Lipcowe testowanie, czyli pamiątki z wakacji :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarenira wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę, bo trochę mnie wczoraj gin zmartwił.
Jeśli w 10dc nie widział żadnych pęcherzyków na jajnikach, a owulację powinnam mieć niby za 2-4 dni to mam się spodziewać, że testy owulacyjne nie wyjdą pozytywne i nie będzie skoku temperatury?
Gin mówił, że cykl bezowulacyjny Oczywiście pocieszył, że to normalne i czasem się zdarza. Z wiekiem niestety częściej. Rozumiem, ale mimo wszystko trochę mnie to zasmuciło.
Ja Ci powiem tak, ja lekarzom nie wierze. Ze nie widział, to nie znaczy, ze nie było. Oczywiście może się trafić cykl bezowulacyjny i to nie powinno budzić niepokoju.
Ale ja bym nie spisywała cyklu na straty, bo lekarz nie widział. Sprobuj robić testy i mierz temperaturę. Przy bezowulacyjnym nie powinno być skoku, ale testy mogą wyjść pozytywne mimo to.Karenira, Lolipop lubią tę wiadomość
-
Glendolinaa wrote:Ja Ci powiem tak, ja lekarzom nie wierze. Ze nie widział, to nie znaczy, ze nie było. Oczywiście może się trafić cykl bezowulacyjny i to nie powinno budzić niepokoju.
Ale ja bym nie spisywała cyklu na straty, bo lekarz nie widział. Sprobuj robić testy i mierz temperaturę. Przy bezowulacyjnym nie powinno być skoku, ale testy mogą wyjść pozytywne mimo to.
Dziękuję za odpowiedź
Będę dalej mierzyć temperaturę i robić testy, bo aż jestem ciekawa. Mam cichą nadzieję, że się po prostu niedopatrzył, zwłaszcza że lewy jajnik schował się za macicą i trudniej go było znaleźć. Nieśmiały chyba
Wczoraj dla relaksu wypiłam kilka drinków z rodziną i zarwałam nockę, więc akurat dzisiejsza temp do niczego się nie nadaje. Ale musiałam We wtorek były moje urodziny (36), a w środę mąż dowiedział się, że utrzymuje pracę. Jego firma niestety musiała 100 osób zwolnić. Planowałam więc weekend relaksu i intensywnych okołoowulacyjnych starań. Może owu nie będzie, ale nie zmarnowaliśmy czasu36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Niezapominajka to jak jesteś taka czarownica to weź mnie też zaczaruj BLAGAAaaaM 🤩🙏🙏🙏
Hania mam nadzieję że ma bieżąco będziesz nam tu relacjonowac jak kropeczka rośnie 🥰👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Niezapominajka to jak jesteś taka czarownica to weź mnie też zaczaruj BLAGAAaaaM 🤩🙏🙏🙏
Hania mam nadzieję że ma bieżąco będziesz nam tu relacjonowac jak kropeczka rośnie 🥰
Przyjaciółce wyczarowałam ciążę na wiosnę i wymarzonego synka, właśnie dzisiaj miała USG genetyczne.Mama8latka, Karenira lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Czaruję ile mogę 😍 tylko na mnie czary nie działają 😭
Przyjaciółce wyczarowałam ciążę na wiosnę i wymarzonego synka, właśnie dzisiaj miała USG genetyczne.
Mi się już czas dluzy, wczoraj ostatni dupek bralam i tak sie zastanawiam czy brac jeszcze przez weekend czy już to sensu nie ma raczej👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Kurczę może faktycznie masz jakieś takie zdolności 🤩😄 oby na mnie też zadzialaly 😋
Mi się już czas dluzy, wczoraj ostatni dupek bralam i tak sie zastanawiam czy brac jeszcze przez weekend czy już to sensu nie ma raczej👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Temperaturę masz ładną, ciągle jest nadzieja 😊 Ale smutno mi będzie samej w sierpniu 😝
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Temperaturę masz ładną, ciągle jest nadzieja 😊 Ale smutno mi będzie samej w sierpniu 😝
Wezmę jeszcze tego dupka na weekend A co tam, zaszkodzic nie zaszkodze A okres ostatnio dostalam normalnie po 1 dniu odstawienia.
Hormonki mi chyba szaleja bo wczoraj zaparcia, dzisiaj biegunka, na zmiane goraco i zimno, i ssmiech i nerwy... albo tylko PMS...👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Maja, Karenira oby sierpień był dla nas tym ostatnim ✊🏻🍀 Ja powinnam małpę dostać we wtorek, na testowania się nigdy nie zapisuje, bo nie chcę psuć statystyk 🙈
Mama8latka nie martw się 😘 Dupek przez weekend na pewno nie zaszkodzi. Jeśli się nie uda to może taki miesiąc też Ci dobrze zrobi, czasem to pomaga, będę dobrej myśli 😊
Ja od czerwca wspomagam się dietą, suplementy też już od jakiegoś czasu. Teraz jeszcze dorzucę od tego cyklu NAC, mężowi zapodam olej z czarnuszki i zobaczymy co dalej.
Dziewczyny, Wy coś zmieniacie?👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Mama8latka wrote:Ja w sierpniu to nawet się chyba nie zapiszę na testowanie jak się teraz nie udalo bo mój pojutrze wyjeżdża na miesiąc 😟😭😭😭 i nici ze staran.
Wezmę jeszcze tego dupka na weekend A co tam, zaszkodzic nie zaszkodze A okres ostatnio dostalam normalnie po 1 dniu odstawienia.
Hormonki mi chyba szaleja bo wczoraj zaparcia, dzisiaj biegunka, na zmiane goraco i zimno, i ssmiech i nerwy... albo tylko PMS...
Jak patrzę na Twój wykres to myślę, że będzie zupełnie inny powód nie zapisywania się na sierpieńMama8latka lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Niezapominajka 🍀 wrote:Maja, Karenira oby sierpień był dla nas tym ostatnim ✊🏻🍀 Ja powinnam małpę dostać we wtorek, na testowania się nigdy nie zapisuje, bo nie chcę psuć statystyk 🙈
Mama8latka nie martw się 😘 Dupek przez weekend na pewno nie zaszkodzi. Jeśli się nie uda to może taki miesiąc też Ci dobrze zrobi, czasem to pomaga, będę dobrej myśli 😊
Ja od czerwca wspomagam się dietą, suplementy też już od jakiegoś czasu. Teraz jeszcze dorzucę od tego cyklu NAC, mężowi zapodam olej z czarnuszki i zobaczymy co dalej.
Dziewczyny, Wy coś zmieniacie?
To jest mój drugi cykl z CLO i pierwszy z Miovelia i napewno jeszcze zwykla Miovelie zakupie bo mam wrażenie że po niej czulam jakoś bardziej owulke. I też myślę czy dorzucić ta Miovelie NAC i wiesiolek do owu A po owu bromelaine czy jakoś tak na zagniezdzenie.
A i pierwsze co zrobię jak @ przyjdzie to zamawiam termometr z dwoma miejscami po przecinku.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Karenira wrote:Jak patrzę na Twój wykres to myślę, że będzie zupełnie inny powód nie zapisywania się na sierpień
Oczywiscie Nie pogniewam się jak w 14dpo dopiero mi wyjdą kreski 😋🤪 ale jak ma coś być to niech już chociaż cień bedzieeeee👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:No może i masz racje 😊 najwyżej psychika odpocznie od myślenia o tym wszystkim.
To jest mój drugi cykl z CLO i pierwszy z Miovelia i napewno jeszcze zwykla Miovelie zakupie bo mam wrażenie że po niej czulam jakoś bardziej owulke. I też myślę czy dorzucić ta Miovelie NAC i wiesiolek do owu A po owu bromelaine czy jakoś tak na zagniezdzenie.
A i pierwsze co zrobię jak @ przyjdzie to zamawiam termometr z dwoma miejscami po przecinku.
A jak łykasz Acard? I jaki lekarz Ci go przepisał? Czytam, że sporo dziewczyn profilaktycznie bierze.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Co do wykresów to jeszcze dodam, że moja ciężarna przyjaciółka w miesiącu, w którym zaszła miała w lutealnej same zygzaki (góra-dół-goóra), podkusiło ją do zrobienia tekstu 14 temperatur ponad kreskę. Nie miała wysokich skoków ani równych, ale już po teście trzymała się wysoko temperatura. Także zawsze warto mieć nadzieję póki faktycznie 🙈 nie przyjdzie 🙂👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Czytałam super artykuł o skuteczności NAC przy samodzielnym stosowaniu i jako wsparcie przy lekach stymulujących, wiec spróbuję również. Nie ma ponoć skutków ubocznych, więc myślę, że warto. Ja wcinam ananasa po owulacji, w tym cyklu o tym pamiętałam, ale nie pomogło, będę kontynuować 🙂
A jak łykasz Acard? I jaki lekarz Ci go przepisał? Czytam, że sporo dziewczyn profilaktycznie bierze.
Niektóre dziewczyny biorą profilaktycznie cały cykl.
Ja za ananasem wlasnie nie bardzo jestem dlatego z polecenia Biedronki chce spróbować ta bromelaina to tak jakby zamiennik ananasa.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Hania007 wrote:Mama 8latka, tak to facelle Romana o czułości 10, jak zrobiłam test to po kilkunastu minutach poleciałam grzebać w śmieciach za pudełkiem bo mysłałam, że sie walnełam i kupiłam owulacyjny...
PS wczoraj robiłam wieczorem owulaka i wyszedł pozytywny jak nigdy nawet przy owulce !
Glendolinaa, torbiel uśpiła moją czujność bo ona miała się zrobić z przerośniętego ciałka żółtego,
Ag1, Oliwia Natka, i wszystkie moje drogie koleżanki dziękuje Wam za gratulacje i za to że trzymałyście za mnie kciuki.
Wogóle dzieczywny jesteście ogromnym wsparciem i ciesze się że trafiłam na forum !! Będę Wam wszystkim mocno kibicować i trzymać kciuki! i oczywiście służę pomocą przy wykresach :D
Dzisiaj mąż rano mówi do mnie żebym się nikomu nie chwaliła bo już miałam biochemiczne ale ja mówie że musze napisać swoim koleżanką z forum na co on że koleżankom z forum to MOGE!!! :D
ah ci lekarze
ja również w zaciazonym miałam spokojny cykl haha raptem jajnik kul i ból jak na miesiączkę w 7dpo z 2h a tak spokój .raptem gazy :p
i ta woda to podobnie haha ..zawsze gesty lepki a po 10 dpo mokro i ślisko
jakbym czytała siebie ! 😄
Gratulacje u trzymam kciuki by się wszystko ładnie zagnieździło!
-
Nie odzywałam się bo miałam wizytacje teściowej.. 🙈
Karenira, to co mówi lekarz nie zawsze jest słuszne, mnie w poniedziałek powiedzial ze mam torbiel i z ciąży nici a dzisiaj mi test wyszedł pozytywny, narazie obserwuj i mierz temperaturę, jak owulacja będzie to i skok się pojawi.
Angell, owulacja potwierdzona w 15dc a co było 13dc masz notatek i jakiś skok temperatury? Czy to zakłócona była czymś?
Clausix, owulka jednak u Ciebie tego dnia co wyznaczyło OF, nie przejmuj się ze masz przerywana bo nie wpisywałas objawów śluzu płodnego i to dlatego tak. U mnie w tym cyklu tez przerywana 😁😁 Microlife super, ja mam FEMOMETER to to dopiero technologia..
Natka, powiedz mi nie przyjmowała jeszcze Castagnusa tylko w mniejszych ilościach? Bo tak czytałam żeby nie odstawiać nagle, boje się jestem po dwóch biochemicnzych.
Luśka, Majaa, Mango, Lolipop, dziękuje Kochane ❤️❤️❤️
Niezapominajka, mianuje Cię matka Chrzesna mojej kropki🧙🏻♀️
Niezapominajka 🍀, luśka18, Clausix lubią tę wiadomość