Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
misskity wrote:Jak przeszłaś samo badanie? Było bolesne? I jak długo czasu zajęło Ci wykonanie badania od wejścia do wyjścia ze szpitala? Ja jadę ponad 70 km zeby mi zrobili hsg i zastanawiam się ile moj mąż będzie na mnie musiał czekać.
A proces przyjęcia wyglądał tak że od 7:20 czekałam w izbie przyjęć na przyjęcie do godz 9:20 także trochę się nasiedzialam.. Później jak już nas zaprowadzili do sali to mieliśmy iść do gabinetu położnej i mieliśmy mierzone ciśnienie itd. Ok godz 9:40 przyszedł mój ginekolog i powiedział że za chwilę dostanę "narkotyki" 😂 Chwile przed 10 przyszła pielęgniarka z 💉 i o 10 zawołali mnie do zabiegowego na fotel żeby założyć ten cewnik do kontrastu no i tu zaczęły się piekło 😱
Od założenia do przewiezienia na rtg, badanie i spwrotem minęło 40 minut. Później zostałam na obserwacji i o 16 mogłam wyjść do domu 🏡
Mam nadzieję że pomogłam, rozpisalam się ale wiem że ja też szukałam na forum jak to wszystko konkretnie wygląda 😘misskity lubi tę wiadomość
22 lata
08.2018 - początek starań
27.09.2019 - ⏸️
Poronienie w 5 tygodniu..
05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
01.2020 - wznowienie starań ❤️
06.2020 - HSG
Prawy jajowód niedrożny.
Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
14.08.20 - ⏸️ (24cs)
14.08.20 - Beta 400
17.08.20 - Beta 1661
19.08.20 - Beta 3389
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston
▪️ Femibion 1
28.08.20 -?
,, Rozgość się kruszynko... 🙏"
-
Mango44 wrote:Hej :*
U mnie dzisiaj 6dpo i wszystkie urojone objawy minęły jak ręką odjal...
Coś czuję że to znowu nie ten cykl
Miłego dnia wszystkim :*
A implantacja nie jest dopiero ok 5dpo ?
Głowa do góry. Ja sobie wkręcać pozwalam dopiero od 8 dpo. Chociaż od poniedziałku mam mega tkliwe piersi a na piątek - niedzielę jakoś obstawiam owulacje. Ale nie nakręcam się. Bywały cykle ze od owulacji do okresu nie mogłam dotknąć piersi a podbrzusze ciągle rwalo na okres. Za to z synem w ciąży piersi zaczęły boleć w 6 tc, a np mdłości pojawiły się po 8 tc. -
Lizamichelle wrote:Hej. Dzisiaj 16-17dpo (nie wiem dokładnie). Wczoraj po tych plamieniach poleciałam na betę i jest 435. Co myślicie??26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Lizamichelle wrote:To dopiero pierwsze oznaczenie
Lulu83 lubi tę wiadomość
22 lata
08.2018 - początek starań
27.09.2019 - ⏸️
Poronienie w 5 tygodniu..
05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
01.2020 - wznowienie starań ❤️
06.2020 - HSG
Prawy jajowód niedrożny.
Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
14.08.20 - ⏸️ (24cs)
14.08.20 - Beta 400
17.08.20 - Beta 1661
19.08.20 - Beta 3389
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston
▪️ Femibion 1
28.08.20 -?
,, Rozgość się kruszynko... 🙏"
-
Lizamichelle wrote:To dopiero pierwsze oznaczenie
Wg. mnie to dobra beta na ten czas, najważniejsze czy będzie dobrze przyrastać, więc powtórz po 2-3 dniach32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mango44 wrote:Hej :*
U mnie dzisiaj 6dpo i wszystkie urojone objawy minęły jak ręką odjal...
Coś czuję że to znowu nie ten cykl
Miłego dnia wszystkim :*
A, i jeszcze mam katar i opryszczkę, ale nie wiem czy to ma jakiś związek 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 12:31
Mango44 lubi tę wiadomość
'90
11cs 10dpo ⏸️ beta 6,3
12dpo beta 43,8, progesteron 49,3
16dpo beta 324,7
22 dpo beta 2824
24.07.20 0,56 cm 👶 bije ❤️🥰
TSH 1,65
Ft4 16,59 pmol/l
Anty-TPO ujemne
Anty-Tg 19,30
AMH 2,63
HSG - ok.
Androstendion 3,29 ng/ml
Ferrytyna 27,0 ng/ml
Insulina 5,73
Glukoza 96 mg/dł
Wskaźnik HOMA 1,36
4dc:
Estradiol 49,4 pg/ml
LH 7,61 mlU/ml
FSH 6,27 mlU/ml
Prolaktyna 9,21 ng/ml
21dc:
Progesteron 26,7 ng/ml
💊 Euthyrox N50/25, Pregna Start, Ovarin, Q10, Selen, Magnez, D3, B6.
🥜🌰🍍🍷 -
Lizamichelle wrote:To dopiero pierwsze oznaczenie26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
nick nieaktualnyMuszę się pożalić, bo komu jak nie Wam. Byłam u lekarza z podejrzeniem infekcji. Mowil, ze nie wyglada to zle, pobrał posiew, wiec będzie wiadomo, czy oby na pewno jest ok. Jak mu powiedziałam, ze się staram, ze już nie karmie i ze bym chciała zobaczyć, czy tam coś się szykuje powoli do owulacji i czy w ogóle jest w porzadku to on zdziwiony. Ze ja chce tak szybko mieć gotowy organizm, ze jajniki zaczynaja prace pół roku po przestaniu karmienia i ze ja bym chciała przyspieszyć, a się nie da. Oczywiście znowu wytknął mi wiek. Owszem, mam dość i chce już, ale czy to dziwne po 7 miesiącach starań?
Chłop obrzydliwy. Poszłam, bo mam pakiet i szkoda mi było kasy, żeby płacić, skoro mogę mieć za darmo, ale jest mi tak cholernie przykro, ze nie wiem. Zaczynam mieć już dość tak porządnie. Wyczuwam wieczór z winem i lodami.PaniKaziukowa lubi tę wiadomość
-
Coś przesadza z tym karmieniem... są kobiety, które karmią cały czas i potem nawet dwupak (starsze i młodsze dziecko) i jakoś to drugie dziecko się pojawia.
Niektórzy ludzie powinni zmienić zawód...32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Glendolinaa ale przecież karmienie piersią to nie antykoncepcja. Znajoma zaszla karmiąc, jeszcze inna od razu jak odstawiła, a jeszcze nie zdążyła nawet dostać okresu po pierwszej ciąży. Popraw sobie humor i nie bierz niczego do siebie.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, mozna do was dołączyć? My staramy się od niedawna w sumie, dopiero 4 miesiące, ale nic z tego nie wychodzi. Mamy bardzo utrudnione bo mój luby przebywa za granicą i nie widujemy się za często, raz na 3 miesiące, czasem częściej. Ale do tej pory nie udało nam sie nic trafic. W tym cyklu jesteśmy razem od początku do konca, zbliża mi się termin @. Dzwinie sie czuje od ostatniu paru dni, boli mnie praktycznie codziennie podbrzusze, moze nie jest to jakiś mocno uciążliwy ból, bardziej jak jakies skurcze lekkie, w każdym bądź razie odczuwam je. Co jakis czas mi nie dobrze, potem to mija i tak w kółko.. Dzisiaj znowu obudzilam się z bólem brzucha, mdłościami i okropnym bólem głowy.. Nie chce sie nastawiać, ale ciagle w kółko o tym myślę, jak chodze do łazienki patrze czy @ nie przyszła, zwariuje czekając.. Ostatnio zauważyłam na papierze kropke krwi, doslownie kropke i nic wiecej. Dzisiaj tak samo, mała kropeczka jak ziarnko maku. Wcześniej przed @ nigdy tak nie mialam, zawsze przychodzila i od razu było tego wiecej. Nie wiem co robić, nie mogę testu na razie kupić bo jestem za granicą, a poza tym chce poczekać na termin i jak minie dopiero testowac.
-
@beznicka te kropelki mogą być krwawieniem implantacyjnym. Jeżeli nie możesz/nie chcesz na razie testować, to proponuję uzbroić się w cierpliwość, odpoczywać, dobrze jeść i czekać na termin @ (tak wiem, że jest ciężko... u mnie już 10 cykl)
Trzymam kciuki32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
nick nieaktualnyGlebdolina przecież miesiączkujesz jakby połóg miał na myśli to bym może się zgodziła. Jakiś dziwny gość.
Pożarłam się przez telefon z mężem nie wiem czy to psm ale jak mi powiedział że w poniedziałek jedzie na cały tydzień w delegację mimo że obiecał że nie będzie jeździł na wiecej niż jedną noc to mnie trafiło .
Ps szef od niego tego nie wymaga pyta zawsze czy chce a jak odmawia to nic się nie dzieje jedzie ktoś inny -
lawendowePole wrote:Kochana, ja bóli miesiączkowych nie zaliczam do objawów - mam je co cykl, w tamtym czasie takie, że chodziłam naćpana przeciwbólowymi. Więc bóle przed miesiączką/w trakcie to u mnie nie był objaw. Bóle po miesiączce - tak. Generalnie, czułam, że schemat się zaburzył i podświadomość mi mówiła, że coś jest nie tak.
Co do leczenia - u mnie na początku wprowadzono plastry antykoncepcyjne, po których krwawiłam/plamiłam cały miesiąc i przeszliśmy na tabsy wywołujące miesiączkę Provera (nie miałam i nie mam problemu z miesiączką i długością cykli, to było przez torbiel). Bujałam się z tym kilka miesięcy zanim się wchłonie.
Ale moja mama poszła jakiś czas po mnie też z torbielą i tutaj z racji tego, że już wiek i że rodziła to dali jej dużo mniej czasu, żeby się wchłonęła farmakologicznie, bo chcieli dać ją na laparo. Na szczęście na lekach się skończyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 14:19
lawendowePole lubi tę wiadomość
-
Glendolinaa wrote:Muszę się pożalić, bo komu jak nie Wam. Byłam u lekarza z podejrzeniem infekcji. Mowil, ze nie wyglada to zle, pobrał posiew, wiec będzie wiadomo, czy oby na pewno jest ok. Jak mu powiedziałam, ze się staram, ze już nie karmie i ze bym chciała zobaczyć, czy tam coś się szykuje powoli do owulacji i czy w ogóle jest w porzadku to on zdziwiony. Ze ja chce tak szybko mieć gotowy organizm, ze jajniki zaczynaja prace pół roku po przestaniu karmienia i ze ja bym chciała przyspieszyć, a się nie da. Oczywiście znowu wytknął mi wiek. Owszem, mam dość i chce już, ale czy to dziwne po 7 miesiącach starań?
Chłop obrzydliwy. Poszłam, bo mam pakiet i szkoda mi było kasy, żeby płacić, skoro mogę mieć za darmo, ale jest mi tak cholernie przykro, ze nie wiem. Zaczynam mieć już dość tak porządnie. Wyczuwam wieczór z winem i lodami. -
Biedronka89 wrote:Glebdolina przecież miesiączkujesz jakby połóg miał na myśli to bym może się zgodziła. Jakiś dziwny gość.
Pożarłam się przez telefon z mężem nie wiem czy to psm ale jak mi powiedział że w poniedziałek jedzie na cały tydzień w delegację mimo że obiecał że nie będzie jeździł na wiecej niż jedną noc to mnie trafiło .
Ps szef od niego tego nie wymaga pyta zawsze czy chce a jak odmawia to nic się nie dzieje jedzie ktoś inny
porozmawialabym z nim szczerze choć zapewne taka rozmowa już była . w sumie to może być wiele powodów takiej postawy ale wcale się nie dziwię że się zdenerwoalas. mi to by było naprawdę smutno zarazemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 14:22
-
nick nieaktualnyClausix wrote:@beznicka te kropelki mogą być krwawieniem implantacyjnym. Jeżeli nie możesz/nie chcesz na razie testować, to proponuję uzbroić się w cierpliwość, odpoczywać, dobrze jeść i czekać na termin @ (tak wiem, że jest ciężko... u mnie już 10 cykl)
Trzymam kciuki
No właśnie sama nie wiem, dzisiaj mam 25 dc, czasem @ mam co 28, czasem przyjdzie 31. Różnie to jest i najgorzej ze nie wiadomo kiedy sie spodziewać jej. Czasem nawet i 26 dc jest. Gdyby miala przyjść 28 dc to chyba za późno trochę na implantację?
Do tego ciagle mi sie odbija, jeździ mi w brzuchu, przelewa się. Nawet jak zjem ;/
Od wczoraj doslownie czuje jakbym sie przeziebila, mam zapchany nos. A u nas dosłownie ponad 30' jest wiec jakim cudem 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 14:43
-
Hej:) podczytuje Was od jakiegoś czasu i trzymam kciuki za każdą! Piszę odnośnie wieku i zajścia w ciążę przy kp. Otóż mam skończone 35 lat i jestem w 12 tc a moje średnie dziecko ma 7 miesięcy Okres wrócił 4 miesiące po porodzie (przy wyłącznym karmieniu cycem) wiec wszystko jest możliwe! Uszy do góry!
Clausix, Lolipop lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹