Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietnióweczki 2014-zaczynamy
Odpowiedz

Kwietnióweczki 2014-zaczynamy

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie Rubi ;)

Rubi, polkosia lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Głowa może być od zmian pogody - ja jestem jak wyrocznia i zawsze boli mnie głowa (strasznie) przed zmianą pogody :)
    a mnie znow bola nogi albo rece na zmiane...dzisiaj bolała mnie lewa noga i od godziny jest burza oraz niezła ulewa :)

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu moje testowanie 19 kwietnia zbliża się dużymi krokami... :D

polkosia, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tak sobie czytam ten wątek i jestem pełna podziwu dla Was dziewczyny, za tę wytrwałość. Doskonale Was rozumiem, bo sama się staram o ciążę już dwa lata, wcześniej miałam ciążę pozamaciczną i od tamtego czasu nic się nie dzieje. Mam jeden droży jajowód, a drugiego nie mam, bo mi pękł przez ciążę. Od trzech miesięcy jestem w klinice leczenia niepłodności i wykryli moją przyczynę, mam PCO, wcześniej inny lekarz mnie faszerował na ślepo masą leków, a w klinice mi przepisali letrozol, który na mnie dobrze działa. Jak narazie ciązy brak, w tym miesiącu miałam owulację z jajnika po stronie drożnego jajowodu. Zobaczymy, trzymajcie kciuki, a ja za Was też trzymam.

kaarolaa, Anutka, Qrczak, chmurreczkaa, Lila84 lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a mnie znow bola nogi albo rece na zmiane...dzisiaj bolała mnie lewa noga i od godziny jest burza oraz niezła ulewa :)
    Karolcia ale u Ciebie to może dobry objaw na kropka :D Bo ponoć czasem dziewczyny na początku ciąży czują się jak przy grypie. Jejciu ja już się nie mogę doczekać tych Twoich dwóch kreseczek! :D

Anutka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Hej Tak sobie czytam ten wątek i jestem pełna podziwu dla Was dziewczyny, za tę wytrwałość. Doskonale Was rozumiem, bo sama się staram o ciążę już dwa lata, wcześniej miałam ciążę pozamaciczną i od tamtego czasu nic się nie dzieje. Mam jeden droży jajowód, a drugiego nie mam, bo mi pękł przez ciążę. Od trzech miesięcy jestem w klinice leczenia niepłodności i wykryli moją przyczynę, mam PCO, wcześniej inny lekarz mnie faszerował na ślepo masą leków, a w klinice mi przepisali letrozol, który na mnie dobrze działa. Jak narazie ciązy brak, w tym miesiącu miałam owulację z jajnika po stronie drożnego jajowodu. Zobaczymy, trzymajcie kciuki, a ja za Was też trzymam.
    kochana ty to dopiero jestes wytrwała... 2 lata a nadziaja nadal w Tobie jest :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Karolcia ale u Ciebie to może dobry objaw na kropka :D Bo ponoć czasem dziewczyny na początku ciąży czują się jak przy grypie. Jejciu ja już się nie mogę doczekać tych Twoich dwóch kreseczek! :D
    ja też tak mam jak karolaa... boli a potem pada... jak na grypę to dziewczyny się czują troszkę inaczej... chodzi bardziej o ból głowy i te takie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Kasieńko nie poddawaj się. Moja siostra nie ma jednego jajnika, bo miała jakiegoś guza paskudnego i musieli usunąć go razem z jajnikiem. A mimo to urodziła dwóch zdrowych chłopaków, drugi w czwartek skończył dwa miesiące :D
    Mam nadzieję, że trafiłaś już w dobre ręce i niedługo będziesz się cieszyć upragnioną ciążą :) Trzymam kciuki <3

Anutka, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    nie, to moje problemy spowodowane pogoda...mam to juz od kilku ładnych lat...jak sie zmienia pogoda to mam własnie takie odczucia :)

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nie, to moje problemy spowodowane pogoda...mam to juz od kilku ładnych lat...jak sie zmienia pogoda to mam własnie takie odczucia :)
    też tak mam :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromnie w to wierzę, że to tylko kwestia czasu dla nas wszystkich, które czekają w kolejce po szczęście

kaarolaa, Anutka, Rubi, Qrczak, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    też tak mam :)
    najgorszy jest ten bol, niczym nie mozna go usunac, tabletki nie działaja, masci nie dzialaja, a bol nie pozwala czesto zasnac....

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia79 wrote:
    Ogromnie w to wierzę, że to tylko kwestia czasu dla nas wszystkich, które czekają w kolejce po szczęście
    długa ta kolejka :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    buhahahahah usmialam się :)
    Ja to robie inaczej, dzwonie i mówie "kochanie dzis jak wrócisz z pracy bede na ciebie krzyczała" a on pyta "za co"
    no i ja wtedy mówie:
    "za to ze nie szanujesz mojej pracy bo ja sprzatam i dbam o to zeby nam sie dobrze mieszkalo a ty przynosisz swoje narzedzia i leżą na podłodze w kuchni juz 3 tydzien a ja sie o nie potykam!!! Jesli dzis nie zrobisz z tym porzadku to w ogole nie bede z Toba gadac!

i DZIAŁA!!!!!

Poprostu raz na jakis czas musze tupnac nogą :D

Mamy taką samą strategię :) Na szczęście póki co skuteczna, szkoda tylko, że doraźnie, a nie na stałe ;D

kaarolaa, Welonisia lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Oj karola Ty nic nie kpw :P Ja tu dobre intencje mam, żebyś się nie zamartwiała, a Ty co ;) że pogoda, że tak zawsze.... To objawy na dzielnego kropka i... koniec kropka :P

Anutka, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Kaarolaa, weź się w garść i myśl pozytywnie, bo inaczej naprawdę nic z tego nie będzie! :P

kaarolaa, Qrczak, kierzynka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Oj karola Ty nic nie kpw :P Ja tu dobre intencje mam, żebyś się nie zamartwiała, a Ty co ;) że pogoda, że tak zawsze.... To objawy na dzielnego kropka i... koniec kropka :P
    he he dobra jestes... :D
    dobrze niech i tak bedzie teraz nawet bol palca bede brała za zwiastun, ze kropek sie zadomowił :)

polkosia, Qrczak, chmurreczkaa, Brawurka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od teraz przyzekam juz tylko pozytywne mysli :) moze byc?

polkosia, Qrczak, chmurreczkaa, misia79 lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    he he dobra jestes... :D
    dobrze niech i tak bedzie teraz nawet bol palca bede brała za zwiastun, ze kropek sie zadomowił :)
    kaarolaa wrote:
    od teraz przyzekam juz tylko pozytywne mysli :) moze byc?
    No i teraz to mi się podoba :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia skurcze to taki ból jak na @ :)bardzo charakterystyczny, czasem mocniejszy a czasem słabszy. Bardzo czesto wyczuwalny na poczatku ciąży (4tydz)!

polkosia, kaarolaa lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ