Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja chyba razem z żelem kupię jeden super czuly i jeden elektroniczny i zrobię oba na raz w dniu odstawienia Dupka, żeby nie schizować i nie szukać kreski, gdzie jej nie ma.

    Powinnam kupować elektroniczne... chociaż znając mnie doszłabym do wniosku ze elektronice ufać nie można i leciałabym po zwykły do Rossmanna...

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A długo już się staracie??
    Marzyło mi się mieć dziecko karmiąc- 2 cykle z dzieckiem przy piersi a teraz 3 cykle po odstawieniu...

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3945 1681

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    Marzyło mi się mieć dziecko karmiąc- 2 cykle z dzieckiem przy piersi a teraz 3 cykle po odstawieniu...
    No to w sumie nie aż tak długo 😊 uda się napewno 😊

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    Jasne, ze napisze. Jak wyjdzie negatyw to otworze wino i pójdę na sushi... niech ciężarne mi zazdroszczą;)
    Ja po shushi zorientowałam się w marcu, że jestem w ciąży. Nigdy nie lubilam sushi a jak zobaczyłam w cateringu, to taka mnie chęć naszła i tak mi smakowało a wieczorem wyszedł bladzioch. W ciazy bylam tylko przez weekend ale sushi nadal mi smakuje:D

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to w sumie nie aż tak długo 😊 uda się napewno 😊
    Ja przez rok karmienia sie staralam i nic. Myślałam,ze po odstawieniu sie uda ale dalej nic...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 16:46

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja przez rok karmienia sie staralam i nic. Myślałam,ze po odstawieniu sie uda ale dalej nic...

    Byłam dwa razy na usg w trakcie karmienia, karmiłam już rzadko- za pierwszym usg tylko w nocy, za drugim razem raz na dobę. Nie rosły pecherzyki wcale.... jak odstawiłam to chociaż cykle dwufazowe się zrobiły i testy owulacyjne coś wskazują...
    Zobaczymy, obiecałam sobie ze po pół roku po odstawieniu jak nic nie wyjdzie to wysyłam męża na badania.

  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to w sumie nie aż tak długo 😊 uda się napewno 😊

    O pierwsze dziecko się „staraliśmy” 2 lata... nie mierzyłam temperatur i nie robiłam testów, po prostu będzie co ma być. Teraz wiem, ze miałam problemy z brakiem śluzu- jak zobaczyłam jaki może być to byłam w szoku!

  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja po shushi zorientowałam się w marcu, że jestem w ciąży. Nigdy nie lubilam sushi a jak zobaczyłam w cateringu, to taka mnie chęć naszła i tak mi smakowało a wieczorem wyszedł bladzioch. W ciazy bylam tylko przez weekend ale sushi nadal mi smakuje:D

    Cała ciąże chciałam sushi a nie wolno... jak ja się męczyłam

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3945 1681

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    O pierwsze dziecko się „staraliśmy” 2 lata... nie mierzyłam temperatur i nie robiłam testów, po prostu będzie co ma być. Teraz wiem, ze miałam problemy z brakiem śluzu- jak zobaczyłam jaki może być to byłam w szoku!
    A jak walczyłas z brakiem sluzu??? Żel??? Bo ja chyba mam ten sam problem...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 24 lipca 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A jak walczyłas z brakiem sluzu??? Żel??? Bo ja chyba mam ten sam problem...

    Wiesiołek- zaczął działać po 2-3 cyklach. Widzę różnice w zależności który łykam. Najlepszy gal i oeparol. Raz kupiłam jakiś nie pamietam nazwy to bardzo się pogorszyło, mimo ze łykałam sporo...

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3945 1681

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza13 wrote:
    Wiesiołek- zaczął działać po 2-3 cyklach. Widzę różnice w zależności który łykam. Najlepszy gal i oeparol. Raz kupiłam jakiś nie pamietam nazwy to bardzo się pogorszyło, mimo ze łykałam sporo...
    No ja brałam wiesiołka w tym cyklu i nic nie pomógł 😐

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja brałam wiesiołka w tym cyklu i nic nie pomógł 😐
    Justyna a próbowałaś ziół ojca sroki nr 3 ? Ja też miałam problem ze śluzem i dopiero te zioła mi pomogly

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Mysza13 Ekspertka
    Postów: 194 118

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja brałam wiesiołka w tym cyklu i nic nie pomógł 😐

    Jeden cykl to trochę mało... jakiego wiesiołka brałaś? Ten co mi pogorszył sprawę był w takich „składanych” tabletkach.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3945 1681

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Justyna a próbowałaś ziół ojca sroki nr 3 ? Ja też miałam problem ze śluzem i dopiero te zioła mi pomogly
    A gdzie można je kupić?

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • marczelinka2112 Autorytet
    Postów: 477 330

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki progesteronu, podpowiedźcię czy są ok.
    Mój wynik 21,01 ( ok 9dpo)
    Normy:
    Faza folikularna: 0,12- 0,54
    Faza lutealna: 1,50- 20,0

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    4/18 początek starań
    👨
    07/19 morfologia 0%,
    10/19 morfologia 0%
    01/20 morfologia 15%
    Fragmentacja DNA 14%
    Hba 81%
    Test Mar-negatywny
    👩
    niedoczynność tarczycy- euthyrox 75
    Kwas foliowy 14,1 (3,1-20,5)
    Homocysteina 6 (4,44- 13,46)
    B12 403 (187-883)
    12/19- HyCoSy- jajowody drozne
    01/20- 03/20 Trzy cykle stymulowane☹️☹️☹️
    Dwie IUI ☹️☹️
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Odebrałam wyniki progesteronu, podpowiedźcię czy są ok.
    Mój wynik 21,01 ( ok 9dpo)
    Normy:
    Faza folikularna: 0,12- 0,54
    Faza lutealna: 1,50- 20,0
    Bardzo ładny wynik 🙂

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A gdzie można je kupić?
    Kupuje się każde zioło pojedynczo i później robisz mieszankę. Niby są w internecie gotowe mieszanki ale nigdy nie wiadomo co tam tak na prawdę jest więc ja kupuję w zielarskim i mieszam sama.

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • marczelinka2112 Autorytet
    Postów: 477 330

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Bardzo ładny wynik 🙂
    Czyli mam rozumieć że owulacja była.
    Zastanawia mnie jeszcze to że norma fazy lutealnej jest do 20 a ja mam nieco ponad bo 21. Czego tak? Zle obliczylam dzień owulacji?

    4/18 początek starań
    👨
    07/19 morfologia 0%,
    10/19 morfologia 0%
    01/20 morfologia 15%
    Fragmentacja DNA 14%
    Hba 81%
    Test Mar-negatywny
    👩
    niedoczynność tarczycy- euthyrox 75
    Kwas foliowy 14,1 (3,1-20,5)
    Homocysteina 6 (4,44- 13,46)
    B12 403 (187-883)
    12/19- HyCoSy- jajowody drozne
    01/20- 03/20 Trzy cykle stymulowane☹️☹️☹️
    Dwie IUI ☹️☹️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3945 1681

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Kupuje się każde zioło pojedynczo i później robisz mieszankę. Niby są w internecie gotowe mieszanki ale nigdy nie wiadomo co tam tak na prawdę jest więc ja kupuję w zielarskim i mieszam sama.
    Aaa.. Ale tak patrzylam że to i na hormony dobre.. Jak zrobię badania to dopiero może kupię... A jak a razie będę kontynuować wiesiołka... Bo chce zrobić badania bez żadnych wspomagaczy żeby były... A Wiesiolek a hormony raczej nie mawplywu..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 24 lipca 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Czyli mam rozumieć że owulacja była.
    Zastanawia mnie jeszcze to że norma fazy lutealnej jest do 20 a ja mam nieco ponad bo 21. Czego tak? Zle obliczylam dzień owulacji?
    Tak to znaczy że owulacja była. Nie jest dużo wyższy niż norma więc jest ok🙂

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego