X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • just Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Przykro mi :(
    Spodziewałam się trochę tego bo nie było za dużo ❤️, ale zawsze ta kropelka nadzieji jest. Pamiętam że kiedyś sprawdzałam statystyki zachodzenia w ciążę i wyszło mi że po roku starań na 100 kobiet 1 pozostaje bez ciąży i wydaje mi się że to będę ja.😞

13 CS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki, gratuluję wszystkim nowym kreseczkom.
    Anita K Gratulacje! trzymam kciuki żeby jutro pięknie ściemniała!
    Juudi u Ciebie to już nie ma wątpliwości - piękne tłuste krechy! Gratulacje!

U mnie za dwa dni powinien być okres . Jesli mnie organizm nie zmylił to owu była bardzo wcześnie w 9 dc, a przytulanki aż 4 dni przed owu więc nie nastawiam się na nic i czekam na szybką @ i nowy cykl. Dobrze że ten cyjkl chociaż taki króciutki to szybciej nadchodzi nowy i może tym razem uda się chociaz "postarac". Mój mąż to jak nie jelitówka to infekcja albo badanie u proktologa które go zniszczyło psychicznie...

• Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just wrote:
    Spodziewałam się trochę tego bo nie było za dużo ❤️, ale zawsze ta kropelka nadzieji jest. Pamiętam że kiedyś sprawdzałam statystyki zachodzenia w ciążę i wyszło mi że po roku starań na 100 kobiet 1 pozostaje bez ciąży i wydaje mi się że to będę ja.😞
    Ktory to cs?

vxa105d.png

Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • just Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Ktory to cs?
    10 jak @ raczy się pojawić będzie 11

13 CS
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Już po wizycie. 13dc, endometrium 10mm i po jednym pecherzyku na każdym jajniku- 13 i 16 mm. Pregnyl mam podać sobie SAMA (aaa!) w sobotę wieczorem i starania niedziela, poniedziałek oraz wtorek. Dostałam też Acard w związku z poprzednimi wynikami i wczesnym poronieniem w poprzednim cyklu.
    Mnie zastrzyk robił narzeczony i wygląda na to, że przyniosło to szczęście, bo od 3 dni wychodzą mi pozytywne testy, co prawda druga kreska jest blada ale jest 😁 Teraz muszę tylko u lekarza potwierdzić ciąże.
    Powodzenia, trzymam kciuki.

AnitaK, anna1990, Gula, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki85 wrote:
    Mnie zastrzyk robił narzeczony i wygląda na to, że przyniosło to szczęście, bo od 3 dni wychodzą mi pozytywne testy, co prawda druga kreska jest blada ale jest 😁 Teraz muszę tylko u lekarza potwierdzić ciąże.
    Powodzenia, trzymam kciuki.

A jak u Was wyglądały przytulanki? Co ile dni?
    Oczywiście jesli nie chcesz to nie odpowiadaj :)

vxa105d.png

• katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just przykro mi... oby @ nie przyszła a jak już przyjdzie to powodzenia w kolejnym cyklu :)

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się zastanawiać czy znowu nie porzucić tego mierzenia temperatury, może przez to znowu czuję jakąś presję i stres związany z brakiem owulacji.

ladgim lubi tę wiadomość

• Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Zaczynam się zastanawiać czy znowu nie porzucić tego mierzenia temperatury, może przez to znowu czuję jakąś presję i stres związany z brakiem owulacji.

dlatego ja po skoku rzuciłam termometr do szafy bo przeżywałam każdy wzlot i spadek tempki ;)

AnitaK lubi tę wiadomość

vxa105d.png

• just Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarynka9595 dziękuję😘

13 CS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jadę do kliniki
    Jestem ciekawa co powie lekarz i jak tam moje pęcherzyki po tabletkach. Mam nadzieję że uda się przeprowadzić zabieg IUI w piątek. 😊

Gratuluję wszystkim którym się udało A tym które walczą życzę powodzenia i nie zalamywanja się bo jak spojrzycie na moja stopkę to ja już walczę 35 miesięcy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    dlatego ja po skoku rzuciłam termometr do szafy bo przeżywałam każdy wzlot i spadek tempki ;)
    Nie no tak to ja bym nie potrafiła, albo całkiem bym nie mierzyła albo normalnie. ;) Bo tak to bym każdy cykl miała owulacyjny. :D

ladgim lubi tę wiadomość

• Malamia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 00:15

anna1990 lubi tę wiadomość

19 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Iza Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Widzę, że już jest kilka szczęśliwych Pań, które zobaczyły dwie kreseczki. Gratuluję, chociaż zazdroszę.

U mnie kicha. Byłam w poniedziałek u lekarza, to był mój 11 dc i na lewym jajniku pęcherzyk 11mm, a na prawym 9,7mm. Lekarz powiedział, że to za małe pęcherzyki przy cyklach 28-30 dniowych i że wątpie, by owulacja była... Kazał się starać, ale dam do zrozumienia, że średnio to widzi. Przepisał mi też clo od następnego miesiąca.
    Ehh, nie mam już siły i nerwów do tego wszystkiego...

24cs
    -2 cykle z CLO
    -HSG
    -Laparoskopia

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie..."
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki, gratuluję :) Ślij mi tu zaraz ciążowe wiruski :))
    Czy którejś z Was lekarz kazał brać witaminę D?

Muki85 lubi tę wiadomość

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Iza Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapytam - Dziewczyny czy stosujecie może Inofem? Zauważacie jakąś różnicę?

24cs
    -2 cykle z CLO
    -HSG
    -Laparoskopia

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie..."
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak coś będę testować 11.04 a nie 9.04. Owu niby się przesunęła chociaż wg mnie nie było jej wcale albo była dzień później a nie aż 2.

Tak czy siak wątpię, że się uda, bo współżycie było 4/5 dni przed owu, więc marne szanse.

Październik 2017 synek <3
  • just Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna1990 wrote:
    Jutro jadę do kliniki
    Jestem ciekawa co powie lekarz i jak tam moje pęcherzyki po tabletkach. Mam nadzieję że uda się przeprowadzić zabieg IUI w piątek. 😊

Gratuluję wszystkim którym się udało A tym które walczą życzę powodzenia i nie zalamywanja się bo jak spojrzycie na moja stopkę to ja już walczę 35 miesięcy...
    Powodzenia kochana, trzymam kciuki żeby się udało ☺️✊

anna1990 lubi tę wiadomość

13 CS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wrote:
    A ja zapytam - Dziewczyny czy stosujecie może Inofem? Zauważacie jakąś różnicę?
    Ja stosuję ale Symfolik to to samo, żadnej różnicy nie widzę. ;)

ladgim lubi tę wiadomość

• Iza Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Ja stosuję ale Symfolik to to samo, żadnej różnicy nie widzę. ;)

A długo już stosujesz? Może trzeba poczekać na efekty, przynajmniej tak to sobie tłumaczę :)

24cs
    -2 cykle z CLO
    -HSG
    -Laparoskopia

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ