Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)
Odpowiedz

Lipcowe testowanie, czyli wakacyjne ciąże. :)

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie dziewczyny :)
    Mogę się przyłączyć do grona testujących? W tym miesiącu miały być wstrzymane staranka by "ogarnąć" inne sprawy ale mój mąż miał inna wizję i tak oto wyszedł staranek ciąg dalszy . Testowanie na 30.07 :)

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki !

Ignissa, Julka, Agafiga, April_27, Pani Ciasio, Nona lubią tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithium - nie patrz na testy :) moje tez nie ciemnieja, ale w ogole sie tym nie martwie. Zbadaj bede i przyrost, wszystko bedzie dobrze!

lithium lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • lithium Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Wsparcie jest najważniejsze na takim forum kochana! ♥ A tak w ogóle to jesteś z rocznika 96? Ja jestem z 97. :)
    Tak, 96 ☺ mąż z 95

??.03.2020 - na świat przyjdzie nasza druga kruszynka <3
    Nasze pierwsze szczęście:
    04.12.17 - 2620g, 51cm <3
  • lithium Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lithium - nie patrz na testy :) moje tez nie ciemnieja, ale w ogole sie tym nie martwie. Zbadaj bede i przyrost, wszystko bedzie dobrze!
    Dziękuję Nikodemko ❤️ 💕 tak zrobię ☺

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny czy według was już po owulacji?? Dziś też pojawiła się jeszcze lekka kreska na teście...
    91be2989c2e8.jpg

Tempka w górę poszła, wczoraj. Więc tak jakby 12 już była owulka...
    cc42a9f39d4c.jpg
    Wg mnie już była. Kreska jeszcze jest ale ewidentnie negatywna. Btw. Ja kreski mam caly cykl ;)

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Witam serdecznie dziewczyny :)
    Mogę się przyłączyć do grona testujących? W tym miesiącu miały być wstrzymane staranka by "ogarnąć" inne sprawy ale mój mąż miał inna wizję i tak oto wyszedł staranek ciąg dalszy . Testowanie na 30.07 :)

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki !
    Za chwilę włączę komputer i dodam Cię do listy. ♥ Życzę owocnych starań kochana! ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithium wrote:
    Tak, 96 ☺ mąż z 95
    Mój mąż rocznik 88. :) Fajnie tu widzieć staraczkę w podobnym wieku. :)

• Malamia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 23:15

lithium lubi tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Wg mnie już była. Kreska jeszcze jest ale ewidentnie negatywna. Btw. Ja kreski mam caly cykl ;)
    Zeby nie było, że jestem gołoslowna i dlatego, że zistal mi test i mialam ochotę siknąć. Tak wiem, jestem psychiczna. To moj test - 5 dpo ;)
    afa641c3f84e.jpg

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wrote:
    Cześć 🙂 długo staraliscie się o synka ?

Nie,o synka tylko 4 cykle,dlatego myślę,że teraz pewnie nie będzie tak szybko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Dziewczyny,

To nasze życie to pokręcone jest i ciągle pełne nerwów.
    Jak się starałam to bałam się bardzo że się nie uda, że nie zostaniemy nigdy rodzicami, że to już 8-9-10 cykl starań który wydawał mi się wiecznością.
    Teraz kiedy udało się zaciążyć martwię się czy ciąża jest żywa. Czy wszystko jest w porządku, czy serduszko będzie biło.
    Wczoraj miałam poważny wypadek samochodowy. Nie mam żadnych większych obrażeń, ale jak na SORZe powiedziałam, że jestem w ciąży zaczęli od badań ginekologicznych.
    I nie było serduszka :(
    Był pęcherzyk ciążowy 5,5 mm ale echa płodu brak.
    Umieram ze strachu :(
    Wiecie kiedy powinno być echo płodu, przy jakim pęcherzyku?

Spokojnie,ja w pierwszej ciąży byłam u ginekologa w 6 tygodniu i jeszcze nie było serduszka,a widzę po suwaczku,że u Ciebie dopiero 5 więc uważam,że zupełnie nie masz się czym martwić więc nie stresuj się bo tylko maluszkowi zaszkodzisz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Za chwilę włączę komputer i dodam Cię do listy. ♥ Życzę owocnych starań kochana! ♥

Bardzo bym prosiła,żebyś dopisała mnie do testowania na 27 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithium - ja Cię bardzo proszę nie ulegać złym emocjom! Kreska jest ewidentnie ciemniejsza, a jutro pójdziesz na betę i rozwiejesz swoje wątpliwości :*

Talku, najważniejsze, że jesteś cała i zdrowa, a u dziedzica jest raczej za wcześnie na serduszko, nie zamartwiaj się niepotrzebnie, bo stresy są teraz zdecydowanie niewskazane.

Powiem Wam, że chciałabym się jeszcze na końcówkę marca załapać, oboje z mężem urodziliśmy się w tym miesiącu, fajnie by było, gdyby dzieć też z marca był :D

lithium, Ignissa, Agafiga, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

• lithium Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Mój mąż rocznik 88. :) Fajnie tu widzieć staraczkę w podobnym wieku. :)
    Dokładnie. Myślałam, że tylko ja z tych młodszych ☺

• lithium Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Lithium - ja Cię bardzo proszę nie ulegać złym emocjom! Kreska jest ewidentnie ciemniejsza, a jutro pójdziesz na betę i rozwiejesz swoje wątpliwości :*

Talku, najważniejsze, że jesteś cała i zdrowa, a u dziedzica jest raczej za wcześnie na serduszko, nie zamartwiaj się niepotrzebnie, bo stresy są teraz zdecydowanie niewskazane.

Powiem Wam, że chciałabym się jeszcze na końcówkę marca załapać, oboje z mężem urodziliśmy się w tym miesiącu, fajnie by było, gdyby dzieć też z marca był :D
    Dziękuję Malwcia, troszkę się uspokoiłam, mąż też uspokaja ☺

• talku Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Talku ja Cię pocieszę, na moim pierwszym usg byłam 6w1d i też nie było serduszka, a dziewczyny na wątku na belly wcześniej widziały. U Ciebie to dopiero piąty tydzień także nie martw się bo to ci na dobre nie wyjdzie, poczekaj cierpliwie, a zaraz zobaczysz swoje serduszko:) maleństwo tam na pewno jest

Malamia! Pamiętam Cię z kwietniowego testowania. Też wtedy testowałam i tak mi zapadłaś w pamięć jako bardzo ciepła osoba :)
    Dziękuję za te słowa otuchy.
    Bardzo mnie stresuje czy to serduszko będzie biło czy dzidziuś się rozwinie. Tyle się czyta i słyszy o poronieniach.
    Wcześniej tyle czytałam o staraniach, o niepłodności i nie wierzyłam że to może mnie dotyczyć. A jednak nas to trochę dotknęło. Dlatego jak to maleństwo takie wyczekane to teraz jest strach żeby rosło silne.
    Ale ja Wam wierzę dziewczyny :) jak mi na kwietniowym testowaniu napisaliście że lato będzie moje to wierzyłam i są dwie kreski. To jak teraz mówicie że za tydzień/dwa będzie serducho to ufam Wam w 100% 💕

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    April_27 wrote:
    Spokojnie,ja w pierwszej ciąży byłam u ginekologa w 6 tygodniu i jeszcze nie było serduszka,a widzę po suwaczku,że u Ciebie dopiero 5 więc uważam,że zupełnie nie masz się czym martwić więc nie stresuj się bo tylko maluszkowi zaszkodzisz ;)

Dziękuję. Jestem spokojniejsza. Rozumiem już za wcześnie chciałam to serce usłyszeć.
    Teraz tylko myślę jak się przenieść w czasie żeby było już dwa tygodnie później :)

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:

Malwcia, masz rację. Stres mi teraz najmniej potrzebny. Wczoraj miałam go i tak wystarczająco dużo. Wypadek, karetka, SOR, noc w szpitalu. Ale już jestem w domu. W kuchni krząta się narzeczony. Tak jakby jest więcej spokoju. Więc będę cierpliwie i spokojnie czekać do kolejnej wizyty.

I ja też chciałam urodzić w marcu, bo mój M z 20.03. Może się uda żeby swoją trzydziestkę spędził na porodówce :):) zawsze chciał żeby była niezapomniana. Już ja mu to zagwarantuje :)

Ty masz jeszcze szansę na marzec. Kiedy testujesz?

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku na pewno będzie toi tak niezapomniana trzydziestka :D

Teoretycznie 28. Gdyby się udało, to termin początek kwietnia, więc szansa na marzec duża. W każdym razie działamy :D

• talku Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Talku na pewno będzie toi tak niezapomniana trzydziestka :D

Teoretycznie 28. Gdyby się udało, to termin początek kwietnia, więc szansa na marzec duża. W każdym razie działamy :D

Miłego działania :) i trzymam kciuki!
    Ja od trzech tygodni nie pozwalam się do siebie zbliżyć.
    Mam takiego stresa żeby wszystko było dobrze że seks nie wchodzi w grę.
    Liczę że nie przejdzie. A najbardziej to liczy na to M :)

Malwcia89 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ