Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Nie odzywałam się bo miałam wizytacje teściowej.. 🙈
Karenira, to co mówi lekarz nie zawsze jest słuszne, mnie w poniedziałek powiedzial ze mam torbiel i z ciąży nici a dzisiaj mi test wyszedł pozytywny, narazie obserwuj i mierz temperaturę, jak owulacja będzie to i skok się pojawi.
Angell, owulacja potwierdzona w 15dc a co było 13dc masz notatek i jakiś skok temperatury? Czy to zakłócona była czymś?
Clausix, owulka jednak u Ciebie tego dnia co wyznaczyło OF, nie przejmuj się ze masz przerywana bo nie wpisywałas objawów śluzu płodnego i to dlatego tak. U mnie w tym cyklu tez przerywana 😁😁 Microlife super, ja mam FEMOMETER to to dopiero technologia..
Natka, powiedz mi nie przyjmowała jeszcze Castagnusa tylko w mniejszych ilościach? Bo tak czytałam żeby nie odstawiać nagle, boje się jestem po dwóch biochemicnzych.
Luśka, Majaa, Mango, Lolipop, dziękuje Kochane ❤️❤️❤️
Niezapominajka, mianuje Cię matka Chrzesna mojej kropki🧙🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 14:13
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Hania007... w 13dc po południu miałam takie chwilowe bóle podbrzusza i jajników takie skurczowe jakby nawet... to sobie zapisałam w notatce... a aplikacja to już wczoraj mi zmieniła owu z 12dc na 14dc i dziś rano na nowo mi zmieniła tym razem na 15dc... i kompletnie zgłupiałam
-
Mama8latka wrote:Ja mam 75 na noc od owu, i od owu rano kluje sie heparyna. Takie zalecenia mam od ginekologa i reumatologa.
Niektóre dziewczyny biorą profilaktycznie cały cykl.
Ja za ananasem wlasnie nie bardzo jestem dlatego z polecenia Biedronki chce spróbować ta bromelaina to tak jakby zamiennik ananasa. -
Majaaaa wrote:A ja się czujecie po acardzie? Bo ja właśnie zaczęłam brać w rym cyklu ale po kilku dniach czułam się fatalnie miałam jakby zawroty głowy, odstawiłam i przeszło, wiec nie wiem co myślec .... 🤷♀️ Jestem 7dni po owu i chyba so niego wrócę chociaż nie wiem czy nie nababram sobie wtedy nic....i czy @ niw będzie obfitsza...👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualnyMajaaaa wrote:A ja się czujecie po acardzie? Bo ja właśnie zaczęłam brać w rym cyklu ale po kilku dniach czułam się fatalnie miałam jakby zawroty głowy, odstawiłam i przeszło, wiec nie wiem co myślec .... 🤷♀️ Jestem 7dni po owu i chyba so niego wrócę chociaż nie wiem czy nie nababram sobie wtedy nic....i czy @ niw będzie obfitsza...
@ może być obfitsza. Kwas acetylosalicylowy rozrzedza krew i może być dłuższe albo mocniejsze krwawienie. To bardzo mała dawka, ale stosowana regularnie. Trzeba mieć na uwadze. -
Glendolinaa wrote:Ja się czuje dobrze, ale biorę dopiero drugi dzień. Jedynie wydaje mi się, ze się bardziej pocę, bo leci ze mnie strasznie. Ale taka pogoda, ze może nie wina acardu. Bierzecie na noc czy na dzień? Bo ja rano, bo boje się, ze jeśli wezmę na wieczór, to zakłóci mi temperaturę.
@ może być obfitsza. Kwas acetylosalicylowy rozrzedza krew i może być dłuższe albo mocniejsze krwawienie. To bardzo mała dawka, ale stosowana regularnie. Trzeba mieć na uwadze.
ja biore 4 cykl i bez zmianAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Angell, w 14dc miałaś jeszcze objaw śluzu płodnego o dobrej jakości co świadczy o tym ze owulacja nie odbyła się wcześniej, po owulacji objaw śluzu najlepszej jakości zanika i pojawia się śluz niepłodny. Dlatego OF zmieniło, poza tym owulacje potwierdzają 3 wysokie temperatury które poprzedza 6 niskich, z czego 3 lub 4 z tych wyższych jest wyższa o minimum 0,2 stopnia od najwyższej z 6 niskich. Ta reguła potwierdza se owulacja wystąpiła u Ciebie 14 lub 15dc. Te wszystkie aplikacje to sztuczna inteligencja i one wyznaczają na podstawie wprowadzonych danych każdego dnia a potrzeba kilku temperatur żeby ta owulacje potwierdzić (3-4 wysokie temperatury).
Majaa, ja łykałam acard i nic mi nie było zupełnie ale łykałam na noc.
Niezapominajka, mam nadzieje ze Cie zaraze tym wirusem ✊🏻👾🍀
Natka, ja również brałam 1 tabletkę i również 1,5 miesiąca😁😁😁 może ten Castagnus to jest to!
Belldandy, jesteś po okresie i progesteron się wycisza, bardzo często u mnie tak właśnie wyglada temperatura w tym okresie cyklu. Może tez być ze po mału przygotowuje się organizm do owulacji. Te temperatury z przed owulacji nie są tak istotne i nie ma co się bardzo nimi przejmować 😊
Niezapominajka 🍀, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Cześć, czy mogę się przyłączyć do wątku?
Test zrobiony 13.07 - 2 razy dodatni ( 8 lat starań i dopiero drugi raz dodatni test, niestety pierwsza ciąża 2 lata temu skończyła się w 8 t.c.) Ale teraz będzie dobrze !!!!!!!!!! I utulę swoje dzieciątko
Beta-HCG 249 ( 30d.c.) -> 502 ( 32d.c.) -> 1063 ( 34d.c.)
Progesteron 29,10
Tak więc dla mnie lipiec szczęśliwyKarenira, Niezapominajka 🍀, Oliwia23, joka789, Clausix, Natka95, Kate28, Lolipop, beti97, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Renia gratuluję :*
ja w trakcie okresu, w przyszlym miesiacu akurat na kalendarzykową owu mamy wyjazd do rodziny i nie bedzie tam jak sie starac, wiec licze ze bedzie jakas wczesna owulacja taka maks 13 dc bo potem 4 dniowy wyjazd akurat ;/ umowilam sie do lekarza w 11 dc, bo nie bylam juz rok u gina, wiec akurat zajrzy i moze powie co tam slychac
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Oliwia23 wrote:Hania 007 acard po owulacji ?
Oliwia23 lubi tę wiadomość
-
Karnira, o wykresach tak wiem wiele, wiele tez się uczę bo organizm ludzki jest skomplikowany i teorie to nie wszystko. Lubię wiedzieć i mieć świadomość. Ale o ciąży nie mam bladego pojęcia i trochę się boje, czuje się nie przygotowana merytorycznie. 🤷♀️
Paulinaa, dzialajcie ostro już po okresie, może przyjdzie owulacja wcześniej, a może żołnierze wytrzymają długo, wkoncu mogą nawet do 5 dni 😁 takie Mercedesy wśród plemnikow😜
Robiłam badanie krwi.
Beta 88,10mIU/ml
a Progesteron 36,74ng/ml
Nie wiem czy to dobrze czy nie, betę powtórzę w poniedziałek.
Oliwia23, Mama8latka, Niezapominajka 🍀, joka789, Clausix, Karenira, Paulinaaa, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej mam pytanko, ten cykl na lamette i ovitrelle, obecnie tydzien do okresu, wysypalo mi cala buzie jak przed okresem, piersi baaardzi bola musze powoli schodzić ze schodów, ale staram się nie wkrecac sobie żadnych objawów bo może to zastrzyk działa (w niedziele będzie tydzień id podania). Od wtorku jestem na progesteronie, encortonie i heparynie. Muyslicie ze to ze wysypalo mi cala guzie oznacza ze sie nie udało i będzie okres?? Dajcie znać jakie macie doswiadczenia z takimi sytuacjami