Forum Starając się - ogólne Lipcowe wakacyjne słoneczka 2015 :-)
Odpowiedz

Lipcowe wakacyjne słoneczka 2015 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet
    Postów: 776 1101

    Wysłany: 13 lipca 2015, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam drugą betę i wynik jest 144 a więc cudeńko ;)

    Izoleccc, kofeinka, Straciatellaa, asiaes, coffee, Arlene, Mama_Ali, justyna14, Tova33, Bunia86 lubią tę wiadomość

    dqprwn15leplej5m.png
  • kofeinka Autorytet
    Postów: 1454 1191

    Wysłany: 13 lipca 2015, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    dziś mój 21dc
    postanowiłam dołączyć do testowania i serdecznie poproszę o wpisanie mnie na 21-go lipca.

    Przez ostatni tydzień nie mierzyłam temperatury, bo byłam na urlopie i odpuściłam... nawet nie wiem czy owulacja była, a jeśli tak to którego dnia... tak mnie wyjazd nad morze pochłonął ;)
    Zobaczymy jak się potoczy reszta cyklu...

    a0cf84949fb8770cd2baad5f1062db70.png

    wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 13 lipca 2015, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) gratulacje wszystkim słoneczek. ja testuje za tydzień, ale w sumie w tym cyklu jest mi wszystko obojętne. Staramy się prawie 7 miesięcy i teraz jakoś czuje spokój. Co będzie to będzie. Może przez to ze inne problemy się nagromadzily. Moja dobra kuzynka została sama w 8 miesiącu ciąży. Mąż zmarł. Jak sobie pomyślę jakie są moje problemy do tej tragedii to naprawdę ciesze się z tego co mam.


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • jussio Autorytet
    Postów: 502 346

    Wysłany: 13 lipca 2015, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Gratuluję wszystkim przepięknych słoneczek a za resztę trzymam kciuki :)
    Aniu proszę o przepisanie mnie na 31 lipca bo jak na razie to owulki ani widu ani słychu u mnie więc czekam...

    Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 13 lipca 2015, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mocno trzymajcie kciuki. Zdecydowalam ze nie bede brala lutki w tym miesiacu. Nie chce kolejnego rozregulowanego cyklu. <3 byly tylko 3. Niby idealnie, ale... Ale zawsze jest idealnie :(
    Zycze powodzenia wszystkim testujacym w najblizszych dniach i serdecznie gratuluje wszystkim, ktore juz maja te cudowne sloneczka ze soba <3

  • coffee Autorytet
    Postów: 478 173

    Wysłany: 13 lipca 2015, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć dziewczyny :-) gratulacje wszystkim słoneczek. ja testuje za tydzień, ale w sumie w tym cyklu jest mi wszystko obojętne. Staramy się prawie 7 miesięcy i teraz jakoś czuje spokój. Co będzie to będzie. Może przez to ze inne problemy się nagromadzily. Moja dobra kuzynka została sama w 8 miesiącu ciąży. Mąż zmarł. Jak sobie pomyślę jakie są moje problemy do tej tragedii to naprawdę ciesze się z tego co mam.

    Bardzo mi przykro straciatellaa... badzcie dla niej wsparciem w tych trudnych chwilach... kurcze nie wiem co napisac... sciskam mocno.

    xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 13 lipca 2015, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Bardzo mi przykro straciatellaa... badzcie dla niej wsparciem w tych trudnych chwilach... kurcze nie wiem co napisac... sciskam mocno.
    Staramy się bardzo ja wspierać. Jest i będzie ciężko. młodzi ludzie, niedawno pierwsza rocznica ślubu, i za miesiąc pierwsze dziecko. nie rozumiem dlaczego tak się dzieje tak dobrym ludziom


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 13 lipca 2015, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, testy kłamią ;)
    4 pozytywne testy, fakt, że blade kreski, ale kreski oczywiste, a dzisiejsza beta : 3,1.
    Aniu, skasuj mi słoneczko i wpisz mi @ , bo właśnie się rozkręca.




    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:51

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • bizona Autorytet
    Postów: 1158 784

    Wysłany: 13 lipca 2015, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie oglądam swoje wyniki badan z dziś w necie i mam:
    Dziś mój 24dc i prawdopodobnie 9 dpo :

    TSH 2,6 normy 0,27-4,2
    FT4 0,94 normy 0,93 - 1,70
    anty-TPO 11,26 normy 0,00-34,00
    Estradiol 237,40 normy f.lutelana 43,8 - 211
    Progesteron 16,52 normy f.lutealna 1,7-27
    Prolaktyna 464,70 normy 102 - 496

    Domyslam się, że to nie są najlepsze wyniki dla staraczek.
    Jak myślicie?
    Jutro ide do lekarza z wynikami i zaczynam się trochę martwic :/

    p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • la Autorytet
    Postów: 2752 1747

    Wysłany: 13 lipca 2015, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei współczuję, bo wiem jakie to uczucie kiedy test jedno, a beta drugie.

    Staramy się od stycznia 2013
    OjB0p2.png
  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 13 lipca 2015, 23:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei nie! :( kochana... a to nie biochemiczna? Obserwuj @.

    Bizona TSH za wysokie. Powinno byc MAX 1.5. Zalecam dobrego endo, bo z takim wynikiem lepiej nie zaciazac. Moze prowadzic do problemow :(

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 14 lipca 2015, 06:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, TSH jak TSH, mogło by być dobre, gdybyś nie miała tak niskiego FT4- jesteś na granicy niedoczynności, w razie ciąży masz za mały zapas hormonu, żeby spokojnie wystarczyło dziecku w pierwszych 3 miesiącach ciąży, gdy samo nie ma jeszcze wykształconej tarczycy. Jeśli jeszcze się nie leczysz- szybko do endo. Jeśli bierzesz leki na tarczycę- dawka jest dużo za niska.

    Co do mojej "biochemicznej"- mój trzeźwo patrzący na to gin mówi, że beta poniżej 20 to nie ciąża, że to wynik wielce wątpliwy i dopóki kolejna beta nie wykaże wzrostu, to nie ma co się zadręczać. Poprzednia beta, dużo wyższa od tej, spadała mi grubo ponad miesiąc i potrzebowałam do tego dwóch krwawień trwających łącznie ponad 3 tygodnie, więc to na pewno nie jest ciąża :) Po poronieniu mamy prawo do braku równowagi hormonalnej, przesuniętych owulacji, plamień czy lekko podwyższonych hormonów ciążowych :) Także luz i lecimy dalej :)

    Summerka lubi tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • coffee Autorytet
    Postów: 478 173

    Wysłany: 14 lipca 2015, 06:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatellaa tego chyba nigdy nie da sie zrozumiec i trudno sie z tym pogodzic...
    pamietam jak kolezanka z pracy opowiadala mi, ze jej siostrzenica odeszla rowno w pierwsza rocznice slubu, chciala zrobic niespodzianke dla meza pojechala po niego a po drodze tir... skutek smierc na miejscu... bardzo to wszystko przykre... przesylam duzo slonca, choc za oknem nie mam go zbyt wiele.

    xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • cachaarel Autorytet
    Postów: 888 245

    Wysłany: 14 lipca 2015, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 4 dni spóźniona @ zawitała i to z wielkim hukiem. Można więc wpisać i zaczynamy od nowa. Tsh tylko niezbyt fascynujące, bo 2,34, a prolaktyna 676 .

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2015, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaes wrote:
    no właśnie rozmawiałam z moja gin, i kazała mi powtorzyć bete w środe i zadzwonić jaki jest wynik, mowila ze wtedy podejmiemy decyzje co dalej, wiec mysle ze moze w srode zrobie tez ten progesteron, moze on cos wyjaśni.

    Wiesz, u mnie pry ciąży biochemicznej była beta 6 z kawałkiem, a przy normalnie donoszonej ciąży 7 z kawałkiem, wiec tez bardzo mało ;). Nie ma regul- podobno niska beta jest na dziewczynkę ale to oczywiście wróżenie z fusów :D

    Co do plamien- jesli nie bierzesz, to powinnas profilaktycznie brac duphaston- skoro wiesz, ze ciąża jest, bo plamienia są zwykle z związanie ze zbyt niskim progesteronem. Wiem, ze to do nadrobienia. Może też być faktycznie tak, ze masz endometrium zbyt cienkie i zarodek nie może się zagnieździc. Ale to potwierdziłby monitoring.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2015, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, przepisz mnie na 29.07 - przez ten pregnyl musze czekać z testowanie do dnia spodziewanej @ żeby nie było zafałszowanego wyniku ;)

  • bizona Autorytet
    Postów: 1158 784

    Wysłany: 14 lipca 2015, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za opinie. A nie wydaje sie Wam, ze oprocz tsh i ft4 reszta tez jest do d..? Dzis lece do gin.-endykrologa..mam nadzieje ze od razu mi przepisze jakies leki. I teraz kochane do Was pytanie..wieczorem ide na wizyte a do tej pory oszaleje googlajac;) czy dlugo trwa takie zbijanie tsh..czy trzeba wtedy odkladac starania..domyslam sie, ze to sprawa indywidualna, ale moze ktoras miala podobnie? Do tego ja zawszd mam plamienia przed okresem..progesteron chyba tez nie powala na lopatki..czy mozna brac w tym samym czasie leki na obnizenie tsh i na podwyzszenie progesteronu? Chyba ze to od siebie jest zalezne..? Dam Wam dziewuszki znac co lekarz powie wieczorem. Acha dzis moj 10dpo i oczywiscie negatyw..chyba poczekam spokojnie bez testowania na @...

    p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • mamaNika Przyjaciółka
    Postów: 85 85

    Wysłany: 14 lipca 2015, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuje 22 lipca.pozdrawiam

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 14 lipca 2015, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Dziewczyny dzieki za opinie. A nie wydaje sie Wam, ze oprocz tsh i ft4 reszta tez jest do d..? Dzis lece do gin.-endykrologa..mam nadzieje ze od razu mi przepisze jakies leki. I teraz kochane do Was pytanie..wieczorem ide na wizyte a do tej pory oszaleje googlajac;) czy dlugo trwa takie zbijanie tsh..czy trzeba wtedy odkladac starania..domyslam sie, ze to sprawa indywidualna, ale moze ktoras miala podobnie? Do tego ja zawszd mam plamienia przed okresem..progesteron chyba tez nie powala na lopatki..czy mozna brac w tym samym czasie leki na obnizenie tsh i na podwyzszenie progesteronu? Chyba ze to od siebie jest zalezne..? Dam Wam dziewuszki znac co lekarz powie wieczorem. Acha dzis moj 10dpo i oczywiscie negatyw..chyba poczekam spokojnie bez testowania na @...
    Bizona, ja już pisałam - zbicie tsh niewiele pomoże, to nie polega na zbijaniu tsh. Tsh nie jest straszne. Złe jest to, że masz tak niskie FT4. Lek na tarczycę uzupełnia braki T4 w organizmie. Dzięki temu przysadka nie musi stymulować tak bardzo tarczycy przy pomocy TSH. TSH może spaść nawet z dnia na dzień, na wzrost FT4 trzeba poczekać kilka tygodni.

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • bizona Autorytet
    Postów: 1158 784

    Wysłany: 14 lipca 2015, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei dziekuje za odpowiedz. Nie bede juz Wam zasmiecac pytaniami. Dam znac wieczorem tylko co lekarz zalecil.

    p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego