Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Sagi wrote:Ojej, gratulacje 😍
To może ja też zrobię w tym 22dc/10dpo test? Nie ma przypadków, są tylko znaki 😃Marzycielka94, Sagi lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny, bardzo mi miło czytać te wszystkie miłe słowa, aż mi się łezka w oku zakręciła 🥹
kikix0o, ferrytynka25, Kitkat, Zosia667, eM 🌺, Bergamotka94, flotek, Mimi7, cukrzyk1991, Powder, S_va_88, MoniaB lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
Jeszcze co do mówienia ludziom w pracy o staraniach to znajoma w pracy o tym otwarcie powiedziała, a jak starania się przedłużały, to niektórzy faceci w pracy komentowali, że można trzeba wziąć jej faceta na stronę i pokazać mu jak to się robi… żenada lvl expert
flotek, S_va_88 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
Anulinka123 wrote:Marzycielko, dziękujemy ci za prowadzenie wątku, dawałaś nam wszystkim dużo wsparcia!
Ja po mega dołku również idę w lipiec z nastawieniem, że ma być bardzo ogórkowo, a potem kreskowo:D
co do tematu to akurat za tym nie głosowałam, ale ja lubię takie bardziej właśnie stand upowe klimaty, mocniejsze żarty, i osobiście uważam że lepiej w tej całej frustrującej sytuacji zachować dystans i poczucie humoru, niż wpaść w sidła melancholii
My o staraniach raczej nie mówimy, chyba że ktoś pyta, ewentualnie takie aluzje, raczej nie wprost. Uważam że to bardzo intymna sprawa, a właśnie nie wyobrażam sobie w razie jakby coś poszło nie tak się tłumaczyć z takich rzeczy. Mnie tak razi jak niektórzy są bardzo bezpośredni, szczególnie te starsze pokolenie, ostatnio w pracy jedna koleżanka (właśnie została babcią, ale mlodą) spytała ile lat ma mój synek i prosto z mostu- ooo, ja już bym nie czekała dłużej z drugim dzieckiem. Ale ona jest z tych że potrafi twoje śniadanie skomentować, że co to ser żółty? Przecież to niezdrowe i przetworzone. Z jednej strony mnie to wkurza, z drugiej staram się olewać takie teksty, z wiekiem trochę łatwiej mi przychodzi olewanie mniej lub bardziej obcych ludzi którzy mają dla ciebie złote rady jak powinno wyglądać twoje życiegorzej właśnie znoszę informacje że ktoś jest aktualnie w ciąży (z czym też sobie średnio radzę, nie umiem znaleźć w sobie zgody na takie emocje, bo przecież czyjąś ciąża w żaden sposób nie wpływa na moją)
Dziewczyny, życzę sobie i wam żebyśmy w sierpniu wszystkie przeszły na fioletowa stronę, Cukrzyku powodzenia w prowadzeniu i obfitych zbiorów ogórków!
Boysmum mega gratki, obyś nam furtkę do ciąż otworzyła i za toba pójdziemy w lipcu
Zostawiam furtkę dla Was otwartą aby nas trochę było w marcu 2026😁 najlepsze jest to, że mam syna z 12 marca i teraz termin porodu na 12 marca 🫣Remedios, Marzycielka94, Sagi, Kitkat, Kins, S_va_88, MoniaB lubią tę wiadomość
-
Marzycielka94 wrote:Dziękuję dziewczyny, bardzo mi miło czytać te wszystkie miłe słowa, aż mi się łezka w oku zakręciła 🥹
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Ja afirmuję, że sama na siebie rzuciłam klątwę jak pisałam przy tamtej pierwszej nieudanej ciąży gdzie miałam termin na styczeń, że jeśli chodzi o miesiąc rodzenia, to wolałabym na wiosnę, bo wiosna to moja ulubiona pora roku 😅 Może jednak będzie wiosna! 🥒🥒
Marzycielka94, Remedios, Kitkat, Sagi, cysterka95, flotek, Mimi7, ater, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Nie wiem jakie wy macie plany, ale ja was tak polubiłam, że zamierzam z wszystkimi wami przejść w lipcu na fioletową stronę 🥰🥰
Sagi, Remedios, kikix0o, Marzycielka94, boys' mum, AnMiPe, Gnom, flotek, Kins, Mimi7, ater, Powder, PA, S_va_88, Pacynka lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje -
kikix0o wrote:Ja afirmuję, że sama na siebie rzuciłam klątwę jak pisałam przy tamtej pierwszej nieudanej ciąży gdzie miałam termin na styczeń, że jeśli chodzi o miesiąc rodzenia, to wolałabym na wiosnę, bo wiosna to moja ulubiona pora roku 😅 Może jednak będzie wiosna! 🥒🥒
Wiosna jest super. Oczywiście to nie koncert życzeń i nie ma co wybrzydzać, ale uważam że jesienią i zimą jest trudniej. Ciemno, zimno, choroby. Ja na wizycie u gina po 6 tygodniach od porodu zaraziłam się covidem i zaraziłam też męża i maleństwo. Trafiliśmy na oddział, bo w szpitalu chyba źle odczytali test i myśleli, że to rsv. Straumatyzowalo mnie to na dobry miesiąc wprzód 🥺kikix0o, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przytulam za biele i wredne małpy! Życzę każdej z was aby lipiec był tym udanym cyklem! ❤️
Ja oczywiście mimo że mój cykl czerwcowy jest już spisany na straty przez torbiel, zrobiłam dzisiaj test. Oczywiście biel. Małpa powinna przyjść 3go lipca. Niestety moje okienko płodności wypada przed urlopem. Pierwszy raz liczę na to że małpa się opóźni i okienko przesunie się o kilka dni i będzie w trakcie urlopu gdzie będę odpoczywać z moim na Corfu 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 11:07
Marzycielka94, Kins, Mimi7 lubią tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
Badania 6.05:
TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )
26/05:
Prolaktyna : 11 ✅
USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌
➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳
➡️ 23/06 :
Prolaktyna : 10 ✅
USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
MUCH : czysto ✅
Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.
➡️ Badanie drożności jajowodów? -
boys' mum wrote:Hej dziewczyny, melduje się kilka dni później... Nie sądziłam, że w tym miesiącu uda mi się testować jeszcze raz, ponieważ dałam sobie spokój ze staraniami... Zajęłam się bieżącymi sprawami jak ogródek kwiatki, zakończenie roku szkolnego, jakiś plan wakacyjny... Test owu robiłam i w 10dc miałam pik. Dzień później kreska również była dość ciemna. Przytulasy były 8 i 9dc . Nie przywiązywałam jakiejś większej uwagi czy się uda czy nie. Zapisałam się na usta permanentne i zabiegi za ciało aby zgubić obwody ud i brzucha i trochę się ujedrnic😂 ale czułam się jakoś dziwnie więc zrobiłam sobie test w 8-9 dpo i coś tam przebijało, po podkręceniu wyszła kreska. Ale nawet po konsultacji z chatem gpt wyszlo, że to linia parowania. Bo ta kreska wyszła po kilku godzinach (az test wyschnął) nie od razu. W sobotę zrobiłam sobie kolejny test tylko że strumieniowy 10. I nic nie wyszło. Brzuch mnie bolał jak na okres i strasznie chciało mi się płakać. Mąż się śmiał, że płacze, że już 11 lat po ślubie 😂 W sobotę mieliśmy rocznicę ślubu i pojechaliśmy świętować... Wypiłam jedno piwo... Dzień później czyli wczoraj na wieczór coś mnie tknęło i zrobiłam test o czułości 25. Wczoraj był 22dc. Same zobaczcie...
boys' mum lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
Marzycielko ja też Ci dziękuję za ten szczęśliwy dla mnie wątek 🥰
Życzę Ci klątwy prowadzącej, zasługujesz na to ❤️Kitkat, Marzycielka94, Mardotka, MoniaB lubią tę wiadomość
Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 ⏳ -
Hej Laski, wróciłam do biurka zasypanego robotą, więc moje wygrzebywanie się przed urlopem niewiele dało, bo mam to samo dzisiaj.
Dodatkowo w sobotę po południu zaczął mi się ból gardła, następnie kaszel i tym sposobem dusiło mnie wczoraj do 1:00 w nocy, a o 5:00 wstawałam.Na L4 niestety nie mogę pójść, więc się ratuję czym mogę. Z plusów, małpa się skończyła, więc może jak jutro się lepiej poczuję to zaczniemy bakłażanować, ogórkować i może w końcu truskawkować. 😂
Boys'mum - piękny widok, gratki!
Marzycielko - wierzę, że dzięki Tobie niejedne marzenia się spełniły, wprowadziłaś tu nam cudną aurę. Buziaki dla Ciebie z życzeniami pomyślności pod widmem klątwy prowadzącej
boys' mum, Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Boys'mum Co za wspaniałe nowiny na zakończenie czerwca! Gratulacje! 🥰
boys' mum lubi tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
Badania 6.05:
TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )
26/05:
Prolaktyna : 11 ✅
USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌
➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳
➡️ 23/06 :
Prolaktyna : 10 ✅
USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
MUCH : czysto ✅
Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.
➡️ Badanie drożności jajowodów? -
Boy’s Mum - ogromne gratulacje!!!
Co do mówienia w pracy - ja bym się nigdy nie odważyła powiedzieć w miejscu pracy że się staram o dziecko. Ludzie są naprawdę pokręceni i mogą wykorzystywać tą informację chociażby usuwając pracownika z umowy o pracę i proponując zatrudnienie B2B. Nawet teraz siedzę na zwolnieniu lekarskim bez kodu ciążowego bo jest jeszcze za wcześnie żeby u mnie w biurze cokolwiek wiedzieli. Zamierzam im powiedzieć jak już po prostu będzie widać 😂Remedios, kropka_aga, Marzycielka94, boys' mum, Sagi, Mimi7, Gnom, Dżozu, cysterka95, Powder, Kirby, S_va_88 lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA,
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60. Pęcherzyk ciążowy 9mm.
17.06 - bije serduszko ❤️
25.06 - 1,6 cm Bączka ❤️ i krwiak 4x9mm
10.07 - 3,81 cm Bączka 🥹
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
Dziewczyny coś czuję że ten pik to tylko był wystrzał LH bez owulacji. Dziś rzekomo 2 dpo a temp 36,48. Jestem znów podłamana... 😞 Jutro zmierzę temperaturę i ZobaczymyPowodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi -
flotek wrote:Dziewczyny coś czuję że ten pik to tylko był wystrzał LH bez owulacji. Dziś rzekomo 2 dpo a temp 36,48. Jestem znów podłamana... 😞 Jutro zmierzę temperaturę i Zobaczymy
A nie kusi Cię żeby się jednak przejść na usg? Będziesz mkec jasna sytuacjęPowder lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
flotek wrote:Dziewczyny coś czuję że ten pik to tylko był wystrzał LH bez owulacji. Dziś rzekomo 2 dpo a temp 36,48. Jestem znów podłamana... 😞 Jutro zmierzę temperaturę i Zobaczymy
Mi po usg gin powiedział, że była owulacja dosłownie w nocy/nad ranem a mam taką samą temp, do tego powiedział żeby tego nie sprawdzać, bo to nie jest żaden wyznacznik, przestarzała metoda i u każdej kobiety różnie to może wyglądać w każdym cyklu. Także ja odpuszczam mierzenie tempkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 11:59
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Powder lubi tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
kikix0o wrote:Mi po usg gin powiedział, że była owulacja dosłownie w nocy/nad ranem a mam taką samą temp, do tego powiedział żeby tego nie sprawdzać, bo to nie jest żaden wyznacznik, przestarzała metoda i u każdej kobiety różnie to może wyglądać w każdym cyklu. Także ja odpuszczam mierzenie tempki
Tu sie troszke niezgodze z lekarzem, bo jak dla mnie metoda stara, ale czy przestarzała? Chyba nie. Jasne że cykle są różne i to nie daje żadnej pewności, ale u mnie się sprawdza (nie znaczy że jakby mi temperatura nie skoczyła to bym była pewna że owulacji nie bylo, ale miałabym sygnał żeby to potwierdzic). Jak każda metoda ma plusy i minusy (duzy minus że wymaga systematyczności i dokladnosci) ale jakiś obraz cyklu daje
Mimi7, S_va_88 lubią tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%