Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 18 marca 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    W którym cyklu z castagnusem się udało? ;) ja biorę dopiero pierwsze opakowanie i mam wrażenie że owulacja chyba będzie wcześniej. A mogę wiedzieć czy brałaś 1 tabletkę czy po 2 dziennie? W Internecie czytałam że kobiety z wagą powyżej 60kg powinny brać po 2, a w ulotce nie ma o tym żadnej wzmianki, więc biorę po jednej tabletce a ważę 65kg i zastanawiam się czy ma to szansę zadziałać
    No u mnie to trochę trwało bo miałam pecherzyk przy pecherzyku i nie miałam szans na owu :-/ brałam 2 tabletki na dobę i stosowalam go 3 miesiące bez przerwy, potem miesiąc przerwy i w kolejnym już zaszlam :-) A teraz biorę go 2 miesiąc :-)

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 18 marca 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a co do brania to ja chyba bym na Twoim miejscu brała 2 skoro 1 jest do 60 kg ;-) albo co drugi dzień 2 :-)

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Hej dziewczyny. Łatwo się mówi żeby się nie nakręcać :) ja niestety co miesiąc widzę objawy a potem nic z tego. W tym miesiącu postaram się trochę odpuścić i jestem myśli że co będzie to będzie :) od 1dc biorę castagnus i jednak po cichu liczę że coś pomoże :)
    no ja na ten cykl nie liczę że coś wyjdzie bo nawet temperatura mi wariuje od początku cyklu.. od następnego mam brać clo (5-10 dc) tak mi lekarz zalecił. i mam nadzieję że następny cykl będzie nareszcie szczęśliwy :)

    AnitaK lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Ja w tym cyklu jadę bez żadnych wspomagaczy. Piłam 3 miesiące zioła ojca sroki i nic (w pierwszej ciąży zaszłam w 1 cyklu picia). W poprzednim cyklu brałam wiesiolek i chyba rozwalilam sobie cykl.
    Dlatego teraz nie biorę nic. Seks i tyle ;)
    kochana na mnie wiesiołek nie dość że nie działał bo śluzu nie przybyło mi po nim to jeszcze cykl mi się skrócił do 24 dni.. nie wiem może to zbieg okoliczności ale go odstawiłam zupełnie

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • malwa88 Autorytet
    Postów: 358 301

    Wysłany: 18 marca 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A długo starałas się o pierwsze dziecko?

    Zaczęliśmy się starać w czerwcu a w styczniu zaszłam w ciąże. W cyklach to nie liczyłam tego bo miałam wtedy burdel w hormonach i cykle baaardzo długie, potem się skracały.

    Październik 2017 synek <3
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 195 151

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    kochana na mnie wiesiołek nie dość że nie działał bo śluzu nie przybyło mi po nim to jeszcze cykl mi się skrócił do 24 dni.. nie wiem może to zbieg okoliczności ale go odstawiłam zupełnie

    Mi do 26... pierwszy raz w życiu miałam Tak krótki cykl. Po drodze jeszcze dużo dziwnych rzeczy wyszło w cyklu więc wyrzuciłam to w cholere. Dobrze ze tylko 1 cykl brałam.

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 195 151

    Wysłany: 18 marca 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    no ja na ten cykl nie liczę że coś wyjdzie bo nawet temperatura mi wariuje od początku cyklu.. od następnego mam brać clo (5-10 dc) tak mi lekarz zalecił. i mam nadzieję że następny cykl będzie nareszcie szczęśliwy :)

    A co Ci się dzieje z temperaturą?
    Ja pierwszy raz mierze temperaturę podczas miesiączki (wczesniej zaczynałam po miesiączce) i raz mam 36,2, na drugi dzień 36,6, potem znowu nisko i znowu wysoko. Zastanawiam się czy coś mi się nie knoci...
    Muszę podejrzeć inne wykresy dziewczyn na ovu ;)

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 18 marca 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    A co Ci się dzieje z temperaturą?
    Ja pierwszy raz mierze temperaturę podczas miesiączki (wczesniej zaczynałam po miesiączce) i raz mam 36,2, na drugi dzień 36,6, potem znowu nisko i znowu wysoko. Zastanawiam się czy coś mi się nie knoci...
    Muszę podejrzeć inne wykresy dziewczyn na ovu ;)
    No właśnie mi w tym cyklu też tak skacze.. Wcześniej miałam ta granice że najpierw poniżej pewnego poziomu a potem wyższe temperatury a teraz.. 36,4 na drugi dzień 36,7 no i znowu spadek takie skoki dziwne. I myślę czy ten wiesiolek tego nie rozwalił mi bo akurat w poprzednim cyklu go brałam ale sama nie wiem.

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 195 151

    Wysłany: 19 marca 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No właśnie mi w tym cyklu też tak skacze.. Wcześniej miałam ta granice że najpierw poniżej pewnego poziomu a potem wyższe temperatury a teraz.. 36,4 na drugi dzień 36,7 no i znowu spadek takie skoki dziwne. I myślę czy ten wiesiolek tego nie rozwalił mi bo akurat w poprzednim cyklu go brałam ale sama nie wiem.

    A na jakim etapie cyklu jesteś?
    Wiesiolek tylko 1 cykl bralas?

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 19 marca 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    A na jakim etapie cyklu jesteś?
    Wiesiolek tylko 1 cykl bralas?
    No jeden cykl tylko przed tym cyklem co mam teraz. A już jestem w 17 dniu cyklu. A ty kiedy go bralas teraz?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 195 151

    Wysłany: 19 marca 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zawirowania z temperaturą w zeszłym cyklu jak go brałam. Też mi dziwnie skakała temperatura po owulacji. Teraz mi skacze, ale jestem na końcówce okresu. Przeglądałam inne wykresy na ovu to widzę, że dziewczynom w trakcie okresu często skacze.
    Ale mi chyba wiesiołek się szybko wypłukał, bo mam "normalny" 7-dniowy okres, a nie jak z wiesiołkiem 4/5 dni. Temperatura dzisiaj spadła do 36,4, więc normuje się (przed owu mam 36,2/36,3).

    Jeeeejku, jak Ci zazdroszę, że już masz 17 dc, a nie jak ja 6dc...

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 19 marca 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Ja miałam zawirowania z temperaturą w zeszłym cyklu jak go brałam. Też mi dziwnie skakała temperatura po owulacji. Teraz mi skacze, ale jestem na końcówce okresu. Przeglądałam inne wykresy na ovu to widzę, że dziewczynom w trakcie okresu często skacze.
    Ale mi chyba wiesiołek się szybko wypłukał, bo mam "normalny" 7-dniowy okres, a nie jak z wiesiołkiem 4/5 dni. Temperatura dzisiaj spadła do 36,4, więc normuje się (przed owu mam 36,2/36,3).

    Jeeeejku, jak Ci zazdroszę, że już masz 17 dc, a nie jak ja 6dc...
    Ja już nie mogę się doczekać do następnego cyklu.. Bo wiem że w tym miesiącu i tak nici z ciąży.. Od następnego w 5 dniu cyklu mam zacząć clo.. Trochę się boję bo słyszałam że strasznie źle się niektóre dziewczyny po nim czują... Ale to tylko 5 dni mam brać więc dam radę... A zaczęłam pić siemię lniane zamiast wiesiołka bo siemię to raczej źle na nic nie wpłynie :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 195 151

    Wysłany: 19 marca 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja już nie mogę się doczekać do następnego cyklu.. Bo wiem że w tym miesiącu i tak nici z ciąży.. Od następnego w 5 dniu cyklu mam zacząć clo.. Trochę się boję bo słyszałam że strasznie źle się niektóre dziewczyny po nim czują... Ale to tylko 5 dni mam brać więc dam radę... A zaczęłam pić siemię lniane zamiast wiesiołka bo siemię to raczej źle na nic nie wpłynie :)

    Ja jeśli się nie uda w tym cyklu rozważam zakup Inofemu :)

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2019, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam Was po raz pierwszy. Postanowiłam dołączyć, bo męczy mnie to oczekiwanie w samotnośći :D

    Można mnie dopisac mniej więcej na 8 kwietnia.

    To mój 9 CS, o drugie dziecko, w tym 3 cykle byly stracone.

    Trzymam kciuki za wszystkie wyczekuąe dwóch kresek!

    Justyna1719, AnitaK, katarynka9595 lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 19 marca 2019, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Ja jeśli się nie uda w tym cyklu rozważam zakup Inofemu :)
    Oby Ci już nie był potrzebny :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 19 marca 2019, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_BB wrote:
    Hej witam Was po raz pierwszy. Postanowiłam dołączyć, bo męczy mnie to oczekiwanie w samotnośći :D

    Można mnie dopisac mniej więcej na 8 kwietnia.

    To mój 9 CS, o drugie dziecko, w tym 3 cykle byly stracone.

    Trzymam kciuki za wszystkie wyczekuąe dwóch kresek!
    Hej Aniu :), zapraszamy do nas, w grupie raźniej :) to mamy taką samą ilość cykli, z tą różnicą że ja o pierwsze dziecko się staram.. Oby te dziewiatki nam szczęście przyniosły :)

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to idziemy równo :) oby nam sie w końcu poszczęściło.

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 19 marca 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_BB wrote:
    Justyna to idziemy równo :) oby nam sie w końcu poszczęściło.
    Dokładnie ja testuje 1 kwietnia o ile wcześniej okresu nie dostanę, ale bardziej nastawiona jestem na 28 kwietnia na następny cykl bo nam zacząć symulacje z clostibegyt bo lekarz mi przepisal na owulacje...

    Anna_BB lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Poziomka64 Ekspertka
    Postów: 195 151

    Wysłany: 19 marca 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_BB wrote:
    Hej witam Was po raz pierwszy. Postanowiłam dołączyć, bo męczy mnie to oczekiwanie w samotnośći :D

    Można mnie dopisac mniej więcej na 8 kwietnia.

    To mój 9 CS, o drugie dziecko, w tym 3 cykle byly stracone.

    Trzymam kciuki za wszystkie wyczekuąe dwóch kresek!

    Długo starała się o 1 dziecko?

    Ja też staram się teraz o 2, to mój 5 cs. Z pierwszym udało się w 2 cyklu i myślałam, że teraz będzie podobnie. A tutaj każdy kolejny cykl spudlowany...

    vxa105d.png

    Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 marca 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka udało się w 7 cyklu. Mniej więcej pół roku nam zajelo.

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.