Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet
    Postów: 3943 1344

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh zeby tak dalo sie zajsc w ciaze w kondomie....

  • Kasia79 Ekspertka
    Postów: 230 121

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mi wczoraj powiedział, że ja się za bardzo stresuje i dlatego nie mogę zajść, ale jak można się nie stresować kiedy miesiące lecą a tu nic

  • Daisy Autorytet
    Postów: 3480 4306

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ja jak sie rano obudziłam to miałam lekko zabarwiny na rozowo sluz...i piersi przestaja bolec...a tempka jest wysoko, bo biore progesteron...nie podoba mi sie to :(


    Karola bierzesz lutkę? Ja też..i też mam mega wysoką tempkę, dzisiejszy skok mnie aż zaskoczył i się utrzymuje.

    Na pewno będzie dobrze, cierpliwości, pewnie się opłaci :) Może lepiej poczekaj spokojnie do soboty? Bo jak Ci wyjdzie negatyw to będziesz się być może niepotrzebnie smucić. Które to Wasze in vitro? Robiliście też IUI?

    Oj widzę, że 35 cs. Głupia ze mnie, przepraszam, nie chciałam być wścibska. Trzymam mocno kciuki, na pewno się uda!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 10:25

  • Rubi Autorytet
    Postów: 2193 2046

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo proszę a mój jak mu powiedziałam że test negatywny to powiedział " oj myszko będzie dobrze" kuźwa będzie dobrze, tylko on nie wie co ja przeżywam : (

    Wiola25 lubi tę wiadomość

    Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Karola bierzesz lutkę? Ja też..i też mam mega wysoką tempkę, dzisiejszy skok mnie aż zaskoczył i się utrzymuje.

    Na pewno będzie dobrze, cierpliwości, pewnie się opłaci :) Może lepiej poczekaj spokojnie do soboty? Bo jak Ci wyjdzie negatyw to będziesz się być może niepotrzebnie smucić. Które to Wasze in vitro? Robiliście też IUI?

    Oj widzę, że 35 cs. Głupia ze mnie, przepraszam, nie chciałam być wścibska. Trzymam mocno kciuki, na pewno się uda!
    ja biore Lutinus 3 razy po 1 ...kazała mi lekarka sikac 11 dpt, wiec tak zrobie...a beta w sobote...to nasze 1 in vitro, IUI nie robilismy bo ja mam problemy z jajowodami i nie ma sensu tego probowac, szkoda kasy wydawac...juz troszke sie staram i nie przeszkadzaja mi pytania o starania. pryzywzcyaiam sie do tego

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 16:37

    Elfik lubi tę wiadomość

  • Rubi Autorytet
    Postów: 2193 2046

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    ale wiecie co dziewczyny? Dobrze, że nasi faceci potrafią zachować zimną krew, wyobraźcie sobie, co to by było, gdyby oni też tak jak my reagowali na niepowodzenia...

    ja dziś robiłam test ( wg ovu 11 dpo wg mnie 12dpo) i obrzydliwa jedna kreska!!!! :((((((((((

    ale ja nie chce żeby on siał panikę...tylko powiedział, że mu przykro, że może drugi test wyjdzie pozytywny...żebym kupiła zrobiła...takie rozumiecie...poświęcenie uwagi...nic więcej

    Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj zawsze sie darl na mnie, ze niepotrzebnie kupuje testy, a raptem kupilam ich moze z 10 przez caly okres stran,
    a teraz siedzi cicho bo wie ze mi ginka kazala zrobic test...

  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.04. livia30 (-), macadamia <3, Ita <3, sara_nar <3
    02.04. BATTINKA (-), Ewelcia <3,dynamiczna <3, karolcia22 <3
    03.04. Alfetka <3
    04.04. anna83_83 <3,
    05.04. Iwka (-), Tosia 1981 (-)
    06.04. Maleczka <3
    07.04. Vaniliaa(-)
    08.04. zielarka(-), malufka(-), Elfik(-), Kosmitka <3, Picia <3,
    09.04. Welonisia(-), Katha81 (-), zAgatka (-) , Lila84 (-), Nenaaa (-) ,gosia_9020 (-)
    10.04. Lillith(-), Tygrysek86,(-)
    11.04. Pinia108(-), Ewa99, Gajka <3, Magdalenna <3, Anusiak88 <3, mamaxmama <3
    12.04. Zemraa <3
    13.04. polkosia (-), paaulla84 (-), KMK, kittykate <3, slodka100 (-) , Anutka (-), zabcia_A <3, oczekująca <3
    14.04. isabelle (-), ~Ania~ (-), Basic Bartez <3, julianna <3 moniska4444 <3
    15.04. AnBe, Rubi, Qrczak, szurabura <3 , waszka88
    16.04. Brawurka84(-), M4DZI4, Doris-83
    17.04. Lenka123321, kaarolaa
    18.04. Miśkaa
    19.04. Anutka (@), alternatywa, Kkarolinaaaa
    20.04. Ania1986(-), munirka, kkisia, simcat86, Monifah, Mega
    21.04. kasiuleks, Ida, kasiatoja
    22.04. Tynka1990, Daisy, chmurreczkaa, olencja
    23.04. Kierzynka, XxMoniaXx, Klif
    24.04. aniulkab86
    25.04. karola_aa
    26.04. madzianka, kejti91, Andziorr
    27.04. Wiola25
    28.04.
    29.04. tomiika
    30.04. justysss, Tamka, Rybeńka, justta, misia79

    kittykate lubi tę wiadomość

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Qrczak Autorytet
    Postów: 1524 1130

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

    Znów miałam całą masę postów do nadrobienia. Ale postanowiłam, że będę tu zaglądać raz dziennie, poczytam Was, może coś skrobnę i uciekam, bo nie chcę się niepotrzebnie stresować.

    Gratuluję nowym zafasolkowanym! :) Nasza lista wygląda coraz ładniej :D

    Ja odebrałam wczoraj wyniki. Nie są powalające, ale mój gin twierdzi, że on nic złego w nich nie widz. Nie był za szczęśliwy, że robiłam je na własną rękę :/
    Rzućcie może Wy okiem i wypowiedzcie się. Wg mnie badanie robione 7 lub 8 dpo:
    TSH 2,49 (0,270 - 4,200)
    Estradiol 71,55 (f. pęch. 12,5-166 | f. owu. 85,8-498 | f. lut. 43,8-211)
    Progesteron 3,11 (f. pęch. 2,2-1,5 | f. owu. 0,8-3,0 | f. lut. 1,7-27)
    Prolaktyna 13,16 (4,79-23,30).
    Trochę martwi mnie ten niski progesteron i TSH chyba też mogłoby być trochę mniejsze.
    Gin zrobił mi usg, ale przez brzuch, a nie dowcipnie (bo mam nadal lekkie plamienia) i stwierdził, że nie widzi żadnych nieprawidłowości. Jajniki oba w porządku, torbieli nie widać.

    Za to mój wykres totalnie zwariował :P Wg mnie dziś powinna przyjść @ a zamiast tego tempka poszybowała w górę :P Może przez to, że się całą noc wierciłam i jakieś głupoty mi się śnią do 4 dni :/ Do tego ciągle mam uczucie mokra i wydaje mi się cały czas, że zaczyna się @.

    f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Tamka Autorytet
    Postów: 3359 3280

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczku, progesteron stanowczo za niski

    ginowi trzeba było powiedzieć, że gdyby zlecił Ci badania nie musiałabyś ich robić na własną rękę!

    jeśli nie masz hashimoto i nie miałaś niedoczynności to tsh jest ok

    Qrczak lubi tę wiadomość

    nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak tak Twoj wykres wyglada jakby 10 dc bylo zagniezdzenie, bo nagle tempka odbila...trzymam kciuki...

    Wiola25, Qrczak lubią tę wiadomość

  • Daisy Autorytet
    Postów: 3480 4306

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgodzę, że ten progesteron zdecydowanie za niski..Pierwszy raz robiłaś w tym cs? Ciekawe jaki miałaś w fazie owu? Mi też wygląda na zagnieżdżenie, ale z takim progesteronem to nie wiem czy ciąża się zagnieździ..7 dpo powinno być PRG >=20 A masz potwierdzoną owulkę? Z wykresu wnioskuję, że nie?
    Nie kazał Ci gin łykać lutki lub dupka? Bo te plamienia to ewidentnie za niski progesteron. :/

    kaarolaa, Tamka, Wiola25, Qrczak lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie ja mysle tak samo jak Daisy...wlasnie stad te plamienia tyle dni...

  • Daisy Autorytet
    Postów: 3480 4306

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym proponowala szybcikiem na betę jeszcze dziś i prosto do innego gina, jeżeli się okaże, że coś tam się dzieje, to koniecznie lutkę! Tym bardziej, ze piszesz u siebie, że mina gina do konca Cię nie przekonała.
    A co do bólu nie tego jajnika, co myślimy, że była owulka - tak jest właśnie bardzo często, że boli nie tam gdzie niby powinno, a to ból się tak niesie, że często czuć go gdzie indziej, to normalne :)

    Tamka, Rubi, Wiola25 lubią tę wiadomość

  • Tamka Autorytet
    Postów: 3359 3280

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się z dziewczynami

    nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Brawurka84 Autorytet
    Postów: 279 206

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank progesteron za niski :( ja mam np.bardzo ładny zawsze,ale i tak łykam dupka w 2 fazie (przez poronienie).
    A ja Wam powiem jak mnie dziś koleżanka dobiła: to odnośnie tego co napisała Rubi,że test jej wyszedł negatywny i nikt nie wie co ona przeżywa :-(
    Mnie dziś koleżanka oświeciła,że ja nie mogę zajść w ciążę bo za bardzo chcę,albo,że to nie jest u mnie dobry czas na kolejne dziecko,bo ja to jestem ostatnio nerwowa (wróżka czy co?)No jestem nerwowa i rozżalona,bo znowu się nie udało :-( i nie wiem która osoba na moim miejscu by była cała w skowronkach?
    Przeżywam,wiadomo,bo muszę pamiętać o braniu dupka,o pilnowaniu owulacji,mam za sobą dużo badań i poronienie i jeszcze trochę przede mną.W tym cyklu mam zrobić to lh,estradiol,jakiś siarczan i mąż ma zrobić badania-jeszcze nawet nie wiem jak mu o tym powiedzieć. Czy naprawdę ludzie nie rozumieją,że może mi być przykro albo mogę być zła na cały świat?Z resztą nie tylko ja,ale ogólnie pary/kobiety,które się starają

    Krokodylica, Wiola25, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

    f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • Kasia79 Ekspertka
    Postów: 230 121

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka84 wrote:
    Na bank progesteron za niski :( ja mam np.bardzo ładny zawsze,ale i tak łykam dupka w 2 fazie (przez poronienie).
    A ja Wam powiem jak mnie dziś koleżanka dobiła: to odnośnie tego co napisała Rubi,że test jej wyszedł negatywny i nikt nie wie co ona przeżywa :-(
    Mnie dziś koleżanka oświeciła,że ja nie mogę zajść w ciążę bo za bardzo chcę,albo,że to nie jest u mnie dobry czas na kolejne dziecko,bo ja to jestem ostatnio nerwowa (wróżka czy co?)No jestem nerwowa i rozżalona,bo znowu się nie udało :-( i nie wiem która osoba na moim miejscu by była cała w skowronkach?
    Przeżywam,wiadomo,bo muszę pamiętać o braniu dupka,o pilnowaniu owulacji,mam za sobą dużo badań i poronienie i jeszcze trochę przede mną.W tym cyklu mam zrobić to lh,estradiol,jakiś siarczan i mąż ma zrobić badania-jeszcze nawet nie wiem jak mu o tym powiedzieć. Czy naprawdę ludzie nie rozumieją,że może mi być przykro albo mogę być zła na cały świat?Z resztą nie tylko ja,ale ogólnie pary/kobiety,które się starają

    Ja Cię doskonale rozumiem, ale w koncu będzie dobrze, ja w to wierzę

  • Daisy Autorytet
    Postów: 3480 4306

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka a nie myślałaś o tym, by zmienić koleżankę..?
    Ja bym takiej z pięści pociągnęła, bo z liścia to za mało. A i jeszcze bym życzyła, żeby ją spotkało to samo, co mnie, choćby w takim samym stopniu i wtedy pogadamy. Co za bezczel!
    Wybaczcie dziewczyny, ale ja jestem strasznie cięta na takie sytuacje.

    Krokodylica, kittykate, Wiola25, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

  • Kasia79 Ekspertka
    Postów: 230 121

    Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się zawsze ciśnienie podnosi jak słyszę coś takiego

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego