Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Wiola musisz jeszcze poczekac, bo w 1 fazie masz wysokie twmpki i tak mysle, ze jeszcze ze 2 wysokie i powinno zaznaczyc na wykresie owulke...badz cierpliwa...

Wlasnie to samo napisalam Jej pod wykresem ze to dopiero 1wsza wyzsza :)

kaarolaa, Wiola25 lubią tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaczku mocno zaciskam kciuki!

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola25 wrote:
    halo dzien dobry :) ovufriend nie wyznaczył mi jeszcze owulacji :( niech ktos zerknie na moj wykres i powie czemu :( są już 3 wyższe temperatury od spadku a tu ni widu ni słychu :( :p

Spróbuj usunąć ten kremowy śluz z dnia w którym był spadek tempki, moze to cos zmieni?

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurka a jak u Ciebie, jak sie czujesz?

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! wszystkim którym już się udało zdrówka ;)i wytrwałości dbajcie o siebie a reszcie trzymam kciuki ;)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wzdecia sa nieco słabsze, troche ustąpiły. Bóle miesiączkowe tez, wczoraj wieczorem troche pobolewalo. Poza tym jestem strasznie senna, ale to pewnie wina pracy i pogody. Nie wiem, nic juz nie wiem. Wkurza mnie to czekanie.

kaarolaa lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi teraz wzdecia tez juz ustepuja, bole tez sa słabsze i rzadsze...a tak nie mam innych objawow, kompletnie nic...i znow przychodzi ten strach, chociaz bole głowy mogłyby sie pojawic, nie ma nic...

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, wczoraj wieczorem pojawiła sie zgaga, moze przez popcorn. Teraz w pracy zjadlam ciastko zbożowe, zapilam kawa i znow to samo. Boje sie nakręcić, pewnie ostatnio gorzej sie odzywiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo sie nie nakrecałam i nadal sie nie nakrecam....chociaz dzisiaj czuje, ze sie zgaga zaczyna...ale niech jest, musi byc.... :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa a jak beta ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola, nie zamartwiaj się na zapas :) wiele kobiet przechodzi bardzo łagodnie pierwsze tygodnie!
    Ja np wczoraj miałam straszne wzdęcia i gazy, trochę mnie mdliło i pobolewał brzuch, dziś już jest duzo lepiej nie mam wzdęcia na razie:P
    brzuch pobolewa tak tylko delikatnie jakby pulsując no i nie mam mdłości :)
    za to sutki mnie dziś tak szczypią, mrowią i to jest bardzo nieprzyjemne uczucie:(
    aha i zgagi nie mam w ogóle hm ;)
    A u Ciebie jak z piersiami ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 09:16

Kate

np55zzc.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie tempka w dół , niedobra ;) ale cóż, to sobie sama wróżyłam

będę w nowym cyklu sprawdzać hormony, zaraz muszę odszperać post Karolii, gdzie pisała w którym dniu co sprawdzać, zbyt mocno bolą mnie piersi od dnia owulacji i wydaje mi się, że krecią robotę odwala mi prolaktyna , wredna ;)

i męża wyślę na, jak to określił urolog-obcokrajowiec - "poszew" ;)

Kurczaczku, ściskam mocno kciuki! chmureczko - też, no i Doris - test to tylko formalność ;)

kaarolaa, Qrczak, Doris-83 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak z piersiami tez nie za ciekawie...sa tylko lekko powiekszone i nic wiecej, juz nie bola, tylko jak je dotkne to wtedy sa takie wrazliwsze...

• Tamka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa, napisz mi proszę co kiedy badać, plizzzz, bo produkujemy tyle postów, że do jutra będę szukać ... :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-4 dc estradoil, FSH, LH, TSH, FT3, FT4, anty-TPO

a 7 dni po owulce prolaktyna, testosteron, progesteron...

ja w takie dni robiłam

Tamka, kittykate, Daisy lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Kochana! już sobie drukuję i będę w portfelu nosić ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie tego dowiedziałam tutaj, gdyby nie dziewczyny to pewnie do tej pory nie wiedziałabym, ze mam problemy z prolaktyna...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola spoko piersi wrażliwe to dobry znak mnie też nie bolą są po prostu pełniejsze, trochę powiększone sutki i czasem właśnie takie mrowiące:)
    PS. jeszcze bedziesz miała dość dolegliwości ciązowych :)

Ja też robiłam prolaktyne i progesteron 7dpo :)

Powodzenia!

Kate

np55zzc.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja tez sie tego dowiedziałam tutaj, gdyby nie dziewczyny to pewnie do tej pory nie wiedziałabym, ze mam problemy z prolaktyna...

a miałaś może tak, że właściwie od owulacji do miesiączki bolały Cię bardzo mocno piersi?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym bólem piersi to jak czytam każda ma różnie jedne piszą że bolą inne że nic nie czują mi np bóle piersi pojawiły się tradycyjnie kilka dni przed spodziewaną @ dopiero w dniach @ tak się nasiliły że nie dawałam sobie z tym rady bo cały czas się ruszałam, a teraz jest spokój od wczoraj

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ