X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam najpierw "bańkę" osób, które dość szybko miały dziecko. W ogóle miałam bardzo przykrą sytuację z moją kiedyś najlepszą przyjaciółką - kiedy ja się zaręczyłam w Wigilię, to ona nagle na szybko się zaręczała i organizowała wesele za 3 miesiące, żeby być pierwszą, natomiast kiedy zaszłam w ciążę to była na mnie obrażona przez pół roku... później sama zaszła, cieszyłam się, że między dziećmi będzie mala różnica wieku, ale ona dopiero jak urodziła to zaczęła się w miarę normalnie zachowywać... Potem przez x lat było dobrze, ale finalnie nasze drogi się rozeszły.

Teraz mam "bańkę" ludzi, które są dobrze po trzydziestce i jeszcze nawet nie mają dziecka w planie ;) Dla nich moja sześcioletnia córka brzmi jak abstrakcja

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boy’s Mum - gratulacje!

Ja podobnie jak niektóre z Was nie odważyłabym się w pracy powiedzieć. Nie mam zaufania do ludzi z pracy, nawet jak mam dobre relacje bo widziałam już w poprzednich pracach jak takie relacje zamieniały się w piekło. Wychodzę z założenia że to tylko praca i staram się tam mieć głównie relacje zawodowe.
    Co do rodziny to myślę że większość rodziny się domyśla, że się staramy, na wigilię życzenia oczywiście dziecka i chociaż nie rozmawiamy na ten temat to mam wrażenie że przy każdej rodzinnej imprezie jestem pod obstrzałem czy piję alko czy mam brzuch itd 😀albo to moja schiza.
    Tak czy siak ustaliliśmy że jak już zajdę w ciążę to powiemy wszystkim po 3 msc jak będziemy wiedzieć że wszystko jest dobrze.

Remedios, ferrytynka25, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 07.2024
    ✅ Mąż -> wszystkie wyniki w normie

styczeń 2025: TSH, progesteron, estradiol etc ✅
    marzec 2025:👨‍⚕️Hashimoto
    kwiecień 2025: ANA9 ❌ -> PPJ (ANA23) ❌
    maj 2025: biopsja endometrium ❌
    czerwiec 2025: antybiotyk - Unidox Solutab 20 dni
    lipiec: ferrytyna ❌

🗓️wrzesień 2025: badanie drożności

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
    Kurkumina, żelazo
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Boy’s Mum - gratulacje!

Ja podobnie jak niektóre z Was nie odważyłabym się w pracy powiedzieć. Nie mam zaufania do ludzi z pracy, nawet jak mam dobre relacje bo widziałam już w poprzednich pracach jak takie relacje zamieniały się w piekło. Wychodzę z założenia że to tylko praca i staram się tam mieć głównie relacje zawodowe.
    Co do rodziny to myślę że większość rodziny się domyśla, że się staramy, na wigilię życzenia oczywiście dziecka i chociaż nie rozmawiamy na ten temat to mam wrażenie że przy każdej rodzinnej imprezie jestem pod obstrzałem czy piję alko czy mam brzuch itd 😀albo to moja schiza.
    Tak czy siak ustaliliśmy że jak już zajdę w ciążę to powiemy wszystkim po 3 msc jak będziemy wiedzieć że wszystko jest dobrze.

Z tym mówieniem po jakimś czasie mam to samo. Z jednej strony jeśli już się uda, nastąpi pewnie wybuch euforii, będę tak szczęśliwa i wzruszona, że pewnie będę mieć ochotę ogłosić to całemu światu. Natomiast z drugiej strony będzie to dla mnie taka abstrakcja i szok po długim czasie starań i fakcie (że jeszcze nigdy tych dwóch kresek nie ujrzałam), że będę chciała mieć pewność, iż wszystko rozwija się prawidłowo, nie mamy się o co martwić itp.

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩 28 👨 30 🐶8
    14CS ✨👶
    Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
    Suple💊
    • ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
    • NAC i Ubiquinol 🛡️
    • Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
    •Omega 3+ DHA🛡️
    •Actifolin+ Metylo B12🛡️

Hormony w normie ✅
    Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
    Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
    – Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
    Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
    Cytologia – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%
    2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
    2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪

💊Ten FertilON
    Ubiquinol, NAC
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Boy's mum ! Wchodzisz w lipiec z przytupem ! <3

Marzycielko - dziękuję Ci za wątek czerwcowy i podtrzymuje moją klątwę :D :D :D :*

Dziewczyny - jest już założony nowy wątek lipcowy !!!!

Marzycielka94, S_va_88, Mimi7, Mardotka, Dżozu lubią tę wiadomość

✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel :(✨️14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:

Marzycielko - dziękuję Ci za wątek czerwcowy i podtrzymuje moją klątwę :D :D :D :*

IDZIEMY!!!!🥳🥳🥳

✨ Starania od 09/24 (13 cs)

👩‍🦳 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, sono-HSG
    ⬆️ hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG, koncentracja 45 mln/1 ml, ruch A i B = 30 %

Może WRZESIEŃ będzie nasz? 👶🏼🍼
    🏩 3 cykl: Letrozol + Clostillbegyt
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Ja melduję, że właśnie przyszła 🐒.

Oby kolejny miesiąc był dla mnie bardziej szczęśliwy. Tutaj obie szanse zamieniły się w paskudna małpę 😥
    🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 16:15

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Ja miałam najpierw "bańkę" osób, które dość szybko miały dziecko. W ogóle miałam bardzo przykrą sytuację z moją kiedyś najlepszą przyjaciółką - kiedy ja się zaręczyłam w Wigilię, to ona nagle na szybko się zaręczała i organizowała wesele za 3 miesiące, żeby być pierwszą, natomiast kiedy zaszłam w ciążę to była na mnie obrażona przez pół roku... później sama zaszła, cieszyłam się, że między dziećmi będzie mala różnica wieku, ale ona dopiero jak urodziła to zaczęła się w miarę normalnie zachowywać... Potem przez x lat było dobrze, ale finalnie nasze drogi się rozeszły.

Teraz mam "bańkę" ludzi, które są dobrze po trzydziestce i jeszcze nawet nie mają dziecka w planie ;) Dla nich moja sześcioletnia córka brzmi jak abstrakcja
    O rany. Ale przyjaciółka. Jak kur...można życie tak do kogoś porównywać. Ty zaręczyny, to ona też. Żeby być pierwszym. Brzmi mi to na zachowanie z piaskownicy. Ja muszę być pierwsza. Toksyczna....

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:

To już robię tup tup tup 👣

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

‹‹ 244 245 246 247 248
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ