 75

preg.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ