X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura gratuluję kochana!!! Która chce byc jeszcze zafasolkowana bo patrze że za kogo bym nie ściskała mocno kciuków to się udaje :) A zresztą co mi tam trzymam kciuki za Was wszystkie :)!! <3

Daisy, Qrczak lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M4DZI4 wrote:
    Szurabura gratuluję kochana!!! Która chce byc jeszcze zafasolkowana bo patrze że za kogo bym nie ściskała mocno kciuków to się udaje :) A zresztą co mi tam trzymam kciuki za Was wszystkie :)!! <3

ja chcę, ja chcę :) trzymaj te kciuki, ale mocno :D

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczka-u CIebie to tylko formalnosc:) mi by sie przydaly kciuki z okazji braku serduszek:(((

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.04. livia30 (-), macadamia <3, Ita <3, sara_nar <3
    02.04. BATTINKA (-), Ewelcia <3,dynamiczna <3, karolcia22 <3
    03.04. Alfetka <3
    04.04. anna83_83 <3,
    05.04. Iwka (-), Tosia 1981 (-)
    06.04. Maleczka <3
    07.04. Vaniliaa(-)
    08.04. zielarka(-), malufka(-), Elfik(-), Kosmitka <3, Picia <3,
    09.04. Welonisia(-), Katha81 (-), zAgatka (-) , Lila84 (-), Nenaaa (-) ,gosia_9020 (-)
    10.04. Lillith(-), Tygrysek86,(-)
    11.04. Pinia108(-), Ewa99, Gajka <3, Magdalenna <3, Anusiak88 <3, mamaxmama <3
    12.04. Zemraa <3
    13.04. polkosia (-), paaulla84 (-), KMK, kittykate <3, slodka100 (-) , Anutka (-), zabcia_A <3, oczekująca <3
    14.04. isabelle (-), ~Ania~ (-), Basic Bartez <3, julianna <3 moniska4444 <3
    15.04. AnBe, Rubi(-), Qrczak, szurabura <3 , waszka88
    16.04. Brawurka84(-), M4DZI4, Doris-83
    17.04. Lenka123321, kaarolaa
    18.04. Miśkaa
    19.04. Anutka, alternatywa, Kkarolinaaaa
    20.04. Ania1986(-), munirka, kkisia, simcat86, Monifah, Mega
    21.04. kasiuleks, Ida, kasiatoja
    22.04. Tynka1990, Daisy, chmurreczkaa, olencja
    23.04. Kierzynka, XxMoniaXx, Klif
    24.04. aniulkab86
    25.04. karola_aa
    26.04. madzianka, kejti91, Andziorr
    27.04. Wiola25
    28.04.
    29.04. tomiika
    30.04. justysss, Tamka, Rybeńka, justta, misia79

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 21:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykres wyglada narazie bardzo dobrze :) kochane powodzenia, <3 sie sypia :)

M4DZI4, Daisy lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam mocno za wszystkie razem i każdą osobno!!!mam nadzieję że i Wy za mnie trzymacie bo wierzę w to mocno że każdej z nas się w końcu uda i prędzej czy pózniej (u mnie pózniej :p) powitamy na świecie swoje skarby :)

kaarolaa, gosia_9020, Wiola25, Daisy, Qrczak lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam podłapałam dziś doła, bo w sumie to znów się jakieś bóle małpowe pojawiają na wieczór :( nie sądzę, by miało się tym razem udać. Posmutam się dzisiaj, a jutro mi przejdzie. Od piątku będę wypatrywać @.

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uda sie kazdej z nas, czy to predzej, czy pozniej ale sie uda...ja widziałam wiele beznadziejnych przypadkow tutaj, a jednak sie udało :)

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    ja tam podłapałam dziś doła, bo w sumie to znów się jakieś bóle małpowe pojawiają na wieczór :( nie sądzę, by miało się tym razem udać. Posmutam się dzisiaj, a jutro mi przejdzie. Od piątku będę wypatrywać @.
    ja mam 3 dzien takie bole i juz sie tym nie przejmuje, i tak juz nic nie zmienie...wiec zobacze czy to na @ czy na II kreseczki...

• szurabura Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki M4DZI4 :)

i dzięki Kaarolaa za aktualizację listy :)

Powiedzcie mi, w innych miesiącach też jest tak serduszkowo, czy to taki szczęśliwy miesiąc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Dzięki M4DZI4 :)

i dzięki Kaarolaa za aktualizację listy :)

Powiedzcie mi, w innych miesiącach też jest tak serduszkowo, czy to taki szczęśliwy miesiąc?
    to roznie, zalezy ile dziewczyn wpisze sie w danymmiesiacu na liste lub ujawni majac II kreski...

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mam 3 dzien takie bole i juz sie tym nie przejmuje, i tak juz nic nie zmienie...wiec zobacze czy to na @ czy na II kreseczki...

jak się z tym prześpię to pewnie mi też przejdzie. wkurzają mnie tylko te moje wzdęcia, już piąty dzień, a dziś ledwo spodnie zapięłam!!! poza tym byłam u przyjaciółki, która jest po 5 inseminacjach i nic, a oboje z mężem mają wręcz wzorowe wyniki!!! :( sama się wpędziłam w doła, musi mi przejść po prostu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    jak się z tym prześpię to pewnie mi też przejdzie. wkurzają mnie tylko te moje wzdęcia, już piąty dzień, a dziś ledwo spodnie zapięłam!!! poza tym byłam u przyjaciółki, która jest po 5 inseminacjach i nic, a oboje z mężem mają wręcz wzorowe wyniki!!! :( sama się wpędziłam w doła, musi mi przejść po prostu.
    ja to mam takie wzdecia od ponad tygodnia, ze mnie to juz dobija...chodze w rozpietych spodniach... mama mi dzisiaj jakies swoje dresiory dała, bo ja swoich nie spakowałam, ciezko w dzinach mi jest...

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja to mam takie wzdecia od ponad tygodnia, ze mnie to juz dobija...chodze w rozpietych spodniach... mama mi dzisiaj jakies swoje dresiory dała, bo ja swoich nie spakowałam, ciezko w dzinach mi jest...

hmm... dużo podobieństw widzę :D oby to była dobra wróżba. w każdym razie, wkurza mnie ten mój brzuchol!! Dobrze, że moje Kochanie ma nocki, bo zabiłabym go chyba gazami. Wczoraj rano mała biegunka a poza tym od kilku dni nic :( zdarzały mi się wzdęcia czasem, ale zwykle jeden-dwa dni i koniec. a teraz już piąty dzień się męczę i już mam dosyć. robię się nerwowa i nieprzyjemna z tego powodu.

Wiola25, Tamka lubią tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie, piszę pierwszy, ale nie ostatni raz. Pierwszy pozytywny test wyszedł mi ponad tydzień temu, ale beta była <2. Dziś kolejny test pozytywny, dwa dni przed skokiem temperatury miałam USG i wyszło, że pęcherzyk pękł, ale endometrium dość cienkie, po tej wiadomości starania były intensywne. Jutro idę na betę, stresa mam niesamowitego, do tego od paru dni pobolewa mnie brzuch jak przed @, nadzieje maleją z godziny na godzinę.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    hmm... dużo podobieństw widzę :D oby to była dobra wróżba. w każdym razie, wkurza mnie ten mój brzuchol!! Dobrze, że moje Kochanie ma nocki, bo zabiłabym go chyba gazami. Wczoraj rano mała biegunka a poza tym od kilku dni nic :( zdarzały mi się wzdęcia czasem, ale zwykle jeden-dwa dni i koniec. a teraz już piąty dzień się męczę i już mam dosyć. robię się nerwowa i nieprzyjemna z tego powodu.
    ja tak z gazami nie mam problemu, wydaje mi sie, ze one zatrzymuja sie w srodku i dlatego wygladam jakbym puchła...z dnia na dzien jest co raz gorzej :( ale ja mysle ze u mnie to przez progesteron, ktory biore od 2 tyg...

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem kaarolaa, ale ja progesteron mam niski, bo robiłam badania i był w okolicy 10.5, nie wcinam też luteiny ani nic z tych rzeczy i mam tak samo jak Ty. Gazy sama zazwyczaj wstrzymuję, bo wiem jak bardzo są nieprzyjemne dla świeżości otoczenia, a nie przebywam cały dzień sama w zamkniętym pomieszczeniu, więc nie mam jak puszczać bączków :) wieczorem jak zostaję sama to mogę sobie ulżyć dopiero. Prawie nic nie jem, bo się w brzuszku nic nie mieści, ale cały czas siedzę w lodówce, bo smaki mam takie, że szok. Przynajmniej sobie mogę popatrzeć. No i myśli mam tylko o jedzeniu. Ewidentnie u mnie @ przyjdzie na dniach, teraz tak myślę, że przecież zawsze przed @ wzrasta mi apetyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja uciekam :) dobranoc i do jutra...chmureczka nie bedzie @...pamietaj, same pozytywne myslenie ;)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    dobra ja uciekam :) dobranoc i do jutra...chmureczka nie bedzie @...pamietaj, same pozytywne myslenie ;)

jeszcze trochę się posmucę i od jutra znów same pozytywy ;) Dobranoc, ja też uciekam :D

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że tez mam ogromne wzdęcia... nie cierpię tego uczucia!

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ