Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No i @ się rozkręca u mnie bo brzuch mnie już boleć zaczyna bardziej.. A powiedzcie mi dziewczyny bo mambrac clo od 5 dnia cyklu ale nie wiem czy wczorajszy dzień plamienia liczyć jako 1 dzień cyklu? Czy dopiero od dziś mam liczyć te 5 dni jak już jest mocniejsze krwawienie? Zaliczylybyscie te plamienie do okresu i do nowego cyklu?
    Plamienia zaliczają się do starego cyklu :-)

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Scandi90 Ekspertka
    Postów: 209 74

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Może za szybko?
    Raczej nie. 26 dc a mam zwykle 24-25. Ostatni 26 dniowy cykl miałam w kwietniu ubiegłego roku. Pewnie teraz znowu tak będzie. Myślę że gdyby cos było to dziś test 10 mlu by cos pokazal a nie bylo nawet cienia cienia cienia. Ani nawet zwidu cienia. Temperatura niby jeszcze lekko w górze ale przez tą niepewność kiepsko śpię w nocy i pewnie dlatego tak.

    24.01.2013 córcia ❤CC
    11.2016 usuniety lewy jajnik i jajowod (torbiel)
    22.07.2019 Aniołek (9tc)
    12.10.2020 cp😔, usunięty prawy jajowod
    13.01.2021 1 FET, 5 dniowa blastocysta ekspandowana- transfer nieudany. Beta <0,100
  • Mishigami00 Autorytet
    Postów: 833 438

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki85 wrote:
    Dzień dobry, mnie dziś wyszło coś takiego🤔

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b6a25003572.jpg


    Gratulacje <3

    Muki85 lubi tę wiadomość

    28lat
    12cs o pierwsze maleństwo


    Cykle 26-28dni

    1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
    2.11.2019 - II kreseczki <3

    4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
    6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml

    30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije :)

    30.12 wygląda na synka 😉

    29.02 na 98% dziewczynka😍❤

    21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka <3 Amelka <3


    8p3os65g13wi1n9z.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 13:22

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Plamienia zaliczają się do starego cyklu :-)
    Oki dzięki czyli od dziś będę liczyć 😘

    AnitaK lubi tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi90 wrote:
    Raczej nie. 26 dc a mam zwykle 24-25. Ostatni 26 dniowy cykl miałam w kwietniu ubiegłego roku. Pewnie teraz znowu tak będzie. Myślę że gdyby cos było to dziś test 10 mlu by cos pokazal a nie bylo nawet cienia cienia cienia. Ani nawet zwidu cienia. Temperatura niby jeszcze lekko w górze ale przez tą niepewność kiepsko śpię w nocy i pewnie dlatego tak.
    Ale czujesz się na @?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Scandi90 Ekspertka
    Postów: 209 74

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ale czujesz się na @?
    A ja wiem. Nie jestem zbytnio rozdrażniona. Piersi późno zaczely mnie boleć. Później niż zwykle. I zdarzają się chwile że nie bolą. A brzuch pobolewa raz na czas. Ale zazwyczaj zaczyna mnie boleć chwilę po tym jak @ przychodzi. Może jest trochę inaczej niż zwykle ale chyba za bardzo się wsluchuje w objawy i doszukuje czegoś czego nie ma.

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    24.01.2013 córcia ❤CC
    11.2016 usuniety lewy jajnik i jajowod (torbiel)
    22.07.2019 Aniołek (9tc)
    12.10.2020 cp😔, usunięty prawy jajowod
    13.01.2021 1 FET, 5 dniowa blastocysta ekspandowana- transfer nieudany. Beta <0,100
  • taka_mama Autorytet
    Postów: 917 696

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 ja cykl zawsze liczę od normalnego krwawienia, nie od plamień.

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Malamia Autorytet
    Postów: 482 625

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 00:14

    Muki85 lubi tę wiadomość

    mhsve6ydwvy30rn1.png

    25.04.19 - 3,6 mm szczęścia i ❤
    7cs szczęśliwy
    01.2019 cb
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi90 wrote:
    A ja wiem. Nie jestem zbytnio rozdrażniona. Piersi późno zaczely mnie boleć. Później niż zwykle. I zdarzają się chwile że nie bolą. A brzuch pobolewa raz na czas. Ale zazwyczaj zaczyna mnie boleć chwilę po tym jak @ przychodzi. Może jest trochę inaczej niż zwykle ale chyba za bardzo się wsluchuje w objawy i doszukuje czegoś czego nie ma.
    Kochana poczekaj cierpliwie i jak coś to powtórz test jutro lub pojutrze

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego testowania 05.04 raczej nici... Dzisiaj robiłam badania, progesteron obniżony, prolaktyna znowu poszła do góry :(

  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleKsandra wrote:
    Z mojego testowania 05.04 raczej nici... Dzisiaj robiłam badania, progesteron obniżony, prolaktyna znowu poszła do góry :(
    Czyli jaki miałaś progesteron, a jaka prolaktyne?

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • becia1982 Autorytet
    Postów: 289 178

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ,chciala bym wam życzyć smych pozytywnych bet ,testów i nudnych ciąż w tym kwietniowym wątku ,
    ja mam nastawienie że co ma być to będzie ,ale w końcu kwiecień ,potem maj i jest tak pięknie ,ja kocham ta porę roku że jakoś nie specjalnie będę się teraz przejmować czy będę w ciąży czy nie ,
    jeszcze nie wiem kiedy sie zapiszę ale napewno po monitoringu już coś bedę wiedziała

    AnitaK lubi tę wiadomość

  • becia1982 Autorytet
    Postów: 289 178

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    muki 85 ,kreseczka piękna ,gratulację ,pięknie zaczełaś kwiecień

    Muki85 lubi tę wiadomość

  • malwa88 Autorytet
    Postów: 358 301

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki85 wrote:
    Dzień dobry, mnie dziś wyszło coś takiego🤔

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b6a25003572.jpg


    Gratuluję! :) Ładnie miesiąc nam się rozpoczyna! :D
    AnitaK wrote:
    Trzymam kciuki dziewczyny <3

    Pod wieczór zrobiło mi się strasznie zimno, miałam problem żeby nogi rozgrzać. Potem zaczął mnie mocniej boleć brzuch (jak na @) , a potem zauważyłam plamienie żywo-czerwona krwią! Mam lekkiego stresa he he :-D ciekawe jak temperatura jutro :-) słodkich snów kobietki <3

    Wygląda na implantację? :)

    Muki85 lubi tę wiadomość

    Październik 2017 synek <3
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Wygląda na implantację? :)
    No też o tym pomyślałam ale boję się cieszyć za szybko :-)

    Justyna1719, malwa88 lubią tę wiadomość

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    No też o tym pomyślałam ale boję się cieszyć za szybko :-)
    A ile Ci zostało do terminu @?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • becia1982 Autorytet
    Postów: 289 178

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was pytanie bo wy bardziej doswiadczone jesteście ,moje cykle wachają się miedzy 35-40 dni no wiec do rzeczy w piatek dostałam @ w niedzielę 2dc zaczęłam brać clo ,mam brac do czwartku , moje pytanie kiedy najlepiej iść na monitoring w piątek czyli 7dc czy w poniedziałek 11dc ?? ,cholera nie wiem ,zdzwoniłam się już z doktorem na poniedziałek ,ale zastanawiam się czy nie będzie za puzno ???proszę doradzcie coś

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Czyli jaki miałaś progesteron, a jaka prolaktyne?
    Progesteron 7,50 ng/ml
    Prolaktyna 27 ng/ml

    Wyniki nie są tragiczne, ale progesteron miałam juz na poziomie 17 wcześniej... a prolaktyne miałam zawsze w normie, tylko miesiąc temu wyszła 25 ale mój lekarz stwierdził, że nie kwalifikuje się jeszcze do obniżenia lekami, no i teraz 27 wyszło... Jutro idę do lekarza, zobaczymy co powie.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 1 kwietnia 2019, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    becia1982 wrote:
    mam do was pytanie bo wy bardziej doswiadczone jesteście ,moje cykle wachają się miedzy 35-40 dni no wiec do rzeczy w piatek dostałam @ w niedzielę 2dc zaczęłam brać clo ,mam brac do czwartku , moje pytanie kiedy najlepiej iść na monitoring w piątek czyli 7dc czy w poniedziałek 11dc ?? ,cholera nie wiem ,zdzwoniłam się już z doktorem na poniedziałek ,ale zastanawiam się czy nie będzie za puzno ???proszę doradzcie coś
    No ja mam brać od 5 do 10 dnia cyklu i pierwszy będę to brała.. Tylko że lekarz nie mówił mi o żadnym monitoringu i trochę mnie to dziwi bo praktycznie wszystkie dziewczyny przy clo maja monitoring.. No nic wezmę teraz tak jak każe o jak nie pomoże mi bo mam brać 3 cykle (bo na tyle dostałam tabletek) to zmienię lekarza. Ale mam nadzieję że będzie ok i że się uda z tym czymś..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego