Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
Odpowiedz

Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2025, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam najpierw "bańkę" osób, które dość szybko miały dziecko. W ogóle miałam bardzo przykrą sytuację z moją kiedyś najlepszą przyjaciółką - kiedy ja się zaręczyłam w Wigilię, to ona nagle na szybko się zaręczała i organizowała wesele za 3 miesiące, żeby być pierwszą, natomiast kiedy zaszłam w ciążę to była na mnie obrażona przez pół roku... później sama zaszła, cieszyłam się, że między dziećmi będzie mala różnica wieku, ale ona dopiero jak urodziła to zaczęła się w miarę normalnie zachowywać... Potem przez x lat było dobrze, ale finalnie nasze drogi się rozeszły.

Teraz mam "bańkę" ludzi, które są dobrze po trzydziestce i jeszcze nawet nie mają dziecka w planie ;) Dla nich moja sześcioletnia córka brzmi jak abstrakcja

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
    12.02.2026 - 647g bobasa 🥰
    09.03.2026 - 983 gram 🥰
    1.04.2026 - 1648 gram 🥰
    27.04.2026 - 2323 gram synka 🥰
    11.05.2026 - 2800 gram
    25.05.2026 - 3352 gram miłości 🥰

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Kirby Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2025, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boy’s Mum - gratulacje!

Ja podobnie jak niektóre z Was nie odważyłabym się w pracy powiedzieć. Nie mam zaufania do ludzi z pracy, nawet jak mam dobre relacje bo widziałam już w poprzednich pracach jak takie relacje zamieniały się w piekło. Wychodzę z założenia że to tylko praca i staram się tam mieć głównie relacje zawodowe.
    Co do rodziny to myślę że większość rodziny się domyśla, że się staramy, na wigilię życzenia oczywiście dziecka i chociaż nie rozmawiamy na ten temat to mam wrażenie że przy każdej rodzinnej imprezie jestem pod obstrzałem czy piję alko czy mam brzuch itd 😀albo to moja schiza.
    Tak czy siak ustaliliśmy że jak już zajdę w ciążę to powiemy wszystkim po 3 msc jak będziemy wiedzieć że wszystko jest dobrze.

Remedios, ferrytynka25, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅
    24.10.25 ⏸️🥹
    25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
    27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
    30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
    07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml

💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

preg.png
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2025, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Boy’s Mum - gratulacje!

Ja podobnie jak niektóre z Was nie odważyłabym się w pracy powiedzieć. Nie mam zaufania do ludzi z pracy, nawet jak mam dobre relacje bo widziałam już w poprzednich pracach jak takie relacje zamieniały się w piekło. Wychodzę z założenia że to tylko praca i staram się tam mieć głównie relacje zawodowe.
    Co do rodziny to myślę że większość rodziny się domyśla, że się staramy, na wigilię życzenia oczywiście dziecka i chociaż nie rozmawiamy na ten temat to mam wrażenie że przy każdej rodzinnej imprezie jestem pod obstrzałem czy piję alko czy mam brzuch itd 😀albo to moja schiza.
    Tak czy siak ustaliliśmy że jak już zajdę w ciążę to powiemy wszystkim po 3 msc jak będziemy wiedzieć że wszystko jest dobrze.

Z tym mówieniem po jakimś czasie mam to samo. Z jednej strony jeśli już się uda, nastąpi pewnie wybuch euforii, będę tak szczęśliwa i wzruszona, że pewnie będę mieć ochotę ogłosić to całemu światu. Natomiast z drugiej strony będzie to dla mnie taka abstrakcja i szok po długim czasie starań i fakcie (że jeszcze nigdy tych dwóch kresek nie ujrzałam), że będę chciała mieć pewność, iż wszystko rozwija się prawidłowo, nie mamy się o co martwić itp.

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩 28 👨 30 🐶8
    Walczymy od drugiej połowy 2024✨
    Hormony w normie ✅
    AMH 2,07 ng/ml
    Niska Ferrytyna ⚠️
    Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem

Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
    Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%---> 3,8%-- 6%⚠️
    Brak żylaków powrózka nasiennego✅
    Hormony w normie ✅
    HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
    Posiew nasienia ---> maj 2026
    TenFertil ON💊
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2025, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Boy's mum ! Wchodzisz w lipiec z przytupem ! <3

Marzycielko - dziękuję Ci za wątek czerwcowy i podtrzymuje moją klątwę :D :D :D :*

Dziewczyny - jest już założony nowy wątek lipcowy !!!!

Marzycielka94, S_va_88, Mimi7, Mardotka, Dżozu lubią tę wiadomość

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2025, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:

Marzycielko - dziękuję Ci za wątek czerwcowy i podtrzymuje moją klątwę :D :D :D :*

IDZIEMY!!!!🥳🥳🥳

✨ Starania od 09/24, 4 cykle stymulowane
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %

‼️ przewlekle zapalenie endometrium, dysbioza jelitowa, ogniska adenomiozy, haplotyp AA
    ➡️ USG w protokole endometriozy
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2025, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Ja melduję, że właśnie przyszła 🐒.

Oby kolejny miesiąc był dla mnie bardziej szczęśliwy. Tutaj obie szanse zamieniły się w paskudna małpę 😥
    🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2025, 16:15

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2025, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Ja miałam najpierw "bańkę" osób, które dość szybko miały dziecko. W ogóle miałam bardzo przykrą sytuację z moją kiedyś najlepszą przyjaciółką - kiedy ja się zaręczyłam w Wigilię, to ona nagle na szybko się zaręczała i organizowała wesele za 3 miesiące, żeby być pierwszą, natomiast kiedy zaszłam w ciążę to była na mnie obrażona przez pół roku... później sama zaszła, cieszyłam się, że między dziećmi będzie mala różnica wieku, ale ona dopiero jak urodziła to zaczęła się w miarę normalnie zachowywać... Potem przez x lat było dobrze, ale finalnie nasze drogi się rozeszły.

Teraz mam "bańkę" ludzi, które są dobrze po trzydziestce i jeszcze nawet nie mają dziecka w planie ;) Dla nich moja sześcioletnia córka brzmi jak abstrakcja
    O rany. Ale przyjaciółka. Jak kur...można życie tak do kogoś porównywać. Ty zaręczyny, to ona też. Żeby być pierwszym. Brzmi mi to na zachowanie z piaskownicy. Ja muszę być pierwsza. Toksyczna....

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2025, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:

To już robię tup tup tup 👣

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

‹‹ 244 245 246 247 248
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ