Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:a ja jak sie rano obudziłam to miałam lekko zabarwiny na rozowo sluz...i piersi przestaja bolec...a tempka jest wysoko, bo biore progesteron...nie podoba mi sie to
Karola bierzesz lutkę? Ja też..i też mam mega wysoką tempkę, dzisiejszy skok mnie aż zaskoczył i się utrzymuje.
Na pewno będzie dobrze, cierpliwości, pewnie się opłaci Może lepiej poczekaj spokojnie do soboty? Bo jak Ci wyjdzie negatyw to będziesz się być może niepotrzebnie smucić. Które to Wasze in vitro? Robiliście też IUI?
Oj widzę, że 35 cs. Głupia ze mnie, przepraszam, nie chciałam być wścibska. Trzymam mocno kciuki, na pewno się uda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:25
-
oo proszę a mój jak mu powiedziałam że test negatywny to powiedział " oj myszko będzie dobrze" kuźwa będzie dobrze, tylko on nie wie co ja przeżywam : (
Wiola25 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyDaisy wrote:Karola bierzesz lutkę? Ja też..i też mam mega wysoką tempkę, dzisiejszy skok mnie aż zaskoczył i się utrzymuje.
Na pewno będzie dobrze, cierpliwości, pewnie się opłaci Może lepiej poczekaj spokojnie do soboty? Bo jak Ci wyjdzie negatyw to będziesz się być może niepotrzebnie smucić. Które to Wasze in vitro? Robiliście też IUI?
Oj widzę, że 35 cs. Głupia ze mnie, przepraszam, nie chciałam być wścibska. Trzymam mocno kciuki, na pewno się uda! -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:ale wiecie co dziewczyny? Dobrze, że nasi faceci potrafią zachować zimną krew, wyobraźcie sobie, co to by było, gdyby oni też tak jak my reagowali na niepowodzenia...
ja dziś robiłam test ( wg ovu 11 dpo wg mnie 12dpo) i obrzydliwa jedna kreska!!!! (((((((((
ale ja nie chce żeby on siał panikę...tylko powiedział, że mu przykro, że może drugi test wyjdzie pozytywny...żebym kupiła zrobiła...takie rozumiecie...poświęcenie uwagi...nic więcejStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
01.04. livia30 (-), macadamia , Ita , sara_nar
02.04. BATTINKA (-), Ewelcia ,dynamiczna , karolcia22
03.04. Alfetka
04.04. anna83_83 ,
05.04. Iwka (-), Tosia 1981 (-)
06.04. Maleczka
07.04. Vaniliaa(-)
08.04. zielarka(-), malufka(-), Elfik(-), Kosmitka , Picia ,
09.04. Welonisia(-), Katha81 (-), zAgatka (-) , Lila84 (-), Nenaaa (-) ,gosia_9020 (-)
10.04. Lillith(-), Tygrysek86,(-)
11.04. Pinia108(-), Ewa99, Gajka , Magdalenna , Anusiak88 , mamaxmama
12.04. Zemraa
13.04. polkosia (-), paaulla84 (-), KMK, kittykate , slodka100 (-) , Anutka (-), zabcia_A , oczekująca
14.04. isabelle (-), ~Ania~ (-), Basic Bartez , julianna moniska4444
15.04. AnBe, Rubi, Qrczak, szurabura , waszka88
16.04. Brawurka84(-), M4DZI4, Doris-83
17.04. Lenka123321, kaarolaa
18.04. Miśkaa
19.04. Anutka (@), alternatywa, Kkarolinaaaa
20.04. Ania1986(-), munirka, kkisia, simcat86, Monifah, Mega
21.04. kasiuleks, Ida, kasiatoja
22.04. Tynka1990, Daisy, chmurreczkaa, olencja
23.04. Kierzynka, XxMoniaXx, Klif
24.04. aniulkab86
25.04. karola_aa
26.04. madzianka, kejti91, Andziorr
27.04. Wiola25
28.04.
29.04. tomiika
30.04. justysss, Tamka, Rybeńka, justta, misia79
kittykate lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Znów miałam całą masę postów do nadrobienia. Ale postanowiłam, że będę tu zaglądać raz dziennie, poczytam Was, może coś skrobnę i uciekam, bo nie chcę się niepotrzebnie stresować.
Gratuluję nowym zafasolkowanym! Nasza lista wygląda coraz ładniej
Ja odebrałam wczoraj wyniki. Nie są powalające, ale mój gin twierdzi, że on nic złego w nich nie widz. Nie był za szczęśliwy, że robiłam je na własną rękę
Rzućcie może Wy okiem i wypowiedzcie się. Wg mnie badanie robione 7 lub 8 dpo:
TSH 2,49 (0,270 - 4,200)
Estradiol 71,55 (f. pęch. 12,5-166 | f. owu. 85,8-498 | f. lut. 43,8-211)
Progesteron 3,11 (f. pęch. 2,2-1,5 | f. owu. 0,8-3,0 | f. lut. 1,7-27)
Prolaktyna 13,16 (4,79-23,30).
Trochę martwi mnie ten niski progesteron i TSH chyba też mogłoby być trochę mniejsze.
Gin zrobił mi usg, ale przez brzuch, a nie dowcipnie (bo mam nadal lekkie plamienia) i stwierdził, że nie widzi żadnych nieprawidłowości. Jajniki oba w porządku, torbieli nie widać.
Za to mój wykres totalnie zwariował Wg mnie dziś powinna przyjść @ a zamiast tego tempka poszybowała w górę Może przez to, że się całą noc wierciłam i jakieś głupoty mi się śnią do 4 dni Do tego ciągle mam uczucie mokra i wydaje mi się cały czas, że zaczyna się @.
-
Kurczaczku, progesteron stanowczo za niski
ginowi trzeba było powiedzieć, że gdyby zlecił Ci badania nie musiałabyś ich robić na własną rękę!
jeśli nie masz hashimoto i nie miałaś niedoczynności to tsh jest okQrczak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja się zgodzę, że ten progesteron zdecydowanie za niski..Pierwszy raz robiłaś w tym cs? Ciekawe jaki miałaś w fazie owu? Mi też wygląda na zagnieżdżenie, ale z takim progesteronem to nie wiem czy ciąża się zagnieździ..7 dpo powinno być PRG >=20 A masz potwierdzoną owulkę? Z wykresu wnioskuję, że nie?
Nie kazał Ci gin łykać lutki lub dupka? Bo te plamienia to ewidentnie za niski progesteron.kaarolaa, Tamka, Wiola25, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja bym proponowala szybcikiem na betę jeszcze dziś i prosto do innego gina, jeżeli się okaże, że coś tam się dzieje, to koniecznie lutkę! Tym bardziej, ze piszesz u siebie, że mina gina do konca Cię nie przekonała.
A co do bólu nie tego jajnika, co myślimy, że była owulka - tak jest właśnie bardzo często, że boli nie tam gdzie niby powinno, a to ból się tak niesie, że często czuć go gdzie indziej, to normalneTamka, Rubi, Wiola25 lubią tę wiadomość
-
Na bank progesteron za niski ja mam np.bardzo ładny zawsze,ale i tak łykam dupka w 2 fazie (przez poronienie).
A ja Wam powiem jak mnie dziś koleżanka dobiła: to odnośnie tego co napisała Rubi,że test jej wyszedł negatywny i nikt nie wie co ona przeżywa
Mnie dziś koleżanka oświeciła,że ja nie mogę zajść w ciążę bo za bardzo chcę,albo,że to nie jest u mnie dobry czas na kolejne dziecko,bo ja to jestem ostatnio nerwowa (wróżka czy co?)No jestem nerwowa i rozżalona,bo znowu się nie udało i nie wiem która osoba na moim miejscu by była cała w skowronkach?
Przeżywam,wiadomo,bo muszę pamiętać o braniu dupka,o pilnowaniu owulacji,mam za sobą dużo badań i poronienie i jeszcze trochę przede mną.W tym cyklu mam zrobić to lh,estradiol,jakiś siarczan i mąż ma zrobić badania-jeszcze nawet nie wiem jak mu o tym powiedzieć. Czy naprawdę ludzie nie rozumieją,że może mi być przykro albo mogę być zła na cały świat?Z resztą nie tylko ja,ale ogólnie pary/kobiety,które się starająKrokodylica, Wiola25, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Brawurka84 wrote:Na bank progesteron za niski ja mam np.bardzo ładny zawsze,ale i tak łykam dupka w 2 fazie (przez poronienie).
A ja Wam powiem jak mnie dziś koleżanka dobiła: to odnośnie tego co napisała Rubi,że test jej wyszedł negatywny i nikt nie wie co ona przeżywa
Mnie dziś koleżanka oświeciła,że ja nie mogę zajść w ciążę bo za bardzo chcę,albo,że to nie jest u mnie dobry czas na kolejne dziecko,bo ja to jestem ostatnio nerwowa (wróżka czy co?)No jestem nerwowa i rozżalona,bo znowu się nie udało i nie wiem która osoba na moim miejscu by była cała w skowronkach?
Przeżywam,wiadomo,bo muszę pamiętać o braniu dupka,o pilnowaniu owulacji,mam za sobą dużo badań i poronienie i jeszcze trochę przede mną.W tym cyklu mam zrobić to lh,estradiol,jakiś siarczan i mąż ma zrobić badania-jeszcze nawet nie wiem jak mu o tym powiedzieć. Czy naprawdę ludzie nie rozumieją,że może mi być przykro albo mogę być zła na cały świat?Z resztą nie tylko ja,ale ogólnie pary/kobiety,które się starają
Ja Cię doskonale rozumiem, ale w koncu będzie dobrze, ja w to wierzę -
Brawurka a nie myślałaś o tym, by zmienić koleżankę..?
Ja bym takiej z pięści pociągnęła, bo z liścia to za mało. A i jeszcze bym życzyła, żeby ją spotkało to samo, co mnie, choćby w takim samym stopniu i wtedy pogadamy. Co za bezczel!
Wybaczcie dziewczyny, ale ja jestem strasznie cięta na takie sytuacje.Krokodylica, kittykate, Wiola25, chmurreczkaa lubią tę wiadomość