Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Polkosia co to jest 4 miesiące. Mój jak się wziął za remont kuchni, to 4 lata trwał :P Teraz od przynajmniej 1,5 roku przedpokój jest w remoncie. Nie wspomnę o tym, że narzędzia walają się po całym mieszkaniu (126m2) i tylko słyszę k...wa, k...wa gdzie to jest :/ Ma szczęście, że ja tam nie mieszkam na stałe, bo już dawno zrobiłabym rewolucję niczym moja imienniczka - Magda Gessler :P
    buhahahahah usmialam się :)
    Ja to robie inaczej, dzwonie i mówie "kochanie dzis jak wrócisz z pracy bede na ciebie krzyczała" a on pyta "za co"
    no i ja wtedy mówie:
    "za to ze nie szanujesz mojej pracy bo ja sprzatam i dbam o to zeby nam sie dobrze mieszkalo a ty przynosisz swoje narzedzia i leżą na podłodze w kuchni juz 3 tydzien a ja sie o nie potykam!!! Jesli dzis nie zrobisz z tym porzadku to w ogole nie bede z Toba gadac!

i DZIAŁA!!!!!

Poprostu raz na jakis czas musze tupnac nogą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 19:47

Qrczak, kaarolaa, polkosia, chmurreczkaa, isabelle lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny ja jestem bardzo dumna z mojego M :)
    W 2 miesiące zrobił remont całego mieszkania ! Mój Supermen ;)
    Ile ja mu natrułam przez te 2 miesiące ... ale jak widać pomogło :D

Qrczak, kaarolaa lubią tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oficjalnie - chociaż widzę że przed @ go już dostałam :-(

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia masz absolutną rację! Świetny sposób, tylko u mnie może się nie sprawdzić, bo ja tam oficjalnie nie mieszkam ;) Jestem trochę na walizkach między jednym domem a drugim. Cały czas mu powtarzam, że skoro nie mieszkamy razem, to ja nie będę sprzątać za niego i za jego mamę i gotować i prasować. Po czym i tak to robię :P Choć ostatnio trochę bardziej się buntuję ;) No ale jak teściowa zmywała naczynia, to i tak musiałam po niej poprawiać póki nie kupiliśmy zmywarki (o której trułam 2 lata!). Teraz trwa bój o pranie, bo ja mam wrażenie, że ona proszku do prania nie używa, lub bardzo oszczędnie bo jak dla mnie to pranie śmierdzi! O sprzątaniu nie wspomnę :/ Także jakoś mi nie śpieszno, żeby tam na stałe się wprowadzić. Chyba by mnie teściowa znienawidziła do końca i vice versa :P

Welonisia, polkosia, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyyy nie rozumiem :/ nie mieszkasz z mężem?????

A z tesciowa to najlepiej na zdjęciu sie wychodzi :D zabierz go z tamtąd do siebie bo nie ma nic gorszego jak tesciowa pod dachem hihihi ;)

p19uskjohisr6juh.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    U mnie oficjalnie - chociaż widzę że przed @ go już dostałam :-(

Tosia a ty nie robiłas wczesniej testu ze był (-)?

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u facetów wszytsko musi nabrać mocy prawnej :) mój rok temu zrobił remont całego mieszkania w miesiąć, tylko wieczorami po godzinach, to na razie go nie męczę :)
    zostało nam małe pomieszczenie obok sypialni(na razie wielka graciarnia/ciemnia foto), którą jak będę w ciąży wyremontujemy na pokój dla dzidziusia :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Tosia a ty nie robiłas wczesniej testu ze był (-)?
    Robiłam 3 dni temu :-) ale @ jeszcze nie było

Welonisia lubi tę wiadomość

17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteśmy jeszcze małżeństwem, choć on uważa że po tylu latach razem to jak małżeństwo. Ja jestem innego zdania, a poza tym konkubina źle brzmi :P
    Plan niestety jest taki, że ja mam zamieszkać u nich, bo mają wielkie mieszkanie. Ale mój warunek - to remont i jeden pokój (z 5) dla mnie! Jest tak jakbym tam mieszkała, bo w zasadzie nocuję tam, gotuję, sprzątam i mam sporo moich gratów. Tylko w dzień, kiedy mój do pracy jedzie, to ja też się stamtąd zabieram, bo pracuję w domu, a teściowa jest na emeryturze i nie wiem, czy wytrzymałabym z nią tyle godzin sam na sam, dlatego uciekam do rodziców. Tam mam swój kąt i ciężko mi się z nimi rozstać ;)
    Wiem, wiem trochę to pogmatwane i pewnie nie jedną z Was zdziwi. No ale to dłuuuuuższa historia, więc nie będę Was zanudzać ;) Niestety będę musiała się tam przeprowadzić na dobre jak zajdę w ciążę.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś boli bardzo brzuch, jak na @...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    u facetów wszytsko musi nabrać mocy prawnej :) mój rok temu zrobił remont całego mieszkania w miesiąć, tylko wieczorami po godzinach, to na razie go nie męczę :)
    zostało nam małe pomieszczenie obok sypialni(na razie wielka graciarnia/ciemnia foto), którą jak będę w ciąży wyremontujemy na pokój dla dzidziusia :)
    Szczera prawda :-) mój R cztery lata stawiał mi szklarnie na działce i doczekałam się tylko boków które straszyły :-) a w tym roku szwagier zmobilizował mojego emka i w jeden dzień go postawili

polkosia lubi tę wiadomość

1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam co jakis czas skurcze, chyba to dobrze :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wygląda na to, że tylko mój A. jest leserem! Oj oberwie mu się, niech no tylko z pracy wróci :P
    Tylko on to taka zosia soamosia, bez ojca wychowany, więc bardzo honorowy jest i chciałby wszystko sam zrobić bez niczyjej pomocy, i dlatego czasem te remonty tyle u niego trwają :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie to uczucie na skurcze? Bo w sumie to ja nigdy nie obserwowałam tak swojego ciała, jak w tym cyklu i ledwo odróżniam ból brzucha, w sensie żołądka, od tego na @ :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak z innej beczki..powiem Wam, że już 3 dni źle się czuję...ciągle bolą mnie jajniki, i łeb..nie wiem czy to dobra oznaka czy zła...testuje dopiero w okolicach 15..może to te burzowe pogody czy co?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa może być od zmian pogody - ja jestem jak wyrocznia i zawsze boli mnie głowa (strasznie) przed zmianą pogody :)

kaarolaa, isabelle lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi mam podobnie. Prawy jajnik co jakiś czas pika, a w okolicach owulacji czułam lewy i byłam przekonana, że to z niego była owulka. Od dwóch dni ćmi mnie głowa a do tego mam uczucie mokra. Jeśli dobrze wyliczyłam, to u mnie @ powinna być koło 15.04, bo owu była wcześniej. Ale na razie nie przepisuję się z 18.04, może za 3-4 dni to zrobię.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie za to ciągnie po środku tak... dosyć dziwne to uczucie

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z lewego jajeczko, a bolał mnie dwa dni prawy :) A dziś znów lewy... Nie wiem ocb.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że to złe samopoczucie to dobry zwiastun...staram się nie nakręcać, ale kiepsko mi wychodzi...

Qrczak, polkosia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ