X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe Groszki 2015
Odpowiedz

Kwietniowe Groszki 2015

Oceń ten wątek:
  • Abra Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi np lekarz powiedział, ze przed terminem owulacji lepiej kilka dni wstrzemięźliwość zachować, to plemniki będą silniejsze (dodam, że wyniki nasienie w normie) i tak jutro monitoring, a mąż dzisiaj, że ma ochotę, a ja, że nie, bo jutro wizyta, a poza tym to co lekarz mówił i mu jeszcze pokazałam notatki tutaj, a on w totalny śmiech, że MY (kobiety) to jednak dziwne stworzenia i on chyba sobie też zacznie dni płodne wyznaczać - śmieliśmy się oboje co nie miara :D

Chociaż przyznam, że jak po ostatnim Pregnylu mięliśmy spięcie i się nie kochaliśmy tak często jak bym to widziała, to czułam pewnego rodzaju żal i do tej pory myślę czy niepowodzenie tą przerwą małą nie było spowodowane...

Ach to życie... Oby od jutra było lepsze po wizycie, a dziś kieliszeczek czerwonego wina - na endometrium rzecz jasna ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkaaa wrote:

Ale znam pare która, uwaga, 8lat chodzenia i zero sexu, 6 lat po slubie i swój pierwszy raz w dni płodne. Oczywiście ciaza i zero sexu, dziecko ma ponad 4 lata i od jego poczecia nic, bo laska twierdzi, ze ja to brzydzi. Szok.

o kurcze.. ale to juz ciezka sprawa.. wspolczuje temu facetowi.. chyba ze jest podobny :P ja teraz mam zakaz do 16 tygodnia ciazy.. wiecie jaka to meczarnia.. ;( śmiałam sie ostatnio, że nerwicy sie nabawie :) no radzimy sobie na inne sposoby ze tak ujme.. ale to nie to samo.. wiec korzystajcie poki mozecie do oporu :P

• Abra Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale znam pare która, uwaga, 8lat chodzenia i zero sexu, 6 lat po slubie i swój pierwszy raz w dni płodne. Oczywiście ciaza i zero sexu, dziecko ma ponad 4 lata i od jego poczecia nic, bo laska twierdzi, ze ja to brzydzi. Szok.[/QUOTE]

takie osoby nazywa się chyba aseksualnymi - oglądałam jakieś programy o tym, że że tacy serio istnieją - szok!!!

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 01:19

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • kate55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Nie nazwałabym tego wymuszonym seksem tylko seksem z rozsadku- no niestety jak sie chce miec dziecko to czasem trzeba sie nagimanstykowac:) wszakeze to ciezka praca :P mi lekarka mowila jak bedzie owulacja to prosze współżyc 3-4 dni pod rząd a potem mozecie sie kochac kiedy macie ochote :) ja uwazam ze jak sie kogos kocha i pragnie poza tym to ma sie zawsze ochote :) ja mam zawsze- nawetpo 12 h pracy :P
    no to skoro masz zawsze ochotę, to co ty gadasz o seksie z rozsądku albo wymuszonym? :)
    emilkaaa wrote:
    Ale znam pare która, uwaga, 8lat chodzenia i zero sexu, 6 lat po slubie i swój pierwszy raz w dni płodne. Oczywiście ciaza i zero sexu, dziecko ma ponad 4 lata i od jego poczecia nic, bo laska twierdzi, ze ja to brzydzi. Szok.
    według mnie to jest jakieś zaburzenie :) to na pewno nie jest normalne :D

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • emilkaaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet jest świadomy tego, ze nie znajdzie innej kobiety :( i dlatego sie jej podporządkował. A u mnie jesze 2 dni rozłąki z moim i dwa dni do @

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate bo ja pisze ogólnie a nie tylko o sobie.. Jeżeli dwoje partnerów chce dziecko to dobrze wie ze najwieksza szansa na jego poczecie jest w dni płodne :) dlatego najrozsadniej jest kochac sie w te dni :)

kofeinka lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaaa jak sytuacja?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my o Olusia staraliśmy się przeszło dwa lata. Z tymi staraniami to różnie bywało bo i kłótnie były w dni płodne więc zero seksu i brak chęci też czasem, czasem zmęczenie. Ale zmuszanie męża do seksu w stylu : dziś mam płodne do dzieła - masakra. Mojemu od razu by pewnie opadł. Zawsze starałam się i staram żeby seks był super dla nas obojga, a w dni płodne starałam się jeszcze bardziej :) i każdemu polecam radę mojego gina:
    bzykać się, bzykać się i jeszcze raz bzykać się :)

7w3d 💔
  • inaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ... śluz kremowy nadal temperatura 37 ...siedze pod kołderką i się grzeje ;-)

Jakoś tak spokojnie czekam bo wydaje mi się ze @ jutro z rana mnie zaskoczy hehehe

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• inaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż ma problemy z tarczycą wiec nie chce mu się bzykac... robimy to przewaznie w dni płodne bo chcemy dzidziusia, od czasu do czasu jakiś spontan ale rzadko... jestem cierpliwa, czasem się złoszcze ze mi odmawia bo np. mam ochote go całego zjeść a on nic .. cóż ... życie

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• bizona Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Inaa mam przeczucie że Wam się udało :)
    Już nie mogę się doczekać, ąż zrobisz rano test i wstawisz nam to fotę pięknych dwóch kreseczek ;)

inaa lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby nie :) tez sie grzeje, marznięcie też jest przynajmniej u mnie objawem :)

inaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • inaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odpuszczam to i wysyłam moje myśli w kosmos... mam mega przeczucie ze nic z tego. tak czuje ze @ bedzie rano . Co chwila sprawdzam sluz bo wydaje mi sie ze to juz małpiszon.

uznaje za negatyw bo na prawde.. lupa potrzeba .. czekam czekam @@@@@@@@@@ @ nie jest taka zła wygląda jak kwiat róży o @--/---

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 20:57

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• bizona Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokaż :) kurcze jesteście mi totalnie obce, a wkręcam się Wasze starania, jak dobrej kumpeli ;)i nie powiem, najbardziej lubie ogladac fotki ;) hehe

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam wpis mojej "znajomej" na portalu społecznościowym : Kurde, będę miała bliźniaki. Co za porażka !

Brak mi słów... Rozumiem, że nie każdy marzy o podwójnym szczęściu, ale raczej przesadziła :-/

Matleena, oficjalne, ogromne gratulacje !!! :-)

Matleena lubi tę wiadomość

• inaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh nie no nie męczcie wzroku hih

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:01

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• caławtrawie Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem "coś" tam widać :) jutro zrób z rana :)

inaa lubi tę wiadomość

860i3e5eicpea3we.png

bfarb201a7ylpd16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, dawaj zdjęcie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu ja nie widzę zdjęcia???

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ