Kwiecień plecień, stary hasa, będę z tego mieć bobasa :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję ponowną biel, czekam więc już na @ a dzisiaj się bawię.
Kinia92, Rachelka23 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
@Kroliczek2411 przykro mi 🫂 z pozytywnych wiadomości - czas zacząć pierwszy dzień twojej ciąży 😘
@blob moje nadzieje leżą i kwiczą, ale dziękuję ☺️
@Siesiepy przytulam 🫂, jakoś tak po cichu liczyłam na inne wieści, tym bardziej, że ta druga kreseczka tam była 😔 mimo wszystko udanej zabawy, zaszalej 🔥Kroliczek2411, blob lubią tę wiadomość
19 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Alysa wrote:A jak teraz krwawienie? Jakaś zmiana?
@PaulaG Nie wierzę w błąd. Zbyt optymistyczne. W pierwszej pozamacicznej też chciałam wierzyć do końca, że ktoś się pomylił, że to błąd - tak się nie stało.
Prog 1,99 ng/ml.💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Hibiskus trzymaj się Kochana 🫂i zrób może coś dla siebie miłego, oderwij się o codzienności. Jak już ta @ ma przyjść to niech będzie łagodna i szybko pójdzie, żebyś nabrała nowej energi na starania ❤️23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Kroliczek2411 wrote:Hej. Ja nie testuje bo chyba dziś zaczęła się 🐒. Czekam aż się rozkręci …
Hibiskus bardzo mi przykro … ale jak nie ma 🐒 to wszystko może sie zdarzyć jeszcze 🤞🏻
Czyli kwiecień nie będzie naszym miesiącem...
Ja dzisiaj ostatni dzień biorę proga, a pod odstawieniu na pewno przyjdzie @ także ja się nie łudzę w ogóleStarania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
siesiepy wrote:Melduję ponowną biel, czekam więc już na @ a dzisiaj się bawię.
Przytulam 🫂 coś ten kwiecień nie jest łaskawy dla nas 😢
Baw się dobrze i oczyść głowę 🥳Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
Alysa wrote:Hibiskus trzymaj się Kochana 🫂i zrób może coś dla siebie miłego, oderwij się o codzienności. Jak już ta @ ma przyjść to niech będzie łagodna i szybko pójdzie, żebyś nabrała nowej energi na starania ❤️
Właśnie problem w tym, że nie potrafię o niczym innym myśleć. Byłam tak przekonana, że to będzie teraz. Tyle dziwnych objawów..i zostałam tak perfidnie oszukana przez własny organizm...mam tak ciężką głowę od tego myślenia..Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
Hibiskus wrote:Właśnie problem w tym, że nie potrafię o niczym innym myśleć. Byłam tak przekonana, że to będzie teraz. Tyle dziwnych objawów..i zostałam tak perfidnie oszukana przez własny organizm...mam tak ciężką głowę od tego myślenia..
Rozumiem Cię, tym bardziej że duże nadzieje pokładałaś w stymulacji. Daj sobie czas na poukladanie myśli. Zrób coś miłego dla siebie. Pamiętaj, że nowy cykl = nowe nadzieje i przede wszystkim nowe szanse, trzymaj się kochana 🫂19 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Ja znalazłam swój sposób na pogodzenie się z 🐵. Wróciłam porządnie do ćwiczeń. Odkąd się staramy, zwykle po owulacji, nawet ćwiczenia odpuszczałam, żeby nic nie przeszkadzało w zagnieżdżeniu 🤦🏻♀️. Któregoś razu powiedziałam sobie, że działam i nie odpuszczam, bo nie ma sensu. Dzięki temu forma na lato zrobiona😅 jeśli zadomowi się lokator to świetnie, jeśli nie to mam kolejny miesiąc do przodu w „modelowaniu” swojego ciała i zajdę w ciążę w super formie 😂 ustaliłam sobie nawet wagę docelowa z jaką chciałbym startować. Oczywiście zdroworozsądkowo. Po prostu mocno pomaga mi to w pozbyciu się złych myśli.
Hibiskus, pp2018, Kroliczek2411, Mamausia, monii00, Kinia92, Rachelka23, blob lubią tę wiadomość
19 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia wrote:Rozumiem Cię, tym bardziej że duże nadzieje pokładałaś w stymulacji. Daj sobie czas na poukladanie myśli. Zrób coś miłego dla siebie. Pamiętaj, że nowy cykl = nowe nadzieje i przede wszystkim nowe szanse, trzymaj się kochana 🫂
Pokładałam duże nadzieje, bo wszystko szło zgodnie z planem...idealnie jak w zegarku....nigdy nie miałam aż tak dużej świadomości tego co się we mnie dzieje... Póki co jestem wyczerpana tym cyklem...może do owu zdążę się pozbierać....dzięki za wsparcie 🫂pp2018 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
Malamia wrote:Ja znalazłam swój sposób na pogodzenie się z 🐵. Wróciłam porządnie do ćwiczeń. Odkąd się staramy, zwykle po owulacji, nawet ćwiczenia odpuszczałam, żeby nic nie przeszkadzało w zagnieżdżeniu 🤦🏻♀️. Któregoś razu powiedziałam sobie, że działam i nie odpuszczam, bo nie ma sensu. Dzięki temu forma na lato zrobiona😅 jeśli zadomowi się lokator to świetnie, jeśli nie to mam kolejny miesiąc do przodu w „modelowaniu” swojego ciała i zajdę w ciążę w super formie 😂 ustaliłam sobie nawet wagę docelowa z jaką chciałbym startować. Oczywiście zdroworozsądkowo. Po prostu mocno pomaga mi to w pozbyciu się złych myśli.
I to bardzo dobrze! Super, że potrafisz się skupić na czymś innym ♥️ mega zazdroszcze takiego podejścia, bo na pewno ułatwia życie..nie da się w ciągłym napięciu tak funkcjonować bez przerwy...ja jeszcze muszę się tego nauczyćMalamia, pp2018, blob lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
Mam pytanie do dziewczyn, które się znają na wynikach. Tak wyglądają moje ze stycznia:
LH 18.92 mlU/ml
FSH 6.83 mlU/ml
Estradiol 31.8 PG/ml
Amh 14.85 ng/ml
Prolaktyna 11.56 ng/ml, po podaniu MCP 187.33 ng/ml
Wiem, że stosunek LH do FSH wskazuje na PCOS (mam to potwierdzone, również na obrazie USG), wiem też że tak wysokie AMH to wcale nie jest powód do radości (ale tu znowu wkracza PCOS) i wiem, że prolaktyna po leku powinna być dużo niższa (przyjmuje metformine, plus brałam Dostinex, ale odstawiłam w tym cyklu stymulowanym) .
Czy któraś jest mi w stanie podpowiedzieć co mogę zrobić, żeby poprawić te wyniki? Czy jest w ogóle coś takiego? Czy ten nieszczęsny PCOS przekreśla wszystko?Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
Zrobiłam dzisiaj facellka
https://zapodaj.net/plik-6TigShpH9Q
Także przesyłam wszystkim wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Bierzcie i zarażajcie się, mam nadzieję że ten miesiąc się jeszcze odmieni 💚💚💚
Wszystkie, które tego potrzebują bardzo mocno przytulam 🫂🫂
To był pierwszy miesiąc od starań, w którym nie czułam że wyszło, nie miałam za bardzo objawów, jakoś tak wewnętrznie nastawiona byłam na negatyw. Byliśmy na wakacjach. Po owulacji łaziłam po górach bardzo się męcząc, nie mówię już o tym że codziennie wjeżdżało piwo lub dwa przez kilka dni tego urlopu 🙈 zresztą w ogóle jakoś ten miesiąc był mocno alkoholowy (jak dla mnie bo ja ogólnie rzadko pije)
Teraz jak mi beta rośnie to rozpoznaje takie lekkie objawy, które kojarzą mi się tylko z ciążą ale szczerze to mogłyby być czymkolwiek 🤷🏻♀️ jest zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży
brilka, Malamia, Liyss🧚🏻, martysiaczki, Hibiskus, Treaclynat, pp2018, Kroliczek2411, Mamausia, monii00, Britta, Chochlik12, Kinia92, Alysa, PaulaG, Rachelka23, Dagica, blob, bonmer lubią tę wiadomość
-
Beza27 wrote:Zrobiłam dzisiaj facellka
To był pierwszy miesiąc od starań, w którym nie czułam że wyszło, nie miałam za bardzo objawów, jakoś tak wewnętrznie nastawiona byłam na negatyw. Byliśmy na wakacjach. Po owulacji łaziłam po górach bardzo się męcząc, nie mówię już o tym że codziennie wjeżdżało piwo lub dwa przez kilka dni tego urlopu 🙈 zresztą w ogóle jakoś ten miesiąc był mocno alkoholowy (jak dla mnie bo ja ogólnie rzadko pije)
Teraz jak mi beta rośnie to rozpoznaje takie lekkie objawy, które kojarzą mi się tylko z ciążą ale szczerze to mogłyby być czymkolwiek 🤷🏻♀️ jest zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży
Gratuluję 😍 Zbieramy wszystkie wiruski ❤️ może w końcu otworzył się wór z kreseczkamiBeza27 lubi tę wiadomość
19 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Rudka, beza gratulacje 🥰
Dziewczyny tulę za biele 🫂Rudka, Beza27 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Piękna krecha ♥️ gratulacje ♥️ jeśli można wiedzieć, który dpo?Beza27 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
W końcu jakaś dobra wiadomość dzisiejszego dnia 😊😊
Zbieramy wiruski i dziękujemy 😃.pp2018, Beza27 lubią tę wiadomość