X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Lianaa Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    A jeszcze tak w temacie tych wątpliwości jak by to było po urodzeniu, ja też często czuję strach czy dam radę.

Na co dzień myślę pozytywnie i mam podejście, że jak będzie ciężko to zawsze mam wsparcie męża, w te najtrudniejsze dni po prostu będę podchodzić zadaniowo do tego, no i pamiętać, że wszystko jest przejściowe, dzieci rosną i to w mgnieniu oka.

Tylko problem pojawia się kiedy teraz mam złe dni fizycznie i psychicznie. Wtedy nachodzą mnie nastraszniejsze myśli, że co jak miałabym jeszcze dziecko i musiałabym się jeszcze nim zajmować, jak ledwo siebie ogarniam. A ja często czuję się bez sił, przez jakieś tam moje różne zdrowotne problemy.

Poza tym ja kocham spać, gdyby obowiązki i wyrzuty sumienia nie istniały, to na luzie mogę spać do południa 😅 Tylko z drugiej strony ja jestem nocnym markiem i dla mnie siedzenie do 3 w nocy a nawet później, to jest pikuś. Mam wtedy najwięcej energii i jestem najbardziej kreatywna

Kiki - tak bardzo cię rozumiem. Mam podobnie 🥹 jedynie z byciem nocnym markiem to już mi się pozmieniało. A tak to opis o mnie 🥹

kikix0o lubi tę wiadomość

📝Agata
    ⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
    ⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
    •Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋
    •Wstępna cytologia oraz USG: OK
    •USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    •Czasami cykl lubi poświrować
    •Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3
    💊Inozytol
    💊Omega3+ADEK

Czekamy…✊
  • Świeżynka97 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Ja zrobiłam betę, żeby mieć jasną sytuację na rodzinnej imprezie. Wynik < 2,3 mlU/ml także można mi wpisać 🩸od razu. Przyjdzie pewnie za tydzień, jak w zegarku, jak zawsze. Kolejny cykl zamknięty niepowodzeniem. Zaczynam się zastanawiać, czy ja w ogóle chcę się dalej starać. Może wszechświat pokazuje, że mam nie mieć dzieci. 🤷🏻‍♀️

Nie poddawaj się, trzymam mocno kciuki i wierzę, że na każdą z nas przyjdzie czas i to w najmniej oczekiwanym momencie

Lianaa, ater, Marzycielka94, AnMiPe lubią tę wiadomość

👩27l.
    ➡️niedoczynność tarczycy
    ➡️Pcos
    ➡️hipoglikemia reaktywna

➡️Starania naturalne od 05.2023
    ➡️Starania z pomocą medyczną od 05.2025
    ✅05. 2025 CLO
    ⏸26.05.2025
    😭29.05 CB💔
    ✅06.2025 CLO+fostimon+ ovitrelle
    🤞✊🙏

🧔27 l.
    ✅Morfologia 15%
  • Lianaa Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Hej - to że się nie udało w pierwszym cyklu to nic niezwykłego, nie martwiłabym się. Pamiętam, że też to przeżywałam :D
    Przykuło moją uwagę że Twoje cykle „lubią poświrowac”. Temu bym się przyjrzała.

Dzięki ❤️
    Tak, zawsze miałam je bardzo regularne ale kilka razy w roku mam albo tydzień później albo tydzień częściej i się cykl przesuwa. Natomiast w międzyczasie zmieniałam leki, to też może mieć z tym związek. Powoli będę dokładać diagnostykę 🥹

Dziękuję dziewczyny za tulasy i porady 🥹 już mi trochę lepiej, czekolada i żelki zdały egzamin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 20:19

S_va_88 lubi tę wiadomość

📝Agata
    ⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
    ⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
    •Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋
    •Wstępna cytologia oraz USG: OK
    •USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    •Czasami cykl lubi poświrować
    •Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3
    💊Inozytol
    💊Omega3+ADEK

Czekamy…✊
  • Piret Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Ja zrobiłam betę, żeby mieć jasną sytuację na rodzinnej imprezie. Wynik < 2,3 mlU/ml także można mi wpisać 🩸od razu. Przyjdzie pewnie za tydzień, jak w zegarku, jak zawsze. Kolejny cykl zamknięty niepowodzeniem. Zaczynam się zastanawiać, czy ja w ogóle chcę się dalej starać. Może wszechświat pokazuje, że mam nie mieć dzieci. 🤷🏻‍♀️

🫂🫂🫂

Takie myśli często przychodzą i to normalne. Ja ostatnio zaczynam myśleć czy czasem to, że nie chciałam mieć dzieci przez bardzo długi czas to nie komunikat od ciała, że właśnie coś jest na rzeczy i instynkt nie przychodził :/
    Ale to tylko takie myśli jak się jest w dołku … ważne że potem się podnosimy ze zdwojoną siłą do działania 🙂✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 20:31

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp i 2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, wit. D, foliany, cholina, wit. K2, magnez

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy - brak ✅
    mutacja MTHFR A1298C,
    Fragmentacja DNA 6% ✔️
    KIR ~ genotyp AA❗️
    HSG 🔜 czerwiec
    cytokiny ⏳ana ⏳asa ⏳

🤞 Team #rodzew2026 🍀
  • PA Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Nie poddawaj się 🫂 damy radę i może już w kolejnym cyklu będą truskaweczki 🙂

Chociaż też czasami myślę czy nie odpuścić na trochę, ale potem myślę, że dopiero zaczęłam stymulację i musze dać sobie kilka cykli

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Tak, niestety :/ liczyłam na jakieś konkrety, wizyty mam co 3 miesiące, w maju mialam drożność z lipiodolem i wszystko wyszło ok, jajowody drożne, po lekarz (bromocorm, tamoxifen,cyclogest i estrofem) hormony wysokie, owulacje ładne, pęcherzyki same pękają, nie ma torbieli, jedynie nadżerka ( pytam, czy robić koloposkopie to mówi, że nie, bo cytologie mam ok mimo wysokich leukocytów), więc nie kazał mi nic z nią robić, przeciwciała przeciwplemnikowe jeszcze we wrzesniu mi wyszły 1:40 i tez nie kazał nic robić, miałam teraz w tym cyklu bardzo cienkie endometrium 3mm przed owulacją, ale dziś 25dc i endometrium 11 :) fakt, rzadko współzyjemy z mężem bo ma teraz co chwile delegacje i w ogóle nie ma lipido i checi na przytulanki :/ ale w okolicach owu gdzieś zawsze raz czy dwa nam się uda... a mimo to i tak zawsze @ przychodzi...
    Według lekarza to dopiero 3 mój cykl, gdzie hormony są ok, więc po prostu mamy sie starać i nie chodzić na zadne monitoringi, aby psychika odpoczęła i mamy jechać na wajacje i nie stresowac się pracą ( jakby się to dało od tak po prostu...) fajne rady od lekarza, od którego nieco więcej oczekiwaliśmy, juz pół roku do niego jeździmy i placimy 500 zl za kazda wizyte + koszty badań i oczywiscie za pociag/ bus w dwie strony

najbardziej mi dziwi ta nadżerka, ja tez miałam nadżerkę i koniecznie miałam to wyleczyć - miałam dwa różne leczenia i lekarz mówił, ze jak nie pomoga to musze się umówić na laser. Mi tez wyszła kolonoskopia i cytogologia ok, ale nadżerka była - miałam ból przy seksie i czasami podczas uprawienia sportu, jazdy na rowerze itp.

ja nie rozumiem dlaczego lekarze ignorują niektóre niepokojące symptomy, jak staramy się ciążę. Może jak ktoś się nie stara i nie ma żadnych objawów można to olać, ale jak ktoś się stara juz kilka miesięcy czy lat, i lekarz widzi jakieś potencjalnie podejrzane sygnały, dlaczego nie dąży do ich wykluczenia - skąd może wiedzieć czy nie jest to powodem niepowodzeń?

u nas było to samo, maz robił badanie nasienia, morfologia ok, ruchliwość ok - jedynie za duze PH i nasienie się nie upłynnia - to mówi żeby to olać bo prawie wszystko jest dobrze i się starać. Potem wpisałam do czata i mówi ze wysokie PH i brak upłynnienie może wskazywać na infekcje. dlaczego na wszelki wypadek nie zalecił pogłębienia diagnostyki? brak upłynnienia mimo idealnych plemników może uniemożliwić ciążę bo te idealne plemniki po prostu nie dojdą do komórki jajowej. Według niego jak badanie jest dobre w 80% to nie trzeba się czepiać tych 20%. A co jeżeli te 20% właśnie zaważą na tym ze ciąży nie ma?

według mnie wszystko potencjalne niepokojące sygnały należy dobrze zbadać i wyeliminować - bez czekania , nawet jak lekarze ci mówią żeby to olać. bo oni to maja gdzieś ze nam leca lata.

skąd wiesz czy nie masz zapalenia endomendrium? cienkie endomendrium, nadżerka ( prawpodobnie spowodowana bakteriami) leukocyty, przeciwciała przeciw plemnikowe. Masz może brązowe plamienia przed lub po@?

ja uwazam ze można odpuścić wszystko i się skupić na staraniach - jeżeli wszystko jest ok

Powder, Lilinka lubią tę wiadomość

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • PA Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy321 wrote:
    Ajajaj odebrałam badania. Morfologia, glukoza w normie. Żelazo i ferrytyne można trochę podciągnąć do góry ale tarczyca😵‍💫

TSH 3,990 µIU/ml
    FT4 1,29 ng/dl
    Anty-TPO 10,00 IU/ml

W poniedziałek zadzwonię do mojej pani ginekolog i umówię się na wizytę. Mimo wczorajszej owulacji przez te wyniki jestem pewna, że się nie udało mimo dobrego wyczucia i użycia🍆😬
    Ja mam tarczycę 2,5 i moja ginekolog powiedziała, że jak za 4tyg dalej taka będzie to włączy mi leki,żeby ją zbić.

Bądź dobrej myśli,z takimi wynikami też może się pojawić kropek 🙂

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Ja mam tarczycę 2,5 i moja ginekolog powiedziała, że jak za 4tyg dalej taka będzie to włączy mi leki,żeby ją zbić.

Bądź dobrej myśli,z takimi wynikami też może się pojawić kropek 🙂

często tarczyca szybko spada - mi z TSH 10 spadla na TSH 2,5 w ciagu miesiąca - zaczęłam od 25 jednostek, potem weszłam na 50.

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• PA Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    często tarczyca szybko spada - mi z TSH 10 spadla na TSH 2,5 w ciagu miesiąca - zaczęłam od 25 jednostek, potem weszłam na 50.
    Mi w ciągu 2 miesięcy wzrosła z 1,7 na 2,5. Leków nie brałam bo było wszystko ok.

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Mi w ciągu 2 miesięcy wzrosła z 1,7 na 2,5. Leków nie brałam bo było wszystko ok.

wiesz TSH tez potrafi trochę skakac, w zależności od różnych czynników - pory dnia itp.

ja miałam TSH 10 i dodałam sobie tylko selen do diety, zrobiłam badanie po 2 tygdoanich i była TSH 6.

Potem wprowadziłam 25 jednostek leku i spadło na TSH 4.

Po dwóch tygodniach wprowadziłam 50 jednostek - spadło na TSH 2.5

Chciałam jeszcze zmniejszyć i wprowadziłam 75 jednostek - i po tygodniu było 0.01 - czyli wpadłam w nadczynność. teraz wróciłam do dawki 50 jednostek i zobaczymy co dalej. może będę brała 75 tylko 2, 3 x w tygodniu. Ja sobie robie badania co 2 tyg, zanim ja ureguluje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 21:10

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Morgo Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:

🫂 przykro mi.
    Co do przekazu wszechświata - pie..olić to. To po prostu próby radzenia sobie umysłu z bezsilnością wobec stanu rzeczy i naszego braku wpływu na nie. Nie ma w tym żadnego sensu. Tulę raz jeszcze. Korzystaj z imprezy!

Powder, Świeżynka97, Marzycielka94, Dżozu lubią tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
    AMH - 3,14
    💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie

4 cs o pierwszego potomka

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • flotek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miała któraś sytuację, że jej LH stało w miejscu 2 dni? Trochę mnie to martwi 😞

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

3.06 Nowy cykl 🍀
    24.06 Wyczekane owu 🕒

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Dziewczyny, miała któraś sytuację, że jej LH stało w miejscu 2 dni? Trochę mnie to martwi 😞
    w jakim dniu cyklu?

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menstrual-Cycle-pl-svg.png

ogólnie LH większość cyklu się nie rusza - ma tylko jeden cel - skok i doprowadzenie do pęknięcia pęcherzyka

Ritkaa lubi tę wiadomość

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Zosia667 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:

Powderku przykro mi bardzo 🫂
    Ale widzimy się w lipcu i lecimy dalej ❤️

Lipiec, ogórki, wakacje - pora na prokreację 😉

Świeżynka97, Powder, cysterka95, Morgo, S_va_88, Meggi_**, Marzycielka94, Sagi, Dżozu, ater lubią tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
    Kolejna wizyta 04.07
    ⏳Powtórzyć: LH | FSH | estradiol | prolaktyna | makroprolaktyna | amh | insulina | glukoza
    💊Brać: Letrozol 2x1(5 dni) po oddaniu krwi
    🔬 UREA7 (pobranie)
    On:
    🔬Zrobić: badanie nasienia ogólne | test swim-up | test hba | test mar | test scd
  • flotek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    w jakim dniu cyklu?
    Wiesz co, ja oczekuję na owulację aktualnie jestem 18 dc, jestem 2 cykle po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, miałam przerwę w staraniach na chwilkę. Zobacz sobie moje testy 😁

Screenshot-2025-06-20-21-36-54-172-premom-eh-com-ehpremomapp-edit.jpg

To wygląda jakby mój organizm usiłował wydusić to jajeczko ale miał z tym problem, co uważacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 21:39

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

3.06 Nowy cykl 🍀
    24.06 Wyczekane owu 🕒

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Wiesz co, ja oczekuję na owulację aktualnie jestem 18 dc, jestem 2 cykle po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, miałam przerwę w staraniach na chwilkę. Zobacz sobie moje testy 😁

Screenshot-2025-06-20-21-36-54-172-premom-eh-com-ehpremomapp-edit.jpg

To wygląda jakby mój organizm usiłował wydusić to jajeczko ale miał z tym problem, co uważacie?

robiłaś sobie komplet hormonów w 2dc? estrogen, lh, fsh?

bylas moze na monitoringu i pojawia się pęcherzyk dominujący?

to by moglo sporo wyjasnic

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz testy nie zawsze są wiarygodne - możesz pic więcej lub mniej wody i juz każdy będzie ci wychodził inaczej.
    ja się zniechęciłam do testów odkąd jednego miesiąca chciałam robić je bardzo solidnie - każdego dnia o tej samej godzinie, bez picia wody i cały czas mi wychodziły negatywne - w miedzy czasie byłam na monitoringu i miałam piękna owulacje z ładnym ciałkiem żółtym, płynem w zatoce douglasa itp. doszłam do wniosku ze są nie wiarygodne i przestałam robić.

wcześniej jeden miesiąc - miałam bardzo pozytywny test owulacyjny i 2 dni potem poszłam na monitoring owulacji i mowie ze jestem juz po piku LH i co? pęcherzyk siedzi i nie pękł. nie było owulacji

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Gnom Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:

🫂 Wszechświat to ma ch*ja do gadania moja droga.

Może potrzebujesz przerwy takiej na miesiąc bez badań, bez owulaków i bez rozkmin. Nie mówię tego na zasadzie "odpuść i się uda" absolutnie. Tylko po prostu żeby zrobić głowie urlop dla zdrowia psychicznego, przerwę od ciągłego skupienia na tym czy mocz nie będzie zbyt rozwodniony za dwie godziny żeby zrobić owulaka, albo czy progesteron jest lepszy czy gorszy niż miesiąc temu, a pęcherzyk o milimetr większy. Wiesz mniej więcej kiedy masz zazwyczaj owulkę, trafisz w dni płodne na pewno, więc to nie będzie zmarnowany miesiąc. Masz zrobioną drożność, dużo badań ogarniętych, wiesz że masz owulki. Może po takiej przerwie wróciłabyś z odnowioną maną. 🪄🧙‍♀️

Ja wiem że mi łatwo mówić z tak krótkim stażem, ale wydaje mi się że takie ciągłe pilnowanie tego wszystkiego może nieźle wjechać na psychę, bo jednak skupiamy się na tym CAŁY CZAS. Przysięgam, myślę o dziecku codziennie bez wyjątku od kiedy w ogóle wjechał u nas ten temat, czyli już z 1,5 roku spokojnie. Teraz to już w ogóle tragedia. Powinien byś jakiś obowiązkowy "urlop" raz na kilka miesięcy, kurde wczasy pod truskawą co 3 miesiące podczas starań, opłacone i z kelnerami przynoszącymi truskawkowe daiquiri na zawołanie, zakaz wnoszenia jakichkolwiek testów.

Powder, Remedios, cysterka95, S_va_88, Sylwia_G-K, kikix0o, Meggi_**, Marzycielka94, MoniaB, MoniaB, Dżozu, ater, Zosia667, AnMiPe lubią tę wiadomość

👒29 🎩35 🐶~7

4cs ⏳

🔸PCOS
    🔸Insulinooporność (ogarnięta): Glucophage xr 1000, Ogestan
    🔸Niedoczynność tarczycy: Euthyrox
    🔸Macica dwurożna
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gnom wrote:
    🫂 Wszechświat to ma ch*ja do gadania moja droga.

Może potrzebujesz przerwy takiej na miesiąc bez badań, bez owulaków i bez rozkmin. Nie mówię tego na zasadzie "odpuść i się uda" absolutnie. Tylko po prostu żeby zrobić głowie urlop dla zdrowia psychicznego, przerwę od ciągłego skupienia na tym czy mocz nie będzie zbyt rozwodniony za dwie godziny żeby zrobić owulaka, albo czy progesteron jest lepszy czy gorszy niż miesiąc temu, a pęcherzyk o milimetr większy. Wiesz mniej więcej kiedy masz zazwyczaj owulkę, trafisz w dni płodne na pewno, więc to nie będzie zmarnowany miesiąc. Masz zrobioną drożność, dużo badań ogarniętych, wiesz że masz owulki. Może po takiej przerwie wróciłabyś z odnowioną maną. 🪄🧙‍♀️

Ja wiem że mi łatwo mówić z tak krótkim stażem, ale wydaje mi się że takie ciągłe pilnowanie tego wszystkiego może nieźle wjechać na psychę, bo jednak skupiamy się na tym CAŁY CZAS. Przysięgam, myślę o dziecku codziennie bez wyjątku od kiedy w ogóle wjechał u nas ten temat, czyli już z 1,5 roku spokojnie. Teraz to już w ogóle tragedia. Powinien byś jakiś obowiązkowy "urlop" raz na kilka miesięcy, kurde wczasy pod truskawą co 3 miesiące podczas starań, opłacone i z kelnerami przynoszącymi truskawkowe daiquiri na zawołanie, zakaz wnoszenia jakichkolwiek testów.

mysle ze to dobry pomysł, ja teraz miałam jeden cykl bez starań i nawet sobie nie wyobrażacie jak odpoczęłam - moj poziom stresu i kortyzolu chyba spadł do zera - nie obchodzą mnie zadane symptomy ciąży i nawet nie wiem ktory dzień cyklu mam. my przez antybiotyki się kochaliśmy z prezerwatywa.

ale ty możesz po prostu się kochać kiedy masz ochotę bez zabezpieczenia

MoniaB lubi tę wiadomość

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ