Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 25 lipca 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Gdybym nie miała podtrzymywanych to nie miałabym dwóch córek...
    Otoz to ... a Ja syna . Teraz nie mialam skad wziac od poczatku samego lutki badz dupka i dopiero mama niedawno z Pl mi przywiozla paczke luteiny dopochwowej . Mam zamiar pobrac miesiac i za miesiac sama sobi0e w pl juz wezme od gina . Chociaz troche pobrac , niezaszkodzi a po stracie ciazy itp czlowiek woli w taki sposob chociaz sie zabezpieczyc .

    Nera lubi tę wiadomość


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 7084 2392

    Wysłany: 25 lipca 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie ma dupek nic do tego . Mam 3 koleżanki które ciążę jak byk silne a dzieci ( synek ,synek i corka) rozwijają się kiepsko według luwiesnikow . A Amelka jest starsza od mojej najmłodszej o 3 lata a rozwijem jakby to moja Pola była starsza

    ZakręconaOna, Ignissa lubią tę wiadomość

    (lista na stronie 2600)
  • Nera Autorytet
    Postów: 7084 2392

    Wysłany: 25 lipca 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Otoz to ... a Ja syna . Teraz nie mialam skad wziac od poczatku samego lutki badz dupka i dopiero mama niedawno z Pl mi przywiozla paczke luteiny dopochwowej . Mam zamiar pobrac miesiac i za miesiac sama sobi0e w pl juz wezme od gina . Chociaz troche pobrac , niezaszkodzi a po stracie ciazy itp czlowiek woli w taki sposob chociaz sie zabezpieczyc .

    Oczywiście, że tak. Napewno nie zaszkodzi A "życie uratować może " . Ja lutki nie znoszę. Wolałabym samego dupka brać ale bankowo gdy zajde to dostanę luteine😖

    (lista na stronie 2600)
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 25 lipca 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Tez tylko informacyjnie to pisze, nikogo nie namawiam. Ale moze cos w tym jest, szwagierka byla w ciazy na konskich dawkach proga, 9 dupkow dziennie i jej corka ma 5 lat i odstaje troche rozwojowo od rowniesnikow ale czy to naprawdę tak bylo to juz sie nie dowiemy
    To mega duzo 9 tabsow dziennie ... a moze brala inne leki jeszcze dodatkowo ? Nie no na zdrowy rozum . Paczka jej starczala na 2,5 dnia :/ chore ...
    Ja tu mowie o normalnych dawkach . Ja bralam 3 dziennie na poczatku pozniej zeszlam do 1 tabsa az do 36 tyg .

    Nera lubi tę wiadomość


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 7084 2392

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Lenka właśnie teraz doczytałam , że 9tabl. 😳

    (lista na stronie 2600)
  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po inseminacji miałam zapisanego dupka nawet bez sprawdzania proga.

    A mnie zaczyna boleć brzuch 🙁

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To mega duzo 9 tabsow dziennie ... a moze brala inne leki jeszcze dodatkowo ? Nie no na zdrowy rozum . Paczka jej starczala na 2,5 dnia :/ chore ...
    Ja tu mowie o normalnych dawkach . Ja bralam 3 dziennie na poczatku pozniej zeszlam do 1 tabsa az do 36 tyg .

    Miala proga w granicach 0-1 wiec inaczej nie bylo szans. Moze temu tak podchodze bo bralam juz dużo suplementów na wlasna reke ktore mialy mi pomoc zajsc i tylko rozregulowalam cykle wiec porpstu sie boje

  • Emi36 Przyjaciółka
    Postów: 134 22

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec u mnie @@@ wiec jednak test to jakis wybryk :) prosze wykreslic mnie :) za was wszystkich trzymam kciuki aby wam sie u dalo wy bardziej tego potrzebujecie :) <3

    Justyna1719, Ignissa lubią tę wiadomość

    Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Oczywiście że tylko na receptę. Z moim wynikiem Justyś nie ma opcji by był za wysoki
    No ja mam nadzieję że w poniedziałek dostanę skierowania na konkretne badania....

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, czy miałyscie badaia przed podaniem dupka albo jakies powody czy to tak bardziej zapobiegawczo? Mi niestety dupek przedłuża cykl i podkreca pmsa ;\ temu go tak nie lubie

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dupek nie zaszkodzi w takim sensie zeby byl progesteron za wysoki i niestety jest na recepte wlasnie .

    Co u Mnie ? Ogolnie juz lepiej. Mialam okropne mdlisci przez bite 5 tyg ... nie wstawalam z lozka prawie , malo jadlam ... wrecz tyle co nic . Pozniej nagle przeszlo i tydzien czulam sie wspaniale i od nowa dwa dni czegos strasznego nastepnie znow mam spokoj .

    3 dni temu bylam na pierwszym usg ( odrazu prenatalne ) . Wszystko w porzadku , malenstwo ma 5.2 cm ;) tp mam na 5 lutego w moje imieniny :D
    Nic z tyleczka nie wystaje na ta chwile wiec MOZE bedzie dziewczynka ale to jeszcze nic nie wiadomo . 18 wrzesnia mam polowkowe wiec dowiem sie wtedy raczej napewno . Chcialabym ♡♡♡

    Takto dzis taki skwar u Nas , ma byc 39 stopni w cieniu . Aktualnie juz jest 33 i przy wiatraku kisne . Zaraz ruszam z praniem i sprzataniem a pozniej basen i opalanko
    O to duża już dzidzia 😊😊😊😊 super że u was wszystko fajnie się rozwija 😊😘😘

    ZakręconaOna, Ignissa lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4187 1754

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi36 wrote:
    no wiec u mnie @@@ wiec jednak test to jakis wybryk :) prosze wykreslic mnie :) za was wszystkich trzymam kciuki aby wam sie u dalo wy bardziej tego potrzebujecie :) <3
    Trzymam kciuki za nowy cykl 😘😘✊✊✊

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera Autorytet
    Postów: 7084 2392

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z samego rana zrobię jeszcze raz badanie proga ,a na 10:40 gina zlapałam👌💪

    (lista na stronie 2600)
  • Nera Autorytet
    Postów: 7084 2392

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi normalnie nie wierzę!😔

    Emi36 lubi tę wiadomość

    (lista na stronie 2600)
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 15:18

    Nera lubi tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi :(

    marczelinka2112 lubi tę wiadomość

  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na szczescie wszystko jest dobrze bo bardzo sie stresowalam przed wizyta .
    Nera Ja tez luteiny nie lubie szczegolnie dopochwowej , mam wrazenie ze infekcje po nim sa duzo wieksze :( ale jak mus to mus .

    Ja mialam najpierw zapisane na dwa dni przed poronieniem tabsy zeby ciaze utrzymac po poronieniu ciazy mnogiej zapisany duphaston na podniesienie proga , badania w szpitalu wszystkie mowili ze robili ale Ja z emocji wtedy nawet nie pytalam jakie wiec najwidoczniej zapisali z glowa ta a nie tak sobie . A pozniej juz dla bezpieczenstwa .


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi36 wrote:
    no wiec u mnie @@@ wiec jednak test to jakis wybryk :) prosze wykreslic mnie :) za was wszystkich trzymam kciuki aby wam sie u dalo wy bardziej tego potrzebujecie :) <3
    W sierpniu sie uda .

    Emi36 lubi tę wiadomość

  • Angela Autorytet
    Postów: 619 248

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMI szkoda ;(

    27l
    02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
    O2.2019 IUI nieudana
    07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
    06.08.19 2IUI
    09.2019 3IUI
    Macica dwurożna lub lukowata?
    AMH -0.92

    Mała ilość plemnikow i morfologia 1%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lipca 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Mi gin przepisał dupka po pierwszym poronieniu, zapobiegawczo, żeby przy ewentualnej ciąży nie było problemu z donoszeniem. I tam lykam go już 7 msc i przyznam że nie wiem co to PMS, nie mogę sobie nawet objawów ciażowych wmówić bo kompletnie nic nie czuje przed @...
    Moj tez mi przepisal ale dopiero mam brac po pozytywnym tescie.

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego