Latawce, dmuchawce, wiatr 🪁 pod mym sercem cały mój świat 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka94 wrote:Belia, super, ze lecicie do Pizy, my również tam byliśmy i jeśli mogę podpowiedzieć - od razu planujcie wypad do Florencji. Jest niesamowicie piękna, ma super punkt widokowy z możliwością wypicia aperolka u góry przy dźwiękach muzyki na żywo, no idzie się zakochać!! Piza sama w sobie jest malutka, więc warto zaplanowac jakiś wypad pociągiem lub autem 🥳🇮🇹
A zamiast Florencji stawiamy na Cinque Terre bo Florencja w lipcu to będzie piekarnik. Już w zeszłym roku przeżyłam lipcowy Rzym i w tym roku wolę posiedzieć nad morzem.Remedios, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
cukrzyk1991 wrote:Wiesz co - w sumie nie do końca tak było - bo faktycznie mój wpis wygląda trochę tak jakby on był tyranem, a ona uległą, uzależnioną od niego kozą co mu się oddaje.
Dla kontekstu :
Ona od zawsze była "hot" - faceci za nią latali. Od czasów liceum. I miała niesamowite poczucie humoru - nieco męskie - i to ich dodatkowo do niej przyciągało. Była jak femme fatale. Jej marzenia były zawsze odległe od moich - ja chciałam męża, rodzinę i stabilny dom. Ona to był typ (do dzisiaj jest) który woli przygodę i niezależność. I przez te wszystkie lata nie trafił się nikt, który by ją usidlił. Aż do czasów M. Ale ja już na początku im średnio wróżyłam bo miałam wrażenie że już na starcie były zgrzyty. On też był trochę typem bad boya - i też niezależny z niego kot.
A ona choć obawiała się kiedyś, że jest aseksualna to ma doświadczenie seksualne 15 razy większe ode mnie(ja to potulna dziewczynka z dobrego domu - mój pierwszy potem stał się moim mężem i tyle).
I gdy doszło do rozwodu to ona w sumie o nim zdecydowała. On chciał walczyć. Nawet po rozwodzie wydaje mi się, że jeżdził do niej nie tyle co na s*ks, co pewnie brakowało mu jej. On naprawdę mocno się zakochał. To raczej moja przyjaciółka jest typem osoby niezbyt ciepłej w relacjach i trochę "YOLO". Przykładowo po rozwodzie weszła w romans z toksykiem, który miał partnerkę i małe dziecko... chociaż z góry wiedziała że nic z tej relacji nie będzie (a mimo to mocno się zakochała).
Teraz niedługo się z nią znowu widzę bo przyjeżdża w nasze rodzinne strony i zawsze czekam z popcornem na nią xD Śmieję się, że jej życie to serial, a każdy jej przyjazd to jakby nowy sezon dla mnie - widza. O wszystkim mi opowiada. Śmieszne jest to, że się przyjaźnimy bo jesteśmy TOTALNIE inne. Ja lubię stagnację, stabilność - jeden mąż, oklepany nieco s*ks, odprowadzanie synka do przedszkola i myślenie o tym jak urządzić dom i co zrobić na obiadOna to typ podróżniczki, chętnej na przygody, wyzwolonej. Nigdy też nie chciała mieć dzieci i cały czas nie wie czy chce. Jej pasuje życie, że np. 3 lata będzie z gościem X, a kolejne np. 5 lat z gościem Y itp.
Ja to Monica z przyjaciół, ona to RachelWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca, 12:20
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
cysterka95 wrote:Oprócz tej witaminy D jeszcze bym się zastanowiła nad Omegą
a jak chcecie mieć komplet na tip top to jeszcze NAC bo może pomóc na ruchliwość i morfologię, ale jesli to już za dużo to fertilmen ma ładny skład. Z witaminą D będzie bardzo fajny zestaw 👌🏻
PS jedyne co we mnie budzi wątpliwości zawsze w takich suplach wszystko w jednym to wchłanialność - np witamina C może zaburzać wchłanianie B12. No ale większe szanse że chłop będzie pamiętał o przyjmowaniu regularnie jednej tabletki niż wszystkich osobno więc lepiej tak niż wcale14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Zosia667 wrote:Nie tylko w konsultacji,
Mi nawet na maile odpowiada jak trzeba napisać spie..... ładnymi słowami 😁
U nas też, bo ostatnio mieliśmy trochę problemy z deweloperem i właśnie prosiłam czat, żeby napisał ładnego meila 😎K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
4/5 - owulacja
7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
18 - BetaHCG 🤞 -
Anka96 wrote:Dzień Dobry 🍀
Ja dzisiaj kończę 29 urodziny i zamierzam troche poswietowac 🥳
Mimo że nadal nam się nie udało i tak czuje się szczęśliwa 🥰🍀
Spełnienia marzeń!K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
4/5 - owulacja
18 - BetaHCG 🤞 -
Dziewczyny pytanie za 100 punktów. Gin kazał mi zrobić cytologię z tymi wymazami i pytanie kiedy mam ją zrobić? W pon owulacja, a w środę idę po te luteinę. Wizytę mamy 14 lipca więc pasuje mieć wyniki. Nie wiem kiedy tam mogę grzebać, żeby nie zaszkodzic za bardzo, a czat mówi, że jak się bierze luteinę to też nie bardzo 🤔 Doradzcie coś proszę kiedy najlepiej iść?K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
4/5 - owulacja
18 - BetaHCG 🤞 -
Claudii wrote:Dziewczyny pytanie za 100 punktów. Gin kazał mi zrobić cytologię z tymi wymazami i pytanie kiedy mam ją zrobić? W pon owulacja, a w środę idę po te luteinę. Wizytę mamy 14 lipca więc pasuje mieć wyniki. Nie wiem kiedy tam mogę grzebać, żeby nie zaszkodzic za bardzo, a czat mówi, że jak się bierze luteinę to też nie bardzo 🤔 Doradzcie coś proszę kiedy najlepiej iść?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 6cs
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
Belia wrote:O dzięki 🤩 to coś tam jes za że jutro domówię.👩34 👨39
12 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Sagi wrote:Na spokojnie 🥰 Do szafek zaglądać nie będą!
Każdy kolejny raz będzie coraz łatwiejszy a Ty będziesz super gospodynią
Jeszcze ja niestety jestem typem co jak w tygodniu pracuje to za bardzo nie sprzątam i potem w dzień wolny ogarniam wszystkoS_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem + cyklogest -
S_va_88 wrote:Trzymam kciuki za flow między rodzinami. Żeby to było fajne spotkanie.
I kciuki za testowanieS_va_88 lubi tę wiadomość
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
Morgo wrote:U mnie z pozytywów to mąż zrobił panel badań w ramach tego nowego programu "Moje zdrowie" (jestem jego lekarzem rodzinnym 😅) i wyniki są b. dobre. Tuż przed zerknięciem na nie miałam na wizycie trenera personalnego w podobnym wieku i miał zbliżone poziomy cholesterolu, glukozy itd. także podbudowałam go, że laboratoryjnie są tacy sami mimo tego że mój mąż nie trenuje 😅 ale w tym miesiącu robi po 7-15 tys kroków dziennie więc dobre i to.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
Kitkat wrote:Dzień dobry wszystkim!
Jak mi się wlecze ten czas, dziś 5/6 dpo, brajan próbuje już coś się odzywać, ale go zagłuszam jak się da 😅 Kiedyś w akcie jakiegoś zaciemnienia umysłu zrobiłam test już 8 dpo, jakież było moje zdziwienie, że zobaczyłam biel 🫣😅
Kiedy chcesz testować?👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
Claudii wrote:Dziewczyny pytanie za 100 punktów. Gin kazał mi zrobić cytologię z tymi wymazami i pytanie kiedy mam ją zrobić? W pon owulacja, a w środę idę po te luteinę. Wizytę mamy 14 lipca więc pasuje mieć wyniki. Nie wiem kiedy tam mogę grzebać, żeby nie zaszkodzic za bardzo, a czat mówi, że jak się bierze luteinę to też nie bardzo 🤔 Doradzcie coś proszę kiedy najlepiej iść?
Przy umawianiu wizyty było, że wstrzemięźliwość 24h a babeczka do mnie, że 48 a najlepiej 4dni. I też mam problem kiedy ją zrobić, bo po okresie już mamy zacząć działać a po owulacji cyklogest przyjmuję.
Ps przepraszam za spam, ale nadrabiałam wątek i od razu odpisywałamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca, 14:12
S_va_88 lubi tę wiadomość
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
Anulinka
Em
White1
Tulę za małpy i negatywne testy...
Anka sto lat!!!!! Szczęśliwego zdrowego życia!
eM 🌺 lubi tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
No to zaczynam najdłuższe 2 tygodnie w każdym miesiącu. Oszaleję chyba do tego lipca, potwierdzona owulacja ze wszystkich 3 pęcherzyków boję się że za bardzo się nakręcam i będzie duże rozczarowanie. Ale trzy to zawsze większa szansa na chociaż jednego kropka 🫢🤞
Belia, Kitkat, Claudii, cysterka95, ater, Sagi, eM 🌺, Morgo, Powder, Marzycielka94, Kins lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
16.07 usg- kropek 🥹 -
PA wrote:Mam tak samo. Dziś 4/5 dpo i też trochę brajan wchodzi. Że śluzu za dużo. Że coś poczułam w jajniku.
Kiedy chcesz testować?
Nie oszukuję się, myślę że 10 dpo już będę testować 😅 U mnie jest taki cykl: najpierw testuję koło 10 dnia, widzę biel i myślę, że spoko, po prostu za wcześnie. Potem 12 dpo jeszcze coś nadziei w sobie mam, że późna implantacja może była, a potem już czekam na okres i jakoś łatwiej mi się z tym pogodzić.
Aż dziwne, że w pierwszej ciąży zorientowałam się dobrze po terminie spodziewanej miesiączki i miałam betę w okolicach 3500 😅S_va_88, Morgo lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje -
Cześć wszystkim
jestem nowa na forum, w trakcie starań o drugiego bobasa, jedną córkę na stanie już mam. Wczoraj wyszły mi dwa pozytywne testy ciążowe, właśnie czekam na wyniki bety i chyba zwariuję do tego momentu 😂 pierwszą ciążę przeszłam bardzo ciężko i bardzo brakowało mi miejsca gdzie mogę się po prostu wygadać, więc zdecydowałam się dołączyć
Sagi, Ssilvia, eM 🌺, Morgo lubią tę wiadomość
-
Natex wrote:Cześć wszystkim
jestem nowa na forum, w trakcie starań o drugiego bobasa, jedną córkę na stanie już mam. Wczoraj wyszły mi dwa pozytywne testy ciążowe, właśnie czekam na wyniki bety i chyba zwariuję do tego momentu 😂 pierwszą ciążę przeszłam bardzo ciężko i bardzo brakowało mi miejsca gdzie mogę się po prostu wygadać, więc zdecydowałam się dołączyć
Gratuluję 🙂 Założony jest już wątek dziewczyn, które rodzą w lutym, my tutaj dopiero się staramy 😉Belia, eM 🌺, Morgo, Jedno_zyczenie, Powder, Marzycielka94, Kins lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje -
PA wrote:Mi ostatnio nie chcieli zrobić cytologii...
Przy umawianiu wizyty było, że wstrzemięźliwość 24h a babeczka do mnie, że 48 a najlepiej 4dni. I też mam problem kiedy ją zrobić, bo po okresie już mamy zacząć działać a po owulacji cyklogest przyjmuję.
Ps przepraszam za spam, ale nadrabiałam wątek i od razu odpisywałam
Dobra, przeanalizowałam sobie i chyba skoro w pon mam owulację, a w środę idę po luteinę to w czwartek sobie skoczę na cytologię i po niej wezmę luteinę dopiero. Akurat będę po owu i raczej we wtorek max będziemy dzialac, chociaż pewnie do poniedziałku bo chce spróbować 3 dni pod rząd w tym cyklu więc wątpię, że już będzie siła. A wyniki mam nadzieję, ze do tego 14 będą jednak 🤔Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
M 🩵 31l.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
4/5 - owulacja
18 - BetaHCG 🤞 -
PA wrote:Dziękuję. Podejrzewam, że gdyby rodzice żyli to bym się jeszcze bardziej stresowała. A tak to tylko ode mnie będzie mamy rodzeństwo i może brat jak nie będzie pracował.
Bo w sumie mam trochę podobna zagwozdkę.
Edit. Oczywiście odpisz jak masz ochotę. Nie chcę wchodzić w prywatę😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca, 15:42
PA lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...