Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 13 marca 2019, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam do wpisywania się dziewczyny, które będą testować w kwietniu :)
    Ten cykl będzie nasz <3 podobno na wiosnę najłatwiej <3

    01.04 Justyna1719 @ , Muki85 <3 , Scandi90 @,
    02.04
    03.04 just @
    04.04 juudi <3 , Miśka1234
    05.04 Malamia <3 , AleKsandra, JennyXS
    06.04 Masia <3 , Mishigami00 @
    07.04 AnitaK <3 ,
    08.04 Allanowa, Miśka91, Anna_BB @, Amelia27 @
    09.04 katarynka9595 @ , malwa88 @
    10.04 Cytrynka648,
    11.04 Gula @ , Poziomka64 <3
    12.04 edyta90 @ ,
    13.04 Nina_86 @
    14.04 axox, asdfgh <3
    15.04 marta_kwk @ , Shas91 @
    16.04
    17.04 Ofelia @ , Arekipa88 @
    18.04 Iza,
    19.04
    20.04 Pani Ciasio @ , anna1990, Wik89 @
    21.04 ANIMAJKA2
    22.04 taka_mama <3 , Gratka @
    23.04 RudaMaruda25 @
    24.04 Justyna27
    25.04 Karolika,
    26.04 Ana_33, lady_michu
    27.04 Nera1986 @ , Landinola ❤
    28.04 Justyna1719 @
    29.04 Vella83 ❤
    30.04 Słoneczko123 @

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 14:40

    Cytrynka648, Justyna1719, Gula, Nera1986, malwa88, Malamia, Pani Ciasio, AnitaK, Ana_33, Słoneczko123, Gratka, LaBellePerle lubią tę wiadomość

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 13 marca 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to ja się piszę na 1 kwietnia :) niby prima aprilis ale mam nadzieję że szczęśliwy :)

    katarynka9595, AnitaK, Nera1986 lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Cytrynka648 Ekspertka
    Postów: 180 67

    Wysłany: 13 marca 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie wpisać 10. To data @ według aplikacji ale jako że ostatni cykl strasznie się rozjechał to w sumie ciezko powiedzieć kiedy się pojawi. :P

    katarynka9595, Justyna1719, AnitaK lubią tę wiadomość

    Wiek 22 lata
    2015 - narodziny synka (cesarskie cięcie)
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    **********
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

    03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 13 marca 2019, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja okres 30 marca mam niby według aplikacji ale testować mam zamiar 1 kwietnia bo zawsze testowałam przed terminem @ i potem przychodził @ więc teraz mam zamiar po terminie już :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 13 marca 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka648 długo staracie się o malucha?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 13 marca 2019, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja okres 30 marca mam niby według aplikacji ale testować mam zamiar 1 kwietnia bo zawsze testowałam przed terminem @ i potem przychodził @ więc teraz mam zamiar po terminie już :)

    Ja też zawsze testowałam przed @ ale teraz mam zamiar w dniu spodziewanej @ :)

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 13 marca 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarynka9595 który cykl staran jesteś?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Gula Autorytet
    Postów: 389 193

    Wysłany: 13 marca 2019, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! To ja poproszę 11 kwietnia ;)

    AnitaK lubi tę wiadomość

    Starania od sierpnia 2018

    9.08.2019 - cień na teście 😍
    13.09 - 10tc puste jajo płodowe 💔

    5347f71ee3b4d3e80159e8085a90e263.png
  • Cytrynka648 Ekspertka
    Postów: 180 67

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Cytrynka648 długo staracie się o malucha?
    To dopiero drugi cykl starań, zobaczymy jak będzie.

    Wiek 22 lata
    2015 - narodziny synka (cesarskie cięcie)
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    **********
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

    03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :-) proszę mnie wstępnie na 7 kwietnia wpisać <3 owulacja lubi się przesuwać ;-) u mnie dopiero 2 dc więc praktycznie cały cykl przede mną :-)

    Gula lubi tę wiadomość

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Allanowa Koleżanka
    Postów: 39 16

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie na 8 kwietnia :)

    W piątek robię badania hormonalne, mąż w tym miesiącu też ma badanie nasienia zobaczymy co wyjdzie. To już nasz 16 bezowocny cykl :(

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 13 marca 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka648 wrote:
    To dopiero drugi cykl starań, zobaczymy jak będzie.

    No u nas 9 już.. Oby w końcu się udało..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • malwa88 Autorytet
    Postów: 355 301

    Wysłany: 13 marca 2019, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czekałam na ten wątek! :)

    Proszę o wpisanie mnie wstępnie na 9 kwietnia :) Wiadomo jak z ta owulacją :P

    U mnie pierwszy cykl starań o 2 malucha. Mam już synka, który właśnie 9.04 będzie miał 1,5 roku :D Może to znak.

    Obyśmy się jeszcze załapały na porody w 2019!

    AnitaK, katarynka9595 lubią tę wiadomość

    Październik 2017 synek <3
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Cześć dziewczyny! Czekałam na ten wątek! :)

    Proszę o wpisanie mnie wstępnie na 9 kwietnia :) Wiadomo jak z ta owulacją :P

    U mnie pierwszy cykl starań o 2 malucha. Mam już synka, który właśnie 9.04 będzie miał 1,5 roku :D Może to znak.

    Obyśmy się jeszcze załapały na porody w 2019!
    No fajnie by było :) ja jutro się wybieram do ginekologa i mam nadzieję że skieruje mnie na jakieś badania.. Aż się boję co mi jutro powie. Po pierwszej wizycie u niej wyszłam ze zmieszanymi uczuciami.. Jeśli teraz też tak będzie to zmienię lekarza.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • malwa88 Autorytet
    Postów: 355 301

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No fajnie by było :) ja jutro się wybieram do ginekologa i mam nadzieję że skieruje mnie na jakieś badania.. Aż się boję co mi jutro powie. Po pierwszej wizycie u niej wyszłam ze zmieszanymi uczuciami.. Jeśli teraz też tak będzie to zmienię lekarza.

    A robiłaś już jakieś badania do tej pory? TSH? Obserwujesz cykl-mierzenie temperatury albo robisz testy owu?

    Mi z pierwszą ciążą trochę zeszło bo okazało się, że mam niedoczynność tarczycy i musiałam ją najpierw zbić. Teraz już hormony pod kontrolą, mierze temp, więc mam nadzieję, że pójdzie szybciej.

    Październik 2017 synek <3
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    A robiłaś już jakieś badania do tej pory? TSH? Obserwujesz cykl-mierzenie temperatury albo robisz testy owu?

    Mi z pierwszą ciążą trochę zeszło bo okazało się, że mam niedoczynność tarczycy i musiałam ją najpierw zbić. Teraz już hormony pod kontrolą, mierze temp, więc mam nadzieję, że pójdzie szybciej.
    Nie jeszcze nic nie robiłam jak byłam ostatnio to pobrała mi cytologie i usg drog rodnych miałam, ale żadnych hormonów nicnie miałam badanych. Kazała mi przyjść jak będę miala wyniki, więc jutro idę. A jeśli chodzi o cykl to mierze temperaturę i mam niby skok, potem przez 11 dni się utrzymuje do @. Ale 11 dni czytałam że to krótko na fazę lutealna.. Bo norma jest 12-16 dni. Robię nawet testy owulacyjne ale wychodzą mi negatywne więc chyba coś jest jednak nie tak (robię te o czułości 30). Jak ja się boję tej wizyty jutro..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nie jeszcze nic nie robiłam jak byłam ostatnio to pobrała mi cytologie i usg drog rodnych miałam, ale żadnych hormonów nicnie miałam badanych. Kazała mi przyjść jak będę miala wyniki, więc jutro idę. A jeśli chodzi o cykl to mierze temperaturę i mam niby skok, potem przez 11 dni się utrzymuje do @. Ale 11 dni czytałam że to krótko na fazę lutealna.. Bo norma jest 12-16 dni. Robię nawet testy owulacyjne ale wychodzą mi negatywne więc chyba coś jest jednak nie tak (robię te o czułości 30). Jak ja się boję tej wizyty jutro..
    Justyna a ile razy robisz testy owulacyjne?

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • malwa88 Autorytet
    Postów: 355 301

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nie jeszcze nic nie robiłam jak byłam ostatnio to pobrała mi cytologie i usg drog rodnych miałam, ale żadnych hormonów nicnie miałam badanych. Kazała mi przyjść jak będę miala wyniki, więc jutro idę. A jeśli chodzi o cykl to mierze temperaturę i mam niby skok, potem przez 11 dni się utrzymuje do @. Ale 11 dni czytałam że to krótko na fazę lutealna.. Bo norma jest 12-16 dni. Robię nawet testy owulacyjne ale wychodzą mi negatywne więc chyba coś jest jednak nie tak (robię te o czułości 30). Jak ja się boję tej wizyty jutro..

    Zbadaj sobie koniecznie TSH. Mnie ginekolog jak powiedziałam, że chcę się starać o dziecko od razu wysłała. I całe szczęście bo miałam bardzo wysoki wynik.

    Testy owulacyjne nie każdemu wychodzą, więc to nie jest jakiś wyznacznik 100%.

    Też mam fazę lutealną 11 dni :/ I boję się, że to trochę krótko, ale niektóre źródła podają, że za krótka to poniżej 10. Oby tak było!

    Październik 2017 synek <3
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 13 marca 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    Zbadaj sobie koniecznie TSH. Mnie ginekolog jak powiedziałam, że chcę się starać o dziecko od razu wysłała. I całe szczęście bo miałam bardzo wysoki wynik.

    Testy owulacyjne nie każdemu wychodzą, więc to nie jest jakiś wyznacznik 100%.

    Też mam fazę lutealną 11 dni :/ I boję się, że to trochę krótko, ale niektóre źródła podają, że za krótka to poniżej 10. Oby tak było!
    A długo starałas się o pierwsze dziecko? Miałaś jakieś objawy że masz wysoki TSH?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • malwa88 Autorytet
    Postów: 355 301

    Wysłany: 13 marca 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A długo starałas się o pierwsze dziecko? Miałaś jakieś objawy że masz wysoki TSH?

    Jakoś w marcu/kwietniu zbadałam TSH i miałam bardzo wysokie bo 19. Od razu leki-jeszcze brałam inne leki bo miałam strasznie rozjechane hormony, ale na początku lutego już test ciążowy pozytywny :) No więc niecały rok zeszło.

    Nie miałam żadnych objawów właśnie-co najlepsze po uregulowaniu tego TSH nie było żadnej zmiany odczuwalnej dla mnie.

    Najpopularniejsze objawy to senność, zmęczenie, nawet stany depresyjne, wypadanie włosów, problemy ze zrzuceniem wagi, sucha skóra.

    Październik 2017 synek <3
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrium – bardzo ważne milimetry w życiu kobiety

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.