Forum Starając się - ogólne Kwietniowe testowanie
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 ale widzę u Ciebie jaki piękny wykres i już 12 dpo :) :) testujesz jutro??

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • ania14 Autorytet
    Postów: 995 456

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostałam @ , fl wyszła 12 dni no i ten test w 10dpo. Sama nie wiem co myśleć...
    Cały czas zastanawiam się nad badaniem komórek nk , ale po pierwsze drogie A po drugie musialabym jechać daleko na badanie bo w pobliżu go nie robią,
    Raz zaszłam w ciążę jak miałam grypę czy wtedy mogłam mieć obniżone komórki nk i dzięki temu się udało?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 08:16

    2015 corka 😍 po 2 latach starań
    Starania o rodzeństwo od 2016
    Ja wysoka prolaktyna , 2 mutacje
    On brak plemników, wysoka homocysteina , 2 mutacje
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nera1986 ale widzę u Ciebie jaki piękny wykres i już 12 dpo :) :) testujesz jutro??
    Moja do wynosi 13dni więc 26.04 powinna się pojawić @ Myślałam, że 25.05 ale najwidoczniej 17dc też był przedwczesnym skokiem . Dziś kupie test i jeśli jutro temperatura nie spadnie to może się skusze i zatestuje pierwszy raz w starankach

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż objawów to ja żadnych nie posiadam. Nawet piersi nie są ani grama nabrzmiałe

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Moja do wynosi 13dni więc 26.04 powinna się pojawić @ Myślałam, że 25.05 ale najwidoczniej 17dc też był przedwczesnym skokiem . Dziś kupie test i jeśli jutro temperatura nie spadnie to może się skusze i zatestuje pierwszy raz w starankach
    No u mnie to już nawet nie wiem ile testów ogólnie poszło na marne.... Mam tylko nadzieję że wczorajsze w niczym nie zaszkodziło..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No u mnie to już nawet nie wiem ile testów ogólnie poszło na marne.... Mam tylko nadzieję że wczorajsze w niczym nie zaszkodziło..
    Naprawdę nie masz powodu do obaw ♡

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Chociaż objawów to ja żadnych nie posiadam. Nawet piersi nie są ani grama nabrzmiałe
    No mnie zawsze z tydzień wcześniej piersi bolały a teraz tylko sutki mam wrażliwe na dotyk.. Wczoraj mnie mdlilo.. Wiem że to za wcześnie ale różne rzeczy sobie zawsze wmawiam...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Dziś dostałam @ , fl wyszła 12 dni no i ten test w 10dpo. Sama nie wiem co myśleć...
    Cały czas zastanawiam się nad badaniem komórek nk , ale po pierwsze drogie A po drugie musialabym jechać daleko na badanie bo w pobliżu go nie robią,
    Raz zaszłam w ciążę jak miałam grypę czy wtedy mogłam mieć obniżone komórki nk i dzięki temu się udało?
    Ale powtarzała test innej firmy czy tak jak pisałaś tylko ten z allegro?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No mnie zawsze z tydzień wcześniej piersi bolały a teraz tylko sutki mam wrażliwe na dotyk.. Wczoraj mnie mdlilo.. Wiem że to za wcześnie ale różne rzeczy sobie zawsze wmawiam...
    Nie koniecznie wmawiasz. Za wszelkie objawy odpowiada praca progesteronu . Ja należę do tych anty nastawionych więc nie doszukuję się objawów a mimo wszystko są . To sprawka hormonów

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 08:23

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Naprawdę nie masz powodu do obaw ♡
    Ja już kupiłam 2 testy różnych firm i czekają na 28 kwietnia w szufladzie... Ciekawe czy wcześniej mnie nie skusza jak zawsze

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4167 1751

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Nie koniecznie umawiasz. Za wszelkie objawy odpowiada praca progesteronu . Ja należę do tych anty nastawionych więc nie doszukuję się objawów a mimo wszystko są . To sprawka hormonów
    Być może :)

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja już kupiłam 2 testy różnych firm i czekają na 28 kwietnia w szufladzie... Ciekawe czy wcześniej mnie nie skusza jak zawsze

    Ja mam złotą zasadę-testowanie 14dpo A że @ przychodzi w terminie to nie miałam okazji zatestować

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • ania14 Autorytet
    Postów: 995 456

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ale powtarzała test innej firmy czy tak jak pisałaś tylko ten z allegro?
    Tylko ten z allegro

    2015 corka 😍 po 2 latach starań
    Starania o rodzeństwo od 2016
    Ja wysoka prolaktyna , 2 mutacje
    On brak plemników, wysoka homocysteina , 2 mutacje
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mnie zastała @, więc kolejny cykl czas zacząć!

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy owu występuje już po zakończeniu śluzu płodnego? Wczoraj mnie zalewało i byłam pewna że dziś będzie a tu rano temp nadal niska... I zastanawiam się czy owu ma szansę wgl jeszcze się pojawić :)

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Dziewczyny, czy owu występuje już po zakończeniu śluzu płodnego? Wczoraj mnie zalewało i byłam pewna że dziś będzie a tu rano temp nadal niska... I zastanawiam się czy owu ma szansę wgl jeszcze się pojawić :)
    Śluz płodny może się jeszcze pojawić. U mnie skok tempki pojawia się zazwyczaj przy zanikaniu płodnego

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • katarynka9595 Autorytet
    Postów: 380 238

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Śluz płodny może się jeszcze pojawić. U mnie skok tempki pojawia się zazwyczaj przy zanikaniu płodnego


    Dzisiaj mam śluz przezroczysty ale jest go mniej niż wczoraj, jednak czuje duża wilgoć :) temp wczoraj 36.1 A dziś 36.2 czyli jeszcze owu może być :)

    Dzięki za pomoc, teraz widzę jaka jestem zielona w tych sprawach

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

    8fbdccf4c6.png

    lprkmg7yglslnkid.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej Katarynko moze sie pojawic . Wciaz masz płodny jeszcze

    katarynka9595 lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 1496 1227

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak cieszyłam się wczoraj z mojego wykresu a dzisiaj jakoś tak czuję, że robię sobie złudną nadzieję i @ przyjdzie w terminie wyznaczonym przez ovu... :/

    Starania o pierwsze dziecko - (czas starań ogółem - około 6 lat)
    02.2015 ciążą pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja (24l):
    Nosicielstwo translokacji zrównoważonej pomiędzy chromosomami 7 i 9. Kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    AMH 4.41 ng/ml

    U męża(33l) :
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A ja tak cieszyłam się wczoraj z mojego wykresu a dzisiaj jakoś tak czuję, że robię sobie złudną nadzieję i @ przyjdzie w terminie wyznaczonym przez ovu... :/
    Temperatura wciąż pięknie w górze ♡ nie trać nadziei ale i ze spokojem podchodz

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego