X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak samo jak Ita !!! śluz płodny temp, testy owu!!! nawet se progesteron i prolaktyne zrobiłam na 7dpo!
    I też miałam nastawienie typowo starającej się pary :)
    i buch!!!! udało się! a na dodatek wyniki mojego S. nie były rewelacyjne...
    dziewczyny głowy do góry!!!

Brawurka84, Tamka lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja np.doszukuję błędu w tym,że w tym cyklu były dwa dni przytulanek pod rząd,może to było za wiele...W końcu mój mąż już 20 lat dawno nie ma ;-) A to jest do tego co napisała Ita:po prostu nie znalazł się u nas żaden silny plemnik na dzień owulacji i tyle,a może to,że wino piliśmy na wyluzowanie,i można tak wymieniać bez końca ;-) Ale przyjdzie taki dzień,że się ze wszystkim trafi :)

kittykate, Wiola25 lubią tę wiadomość

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • Ita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że najlepiej byłoby w ogóle się nie przejmować niczym i żyć sobie spokojnie jakby żadnych starań nie było i tego wam wszystkim życzę :*

Ale jak widzicie po mnie i kittykate da się też mimo stresu :)

kittykate, Brawurka84, Wiola25 lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie poprostu juz zalamalam tym,ze przytylam prawie 7 kg przez 4 miesiace i tym zapaleniem pecherza-nie da sie zrobic dziecka bez seksu a seks u mnie= zapalenie :(
    nie chce znow brac nic na depresje bo to odsunie mozliwosc poczecia o kolejny rok
    brawurka,ja tez pewnie przebadam meza i wtedy bede wiedziala na czym stoje,chociaz sa przypadki malzenstw ktore poprostu nie moga zajsc i kropka. taka magia mimo sprzyjajacych wiatrow:(

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Pewnie, że najlepiej byłoby w ogóle się nie przejmować niczym i żyć sobie spokojnie jakby żadnych starań nie było i tego wam wszystkim życzę :*

Ale jak widzicie po mnie i kittykate da się też mimo stresu :)
    niby da sie,ale sie kitty pewnie nie zdazyla sie postresowac skoro zaszla w 2 cyklu:D

Daisy lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam jaka bylam rozczarowana jak po pierwszym cyklu staran zobaczylam 2 kreske. No tragedia, myslalam ze to ot tak i juz! Teraz niby 5 cs mi sie konczy powoli, no ale to juz bede wchodzic w 8 msc starań. Masakra z tymi cyklami. To ostatni cykl taki, ze czekalam cierpliwie na owu, ktora i tak nadeszla dosc szybko jak nigdy, albo i w ogole nadeszla bo poprzednie wykresy moje sa tragiczne. Najgorsze sa te czekania do dni plodnych, bo ja mam je dosc pozno, jak wszystkie dziewczyny z długimi cyklami :( Teraz tez, nie wiem dlaczego, OF zmienilo mi znowu date @ na 30.04, a mialam miec 22.04.

• olencja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co mam normalne cykle jak bog przykazal 27 dni,ale moze u mnie brakuje owulacji albo peknieciapecherzyka?huk wie,dotakich diagnoz to mi jeszcze 100 lat swietlnych..........

u5cvp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita a mogę zapytać co z Twoją betą? Bo jednego dnia masz 1502, a za dwa dni masz 1120..czy to błąd w zapisie?

• Ita Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się, że nie tzn. takie właśnie dostałam wyniki z lab.
    Lekarz stwierdził, że:
    1. to była ciąża mnoga i jeden z zarodków obumarł
    LUB
    2. niestety ciąża się nie rozwija i czekamy na poronienie

Jutro kolejne USG :( Pęcherzyk pięknie rośnie, jest pęcherzyk żółtkowy tylko na szukanie zarodka było do tej pory za wcześnie.
    Ja modlę się żeby okazało się, że to w laboratorium jakiś błąd popełnili

atdck6nlmznf5qze.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    niby da sie,ale sie kitty pewnie nie zdazyla sie postresowac skoro zaszla w 2 cyklu:D
    własciwie to w pierwszym :P
    bo ten poprzedni w ogóle nie wiedziałam kiedy miałam owulacje:P

Kate

np55zzc.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osz kurna,to niedobrze,trzymam kciuki za pozytywne wyjasnienie sprawy:*

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    własciwie to w pierwszym :P
    bo ten poprzedni w ogóle nie wiedziałam kiedy miałam owulacje:P
    Kitty nie oslabiaj mnie:(((

Wiola25 lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Obawiam się, że nie tzn. takie właśnie dostałam wyniki z lab.
    Lekarz stwierdził, że:
    1. to była ciąża mnoga i jeden z zarodków obumarł
    LUB
    2. niestety ciąża się nie rozwija i czekamy na poronienie

Jutro kolejne USG :( Pęcherzyk pięknie rośnie, jest pęcherzyk żółtkowy tylko na szukanie zarodka było do tej pory za wcześnie.
    Ja modlę się żeby okazało się, że to w laboratorium jakiś błąd popełnili

Życzę ogromnego powodzenia :) Właśnie wtopiłam się w Twój pamiętnik :) Jak miło się czyta, na jednym oddechu :) Fajne te wyniki nasienia poprawione, super, że się udało Wam bez pomocy doktorków :) I to że tak powiem z taką ilością! My mamy na 1ml 170mln i coś nam nie idzie, niby wszystko ok tylko to upłynnienie, bo za dużo armii :(

Ita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita.. trzymam mocno kciuki, czekamy na jakieś informacje...

Ita lubi tę wiadomość

• Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zadam Wam takie intymne pytanie, wiem, że mogę na Was liczyć, bo i tak tu sobie wiele rzeczy szczerze mówimy. Czy w drugiej fazie kiedy staracie się o ciążę to często wpółżyjecie? czy przepełnia Was lęk o ewentualną ciążę? Czy uważacie, że orgazmy nie są szkodliwe? Ja niestety się od niedawna zablokowałam na współżycie w drugiej fazie, ale czuję, że to jest chyba chore. Jak myślicie? Podzielcie się odczuciami

• olencja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno nie szkodliwe,ja w to wierze,tym bardziej,ze u mnie orgazmu brak,wiec tym bardziej nieszkodliwe:D

Daisy, kierzynka lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a myslicie ze warto zrobic posiew nasienia? Bo chcemy jutro powtorzyc badanie po niecalym miesiacu sobie w innym miejscu, w normalnej przychodni gdzie robia takie badania. Tam robia badanie ogolne nasienia, posiew (identyfikacja i antybiogram) i nasienie (posiew ujemny).

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    podobno nie szkodliwe,ja w to wierze,tym bardziej,ze u mnie orgazmu brak,wiec tym bardziej nieszkodliwe:D

U mnie to samo.

olencja lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, ściskam mocno kciuki żeby to był jakiś błąd w labie!!!

Kasiu, sama mam takie dylematy... ale jak na razie jesteśmy z mężem tak zapracowani i padnięci, że chwilowo problem odpada ;)

Ita lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie nie wstrzymywałam, dopiero teraz po transferze nie ma <3 bo maz sie boji, ze cos sie stanie...i powiedzial, ze nie bedzie <3 az do konca ciazy...

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ